Κρόνος στάσιμος στις 28 μοίρες και 17′ του Σκορπιού, πριν ξεκινήσει την ορθόδρομη πορεία του στις 02/08

01 Αυγούστου 2015

Σε συλλογικό επίπεδο αυτό σηματοδοτεί μια εξωτερίκευση ενέργειας που το διάστημα από τις 14/03 λειτουργούσε εσωτερικευμένα και έχει να κάνει με την ενσυνείδητη κατασκευή δομών που μας υποστηρίζουν. Αφορά τον σκελετό και το οικοδόμημα της ζωής, που κτίζεται μέσα στο χρόνο, αλλά και υποστηρίζεται από τις κοινωνικές δομές, και τους κανόνες που τις διέπουν. Οι δομές δρουν είτε υποστηρικτικά ή περιοριστικά. Για να κτίσουμε κάτι, να επιτύχουμε στόχους, αντιμετωπίζουμε περιορισμούς, ξεπερνάμε φόβους, υπερβαίνουμε εμπόδια, αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις, ώστε να συγκροτήσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα τις προσπάθειες μας. Ο Κρόνος είναι η εξέλιξη και η ωριμότητα. Η συνειδητοποίηση πώς κάθε πράξη έχει συνέπειες. Ο Κρόνος είναι επι της ουσίας η σχέση μας με τον χρόνο στην ζωή που αν αξιοποιηθεί σωστά λειτουργεί ανταποδοτικά με έμπρακτα αποτελέσματα. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει και κάθε είδους κρατική δομή, κυβέρνηση, και αρχηγούς κρατών.

Κατά την ανάδρομη πορεία του Κρόνου που φέτος ξεκίνησε από τις 14/03-02/8/2015 συνήθως παρατηρείται μια επιβράδυνση σε αυτούς τους τομείς έτσι ώστε να δουλέψουμε μια καλύτερη στρατηγική ή ακόμα να επεξεργαστούμε το πώς και που επενδύουμε προσπάθεια και χρόνο. Τι φιλοδοξούμε να επιτύχουμε.
Τα εξωτερικά γεγονότα, συμβάλουν μέσα από περιορισμούς, ή καθυστερήσεις έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουμε επι της ουσίας, τι μας στηρίζει ή δεν μας στηρίζει, που μπορούμε να βασιζόμαστε, και που επενδύουμε τον χρόνο μας ή που πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα. Η αναδρομή του Κρόνου είναι η περίοδος που γίνονται πιο ορατά τα όρια, οι αντοχές, οι αντιστάσεις μας, και δοκιμάζεται η υπομονή. Έχει να κάνει με το παρελθόν και ότι έχουμε ήδη αναλάβει, από το τέλος του 2014 και μέχρι τις 18 Σεπτέμβριου του 2015 που τελειώνει η διέλευση στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού, είναι φάση ολοκλήρωσης και επίλυσης θεμάτων, υποχρεώσεων ή έργων που είναι σε εκκρεμότητα, από το παρελθόν. Στο συλλογικό πεδίο αυτό ταυτίζεται με τους στόχους μιας κυβέρνησης, και την σχέση με την κοινωνική δομή και συνοχή, αλλά και τον τρόπο που εφαρμόζονται αυτοί οι συσχετισμοί στην κοινωνία.

Με την έναρξη της ορθόδρομης πορείας του Κρόνου από 02/08 και μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου που κάνει την είσοδό του στον Τοξότη, ξεκινάει το διάστημα που μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια εξέλιξη ή πιθανά πλαίσια επίλυσης σε ότι ήταν προς επεξεργασία πάνω σε αυτούς τους τομείς, τους προηγούμενους μήνες.

Όταν ένας πλανήτης είναι στάσιμος, η ενεργειακή επιρροή είναι σε μεγαλύτερη ένταση τις μέρες της στάσης, και συγκροτεί μια δυναμική πολύ ισχυρή που ταυτίζεται με την έκφραση γεγονότων και φυσικών φαινόμενων, στο γήινο πεδίο. Ο Κρόνος στον Σκορπιό, κατά τον Reinhold Ebertin, ταυτίζεται, με την επιτακτική ανάγκη να δώσουμε ριζικές λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, με τις δεξιότητες, το σθένος, και τις μεταμορφώσεις κάθε είδους.

Τις μέρες της στάσης, ο Κρόνος είναι σε τετράγωνο με την Αφροδίτη και τον Δία στις 28 μοίρες Λέοντα, που ενισχύει την ανάγκη να δοθούν κατευθύνσεις σε υφιστάμενες σχέσεις, συμμαχίες και συνεργασίες, αλλά και να δούμε την βιωσιμότητα τους ή την ρεαλιστική και μακροπρόθεσμη διάσταση στην ζωή μας. Το να δούμε προοπτική μέσα από τις δεσμεύσεις είναι κάτι που συνοδεύεται αναπόφευκτα με υποχρεώσεις, πιεστικές συνθήκες, υπομονή και επιμονή. Στις 5-6/08 ο Άρης στον Καρκίνο κάνει τρίγωνο με τον Κρόνο, και θα δούμε μια πιο έντονη και ενισχυτική δραστηριότητα ή πρωτοβουλία να ωθεί κάποια θέματα σε εξέλιξη και σε πιο ρεαλιστικές βάσεις.
Αν έχετε προσωπικό πλανήτη ή Ήλιο στις 28 μοίρες του Σκορπιού/Ταύρου/Υδροχόου/Λέοντα, και Καρκίνου/Ιχθύων είστε δεκτικοί και σε προσωπικό επίπεδο στην επιρροή αυτή, και υπάρχει πιθανότητα η στάση του Κρόνου να εξωτερικεύσει κάποιο γεγονός είτε επαγγελματικό ή που αφορά τους στόχους και τις επιδιώξεις σας γενικότερα.

© Eleni Kostika 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s