Πανσέληνος στις 07 μοίρες Υδροχόου-Λέοντα (Blue Moon)

31 Ιουλίου 2015

Η δεύτερη πανσέληνος του Ιουλίου  (ή “μπλέ φεγγάρι” όπως αποκαλείται το ασυνήθιστο φαινόμενο της πανσελήνου που συμβαίνει μία επιπλέον φορά στην ίδια εποχή του χρόνου) γίνεται στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα.  Η ανάγκη για αλλαγή, η προστασία της φιλίας ή της συμμαχίας (Σελήνη στον Υδροχόο) χρειάζεται να εξισορροπηθεί με το ποιοί είμαστε, τι θέλουμε να τιμήσουμε και που να ηγηθούμε (Ήλιος στον Λέοντα).

Η πανσέληνος μας δείχνει την πλήρη εικόνα του κύκλου που ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου που εστίασε στην ανάγκη να βρούμε το συναισθηματικό μας κέντρο, να επεξεργαστούμε και να υπερασπιστούμε την πιο ασφαλή ζώνη της ζωής μας, να  αναζητήσουμε την σχέση με το παρελθόν και τους οικείους , και να πατήσουμε πιο γερά πάνω σε ό,τι θέλουμε να διαφυλάξουμε. Η κυκλοθυμία, οι συγκρούσεις και οι συναισθηματισμοί ήταν μέρος της διαδικασίας, που η πανσέληνος στις 31/07 φανερώνει  πιο καθαρά τι διαπραγματευόμαστε.

Την στιγμή της Πανσελήνου γίνεται ορατή η Σελήνη. Η Σελήνη στην αστρολογία συμβολίζει την ψυχο-συναισθηματική μας προδιάθεση,.  Ο Ήλιος είναι η πηγή της ζωής (αυτό που είμαστε) και η Σελήνη αντανακλά το φώς του Ήλιου. Η Σελήνη είναι η εσωτερική αντανάκλαση του ποιοί είμαστε. Η Πανσέληνος είναι η στιγμή της ενεργειακής φόρτισης που μπορούμε να διακρίνουμε  την συναισθηματική μας προδιάθεση.

Η Πανσέληνος είναι μια αντίθεση, κι αυτό δηλώνει την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση, να πάρουμε μια απόφαση, να συμφιλιώσουμε δύο αντίθετες πλευρές, ή να διευκρινίσουμε την σχέση πρόθεσης και συναισθήματος. Σε κάθε περίπτωση είναι η φάση του σεληνιακού μήνα που βλέπουμε πιο συνολικά τι διαχειριζόμαστε, και τι είναι προς επεξεργασία στην συνέχεια μέχρι τις 13 Αυγούστου, που κλείνει αυτός ο κύκλος.

Ο Υδροχόος εκφράζει την αλλαγή, την ανατροπή, την απελευθέρωση από δομές που μας περιορίζουν, και τη σχέση με την συλλογική δραστηριότητα, τους φίλους, τα όνειρα και τις ελπίδες, όπως και την ουμανιστική αγάπη. Ο Λέοντας εκφράζει την προσωπική δημιουργία, και τον έρωτα που επιβεβαιώνει το εγώ. Το δίπολο αυτό ουσιαστικά διαπραγματεύεται το πώς δίνω και πως παίρνω αγάπη. Πως τιμώ τον εαυτό, και τι με συνδέει συναισθηματικά με τους άλλους. Η προσέγγιση του Ήλιου στο Λιοντάρι είναι εγωκεντρική, και επιζητά την προσοχή και την αναγνώριση, και της Σελήνης στον Υδροχόο, τη ενσωμάτωση στην συλλογικότητα, και την σύνδεση με τους άλλους. Συναισθηματικά η ανάγκη επικεντρώνεται στο να συνδεθώ με το συλλογικό γίγνεσθαι, τους φίλους, να νοιώσω ότι ανήκω στην ομάδα, ενώ ταυτόχρονα το εγώ ζητάει επιβεβαίωση.

Η Σελήνη αποκλίνει από ένα μισό τετράγωνο με τον Χείρωνα, που δηλώνει πληγωμένο συναίσθημα, ή κάποιο τραύμα που έχει προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες, στην σύνδεση μας με τους άλλους (φίλους, συνεργάτες, κοινωνικές ομάδες) και την ανάγκη ίασης του. Η αντίθεση με τον Ήλιο στην πανσέληνο είναι μια ευκαιρία να το συμφιλιώσουμε με τον εαυτό, τις προθέσεις μας, και να το εξωτερικεύσουμε.  Μετά την πανσέληνο η Σελήνη θα δημιουργήσει μια αντίθεση με τον Ερμή στο Λέοντα. Οι δύο αυτοί πλανήτες είναι αρκετά ευμετάβλητοι αλλά είναι σε ζώδια του Σταθερού σταυρού, κι αυτό δηλώνει έλλειψη ευελιξίας, πείσμα και ευθιξία. Επιμένουμε…

Η αντίθεση με τον Ερμή μετά την Πανσέληνο δηλώνει την εσωτερική κυρίως ανάγκη να νοιώσουμε φιλικά και ελεύθερα και να επικοινωνήσουμε με τόλμη μέσα από την καρδιά μας.  Θα βρούμε κοινό έδαφος; Με την Σελήνη στον Υδροχόο, η αγάπη είναι έννοια και τόπος που μπορεί να τους φιλοξενήσει όλους, και συμπονά, αλλά γι αυτό παραμένει και απρόσωπη. Αντιλαμβάνεται και συμπάσχει με το πρόβλημα, χωρίς να συνδέεται απαραίτητα με το άτομο. Ενώ ο Ερμής στο Λιοντάρι επικοινωνεί ώστε να συνδεθεί μέσα από τον ρομαντισμό, τον έρωτα αλλά και το δράμα, εντελώς προσωπικά και υποκειμενικά.

 

Συλλογικό πεδίο

Κεντρικό θέμα: Η ταυτότητα της προσωπικότητας μέσα στην ομάδα.

Στο συλλογικό πεδίο, ίσως δούμε αντιπαραθέσεις και φορτισμένο κλίμα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, που έχουν κυρίως να κάνουν με το πως δρά ή συνεισφέρει κανείς ατομικά σε σχέση με το συλλογικό.  Άτομα θα δηλώσουν ανοιχτά τις διαφορές τους με την ομάδα, κόμμα ή οργάνωση, καθώς θα γίνει πιο έντονη η ανάγκη να ξεκαθαριστεί το κατά πόσον το συλλογικό σύστημα υποστηρίζει/εκφράζει την προσωπική βούληση ή το πεδίο για ατομική δράση και δημιουργία. Θα αναδειχθούν περισσότερο κάποιες φωνές ή προσωπικότητες, και θα ξεκαθαριστεί  ίσως ποιός μπορεί να συνεισφέρει ή να ηγηθεί και ποιός αναζητάει απλά την αυτοπροβολή. Κάποιοι θα αποστασιοποιηθούν ή θα διαχωρίσουν την θέση τους. Αυτό ισχύει για κάθε είδους δραστηριότητες στην συλλογική σφαίρα της ζωής και τον τρόπο που τα άτομα συγκροτούν συμμαχίες και συσπειρώνονται συνεργαζόμενοι σε σχέση με κάποιο ζητούμενο, στόχο ή όνειρο. Αφορά: καλλιτεχνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, πολιτική, social media, συλλόγους, ομάδες.

 

Προσωπικό πεδίο:

Θα μας απασχολήσει η σχέση έρωτα και φιλίας, η προσωπική έκφραση μέσα στον κοινωνικό μας περίγυρο και κατά πόσο αυτή αναγνωρίζεται. Το πόσο τολμάμε να εκφράσουμε αυτό που είμαστε και που θέλουμε στους φίλους μας.

 

Διάφορα ερωτήματα που θα ενεργοποιήσει η πανσέληνος:

Που και από ποιούς επιβεβαιωνόμαστε, και αν αυτό μας καλύπτει. Με ποιά ομάδα ή συλλογικό όνειρο μπορούμε να ταυτιστούμε, και που μπορούμε να συνεισφέρουμε ή ακόμα και που αναγνωρίζεται τελικά ένα μοναδικό ταλέντο ή χάρισμα που διαθέτουμε. Που ο αυθεντικός ή δημιουργικός μας εαυτός αναδεικνύει την ομαδική δουλειά, χωρίς να δημιουργεί διάσπαση ή απόσταση.

 

Επηρεάζονται:

Όσοι έχουν Ήλιο ή Σελήνη στις 5-9 μοίρες, Υδροχόου, Λέοντα, Ταύρου, και Σκορπιού, όπως και αντίστοιχοι ωροσκόποι ή όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στις 07 μοίρες των σταθερών ζωδίων.

 

© Eleni Kostika 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s