Νέα Σελήνη στις 25 μοίρες και 07′ Διδύμων

16 Ιουνίου 2015

Επανεκκίνηση και επαναφόρτιση του σώματος και νού.

Η Νέα σελήνη στους Διδύμους σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου συναισθηματικού κύκλου που έχει να κάνει με την επικοινωνία και τον τρόπο που συνδεόμαστε με τους άλλους κυρίως εγκεφαλικά. Ιδέες, ανταλλαγή πληροφορίας, μετακινήσεις, γράψιμο, συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, εξηγήσεις, όπως και εν γένει η ανάγκη για να ανταλλάξουμε σκέψεις, και να επεξεργαστούμε δεδομένα θα χαρακτηρίσουν το νέο αυτό σεληνιακό μήνα.

Η Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων τονίζει την συναισθηματική ανάγκη της επικοινωνίας. Η επικοινωνία είναι αυτή που θα γονιμοποιήσει καταστάσεις στην ζωή μας, και αυτό θα φανεί μετά την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο στις 21/06, κατεξοχήν ζώδιο της γονιμότητας. Έρχεται λοιπόν η επικοινωνία και ο νούς να βάλουν βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα. Είναι μια θέση ανάλαφρη και ανοιχτή, με περιέργεια για όλα, όπως και ιδιαίτερα ευνοϊκή σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέσα επικοινωνίας, και το λόγο. Η σχέση νου και συναισθήματος είναι εξαιρετικά συνειδητή, και επηρεάζει και το σώμα. Είναι μια καλή περίοδος να αντιληφθούμε το πως κάποιοι αυτόματοι μηχανισμοί επικοινωνίας/σκέψης που είναι κατά βάθος ριζωμένοι μέσα μας, επηρεάζουν τελικά τον τρόπο που εκφραζόμαστε, συζητούμε, συνδεόμαστε με τους γύρω, αλλά και ειδικότερα κάποιες καθημερινές συνήθειες. Η Σελήνη στους Διδύμους, είναι λογική, και κυοφορεί ιδέες. Μας βοηθά να εκφράσουμε συναισθήματα και να τα διατυπώσουμε καλύτερα, ή να δούμε αν αυτό που νοιώθουμε είναι λογικό. Η Νέα Σελήνη κάνει σύνοδο με τον Άρη και φορτίζει πολύ δυναμικά την νοητική λειτουργία, που μπορεί να έχει ένα ισχυρό αντίκτυπο στο σώμα, και στην φυσική κατάσταση. Είναι ευκαιρία να κάνουμε μια επανεκκίνηση σε αυτούς τους τομείς, ιδιαίτερα αν είναι επιβαρυμένοι. Ο Άρης σηματοδοτεί ξεκινήματα (όπως και η Νέα Σελήνη), τονίζει περισσότερο την τάση για δράση, εντείνει τις επιθυμίες. Με αυτόν τον συνδυασμό (Σελήνη/Ήλιου/Άρη) στο επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων και οι επαφές μεταξύ των ανθρώπων γίνονται δυναμικές, γρήγορες, και ευφυείς. (Προσοχή στα νεύρα!). Είναι μια ενέργεια που ξυπνάει το νου, και δίνει εξαιρετική εγκεφαλική οξύτητα, και ώθηση. Νέα ξεκινήματα είναι στο προσκήνιο στους τομείς της επικοινωνίας, αλλά και των επαφών γενικά. Πολύ ευνοϊκό διάστημα για προώθηση ιδεών, γραπτών, και κοινωνικοποίησης αν συνδυαστεί με ρεαλισμό, και στρατηγική δημιουργικής ευφυΐας, μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Η διάθεση μας είναι προσανατολισμένη στο να ενημερωθούμε, να συνομιλήσουμε, να μετακινηθούμε από τις θέσεις μας αλλά και κυριολεκτικά να κάνουμε πολλές μετακινήσεις, εκδρομές ή διαδρομές στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Είναι μια κατάσταση ιδιαίτερης μεταβλητότητας και κινητικότητας. Διάφορα πράγματα, διάφοροι άνθρωποι θα μας τραβήξουν το ενδιαφέρον, με πολλές εναλλαγές διάθεσης, που φέρνει ευκαιρίες με πολύ δυναμικό αντίκτυπο αλλά και νοητική αφύπνιση. Μπορούμε να σπάσουμε ή να αποχωριστούμε συνήθειες και να ενεργήσουμε πιο ευέλικτα ώστε να ενσωματώσουμε πιο εποικοδομητικά στην ζωή μας ό,τι ξεκινήσαμε από τον προηγούμενο σεληνιακό μήνα (18/05).  Η καθημερινότητα διαχέεται από πολλά μηνύματα, e-mail, γράψιμο, διαδρομές, κουτσομπολιά, χιούμορ, φλερτ, κουβέντες. Ευνοείται ιδιαίτερα η κοινωνικότητα.

Η Νέα Σελήνη λέει πως όλα αλλάζουν, και πως χρειάζεται ευελιξία, και εγρήγορση, φτάνει να κάνουμε τις σωστές συνδέσεις ανάμεσα στα πράγματα. Το κλίμα είναι πολύ κατάλληλο για επαφές, και δραστηριότητες του νου. Οι σχέσεις ζεσταίνουν γίνονται πιο ερωτικές και γενναιόδωρες με την Αφροδίτη στο Λέοντα, όπως επίσης και ευνοούνται οικονομικά οφέλη από δημιουργικές δραστηριότητες, με κάποιες θυσίες. Η σημαντική και πολύ θετική όψη τριγώνου Δία-Ουρανού από τα ζώδια της Φωτιάς Λέοντα/Κριό στις 22/06 δίνει μια ιδιαίτερη ώθηση στην επέκταση συλλογικών εγχειρημάτων, καινοτομίας, ιντερνετ και δικτύωσης, και πολύ έντονη δημιουργικότητα. Αναζωογονούνται ιδιαίτερα αυτόν το μήνα οι εκπρόσωποι των ζωδίων της Φωτιάς, ωροσκόποι ή με πλανήτες σε Κριό/Λέοντα/Τοξότη των αρχών του 3ου δεκαημέρου, όπως επίσης και οι εκπρόσωποι των ζώδιων του Αέρα των αρχών του 3ου δεκαημέρου, ωροσκόποι ή με πλανήτες σε (Διδύμο/Ζυγο/ Υδροχόο), μέσα από ευκαιρίες.

Τα σταθερά (Σκορπιοί/Υδροχόοι/Ταύροι/Λέοντες) στις 2 τελευταίες μοίρες των ζωδίων (27-29) ή με ωροσκόπο σε αυτές τις μοίρες, αντιμετωπίζουν πιέσεις φέτος το καλοκαίρι λόγω της ανάδρομης εισόδου του Κρόνου στο Σκορπιό στις 15/06, αλλά τους δίνεται η ευκαιρία να λύσουν και να αντιμετωπίσουν θέματα που ενεργοποιήθηκαν το τελευταίο δίμηνο του 2014. Θετική επιρροή για μακροπρόθεσμους στόχους για Καρκίνους και Ιχθείς των τελευταίων ημερών του 3ου δεκαημέρου.

 

Ο Ήλιος κάνει την είσοδό του στον Καρκίνο στις 21/06, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να νιώσουμε πιο ασφαλής συναισθηματικά, να ασχοληθούμε με τα του οίκου μας, την οικογένεια, αλλά και να επεξεργαστούμε το παρελθόν ή ό,τι μας συνδέει με αυτό. Αναζωογονούμαστε από θρεπτική τροφή, και την “μητρική” φροντίδα του εαυτού, όπως και από την επαφή με την γόνιμη ενέργεια της φύσης. Ο Καρκίνος κυβερνάει το στομάχι, αλλά έχει να κάνει και με τις συνήθειες, ας παρατηρήσουμε λοιπόν τις διατροφικές μας συνήθειες, και πως μπορούμε να τις φροντίσουμε καλύτερα. Αν διαπιστώσουμε πως δεν μπορούμε να χωνέψουμε κάτι συναισθηματικά είναι μια καλή ένδειξη για να το βγάλουμε από την ζωή μας. Είναι ένας μήνας που μπορούμε να βάλουμε σπόρους κυριολεκτικά και μεταφορικά σε ότι αφορά το συναισθηματικό τοπίο της ζωής μας. Είναι βασικό για τον εαυτό να βρίσκεται εκεί που νοιώθει συναισθηματικά ασφαλής και προστατευμένος, αυτό είναι και το κίνητρο για τις όποιες αποφάσεις μας.

Η Νέα Σελήνη επηρεάζει όσους έχουν γενέθλια μεταξύ 14-18/06 (Δίδυμοι), 14-18 /09 (Παρθένοι), 14-18/12 (Τοξότες) και 14-18/03 (Ιχθείς) και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 23-27 μοίρες Διδύμου – Τοξότη – Παρθένου – Ιχθύων.

Όσοι έχετε ωροσκόπο Δίδυμο, είναι μια καλή ευκαιρία να ενδυναμώσετε το σώμα και την φυσική σας κατάσταση, και να αποτοξινωθείτε από επιβλαβείς συνήθειες.  Να αφουγκραστείτε τις επιθυμίες και να ενεργοποιήσετε πιο δυναμικά την προώθηση δημιουργικών και προσωπικών στόχων, μέσα από επικοινωνία και κοινωνικότητα.

EXTRA TIPS – Που απαιτείται προσοχή στην ενεργειακή διαχείριση (αφορά το διάστημα μέχρι 26/06), σας επηρεάζει μόνον αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο στις 6-12 μοίρες των μεταβλητών (Διδύμων/Παρθένου/Τοξότη/Ιχθύων):

Ο Ερμής σε δυνατή θέση από τους Διδύμους, έχει κάνει ήδη δύο σκληρές όψεις με τον Ποσειδώνα (τετράγωνο) και με τον Κρόνο (αντίθεση), και τονίζει πως απαιτείται σοβαρότητα στις διαπραγματεύσεις για επαγγελματικά ζητήματα και στόχους, αλλά φέρνει και μια ένταση και αίσθημα επείγοντος να κλείσουμε θέματα. Μέχρι τις 26/06 εξακολουθεί να είναι ενεργή η τάση για αυταπάτες ή ο κίνδυνος να απορροφηθούμε ή να εγκλωβιστούμε στις ίδιες μας τις σκέψεις. Είναι σημαντικό να ακούσουμε πιο προσεκτικά τα εισερχόμενα μηνύματα αυτής της περιόδου και να αφουγκραστούμε χωρίς προσκολλήσεις σε εντυπώσεις ή εξιδανικεύοντας ανθρώπους και καταστάσεις. Οι λύσεις κρύβονται στις λεπτομέρειες, και η νευρικότητα ή πιθανοί φόβοι αποτυχίας αποδυναμώνουν την κριτική ικανότητα. Ο υπερβολικός ενθουσιασμός, η καταιγιστική ροή πληροφορίας,  μπορεί να μας κάνουν να παραβλέψουμε μελλοντικά εμπόδια ή περιορισμούς στην υλοποίηση ή βιωσιμότητα των σχεδίων μας. Είναι επίσης σκόπιμο να εξισορροπήσουμε προσδοκίες με ορθολογισμό, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά ζητήματα και τους στόχους. Ο Ερμής θα ενεργοποιήσει συμφωνίες και διαπραγματεύσεις αυτό το διάστημα, που θα μας επηρεάσουν για έναν ολόκληρο χρόνο. Τα αποτελέσματα της ορθής ή μη διαχείρισης αυτών των ενεργειών που προωθούν συμφωνίες από τις 18/05 – 26/06 θα εκδηλωθούν το φθινόπωρο, όπου Κρόνος/Ποσειδώνας σχηματίζουν τετράγωνο ακριβείας από Τοξότη και Ιχθείς και θα είναι ενεργό μέχρι και το καλοκαίρι του 2016. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις οικονομικού τύπου συμφωνίες, οι οποίες μπορεί να αποβούν ασταθής, ασαφής, περιοριστικές, ή πολλά υποσχόμενες χωρίς το ανάλογο αντίκρισμα. Εάν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάποιες θυσίες, διαθέτουμε αυτο-συγκράτηση, επιφυλακτικότητα, υπομονή και προνοητικότητα, όπως επίσης και αν είμαστε συμφιλιωμένοι με το ότι αυτό που φανταζόμαστε ως ιδανικό σενάριο θα πρέπει ίσως να περιοριστεί και να αντικατασταθεί από αυτό που είναι κατ’ αρχήν εφικτό, τότε διαχειριζόμαστε σωστά τις ενέργειες αυτές, και θα βγούμε κερδισμένοι. Επίσης μειώνουμε σημαντικά την πιθανότητα να απογοητευτούμε.

Ο μόνος πλανήτης που βρίσκεται σε ζώδιο της Γής μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, είναι ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, και αυτό από μόνο του δηλώνει, πως το κομμάτι του υλικού πεδίου και ειδικότερα των χρημάτων, κοινοκτημοσύνης και οικονομικών συνεργασιών, αλλά ακόμα και της εγγύτητας των ζευγαριών ή πάσης φύσεως δεσμεύσεων μπορεί να είναι ασφυκτικό ή  να αντιμετωπίζει εμπόδια. Χρειάζεται υπομονή. Ο Πλούτωνας υπόσχεται αλλαγή σε αυτούς τους τομείς, αλλά όχι γρήγορα και μέσα από την συμφιλίωση με αυτό που έχει τελειώσει, ή μέσα από παραδοχή και ψυχραιμία σε σχέση με τις δυσκολίες που υπάρχουν και που θα πρέπει να ξεπεραστούν. Από τον Αύγουστο, αλλά πολύ περισσότερο από τον Οκτώβριο όπου ο Δίας από την Παρθένο θα κάνει τρίγωνο με τον Πλούτωνα ξεκινάει ένα διάστημα που υπόσχεται περισσότερη λειτουργικότητα, επέκταση σε υλοποίηση στόχων και δίνει ευκολίες και βοήθεια σε αυτούς τους τομείς.

© Eleni Kostika 2015

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s