Πανσέληνος στις 09 μοίρες Αιγόκερου/Καρκίνου

2 Ιουλίου 2015

Μία πανσέληνος που μας καλεί να φροντίσουμε τις ευθύνες μας και να τις συμφιλιώσουμε με τις συναισθηματικές μας εξαρτήσεις. Η ανάγκη για υπευθυνότητα (Σελήνη στον Αιγόκερω) έρχεται αντιμέτωπη με την βούληση να προστατέψουμε ό,τι μας είναι οικείο (Ήλιος στον Καρκίνο).

Αυτή είναι μια πανσέληνος ιδιαίτερα έντονη και φορτισμένη που ενεργοποιεί ευαισθησία και ανασφάλεια, σε σχέση με δύο βασικούς τομείς της ζωής. Ο Καρκίνος μιλάει για γονιμότητα, είναι η βάση της ζωής, η προέλευση, το παρελθόν, και ο Αιγόκερως για τις δομές της ζωής και της κοινωνίας, τα επιτεύγματα της, τους στόχους, αλλά και τους περιορισμούς που αυτά επιφέρουν.

Η αντιστοιχία στο φυσικό τοπίο είναι οι ρίζες και το δέντρο. Ένα δέντρο που οι ρίζες του δεν τρέφονται είναι καταδικασμένο. Οι ρίζες δεν φαίνονται, τα σημάδια θα φανούν στον κορμό και στα κλαδιά. Ο Ήλιος στον Καρκίνο λέει πως πρέπει να εστιάσουμε στις ρίζες, και η Σελήνη στον Αιγόκερω δηλώνει την ανάγκη να κλαδέψουμε το δέντρο δραστικά αν θέλουμε να δυναμώσει.

Ο Ήλιος στον Καρκίνο είναι η αγάπη για την συνήθεια, το παρελθόν, τις αναμνήσεις, η τάση να προστατέψουμε όλα όσα μας κάνουν να νιώθουμε συναισθηματικά ασφαλής και προστατευμένοι.  Η σελήνη στον Αιγόκερω είναι η ανάγκη για αυτοκυριαρχία και υπευθυνότητα. Το ουσιαστικό καθήκον, χωρίς συναισθηματισμούς.

Πως λοιπόν εξισορροπούμε το δίπολο;

Στην πανσέληνο/αντίθεση συμμετέχουν ο Πλούτωνας και ο Άρης, ένας σκληρός συνδυασμός ενεργειών που ζητάει να διεισδύσουμε στο βάθος του ψυχισμού μας, αν θέλουμε να πολεμήσουμε για τα κεκτημένα μας, αν θέλουμε να κατακτήσουμε έναν άλλο τρόπο ασφάλειας, συναισθηματικής και υλικής.

Ο Ποσειδώνας είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός σε αυτήν την Πανσέληνο από τους Ιχθείς, δίνει δυνατότητα εκτόνωσης της έντασης και αποφόρτισης. Μπορεί να δώσει λύση, μέσα από την άρνηση στον εγκλωβισμό, την άρνηση των πιέσεων και περιορισμών, την άρνηση του εγώ, ή την συνολική αντίληψη της σύνδεσης μας με τον κόσμο. Ο Ποσειδώνας απαιτεί σημαντική υπέρβαση, θυσία, και ανασύνθεση, όπως επίσης πνευματικότητα και ενσυναίσθηση αν πρόκειται να λειτουργήσει καταλυτικά. Η άλλη του εκδοχή είναι να παρασύρει σε αυταπάτες, σε φυγή, και πλάνη ή και την δημιουργία στις κοινωνίες των αποδιοπομπαίων τράγων. Υπάρχουν και τα δύο γύρω μας. Εμείς διαλέγουμε πως θα μας επηρεάσει αυτή η ενέργεια και σε πιο σενάριο θα ενδώσουμε, γιατί το σύμπαν δεν κρίνει, απλά είναι.

 

Στην πανσέληνο του Ιουλίου είναι πιο δεκτικοί οι Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Κριοί, και Ζυγοί του τέλους του 1ου δεκαημέρου όπως και αντίστοιχοι ωροσκόποι ή όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στις 7-11 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s