Κρόνος στον Τοξότη

24 Δεκεμβρίου 2014 – 15 Ιουνίου 2015 / 18 Σεπτεμβρίου 2015 – 20 Δεκεμβρίου 2017

Ο Κρόνος έκανε την οριστική είσοδό του στον Τοξότη στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, αφού ξαναγύρισε στον Σκορπιό για να κλείσει ο κύκλος κάποιων εκκρεμοτήτων μεταξύ 16 Ιουνίου – 17 Σεπτεμβρίου 2015. Σε προσωπικό επίπεδο η επιστροφή στο Σκορπιό τόνισε ιδιαίτερα πιέσεις σε οικονομικά και σχέσεις, που έπρεπε να δώσουμε λύση ή να ολοκληρώσουν μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2014.

Ο Κρόνος απαιτεί απλότητα, σχεδόν ασκητική, ουσία, σαφήνεια, πειθαρχία, όρια και ρεαλισμό. Φέρνει ωριμότητα. Ο Κρόνος μας δοκιμάζει, ώστε ό,τι χτίζουμε να γίνει πιο στέρεο. Ζητάει την δέσμευση, επιβάλλει ευθύνη. Είναι ο κοσμικός χρονοκράτορας, που μετράει ό,τι κάνουμε μέσα από προσπάθεια και πράξη, μέσω του αποτελέσματος. Μας θυμίζει πως οι πράξεις έχουν συνέπειες. Όπου δουλέψαμε μας ανταμείβει. Όπου χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο μας περιορίζει. Όπως επίσης μας δείχνει και τα σημεία φθοράς σε ό,τι προυπάρχει. Στο ζώδιο του Τοξότη, η ενέργεια αυτή εκφράζεται μέσα από αυτά που πρεσβεύουμε.

Μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτά που πιστεύουμε;

Σε προσωπικό επίπεδο είναι η περίοδος να δοκιμαστούν τα πιστεύω μας, η αλήθεια μας, η πίστη, η δυνατότητα να θέσουμε όρια σε ένα στόχο. Δοκιμάζει τον ρεαλισμό των ιδεών, των απόψεων, της γνώσης, της ηθικής και της φιλοσοφίας ζωής που έχουμε. Πιθανόν, να διαπιστώσουμε πως κάποια πιστεύω ή ιδεολογίες είναι πλέον παρωχημένες. Η αδυναμία κατανόησης ή ο εγκλωβισμός σε ένα σύστημα αξιών που δεν εξυπηρετεί πλέον μπορεί να δημιουργήσει αμφιβολίες και φόβους. Ο Τοξότης είναι ο κένταυρος, μισός άλογο και μισός άνθρωπος που στοχεύει ψηλά και μακρυά. Νους και ύλη είναι έννοιες σύνφυτες που συλλέγουν εμπειρία, και ζητούν νόημα. Ο Κρόνος στον Τοξότη περιορίζει τη δυνατότητα να στοχεύσουμε ευρύτερα, να αισιοδοξούμε, αλλά μας δείχνει τα όρια των δυνατοτήτων μας σε σχέση με ό,τι είναι εφικτό να εφαρμοστεί από όσα οραματιζόμαστε, πιστεύουμε ή έχουμε κατακτήσει ως γνώση. Περιορίζει την προοπτική μας ώστε να επικεντρωθούμε σε κάτι συγκεκριμένο πιο στοχευμένα. Αν το κατανοήσουμε αυτό, θα είναι μια πολύ χρήσιμη περίοδος σε προσωπικό επίπεδο.

Τι σκοπό είχε η διέλευση του Κρόνου στο Σκορπιό;

(2012 – 2015)

Ο Κρόνος μέσα από τον Σκορπιό (2012-2015) δοκίμασε τις σχέσεις μέσα από την συναισθηματική εγγύτητα, και τους κοινούς πόρους. Είναι χρήσιμο να παρατηρήσουμε ποιές σχέσεις στην ζωή μας ενδυναμώθηκαν και ποιές διαλύθηκαν μέσα σε αυτή τη βαθειά μεταμορφωτική και υπαρξιακή διαδικασία. Είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές, όσες διατηρήθηκαν μόνο μέσα από αμοιβαία “δουλειά”, ενδεχομένως στέρηση και προσπάθεια, χτίστηκαν πιο γερά, και θα έχουν διάρκεια στο χρόνο. Ήταν μια διέλευση που έφερε το τέλος πολλών πραγμάτων και μια βαθειά συνειδητοποίηση σε σχέση με τις δομές που μας στηρίζουν ή δρουν ελεγκτικά πάνω στην ύπαρξη μας. Για κάποιους ίσως ήταν μια ουσιαστική ψυχαναλυτική περίοδος, που πιθανότατα να σταθεροποίησε αρκετά τον ψυχισμό, αν επιχείρησαν την απαραίτητη “βουτιά” στις πιο σκιερές πλευρές του εαυτού τους. Ο Κρόνος κάνει τον κύκλο του ζωδιακού κάθε 30 χρόνια, οπότε κάθε διέλευση έχει ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη μας στην πορεία της ζωής.

Τι αλλάζει;

Ο Κρόνος στον Τοξότη, σε ένα μεταβλητό πύρινο ζώδιο, είναι σίγουρα μια πιο ανάλαφρη θέση από εκείνη του Σκορπιού. Σε προσωπικό επίπεδο, θα μας φέρει πιο κοντά στην συλλογική σφαίρα της ζωής, έχει την δυνατότητα να συνδέσει επαγγελματικούς στόχους με γνώση, θεσμούς, εκδόσεις και εξωτερικό ή ακόμα να ενεργοποιήσει την μετανάστευση. Μπορούμε να συνδέσουμε επαγγελματικούς στόχους με ανθρώπους που είναι καταξιωμένοι στην σφαίρα της γνώσης που μας ενδιαφέρει. Έχουμε γενικότερα την δυνατότητα να χτίσουμε πιο οργανωμένα πάνω σε αυτούς τους τομείς.

Σε συλλογικό επίπεδο η διέλευση του Κρόνου στον Τοξότη, θα μας κάνει να αντιληφθούμε την ουσία της γνώσης, της ηθικής και των νόμων. Η μετανάστευση, η εκπαίδευση και οι συνθήκες διεθνών σχέσεων απαιτείται να εξετάσουν τις δομές, τα πλαίσια και τους νόμους που τα διέπουν. Θα δούμε την έμπρακτη ενεργοποίηση περιορισμών ή διευθέτηση ορίων σε γεωγραφικά σύνορα, και διεθνείς σχέσεις. Η μετανάστευση, η εκπαίδευση και οι σχέσεις κράτους εκκλησίας ή ευρύτερα θρησκειών θα απασχολήσουν ιδιαίτερα τις κυβερνητικές πολιτικές σε διεθνές επίπεδο, και θα ενεργοποιηθεί και το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από αυτά τα θέματα. Θα δούμε κρίση στα θέματα αυτά, καθώς ο Κρόνος φέρνει συντηρητισμό, και μια πιο περιορισμένη αντίληψη, αλλά και καθώς σχηματίζει τετράγωνα με Ποσειδώνα και Δία (αναλύω τις όψεις πιο κάτω). Σκοπός της κοσμικής ενέργειας όμως είναι να προσδιορίσει την οπτική και να επικεντρώσει και όχι να λειτουργήσει περιοριστικά με αρνητικό τρόπο. Το πως θα εκδηλωθεί σε εγκόσμιο επίπεδο έχει φυσικά και τις θετικές και τις αρνητικές εκδοχές. Άτομα κύρους σε αυτούς του τομείς, από τον πανεπιστημιακό, νομικό, είτε από τον χώρο της φιλοσοφίας, όπως και θρησκευτικοί ηγέτες θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους πιο ενεργά στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Οι κοινωνίες θα απαιτήσουν την αλήθεια που εφαρμόζεται έμπρακτα και θα λειτουργήσουν τιμωρητικά και δύσπιστα απέναντι σε ό,τι δεν ανταποκρίνεται στο ισχυρό αίσθημα δικαίου που ενεργοποιεί η θέση αυτή. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αποδείξουν πως μπορούν να εφαρμόσουν τις ιδέες και τα πιστεύω τους.

Λίγα λόγια για τις σημαντικές όψεις που θα κάνει ο Κρόνος από τον Τοξότη με άλλους πλανήτες και που σκιαγραφούν την ενεργειακή ατμόσφαιρα της διέλευσης:

Κρόνος τετράγωνο Ποσειδώνας – Τοξότης/Ιχθείς:

Η όψη είναι ενεργή για μεγαλύτερο διάστημα αλλά δίνοντας ανοχή +-3 μοίρες επικεντρώνει την ένταση της ενέργειας στα εξής διαστήματα:

1 Νοεμβρίου – 25 Δεκεμβρίου 2015 και

11 Μαίου – 13 Οκτωβρίου 2016

Μια σημαντική όψη ενός συνοδικού κύκλου που διαρκεί περίπου 36 χρόνια, και διανύει τώρα το τελευταίο τέταρτο της διαδικασίας. Ξεκίνησε το 1989 και ολοκληρώνεται το 2025. Ο Κρόνος μιλάει για τα όρια και ο Ποσειδώνας για την διάλυση των ορίων. Ο Κρόνος για το εφικτό και ο Ποσειδώνας για το ιδανικό.

Σε προσωπικό επίπεδο εντείνει την ανάγκη να διαλύσουμε ή να ανασυνθέσουμε κάποια πράγματα στην ζωή μας, να θέσουμε όρια και δομή στην φαντασία ή στις εξαρτήσεις μας, να βρούμε λύσεις για τις αδύναμες πτυχές των επαγγελματικών μας στόχων. Να απαλλαγούμε από ψευδαισθήσεις, και να δουλέψουμε πάνω στις τάσεις αυτο-ηττοπάθειας που μπορεί να ενεργοποιηθούν. Είναι δυναμική όψη για καλλιτέχνες που δουλεύουν ή διδάσκουν με την φόρμα και τους συμβολισμούς μέσω της εικόνας ή της μουσικής, όπως και για έρευνα στα πεδία γνώσης ή μεταφυσικής που δουλεύουν με αρχέτυπα και συμβολισμούς.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Κρόνος συμβολίζει τις κυβερνήσεις και αρχές των κρατών και ο Ποσειδώνας τις ασθενείς ομάδες των κοινωνιών. Επίσης ο Κρόνος τις συντηρητικές παρατάξεις και ο Ποσειδώνας τις πιο προοδευτικές ή αριστερές ιδεολογίες. Οι δύο ενέργειες σε συνδυασμό είτε μιλούν για κοινωνική πρόνοια, ή για περιορισμό, εξορία, εγκατάλειψη και εγκλωβισμό των αδυνάτων. Έχουμε λοιπόν μια ένταση-σύγκρουση ανάμεσα στις δύο αυτές ενέργειες, που με το τετράγωνο θα γίνει επιτακτική η ανάγκη να αντιμετωπιστεί. Κύριο χαρακτηριστικό της όψης τετραγώνου στο 3/4 του κύκλου, είναι η ανάγκη να αποβάλλουμε, αποσυνθέσουμε όλες εκείνες τις δομές που είναι πλέον φθαρμένες ή παρωχημένες, ώστε να προχωρήσουμε στην επίλυση θεμάτων με πιο αρμονικό τρόπο αργότερα. Θα αναφέρω ενδεικτικά δύο θέματα που είναι ενεργά στην τρέχουσα πραγματικότητα και επηρεάζονται από την όψη αυτή για να παρατηρήσουμε πως θα εκδηλωθεί:

Μετανάστευση – Πρόσφυγες: Οι κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να δράσουν για να επιλύσουν θέματα σε αυτόν τον τομέα καθώς η κρίση θα κορυφωθεί τις πιο πάνω χρονικές περιόδους. Δίνεται έμφαση στην ένταση μεταξύ φυσικών/γεωγραφικών ορίων και την διάλυσή τους. Μεταξύ άλλων, ο Κρόνος στον Τοξότη καλεί για αναδιοργάνωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την μετανάστευση, ενώ το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα θα καταστήσει επείγον να εφαρμοστούν λύσεις. Ο Ποσειδώνας είναι ο κυβερνήτης της θάλασσας και των ωκεανών και δηλώνει θυσία και παράδοση. Η ταλαιπωρία και ο πόνος έχουν συλλογικό αντίκτυπο. Ο Κρόνος μπορεί και να δηλώσει άρνηση ή απαγόρευση στην πρόσβαση. Το θετικό σενάριο διαχείρισης της όψης είναι οι κυβερνήσεις να δείξουν συμπόνια και αλληλεγγύη, απορρίπτοντας παρωχημένα σχήματα και συστήματα καταστολής προβλημάτων. Ο συνοδικός κύκλος ολοκληρώνεται το 2025 στις 00 μοίρες του Κριού και σηματοδοτεί μια εντελώς καινούργια χαρτογράφηση φυσικών συνόρων και κοινωνικής πρόνοιας. Το τι θα συμβεί τώρα, θα καθορίσει απόλυτα το τι σημαίνει αυτό τότε. Η τεράστια μετακίνηση προσφύγων τους επόμενους μήνες που έχει ήδη ξεκινήσει, διαμέσου των θαλασσών και της ξηράς θα κορυφωθεί. Ο Νοέμβριος 2015, Ιούνιος και Σεπτέμβριος 2016 είναι οι πιο κρίσιμοι μήνες. Παρ’ όλο που παρατηρείται το αντίθετο, ας ελπίσουμε πως τα γεωγραφικά σύνορα χωρών της Ευρώπης θα γίνουν γέφυρες και σημεία ένωσης, αντί για εμπόδια και φράχτες που πρέπει να ξεπεραστούν.

Πολιτική: Ένα παράδειγμα στην Ελλάδα. Το 1989-90 στην έναρξη αυτού του συνοδικού κύκλου έγιναν κατά σειρά 3 εκλογικές διαδικασίες και σχηματίστηκαν κυβερνήσεις συνεργασίας καθώς δεν υπήρχε ισχυρή πλειοψηφία (οι πρωθυπουργοί ήταν ο Τζ. Τζανεττάκης και ο Ξ. Ζολώτας). Ο κύκλος ξεκίνησε αναδεικνύοντας ήδη από τότε ένα πρόβλημα στις δυνάμεις που διεκδικούσαν την εξουσία στον τόπο. Είναι ενδιαφέρον να δούμε τώρα πως θα διαφανεί το σκηνικό της πρόθεσης συμμαχιών, καθώς από όσο δείχνουν και τα δεδομένα προς τα εκεί βαδίζουμε. Σαφές είναι πως τώρα θα δούμε πως θα καταστεί αναγκαίο σε μεγάλο βαθμό να προσδιοριστούν συμμαχίες πιο ευέλικτες μεταξύ αντίθετων ιδεολογικά πολιτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστούν προβλήματα της κοινωνίας και η ανθρωπιστική κρίση, αλλά και για να υπάρξει η δυνατότητα διακυβέρνησης (πράγμα που ήδη έγινε με την απροσδόκητη συνεργασία Σύριζα-Ανελ). Οι ενέργειες μιλούν για αναγκαίες θυσίες και παραχωρήσεις από τη κάθε πλευρά, αλλά ταυτόχρονα μιλούν και για ένταση μεταξύ των δυνάμεων, όπως και για ένταση μεταξύ του ιδανικού και του εφικτού σεναρίου. Η διάλυση προσδοκιών και ψευδαισθήσεων είναι επιτακτική ή ακόμα και η πλάνη ως μέθοδος ανέλιξης στην εξουσία δεν λειτουργεί πλέον και η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι το στοίχημα. Είναι περισσότερο η φάση στον κύκλο αυτό που περιγράφει διάλυση, αποσύνθεση δομών ή ξεκαθαρίσματος, παρά εξέλιξης. Είναι μια φάση δοκιμασίας και ασταθής ως προς τα αποτελέσματα τουλάχιστον τα διαστήματα που είναι ενεργη η όψη. Εδώ η θετική διαχείριση της ενέργειας εκδηλώνεται με το να δείξουν ηγέτες και ηγεσίες γενικότερα το πιο ανθρώπινο τους πρόσωπο, και να λειτουργήσουν με αίσθημα δικαίου και αλληλεγγύης απέναντι στην κοινωνία. Το αν τα πιστεύω τους είναι εφαρμόσιμα θα εξαρτηθεί κατά πολύ και από τις ηγεσίες και άλλων χωρών (Κρόνος στον Τοξότη) και την αυστηρότητα και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί. Η όψη λέει δεν έχει σημασία τι ακριβώς πιστεύεις ή λες, θα κριθείς από το αν μπορείς να το εφαρμόσεις, και αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορέσεις να το αποφύγεις με κανένα τρόπο κατά την περίοδο που η όψη είναι ενεργή. Η μεγαλύτερη ένταση στην πορεία του συνοδικού κύκλου ήταν το πρώτο τετράγωνο 1998-99 (επι πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη) και η αντίθεση των πλανητών το 2006-2007 (επι πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή) όπου δηλώνει πως πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις ή θα μπορούσαν να είχαν παρθεί, και τις συνέπειες των όποιων κινήσεων έγιναν τότε φέρνει τώρα το πλήρωμα του χρόνου σε πιο εντατική μορφή. Φυσικά τα ενδιάμεσα διαστήματα έπαιξαν ρόλο όσον αφορά στην διαχείριση θεμάτων. Οι χρονικές στιγμές όμως που έπαιξαν ή θα μπορούσαν να είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στο που βρισκόμαστε σήμερα ιδιαίτερα στην σχέση κράτους κοινωνικής πρόνοιας είναι αυτές που ανέφερα σύμφωνα με τις αστρολογικές ενδείξεις. Προς το 2019 οι ενέργειες αυτές θα λειτουργήσουν πιο αρμονικά μεταξύ τους και θα μπορέσουν να βρεθούν αρκετές λύσεις, αν πρωτίστως ξεπεράσουμε σημαντικά εμπόδια στην παρούσα φάση, και αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας απεξαρτηθεί από συμπλέγματα, ηττοπαθείς συμπεριφορές εσωστρεφούς ή εσωκομματικής λογικής και ιδεολογίας και προσφέρει με ευαισθησία στην κοινωνία. Η ψυχολογική διάσταση της αμφιβολίας και των φόβων μπορεί εύκολα να παρεισφρήσει και σε πρόσωπα και σε κόμματα, αλλά και σε κοινωνικές ομάδες υπο την επιρροή της όψης.

Δίας τετράγωνο Κρόνος – Παρθένος/Τοξότης:

Η όψη είναι ενεργή για μεγαλύτερο διάστημα αλλά δίνοντας ανοχή +-3 μοίρες επικεντρώνει την ένταση της ενέργειας στα εξής διαστήματα:

20 Ιουλίου – 18 Αυγούστου 2015 και

3 Μαρτίου – 15 Ιουνίου 2016

Μια σημαντική όψη ενός συνοδικού κύκλου που διαρκεί περίπου 20 χρόνια, και διανύει τώρα επίσης το τελευταίο τέταρτο της διαδικασίας. Ο Δίας έχει να κάνει με την επέκταση, την ανάπτυξη και την ιδεολογία, και ο Κρόνος με τις δομές της ζωής, κυβερνήσεις και το υλικό τοπίο. Σε προσωπικό επίπεδο τα παραπάνω διαστήματα, υπάρχει ιδιαίτερη αστάθεια μεταξύ επέκτασης και ρεαλισμού ή διαθέσιμων υλικών πόρων, οπότε είναι μια περίοδος που χρειάζεται επιφυλακτικότητα, υπομονή, και επιμονή. Δεν είναι φάση επέκτασης, αλλά ειδικά το 3/4 το κύκλου που διανύουμε επιζητά να διαπιστώσουμε μέσα από την λειτουργικότητα και χρησιμότητα (Παρθένος) πιο μετρημένων κινήσεων, ποιές δομές τις ζωής μας θα υποστηρίξουμε και ποιές θα εγκαταλειφθούν.

Είναι ένας πολύ σημαντικός κύκλος που έχει παρατηρηθεί από τους αστρολόγους αναλυτές της πολιτικής αστρολογίας πως έχει άμεση επιρροή στα κράτη και στην δυναμική των πολιτικών συνιστωσών που καθορίζουν την εξέλιξη και την προοπτική ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Ο κύκλος ξεκίνησε το 2000 και ολοκληρώνεται το 2020. Ο κύκλος αυτός μιλάει γενικότερα για τον ρυθμό και την σχέση μεταξύ επέκτασης και περιορισμού. Πότε επενδύουμε σε ανοίγματα και πότε βασιζόμαστε και περιοριζόμαστε στην συντήρηση και διατήρηση των κεκτημένων. Έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πως το 2000, η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ, και άρα άλλαξαν οι συσχετισμοί της δύναμης του νομίσματος και της αγοραστικής του αξίας. Στο 1/4 του κύκλου και μέχρι το 2006, είδαμε την “ανάπτυξη” μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων και την ολοκλήρωση έργων υποδομών. Η εξουσία πέρασε από τον Κ. Σημίτη στον Κ. Καραμανλή. Η κρίσιμη φάση ήταν το 2005-06 όπου το τετράγωνο ζητούσε περιορισμό, στις επεκτατικές πολιτικές ή σπατάλες. Στην συνέχεια το επόμενο κρίσιμο σημείο του κύκλου η αντίθεση ήταν το 2010-11, επι Γ. Παπανδρέου όπου οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ, και είχαν ήδη διαφανεί ευρύτερα τα σημάδια της οικονομικής κρίσης και των ανεξέλεγκτων δημοσιονομικών της χώρας. Η αστρολογία δείχνει πως ο περιορισμός έπρεπε να είχε γίνει από το 2005-06. Στην παρούσα φάση του κύκλου η ανάγκη του περιορισμού είναι ακόμα μεγαλύτερη, η εξουσία επίσης άλλαξε χέρια και πέρασε στον κεντρο-αριστερό χώρο, και αναζητείται έδαφος λειτουργικότητας που θα εξισορροπήσει την αστάθεια της οικονομίας, αλλά και την σταδιακή απεμπλοκή από τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος. Ο Δίας από την Παρθένο ευνοεί μόνον ό,τι δώσει έμφαση σε μικρές κινήσεις ή αλλαγές που αποσκοπούν σε καλύτερη λειτουργικότητα του δημόσιου τομέα, των εργασιακών σχέσεων αλλά και του εμπορίου, και βοηθήσει τα μικρομεσαία στρωμάτα. Τα διαστήματα 20 Ιουλίου – 18 Αυγούστου 2015 και 3 Μαρτίου – 15 Ιουνίου 2016 θα είναι και τα πιο ασταθή και πολιτικά και οικονομικά για την χώρα, σύμφωνα με τις πλανητικές ενδείξεις.

Κρόνος τρίγωνο Ουρανός – Τοξότης/Κριός:

Η όψη είναι ενεργή για μεγαλύτερο διάστημα αλλά δίνοντας ανοχή +-3 μοίρες επικεντρώνει την αρμονία της ενέργειας στα εξής διαστήματα:

Δεκέμβριος 2016 – Ιανουάριος 2017

Απρίλιος – Ιούνιος 2017

Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017

Μια αρμονική όψη ενός συνοδικού κύκλου που διαρκεί περίπου 45 χρόνια και ξεκίνησε το 1988. Ο Κρόνος έχει να κάνει με τις κοινωνικές δομές και το κράτος και ο Ουρανός με την μεταρρύθμιση και την πρόοδο που βλέπει στο μέλλον. Τα παραπάνω διαστήματα είναι και στιγμή όπου θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια πιο αρμονική σχέση μεταξύ στόχων, δομών, κράτους και μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν ελπίδα και μελλοντική προοπτική στις κοινωνίες. Σε προσωπικό επίπεδο δηλώνει πως οι όποιες κινήσεις ή στόχους έχουμε υποστηρίξει, θα αρχίσουν να δείχνουν σημάδια θετικών αλλαγών. Είναι επίσης χρονικά διαστήματα που ευνοούνται ιδιαίτερα οι μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες, και υποστηρικτικές δομές με ένα χαρακτήρα ανανέωσης και καινοτομίας που μπορεί να προβλέψει μακροπρόθεσμα και μελλοντικά.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο από την διέλευση του Κρόνου στον Τοξότη:

Η επιρροή του Κρόνου πάνω στα Φώτα (Ήλιο/Σελήνη) ή σε προσωπικούς πλανήτες (Ερμή/Αφροδίτη/Άρη) στο γενέθλιο χάρτη είναι πάντοτε ιδιαίτερα ουσιαστική και αισθητή, και σε πολλές περιπτώσεις είναι επίσης αρκετά έντονη και σε εξωτερικούς πλανήτες Επειδή ο Κρόνος έχει να κάνει με το κατεξοχήν ρεαλιστικό κομμάτι της ζωής μας, την ενέργειά του την βιώνουμε πιο έντονα και σε πρακτικό, υλικό ή λειτουργικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση ο Κρόνος μας επηρεάζει ούτως ή άλλως καθώς εισέρχεται σε κάθε οίκο του γενέθλιου χάρτη και εκεί επιχειρείται μια αναδιοργάνωση, ψυχολογική ωρίμανση αλλά και ανάγκη να αξιολογήσουμε πως επενδύουμε τον χρόνο μας πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τον τομέα της ζωής που ενεργοποιείται.

Επηρεάζονται όλα τα μεταβλητά Τοξότες-Δίδυμοι-Παρθένοι-Ιχθείς και αντίστοιχοι ωροσκόποι:

1ο δεκαήμερο το 2015

2ο δεκαήμερο το 2016

3ο δεκαήμερο το 2017

Συνοπτικά:

Αν έχεις ωροσκόπο Τοξότη (Κρόνος στον 1ο οίκο): Αποκτάς περισσότερες ευθύνες που συνοδεύονται από εδραίωση επαγγελματικών σχεδίων και κοινωνικής εικόνας που εν δυνάμει θα φέρουν εξέλιξη στα οικονομικά σου. Είναι απαραίτητο να οργανωθείς, να σοβαρέψεις και να ωριμάσεις σε σχέση με τις ανάγκες σου, την εικόνα σου ή και απέναντι στους άλλους και τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Διλλήματα σε σχέση με υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένεια και τα επαγγελματικά.

Αν είσαι Τοξότης ή Δίδυμος: Περίοδος σοβαρότητας και ευθυνών, που δεν πρέπει να αναλάβεις περισσότερες υποχρεώσεις από όσες μπορείς να φέρεις σε πέρας. Φρόντισε να ξεκουράζεσαι. Κτίζεις το εγώ, πειθαρχείς σ’ έναν έρωτα, μια δημιουργία. Ωριμάζεις. Διαπραγματεύεσαι την σχέση με τον πατέρα, το πατρικό αρχέτυπο ή τους άνδρες στην ζωή σου. Μπορεί να μην έχεις την προσοχή των άλλων με τον τρόπο που θα ήθελες. (Ισχύει και για Παρθένους/Ιχθείς με μικρότερη ένταση).

Αν έχεις ωροσκόπο Δίδυμο (Κρόνος στον 7ο οίκο): Η σχέση με τους άλλους, σύντροφο ή συνεργάτες αποκτούν μια σοβαρότητα. Εισπράττεις κριτική, και νοιώθεις πως οι άλλοι απαιτούν περισσότερη συνέπεια, δουλειά και οργάνωση από σένα. Διαπραγματεύεσαι την εξέλιξη της δέσμευσης σε σχέσεις και συνεργασίες. Μπορείς να κάνεις πράξη αυτά που υπόσχεσαι ή αυτά που περιμένουν οι άλλοι από εσένα;

Αν έχεις ωροσκόπο Παρθένο (Κρόνος στο Ναδίρ): Οργάνωση και ευθύνες στο οικείο περιβάλλον, οικογένεια, σπίτι και αδέρφια, ή ακίνητη περιουσία. Συναισθηματική ωρίμανση και ξεκαθάρισμα με το παρελθόν. Βάζεις ένα σπόρο για μια δραστηριότητα ή στόχο που θα αποδώσει τα επόμενα χρόνια.

Αν έχεις ωροσκόπο Ιχθύ (Κρόνος στο μεσουράνημα): Στιγμή επαγγελματικής καταξίωσης ή απολογισμού πεπραγμένων στην επαγγελματική και δημόσια σφαίρα. Ανάγκη να ανταποκριθείς σε κοινωνικές απαιτήσεις. Αλλάζεις status. Διαπιστώνεις πως πρέπει να θέσεις νέους στόχους. Δυσκολίες με άτομα κύρους ή εξουσίας.

Κριοί και Λέοντες και αντίστοιχοι ωροσκόποι:

Ο Κρόνος δίνει ιδιαίτερη εξέλιξη σε Κριούς και Λέοντες (και αντίστοιχους ωροσκόπους) να υλοποιήσουν μακροπρόθεσμους στόχους, ή ακόμη και να δουν τις προσπάθειες προηγούμενων ετών να ωριμάζουν και να αναγνωρίζονται σημαντικά. Αυτό πάντα συνοδεύεται με ανάληψη ευθυνών. Κυριαρχεί η αίσθηση πως κόποι του παρελθόντος έφεραν καρπούς.

Για όσους έχουν γεννηθεί με Κρόνο στον Τοξότη είναι η περίοδος της επιστροφής του Κρόνου στην γενέθλια θέση. Μια σημαντική στιγμή απολογισμού πεπραγμένων ζωής, ωρίμανσης, ή/και συνειδητοποίησης στόχων. Είναι μια στιγμή στην ζωή είτε στα ~29 ή στα ~ 60 που σηματοδοτεί σημαντικές ψυχολογικές αλλαγές στην ζωή του ατόμου. Η στιγμή που κλείνει ένας κύκλος σε σχέση με δομές που μας στηρίζουν, και αρχίζει ένας νέος. Είναι περίοδος για ριζική αναδόμηση ή αποτίμηση της διαχείρισης και επένδυσης του χρόνου, όπου δοκιμάζεται το οικοδόμημα του παρελθόντος είτε ψυχολογικά, είτε υλικά. Όπου έχουμε επενδύσει και δουλέψει μας ανταμείβει, όπου χάσαμε άστοχα χρόνο μας περιορίζει για να ανασυγκροτηθούμε. Ένα reality check, εφ’ όλης της ύλης. Σε αφορά αν έχει γεννηθεί: 1956-58,1985-88.

Εάν ξέρουμε σε ποιόν οίκο είναι ο Τοξότης στο γενέθλιο ωροσκόπιο, τότε μπορούμε να δούμε σε ποιον τομέα της ζωής θα οργανωθούμε περισσότερο, και θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε πιο σοβαρά και συγκροτημένα, ώστε να δούμε ανάπτυξη αργότερα.

© Eleni Kostika 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s