Νέα Σελήνη στις 23 μοίρες και 14′ Καρκίνου

16 Ιουλίου 2015 

Απαιτείται συναισθηματικό σθένος και ριζικές αλλαγές για να προστατεύσω και να υπερασπιστώ τα κεκτημένα μου  – Αναζητώ καταφύγιο στο παρελθόν. 

Η Νέα σελήνη στον Καρκίνο σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου που έχει να κάνει με το αίσθημα συναισθηματικής ασφάλειας. Τα του οίκου μας είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, η σχέση με το παρελθόν, την ιστορία, την προέλευση, και την οικεία συναισθηματική ζώνη της ζωής είναι στο προσκήνιο κατά την διάρκεια του σεληνιακού μήνα.

Η Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου είναι σε κυριαρχία, και τονίζει την ανάγκη του να εξασφαλίσουμε προστασία και συνέχεια. Ο Καρκίνος ανήκει στο στοιχείο του νερού της ποιότητας που συλλέγεται, και εξοικονομεί, θρέφει, γαλουχεί, δρα προστατευτικά, γονιμοποιεί και ενεργοποιεί την σχέση με το παρελθόν. Η μνήμη είναι ισχυρή. Είναι το συναίσθημα που κυοφορεί καταστάσεις, και δρά ή αντιδρά σε σχέση με ότ,ι απειλεί ή μας βρίσκει εκτεθειμένους. Η Σελήνη στον Καρκίνο συμβολίζει το μητρικό ένστικτο, είναι η αρχετυπική μητέρα, που θρέφει, προστατεύει και γαλουχεί.

Επιστρέφουμε στις συνήθειες μας, και σε αυτό που ξέρουμε ή προστατεύουμε ό,τι έχουμε με σκοπό να ισχυροποιήσουμε μια κατεύθυνση σταθερή.  Το κίνητρο για τις αποφάσεις και προθέσεις έχει να κάνει με τα επίπεδα ασφάλειας ή ανασφάλειας που ενεργοποιούνται.    Κυριαρχεί η κυκλοθυμία, και η συναισθηματική προσέγγιση στα ζητήματα. Ζητάμε εξασφάλιση, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό μας απομακρύνει, και μας οδηγεί στην υποχώρηση ή σε αμυντική στάση. Είναι μια Νέα Σελήνη που εξωτερικεύει τις πιο συντηρητικές πλευρές του υποσυνειδήτου ή ενεργοποιεί συναισθηματικές αντιδράσεις στις οποίες δεν υπάρχει εκλογικευμένη προσέγγιση.   Γίνεσαι δέκτης και λειτουργείς κυρίως διαισθητικά. Ό,τι ανασφάλειες υπάρχουν θα βγουν στο προσκήνιο ώστε να τις αντιμετωπίσουμε, και θα αναζητήσουμε καταφύγιο σε ό,τι είναι πιο βολικό ή προσφέρει θαλπωρή.

Το πλανητικό σκηνικό όπως διαμορφώνει συνολικά την ενέργεια που θα κυριαρχήσει στον κύκλο αυτό της νέας σελήνης παρουσιάζει απουσία του στοιχείου του Αέρα. Κανένας πλανήτης δεν βρίσκεται σε ζώδιο του Αέρα, και αυτό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα φορτισμένη και κατά βάση συναισθηματική. Θα κυριαρχήσει η έλλειψη αντικειμενικότητας, η προκατάληψη και ο συναισθηματισμός, ενώ η ανάγκη να δούμε κάτι γόνιμο με όρους χειροπιαστούς, αγγίζει σχεδόν υπαρξιακά το είναι μας. Ο Πλούτωνας είναι ο μόνος πλανήτης που βρίσκεται σε ζώδιο της Γής και η αντίθεσή του με τον Άρη στον Καρκίνο, ενεργοποιεί μια ισχυρή συγκρουσιακή ενέργεια, ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε να υπερασπιστούμε και σε εκείνο που επιχειρεί να μας εξουσιάσει, ή μας καλεί να αλλάξουμε ριζικά. Ο Άρης φέρει την ενέργεια που πολεμάει για αυτό που θέλει, και ο Πλούτωνας αυτή που ζητάει να αντιμετωπίσουμε τις πιο μύχιες και σκοτεινές πλευρές του ψυχικού εαυτού για να εξελιχθούμε. Η ενεργειακή σχέση Άρη/Πλούτωνα βγάζει μια δυναμική που μας δείχνει τα επίπεδα σθένους και προσπάθειας που απαιτούνται για να επιτύχουμε τους σκοπούς μας.

Τα σενάρια έκφρασης είναι πολλά ανάλογα και με το τι είδους δέκτες είμαστε και εμείς προσωπικά, αλλά και ως μερος του συλλογικού υποσυνειδήτου.

Η αντίθεση καλεί για συμφιλίωση, και συμβιβασμό, και μόνο έτσι αποφεύγουμε την συγκρουσιακή της τάση. Η σύγκρουση μπορεί όμως να είναι και απαραίτητη, ως αντιπαράθεση ώστε να δούμε τελικά ποιός είναι ο κοινός τόπος. Τι θέλουμε τελικά να υπερασπίσουμε, τι πρέπει να αλλάξουμε, και πως θα ορίσουμε το πεδίο που μπορούμε να τα διεκδικήσουμε και τα δύο.

Έντονη σεξουαλικότητα στις σχέσεις, επιθυμία αλλά και θυμοί, διάθεση κόντρας με παιχνίδια εξουσίας που πηγάζει κυρίως από ανασφάλειες, ή ενεργοποιείται παρορμητικά, και αλλάζει διαθέσεις. Με τον Άρη στον Καρκίνο (στο ζώδιο της πτώσης του) η τάση είναι να οπισθοχωρήσουμε στα ασφαλή και οικεία νερά του γνώριμου, παρά να τολμήσουμε να εκτεθούμε μέχρι τέλους. Η διεκδίκηση λειτουργεί και έμμεσα, αλλά και εκβιαστικά. Οι θυμοί λειτουργούν εσωτερικά, και εξωτερικεύονται μέσα από την στάση της παθητικής επιθετικότητας. Οι επιθυμίες αναμοχλεύουν συναισθήματα που αναζητούν καταφύγιο πιθανόν σε μια αγκαλιά. Εδώ η ενέργεια του Άρη κάνει αρπαχτές. Δίνει λαβή, αλλά παλεύει κυρίως για αυτό που είναι γνώριμο και ασφαλές. Δίνονται εναύσματα για επιστροφές στο παρελθόν, που θα ενεργοποιηθούν πιο έντονα από τις 24/07 και μετά με την αναδρομή της Αφροδίτης στο Λέοντα.

Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Άρη προσθέτει και το επικοινωνιακό στοιχείο ή τον λόγο-έναυσμα που απαιτείται για δράση, επίσης από τον Καρκίνο, πράγμα που τονίζει την κυκλοθυμία και τη συναισθηματική φόρτιση στην επικοινωνία, και φέρνει γκρίνια.

Ερμής/Άρης σε μισό τετράγωνο με Αφροδίτη στο Λέοντα δημιουργούν μπλοκαρίσματα στις σχέσεις και τις επαφές, ενώ δίνουν και μια έξαρση ευθιξίας με αφορμή οποιαδήποτε ενόχληση. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε και ιδιαίτερα με τους οικείους, αλλά μπορεί και να το αναβάλουμε λόγω αλλαγής διάθεσης. Ερμής/Άρης σε ενάμιση τετράγωνο με τον Κρόνο στον Σκορπιό, επίσης δείχνει τις δυσκολίες, καθυστερήσεις και περιορισμούς στις δεσμεύσεις και τους στόχους.

Ο Ήλιος αποκλίνει από ένα τετράγωνο με τον Ουρανό, που έδειξε τα νέα δεδομένα και κάποιες ανατροπές ή απρόσμενα γεγονότα στον κύκλο που μόλις έκλεισε, και τόνισε την ανάγκη αφύπνισης σε σχέση με το μέλλον. Θα δημιουργήσει ενάμιση τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στις 17/07 που δημιουργεί ασάφεια σε σχέση με αποφάσεις, και ακολουθεί τρίγωνο με τον Κρόνο στις 21/07 όπου θα παγιωθούν κάποιες πιο μακροπρόθεσμες κατευθύνσεις σε αποφάσεις και στόχους που τέθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Η πανσέληνος στις 31/07 στον άξονα Υδροχόου/Λέοντα θα δείξει και την συνολική εικόνα του νέου αυτού σεληνιακού μήνα που ολοκληρώνεται στις 14/08.

Είναι ένας μήνας με πολλές εναλλασσόμενες διαθέσεις, κίνητρα για γόνιμες εξελίξεις στην ζωή μας, που όμως απαιτεί να προηγηθεί η συνειδητοποίηση των δυσκολιών  και των συγκρούσεων σε αναφορά με το παρελθόν. και γιαυτόν ακριβώς το λόγο θα εξωτερικεύσει όλα αυτά ώστε να διαπιστώσουμε που βολεύονται και τα συναισθήματα μέσα από τον καταιγιστικό μήνα πληροφορίας και επικοινωνίας που προηγήθηκε, είτε σε προσωπικό ή σε συλλογικό επίπεδο.

Τώρα ξεκινάει ο μήνας που πρέπει να καταλάβουμε και πως νιώθουμε για όλα αυτά που μας περιβάλλουν, και τα οποία επεξεργαστήκαμε εγκεφαλικά και κυρίως επικοινωνιακά. Αυτό θα φέρει αναπόφευκτα και συγκρούσεις και συναισθηματισμούς.

 

Η καλύτερη εκδοχή μέχρι την Πανσέληνο είναι να γίνουμε δέκτες, και να εμπιστευθούμε την διαισθητική μας πλευρά. Ό,τι σκαλώνει, δεν λειτουργεί προς το παρόν. Διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει και ό,τι είναι απολύτως κρίσιμο να προστατέψουμε. Η σχέση με το παρελθόν και η ενεργοποίηση της μνήμης είναι ακόμα πολύ ζωντανή και ενεργοποιεί συναισθηματισμούς. Ευκαιρία για ενδοσκόπηση. Η ζωή εντός είναι πιο ανακουφιστική. Είναι βασικό να βρούμε το κέντρο μας.

 

Η Νέα Σελήνη επηρεάζει όσους έχουν γενέθλια μεταξύ 14-19/07 (Καρκίνοι), 15-20 /10 (Ζυγοί), 12-17/01 (Αιγόκεροι) και 13-16/04 (Κριοί) και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 21-26 μοίρες Καρκίνου – Ζυγού – Αιγόκερου – Κριού.

Όσοι έχετε ωροσκόπο Καρκίνο είναι μια καλή ευκαιρία να ενδυναμώσετε το σώμα και την φυσική σας κατάσταση, και να αποτοξινωθείτε από επιβλαβείς συνήθειες.  Να αφουγκραστείτε τις πραγματικές σας ανάγκες.

 

Ο μόνος πλανήτης που βρίσκεται σε ζώδιο της Γής μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, είναι ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, και αυτό από μόνο του δηλώνει, πως το κομμάτι του υλικού πεδίου και ειδικότερα των χρημάτων, κοινοκτημοσύνης και χρήματα τρίτων, αλλά ακόμα και της εγγύτητας των ζευγαριών ή πάσης φύσεως δεσμεύσεων μπορεί να είναι ασφυκτικό ή  να αντιμετωπίζει εμπόδια. Χρειάζεται υπομονή. Ο Πλούτωνας υπόσχεται αλλαγή σε αυτούς τους τομείς, αλλά όχι γρήγορα και μέσα από την συμφιλίωση με αυτό που έχει τελειώσει, ή μέσα από παραδοχή και ψυχραιμία σε σχέση με τις δυσκολίες που υπάρχουν που θα πρέπει να ξεπεραστούν, και χρειάζονται ριζική μεταμόρφωση. (Κρόνος στον Σκορπιό μισό τετράγωνο Πλούτωνα στον Αιγόκερω, είναι ενεργό μέχρι τις 3/09).

 

© Eleni Kostika 2015

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s