Η διέλευση της Αφροδίτης στο Λέοντα και η ανάδρομη πορεία της (6/6-19/7, 31/07 -8/10/2015)

Μήνυμα: Σε τι δίνουμε αξία μέσα από την προσωπική μας έκφραση – Πόσο αγαπάμε τον εαυτό μας – η σχέση με την ζωή.

H Αφροδίτη ξεκίνησε μια 4-μηνη διέλευση στο Λέοντα από τις 06/06 μέχρι τις 8/10/2015 με ένα μικρό διάλλειμα μεταξύ 19/07-31/07 που εισέρχεται στη μηδενική μοίρα της Παρθένου. Στο διάστημα αυτό θα είναι ανάδρομη από 25/07 – 06/09 από τις 00 μοίρες Παρθένου (SRx) ως τις 14 μοίρες Λέοντα (SD).

Η Αφροδίτη στο Λέοντα: 
Η αγάπη του εαυτού / Με έλκει όποιος ή ό,τι αντανακλά τις αρετές και τα ταλέντα μου / Σχέσεις αποτελούν μοχλό για αναγνώριση της προσωπικότητας/ Γενναιοδωρία στις σχέσεις και στον έρωτα / Αισθησιακή απόλαυση και ρομαντισμός με κέντρο το εγώ / Η σωματική εμπειρία εκφράζεται μέσα από την επιβεβαίωση και αναζωογόνηση του αυθεντικού εαυτού / Το ερωτικό παιχνίδι έλκει και φωτίζει την προσωπικότητα / Δραματοποίηση του έρωτα / Θέληση και πείσμα να σχετιστώ με ό,τι και όποιον θαυμάζω / Έλκω δημιουργικά / Σχετίζομαι με την καρδιά μου, με θάρρος, τόλμη και ρίσκο / Εναρμονίζομαι μέσα από την δημιουργικότητα / Απολαμβάνω την ζωή

Τι σημαίνει η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στην αστρολογία;

Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης ενεργειακά, ενισχύει την ανάγκη εσωτερίκευσης και προσωπικής επεξεργασίας της αξίας των σχέσεων και της ύλης στην ζωή μας. Είναι η περίοδος που έχουμε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε μέσα από εσωτερικές διεργασίες, τι θέλουμε από τις σχέσεις, πως νοιώθουμε μέσα σε αυτές, πως ικανοποιείται ο αισθησιακός εαυτός μας. Είναι επίσης ένα διάστημα που επανεκτιμούμε τις αξίες μας συνολικά, και επαναπροσδιορίζουμε τους τρόπους που θέλουμε να αγαπηθούμε, να ερωτευτούμε ή να σχετιστούμε, όπως και να ανιχνεύσουμε τα επίπεδα αυτοεκτίμησης που προσδιορίζουν τα αποκτήματά μας. Αφορά επίσης τη δυνατότητα να έλξουμε εισόδημα, ή να αξιολογήσουμε το τι μας ανήκει πραγματικά, πόσο νιώθουμε ασφαλής σε υλικό επίπεδο, και πόσο η αξία τον όσων έχουμε συνδέεται με το βαθμό της αξίας που δίνουμε στον εαυτό μας.

Τα εξωτερικά γεγονότα και οι συνθήκες στην ζωή μας θα συμβάλουν σε αυτή τη διαδικασία, είτε εμφανίζοντας προβλήματα σε αυτούς τους τομείς, είτε επαναφέροντας μια κατάσταση από το παρελθόν προς επεξεργασία. Είναι μια περίοδος που είμαστε σε θέση να διακρίνουμε ευκολότερα τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των σχέσεων, όπως και την αξία τους στην ζωή μας. Ανεξάρτητα όμως από τα γεγονότα που θα φωτίσουν αυτές τις πτυχές, υπάρχει η δυνατότητα να ωφεληθούμε ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο εστιάζοντας περισσότερο στον εαυτό, για αναζωογόνηση του σώματος και την άντληση ενέργειας και απόλαυσης από δραστηριότητες που ενισχύουν την αισθησιακή πλευρά της σωματικής εμπειρίας. Ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα μεταξύ 07-22/08.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο: 
———————————————
Η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης του Ταύρου και του Ζυγού, οπότε οι εκπρόσωποι των ζωδίων και οι αντίστοιχοι ωροσκόποι θα είναι πιο δεκτικοί σε αυτή την ενέργεια. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν Αφροδίτη στον Λέοντα, ή προσωπικούς πλανήτες ειδικά στις μοίρες που η Αφροδίτη κάνει στάση: 00 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων (Παρθένου/Τοξότη/Διδύμου/Ιχθύ), και στις 14 μοίρες των σταθερών (Λέοντα/Σκορπιού/Υδροχόου/Ταύρου). Επίσης όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στις εξής μοίρες: 00 μεταβλητών – 14 σταθερών

Πιθανά γεγονότα που θα μας απασχολήσουν: 
———————————————————-
Επεξεργασία προβλημάτων σε υπάρχουσες σχέσεις, επαναφορά και επανασύνδεση κάθε είδους σχέσεων και γνωριμιών από το παρελθόν, απολογισμός σχέσεων του παρελθόντος, επίλυση οικονομικών εκκρεμοτήτων, ερωτικά διλλήματα, καθυστερήσεις σε οικονομικά θέματα και συνεργασίες ή αναβολές. Η εμπειρία της απόλαυσης και της επιβεβαίωσης σε όλα τα επίπεδα γίνεται πρόθεση και διακύβευμα. Κυβερνήτης του Λέοντα ο Ήλιος για το διάστημα μέχρι και 23/07 βρίσκεται στον Καρκίνο, και άρα κίνητρο για τις αποφάσεις στις σχέσεις είναι η ασφάλεια και η προστασία. Από 24/07 ο Ήλιος εισέρχεται στον Λέοντα ζώδιο της κυριαρχίας του μέχρι τις 23/08, και οι σχέσεις αποκτούν ένα πιο έντονο εγωικό κίνητρο. Η αποφάσεις έχουν σχέση με εμάς και όχι με τους άλλους. Ευκαιρία να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να συνδεθούμε με το κέντρο της καρδιάς μας και την ζωή. Μπορούμε να σχετιστούμε καλύτερα με το παιδί μέσα μας, και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας περισσότερο. Η έντονα εσωτερικευμένη ενέργεια της Αφροδίτης κορυφώνεται στην σύνοδο με τον Ήλιο στις 15/08 στις 22 μοίρες Λέοντα, κι ενώ μπορεί οποιαδήποτε έλλειψη στον τομέα της αγάπης να γίνει περισσότερο αισθητή, είναι και η στιγμή που κανείς μπορεί να αγαπήσει και να αναζοωγονηθεί με όλο του το είναι. Από τις 24/08 μέχρι και τις 22/09 ο Ήλιος διελαύνει την Παρθένο, και οι αποφάσεις στις σχέσεις όπως και τα κίνητρα σχετίζονται με την λειτουργικότητα τους, και την δυνατότητα βελτίωσης τους. Εστιάζουμε περισσότερο στα λάθη και τις λεπτομέρειες όπως και στην κριτική. Από τις 23/09 και μέχρι τις 08/10 που η Αφροδίτη ολοκληρώνει αυτή τη μακρά διέλευση στον Λέοντα ο Ήλιος βρίσκεται στο Ζυγό, κι εκεί πλέον είναι και το διάστημα που οι αποφάσεις που θα οριστικοποιηθούν σχετικά με σχέσεις και συνεργασίες γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Το διάστημα της αναδρομής της Αφροδίτης απο 25/07-05/09 δεν θεωρείται κατάλληλο για οριστική κατεύθυνση και αποφάσεις στους τομείς που κυβερνά η Αφροδίτη. Συνεπώς πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα πως όποια καινούργια ξεκινήματα σε σχέσεις και συνεργασίες μπορεί να μη είναι όπως φαίνονται. Αγορές και πωλήσεις αντικειμένων τέχνης, σχεδιασμού ή ακινήτων, εκτιμήσεις σε ακίνητα ή αντικείμενα αξίας μπορεί να μην αξιολογηθούν σωστά. Οριστικές αποφάσεις σε αισθηματικές σχέσεις ή συνεργασίες, και αισθητικές επεμβάσεις στην εμφάνιση, είναι μάλλον καλύτερα να αποφευχθούν. Καθώς η Αφροδίτη συμβολίζει τον κόσμο των αξιών, κατά την ανάδρομη πορεία της ο τρόπος που ανταποκρινόμαστε σε οτιδήποτε εκπροσωπεί κάποια αξία, αισθητική ή υλική είναι μάλλον εσωστρεφής και προς επεξεργασία. Αξιολογούμε με εσωτερικό προσανατολισμό, και αν αυτό επικεντρωθεί στον εαυτό θα έχουμε συγχρονιστεί απόλυτα με τη διάσταση της ενέργειας που έχει να κάνει με το δικό μας παρόν.

Ημερομηνίες κλειδιά για το μήνυμα της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης:

  • 28 Ιουλίου- 08 Σεπτεμβρίου 2007:

Η πιο πρόσφατη αναδρομή της Αφροδίτης στο ζώδιο του Λέοντα/Παρθένου (02 μοίρες Παρθένου – 16 μοίρες Λέοντα). Ανατρέξτε σε εκείνο το διάστημα να ξεκλειδώσετε πιθανές εκδοχές της τρέχουσας αναδρομής της Αφροδίτης σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο.

  • Πανσέληνος 03 Φεβρουαρίου 2015 στις 14 μοίρες Λέοντα & 31 Αυγούστου – 02 Σεπτεμβρίου:

Δύο διαστήματα που σχετίζονται χρονικά και ενεργειακά μεταξύ τους. Τα γεγονότα της φάσης της πανσελήνου του Φεβρουαρίου στον τομέα των σχέσεων και συνεργασιών θα ενεργοποιηθούν εξελικτικά το διάστημα μεταξύ 31 Αυγούστου – 02 Σεπτεμβρίου, όπου έχουμε σύνοδο Αφροδίτης/Άρη στις 14 μοίρες Λέοντα. Εκείνες οι μέρες δίνουν την δυνατότητα να επανέλθει ένα πρόσωπο ή μια σχέση συνεργασίας στην ζωή μας. Η ευκαιρία που δίνεται έχει τον χαρακτήρα της επανεξέτασης της προηγούμενης κατάστασης (Φεβρουάριος 2015). Η Αφροδίτη είναι ανάδρομη εκείνες τις μέρες και “πρωινό αστέρι – Αυγερινός”, οπότε αυτό τονίζει είτε την διαπραγματευτική της τάση ή την πιο διεκδικητική και παθιασμένη διάσταση της ενέργειάς της.

  • 25 Ιουλίου – Αφροδίτη στάσιμη στις 00 μοίρες Παρθένου:

Ξεκινήματα ή απρόσμενες εξελίξεις σε σχέσεις μπορεί να ενεργοποιηθούν ειδικά αυτήν την ημέρα που η Αφροδίτη είναι στάσιμη στη μηδενική μοίρα της Παρθένου, και πάνω στον απλανή αστέρα Regulus (ένα από τα τέσσερα βασιλικά αστέρια). Όταν ένας πλανήτης είναι σε στάση, η ενέργεια του γίνεται πιο ισχυρή. Η μηδενική μοίρα δηλώνει την απαρχή και το ξεκίνημα, προσδιορίζει το νέο πεδίο και το διαμορφώνει, χωρίς αναφορά σε κάτι προηγούμενο. Οι πλανήτες στην μηδενική ή 29η μοίρα λειτουργούν σαν κοσμικοί πυροκροτητές. Έχουν κάτι σημαντικό να δηλώσουν. Η μηδενική μοίρα αναπαριστά ίσως την πιο “καθαρή” μορφή της ποιότητας του ζωδίου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η μηδενική μοίρα της Παρθένου, μιλά για αφοσίωση, προσφορά, παροχή βοήθειας, και λειτουργικότητα, αλλά κυρίως για την ανάγκη να εστιάσουμε σε αυτό που καλούμαστε να εκτελέσουμε ως καθήκον, με ανιδιοτέλεια. Το να κάνουμε το σωστό, ισχυροποιεί. Ένα είδος εξύψωσης υπόσχεται ο απλανής αστέρας Regulus (που στην παραδοσιακή του ερμηνεία ταυτιζόταν με δόξα και βασιλικές τιμές, που αν οδηγήσουν σε εκδίκηση θα έφερναν την πτώση). Σε συνδυασμό με την Αφροδίτη στην Παρθένο που είναι το ζώδιο της μετριοφροσύνης, σχηματίζει μια πιθανή ερμηνεία για την υπόσχεση της εξύψωσης μέσα από προσήλωση σ’ ένα καθήκον, μια εργασία, στην εξυπηρέτηση κάποιου χωρίς προσδοκίες για αναγνώριση, και απαλλαγμένοι από την διάθεση να διεκδικήσουμε κάτι που προηγουμένως μας έχουν αρνηθεί. Το σίγουρο είναι πως κάτι καλούμαστε να κάνουμε, καθώς η φαινομενική στάση του πλανήτη, ζητάει να σταθείς κάπου ή σε προκαλεί να εστιάσεις κάπου. Είναι μια πολύ έντονη μέρα ενεργειακά που κυοφορεί και εκπλήξεις και ξαφνικά και απρόσμενα γεγονότα/ξεκινήματα σε σχέσεις καθώς η Αφροδίτη είναι και σε παραλληλία με τον Ουρανό πλανήτη της ανατροπής. Η ενέργεια της μέρας είναι ηλεκτρισμένη. Ξαφνική δράση, κάποια πρόκληση, δηλώνει το τετράγωνο Άρη/Ουρανού και δίνει διέξοδο μέσα από το τρίγωνο με τον Χείρωνα. Αντιμετωπίζουμε κάτι δυναμικά και γρήγορα με κίνητρο έναν υψηλότερο σκοπό ή την βοήθεια. H Αφροδίτη εισέρχεται στην μηδενική μοίρα Παρθένου ξανά στις 09/10. Οι δύο ημερομηνίες σχετίζονται ενεργειακά, είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τους συσχετισμούς σε σχέση με τα γεγονότα. Κάτι ενεργοποιείται στις 25/07, και εξελίσσεται στις 09/10.
Επηρεάζεσαι προσωπικά μόνο αν έχεις προσωπικούς πλανήτες, στις 00 μοίρες Παρθένου, ή στις 20 Καρκίνου/Κριού/Ζυγού/Αιγόκερου.

  • 04&05&06 Αυγούστου σύνοδος Ερμή/Αφροδίτης/Δία στις 28 μοίρες Λέοντα:

Μια θεωρητικά επωφελής πλανητική συγκυρία, καθώς οι δύο πλανήτες (Αφροδίτη/Δίας) είναι οι παραδοσιακοί ευεργέτες στην αστρολογία. Ο Δίας διαστέλλει και επεκτείνει και η Αφροδίτη έλκει. Η ανάγκη για να δούμε προοπτική σε υλικό, αισθησιακό και σχεσιακό επίπεδο μεγαλώνει. Ο Ερμής συμμετέχει ενεργειακά φέρνοντας κάποιου είδους επαφή ή επικοινωνία. Εδώ όμως η Αφροδίτη είναι ανάδρομη, και η λανθασμένες εκτιμήσεις επίσης έχουν την τάση να διογκωθούν. Η τριπλή σύνοδος αυτή κάνει τετράγωνο με τον Κρόνο στις 28 μοίρες Σκορπιού, πλανήτη που φωτίζει την ανάγκη για ρεαλισμό και την συνειδητοποίηση των περιορισμών για την επίτευξη στόχων. Η ανάγκη να χαρούμε και να απολαύσουμε είναι σε κόντρα με την δυνατότητα να το επιτύχουμε, ή με τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Η σχέση με το παρελθόν, ενοχές και οικονομικές στερήσεις βγαίνουν στην επιφάνεια. Η δυνατότητα να διατηρήσουμε ή να συντηρήσουμε σχέσεις και συνεργασίες δοκιμάζεται. Απαιτείται υπομονή και προσπάθεια και ο συνδυασμός δεν υπόσχεται σταθερότητα. Εκείνες τις μέρες συνειδητοποιούμε πως κάτι πρέπει να αφήσουμε ή κάτι δεν είναι βιώσιμο. Ο συνοδικός κύκλος Δία/Κρόνου είναι στο 3/4 πριν το κλείσιμο του, και αυτό δηλώνει πως για να προχωρήσουμε με κάποιες επιδιώξεις και στόχους μας πρέπει να απεμπλακούμε από υπερβολές, υποσχέσεις και ρίσκα, στα οποία είτε δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε αργότερα, ή θα μας υποβάλουν σε πιέσεις. Χρειάζεται πολύ προσοχή σε εκτιμήσεις που αφορούν οικονομικά ζητήματα και σχέσεις, γιατι υπάρχει περίπτωση να γίνουν λάθη. Δεν είναι κατάλληλη περίοδος για ανάληψη πρόσθετων ευθυνών.
Επηρεάζεσαι προσωπικά μόνο αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 28 μοίρες Λέοντα/Σκορπιού/Ταύρου/Υδροχόου.
Αφροδίτη στάσιμη στις 14 μοίρες Λέοντα στις 06/09:

Δύο σημαντικές όψεις της Αφροδίτης στην πορεία διέλευσης της στο Λέοντα.
————————————————————————–
Όταν ένας πλανήτης λόγω αναδρομής σχηματίζει τρείς φορές την ίδια όψη, η πρώτη φορά που σχηματίζεται η όψη σηματοδοτεί την ενεργοποίηση της κατάστασης, η δεύτερη την επεξεργασία της κατάστασης και η τρίτη την εξωτερίκευση του γεγονότος.

Η Αφροδίτη κάνει τρίγωνο με τον Ουρανό στις 19-20 μοίρες Λέοντα/Κριού 
(29/06, 19/08, 23/09): 
Καινούργιες σχέσεις, φιλίες και συνεργασίες που αναζωογονούν, φέρνουν οφέλη και δίνουν μια ελπίδα για το μέλλον ή συνεισφέρουν δημιουργικά σε συλλογική δραστηριότητες ενεργοποιούνται μεταξύ 29/06-23/09. Στις 19/08 είναι η στιγμή της επεξεργασίας τους.
Ευνοούνται ιδιαίτερα Λέοντες και Κριοί του τέλους του 2ου δεκαημέρου, επίσης οι Τοξότες, και οι αντίστοιχοι ωροσκόποι κοντά σε αυτές τις μοίρες. Αν έχεις προσωπικούς πλανήτες στις 19-20 μοίρες Λέοντα/Κριού ή δευτερευόντως Υδροχόου/Ζυγού επίσης σε αφορά.

Αφροδίτη τετράγωνο με Κρόνο στις 28 μοίρες Λέοντα-01 Παρθένου/28 μοίρες Σκορπιού-01 μοίρα Τοξότη
(14/07, 05/08, 11/10): 
Η προσπάθεια διατήρησης/εξέλιξης σχέσεων και συμφωνιών είναι σε ένταση. Οι σχέσεις αποκτούν στόχους μέσα από περιορισμούς. Ενοχές, αυστηρότητα και συναισθηματικό πάγωμα ή αδυναμία στο να αφεθούμε, είναι κάποια πιθανά σενάρια εκδήλωσης της ενέργειας. Συνειδητοποιούμε την ανάγκη να έχουμε υπομονή ή μας επιβάλλεται κάποιου είδους απόσταση λόγω υποχρεώσεων. Εξοπλιζόμαστε με αυτοκυριαρχία. Φόβος απόρριψης; φοβόμαστε μήπως δεν τα καταφέρουμε ή επεξεργαζόμαστε τις δυνατότητες και τις δυσκολίες της μακροπρόθεσμης διάστασης των γεγονότων.
Επηρεάζονται οι Λέοντες/Σκορπιοί/Υδροχόοι/Ταύροι των τελευταίων ημερών, οι Παρθένοι/Τοξότες/Δίδυμοι/Ιχθείς των πρώτων ημερών, και οι αντίστοιχοι ωροσκόποι στα ζώδια αυτά. Αφορά μόνον αυτές τις μοίρες 28 σταθερών – 01 μοίρα μεταβλητών.

Κεντρική ενεργειακή κατεύθυνση: 
Πως σχετιζόμαστε κυρίως με τον εαυτό και τη ζωή είναι η βασική ενέργεια προς επεξεργασία κατά την αναδρομή της Αφροδίτης στο Λέοντα, τα γεγονότα απλά υποβοηθούν την ενεργοποίηση της διαδικασίας να το συνειδητοποιήσουμε.

© Eleni Kostika 2015

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s