Δίας στην Παρθένο

11 Αυγούστου 2015 – 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δίας κάνει την είσοδό του στο ζώδιο της Παρθένου σήμερα, ολοκληρώνοντας την διέλευση του στον Λέοντα που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014.

Ο Δίας αλλάζει ζώδιο μία φορά το χρόνο, και αυτό συμβάλλει σε μια χαρακτηριστική μετατόπιση της χροιάς και της δυναμικής της ενέργειας του πολύ ευεργετικού αυτού πλανήτη, που στην αστρολογία ταυτίζεται με την επέκταση.

Ο Δίας, κάθε 12 χρόνια συμπληρώνει ένα πλήρη κύκλο στο ζωδιακό. Κάθε 12-ετία σηματοδοτεί και έναν νέο επεκτατικό κύκλο ζωής. Η διέλευση του από κάθε αστερισμό, διαρκεί 1 περίπου χρόνο και κατά την διάρκεια του χρόνου είναι ανάδρομος 4 μήνες. Ο Δίας κυβερνάει το ζώδιο του Τοξότη και παραδοσιακά και των Ιχθύων, είναι σε αδυναμία στους Διδύμους και την Παρθένο, σε έξαρση στον Καρκίνο, και σε πτώση στον Αιγόκερω.

 

Η διέλευση του Δία στην Παρθένο

Το πέρασμα του Δία στην Παρθένο και για έναν ολόκληρο χρόνο, θα ενισχύσει περισσότερο την ανάγκη της λειτουργικότητας ή της υλοποίησης σχεδίων μέσα στην παραγωγική διαδικασία.

Μπορούμε να μάθουμε περισσότερα, και να εξελίξουμε την γνώση μας ωστε να γίνουμε πιο παραγωγικοί. Ενισχύεται η ηθική, η οργανωτικότητα, η συναδελφικότητα. Η ανάπτυξη και επέκταση δεξιοτήτων που εφαρμόζονται στο εργασιακό μας κομμάτι είναι κάτι που θα μας απασχολήσει. Καθημερινότητα, λειτουργικότητα και προτεραιότητες αποκτούν μια διάσταση γνώσης σε προσωπικό επίπεδο. Ο Δίας στην Παρθένο θα λειτουργήσει σαν μεγενθυντικός φακός πάνω στις λεπτομέρειες που θα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα στην καθημερινότητά μας. Θα αναπτύξουμε περισσότερο την κριτική διαδικασία. Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε την υπερβολή στους ψυχαναγκασμούς, και την μεμψιμοιρία, την τελειοθηρία, όπως και την ανάγκη να κατανοήσουμε τα όρια μεταξύ προσφοράς, εξυπηρέτησης και εργασίας. Μπορούμε να μάθουμε πολλά μέσα από τα μικρότερα πράγματα που συγκροτούν την καθημερινότητα της ζωής, να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε περισσότερο την αξία της εργατικότητας, και της της βοήθειας προς τους άλλους. Τομείς που θα ενεργοποιηθούν από την επιρροή του Δία στην Παρθένο είναι τα εργασιακά ζητήματα, ο δημόσιος τομέας, η χειρονακτική εργασία, η παροχή υπηρεσιών, ο τομέας της υγείας, της υγιεινής διατροφής και άσκησης, της αγροτικής παραγωγής, του εμπορίου, και των εφαρμοσμένων τεχνών. Θα διερευνήθούν δυνατότητες εξέλιξης και το θεσμικό πλαίσιο που θα δώσει διεξόδους με διορθωτική ή βελτιωτική σημασία, στη νομοθεσία για όλα τα παραπάνω. Επίσης θα ενισχυθούν προγράμματα διδασκαλίας ή επαγγελματικής κατάρτισης πάνω σε αυτούς τους τομείς.

Ποιοί επηρεάζονται:

Η διέλευση αυτή θα είναι ενισχυτική κυρίως για τους Παρθένους αλλά και για όλα τα ζώδια της Γής (Αιγόκερους και Τάυρους), όπως και όσους έχουν πλανήτες στα ζώδια αυτά. Θα δώσει επίσης σημαντική ώθηση είτε να αλλάξουν είτε να εξελίξουν σημαντικά εγχειρήματα όπως και βαθύτερη συνείδηση στόχων σε όσους έχουν γεννηθεί με τον Πλούτωνα στην Παρθένο (1957-1971)

Ο Δίας θα είναι ανάδρομος από τις 23-13 μοίρες της Παρθένου. Αυτό σημαίνει πως θα παραμείνει μεγαλύτερο διάστημα σε αυτές τις μοίρες, και θα επηρεάσει περισσότερο όσους έχουν γεννηθεί τις εξής ημερομηνίες: Παρθένους 6-16/09, Αιγόκερους 4-14/01 και Ταύρους 03-13/05. Τα πρώτα δεκαήμερα των ζωδίων θα δεχθούν την επιρροή του Δία από 11/08- 30/09.

Κυρίως για τα μεταβλητά τέλος 1ου και 2ου δεκαημέρου: Παρθένους, Τοξότες, Ιχθείς και Δίδυμους, που θα δεχθούν την διπλή επιρροή από το τετράγωνο Δία/Κρόνου μέσα στο 2016, αλλά και του Ποσειδώνα, σημαίνει πως ότι άνοιγμα φέρει ο Δίας θα συνοδεύεται είτε από περιορισμούς ή περισσότερες ευθύνες. Οι τρείς πλανήτες σε συνδυασμό τονίζουν την ανάγκη να τελειώνουμε ή να λύσουμε κάποια θέματα, αλλά και να είμαστε πάνω απο όλα ρεαλιστές όσον αφορά τις προσδοκίες υλοποίησης και εφαρμογής στόχων. Οι δομές γύρω και όσες μας στηρίζουν θα μοιάζουν είτε ασταθείς ή αδύναμες. Εμείς απο την πλευρά μας πρέπει να λειτουργήσουμε με ευελιξία και η υπομονή, αλλά και εμπιστοσύνη στον εαυτό. Το τι πιστέυουμε, τι υποσχόμαστε και το τι πρέπει ενδεχομένως να θυσιάσουμε είναι κάτι που θα κληθούμε να επεξεργαστούμε. Επίσης με τον Δία στην Παρθένο τονίζεται η ανάγκη να διορθώσουμε και να διακρίνουμε σωστά του τι έχει νόημα να πραγματοποιηθεί, να βελτιωθεί και τι όχι.

Το περιβάλλον στο οποίο θα εστιάσει η ενέργεια του Δία για τον καθένα προσωπικά, και θα σημάνει και έναν νέο κύκλο επέκτασης έχει να κάνει με τον οίκο (δηλαδή τον τομέα της ζωής) που διελαύνει στο γενέθλιο χάρτη μας. Για όσους ξέρετε κάτι παραπάνω ή είστε εξοικειωμένοι με το γενέθλιο χάρτη σας δείτε σε ποιόν οίκο βρίσκεται η Παρθένος στο ωροσκόπιο σας, ή ποιος οίκος έχει ακμή στην Παρθένο.

Την τελευταία φορά που ο Δίας ήταν στο ζώδιο της Παρθένου ήταν η περίοδος Αύγουστος 2003-Σεπτέμβριος 2004. (Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν εκείνη την περίοδο, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε κάποια μηνύματα σε σχέση με τον τομέα της ζωής μας που τότε βιώσαμε επέκταση, και που θα δούμε εξέλιξη μέσα από την επιρροή στην παρούσα ετήσια διέλευση).

Ένας σύντομος  απολογισμός – Τι μας έδειξε η διέλευση του Δία στο Λέοντα

Η διέλευση του Δία από τον Λέοντα από τον Αύγουστο του 2014 που ολοκληρώθηκε στις 11 Αυγούστου του 2015, ήταν μια εγω-κεντρική θέση, που έδωσε διάσταση σε πιο προσωπικές αλήθειες, και δημιουργικές κατευθύνσεις στο κοινωνικό τοπίο. Επίσης τόνισε τα θεσμικά ζητήματα σε θέματα αγάπης, και προσωπικής έκφρασης, μέσα από την πολύ ευεργετική όψη τριγώνου του Δία με τον Ουρανό, που δηλώνει πρόοδο στην κοινωνία, αλλά και επιτεύγματα μέσα από την τεχνολογία: Αυτό εκδηλώθηκε ιδιαίτερα μέσα στον Ιούνιο και Ιούλιο 2015 (Δύο παραδείγματα: Νομιμοποίηση γάμου ομοφυλοφίλων σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής, πρώτες εικόνες από τον πλανήτη Πλούτωνα με την αποστολή New Horizons). Ήταν επίσης ένα διάστημα που έδωσε μεγάλη ώθηση στην δικτύωση και στα social media, με αφορμή γεγονότα που συνέβαιναν. Όλοι επικοινωνήσαμε φέτος περισσότερο διαδικτυακά, αλλά και κινητοποιηθήκαμε περισσότερο σε σχέση με πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα.

Ο Δίας στο Λέοντα έδωσε επίσης διάσταση στην προσωπικότητα, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ή χαρίσματα ατόμων στην συλλογική σφαίρα. Άνθρωποι ξεχώρισαν για τις ιδιαιτερότητες της προσωπικότητας τους, τις ιδιοσυγκρασίες, τον εγωκεντρισμό τους, την υπερβολική αλαζονεία ή την προσωπική τους έκφραση και έλαβαν μεγαλύτερη προβολή για αυτό. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα Kim Kardasian, Caitlyn Jenner, Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Λέοντας συμβολίζει και τον αυτό-φωτο άνθρωπο. Μερικοί από τους ιδιαίτερα χαρισματικούς και λαμπερούς ανθρώπους που χάθηκαν ο Robin Williams, Lareen Bacall, Joe Cocker, και Omar Sharif.

Μια άλλη διάσταση ήταν η υπερβολή και ο ναρκισσισμός: Τα selfies συζητήθηκαν πολύ, και δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη αναφορά του όρου κατά το Wikipedia έγινε το 2002, όπου ο Δίας ήταν και πάλι στο Λέοντα. Τα ηγεμονικά και βασιλικά χαρακτηριστικά του Λιονταριού, (γέννηση του βασιλικού μωρού της Μεγάλης Βρετανίας). η αναζήτηση ηρώων, όπως και ο ηρωισμός αλλά και το νόημά του προβλήθηκαν ιδιαίτερα μέσα από αυτή τη διέλευση, με πιο κυριολεκτικό παράδειγμα όλων, την διάσταση που πήρε η δολοφονία του εμβληματικού λιονταριού Cecil της Ζιμπάμπουε, που έγινε viral στα μίντια.

Ήταν επίσης η περίοδος που φάνηκε περισσότερο η αλήθεια και η αυθεντικότητα των προσώπων που κατέχουν θέσεις εξουσίας, καθώς η τάση αλαζονείας ή υπερβολικής εγωπάθειας ήταν επίσης σε έξαρση και συνεπώς έγινε ευκολότερα ανιχνεύσιμη και στοχοποιήθηκε από το περιβάλλον και την κοινωνία.

Σε προσωπικό επίπεδο, ήταν η ευκαιρία μας να βρούμε την αλήθεια στον αυθεντικό εαυτό μας. Να επεκτείνουμε την αυτό-έκφραση και να πιστέψουμε στο πηγαίο της εκφραστικής μας δυνατότητας. Να προωθήσουμε την δημιουργική μας φύση, να δούμε την «μεγάλη εικόνα» μέσα από την προσωπο-κεντρική δημιουργία, που θα θέλξει την προσοχή και την επιβεβαίωση των άλλων. Να ανακαλύψουμε ανθρώπους που έχουν κάποιο ταλέντο ή χάρισμα.

Ήταν η περίοδος της επέκτασης μέσα από την αυθεντική «παιδικότητα», του του έρωτα που μας διδάσκει, και κάθε μορφής δημιουργικής έκφρασης, που περιλαμβάνει χαρά, όπως είναι και η απόκτηση παιδιών και η επαφή μαζί τους. Ήταν μια θέση που μας κάλεσε σε ρίσκα, τόλμη, γενναιοδωρία, θέρμη, με σκοπό την υποστήριξη δημιουργικών δράσεων/σχεδίων. Ανεξαρτήτως οικονομικής κρίσης, τόνισε την σημασία να κάνουμε αυτό μας αντιπροσωπεύει, και συνεπώς σε όποιο περιβάλλον αυτό δεν μπόρεσε να λειτουργήσει, έφερε και την συνειδητοποίηση της ανάγκης να βρούμε έναν νέο προσωπικό στόχο, που έχει περισσότερο να κάνει με εμάς προσωπικά. Για τους καλλιτέχνες και δημιουργούς έδωσε ευκαιρίες κυρίως σε εκπροσώπους του Αέρα και της Φωτιάς να προωθήσουν προσωπικές τους δουλειές και να δημιουργήσουν. Την χρονιά που πέρασε ο Δίας έδωσε διάσταση στο να υποστηρίξουμε ό,τι πηγάζει από την καρδιά μας, να το κάνουμε με την καρδιά μας, και από την πηγαία ανάγκη αυτό-έκφρασης. Ήταν μια χρονιά όσον αφορά στην επιρροή του Δία όπου το προσωπικό μας κομμάτι κίνησε και το συλλογικό.

Σημείωση: Μελετώντας την σημασία της επιρροής του Δία στον χάρτη μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεχόμαστε ταυτόχρονα και τις ενέργειες όλων των άλλων πλανητών. Ο συνδυασμός τους και η ερμηνεία τους συνθέτει και την συνολική εικόνα του ενεργειακού τοπίου που μας επηρεάζει προσωπικά.

© Eleni Kostika 2015

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s