Τρίγωνο Δία-Πλούτωνα (Παρθένος-Αιγόκερος)

Οκτώβριος 2015 – Μάρτιος 2016 – Ιούνιος 2016

Η πιο σημαντική πλανητική όψη που ενεργοποιείται τρείς φορές κατά την διέλευση του Δία στην Παρθένο είναι το τρίγωνο Δία-Πλούτωνα.

Μια όψη  που ενεργειακά επεκτείνει την σφαίρα επιρροής μας. Αυτό μπορεί να εκφραστεί μέσω επαφών με ανθρώπους που μπορεί να ενισχύσουν τα σχέδια και στόχους μας, να δώσει πρόσφορο έδαφος επέκτασης σε υλικό επίπεδο, σε επιχειρηματικά ανοίγματα ή projects που υπόσχονται οικονομικά οφέλη ή ακόμη και ισχυροποίηση της θέσης μας στο πεδίο δραστηριότητας που μας ενδιαφέρει. Μέσα από ταξείδια ή την διδασκαλία μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά σε ανθρώπους ή περιβάλλοντα που θα δράσουν ενισχυτικά και θα αναγνωρίσουν τις δυνατότητές μας.

Είναι μια όψη που δίνει ισχύ και αυτό που έχει σημασία είναι η διαχείριση των όποιων ευκαιριών μέσα από μια ηθική στάση. Ο Πλούτωνας δρά μεταμορφωτικά για την ζωή. Δίνει έλεγχο/εξουσία και αυτά τα στοιχεία έχει σημασία πως θα τα διαχειριστεί κανείς σε σχέση με το επίπεδο συνειδητότητας που βρίσκεται. Ο Δίας επεκτείνει, και έχει να κάνει με την ηθική και την αλήθεια. Τα ζώδια της Γής (Παρθένος-Αιγόκερος), δίνουν έμφαση στην ανάγκη να εργαστούμε συστηματικά, πρακτικά και οργανωμένα, για να επιτύχουμε και να δούμε αποτέλεσματα. Οι ενέργειες των δύο πλανητών δουλεύουν αρμονικά και φέρνουν σημαντική συνειδητότητα στόχων και αίσθηση πως οι γνώσεις και εμπειρίες μας μπορούν να εκτιμηθούν και να μας δώσουν περισσότερες δυνατότητες να αναπτυχθούμε επαγγελματικά και οικονομικά, και να δούμε εξέλιξη στην ζωή μας.

Ευνοούνται ιδιαίτερα οι Παρθένοι, Αιγόκεροι και δευτερευόντως οι Ταύροι του 2ου δεκαημέρου.

(Παρθένοι: 3-12 Σεπτεμβρίου, Αιγόκεροι: 03-08 Ιανουαρίου, Ταύροι: 30 Απριλίου – 09 Μαίου)

Οι Παρθένοι του 2ου δεκαημέρου θα πρέπει όμως να προσέξουν τις υποχρεώσεις που συνοδεύουν τις κινήσεις τους, αλλά και τις υποσχέσεις που δίνουν, καθώς θα δεχθούν την επιρροή του Κρόνου μέσα στο 2016 που θα απαιτήσει ιδιαίτερη πειθαρχεία και πρόγραμμα ώστε να ανταποκριθούν σε ότι έχουν αναλάβει.

Η όψη αυτή λόγω της αναδρομής του Δία, θα ενεργοποιηθεί τρείς φορές μέχρι τον Ιούλιο του 2016, τα εξής διαστήματα. Είναι πιο ισχυρή πάντα κοντά στις μέρες που γίνεται ακριβείας:

1η ενεργοποίηση:

01 Οκτωβρίου – 29 Οκτωβρίου 2015 (10-16 μοίρες Παρθένου / 12-13 μοίρες Αιγόκερου)

  • 12 Οκτωβρίουτρίγωνο ακριβείας στις 13 μοίρες Παρθένου/Αιγόκερου

2η ενεργοποίηση:

25 Φεβρουαρίου – 11 Απριλίου 2016 (Δίας σε ανάδρομη πορεία από τις 19-14 μοίρες Παρθένου / 17 μοίρες Αιγόκερου)

  • 16 Μαρτίου 2016 – τρίγωνο ακριβείας στις 17 μοίρες Παρθένου/Αιγόκερου

 

3η ενεργοποίηση:

 01 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2015 (14-19 μοίρες παρθένου/ Πλούτωνας σε ανάδρομη πορεία στις 17-16 μοίρες Αιγόκερου)

  • 26 Ιουνίου 2016 – τρίγωνο ακριβείας στις 16 μοίρες Παρθένου/Αιγόκερου

 

Σημείωση 1: Όταν ένας πλανήτης λόγω αναδρομής σχηματίζει τρείς φορές την ίδια όψη, η πρώτη φορά που σχηματίζεται η όψη σηματοδοτεί την ενεργοποίηση της κατάστασης, η δεύτερη την επεξεργασία της κατάστασης και η τρίτη την εξωτερίκευση του γεγονότος ή το αποτέλεσμα της κατάστασης.

Σημείωση 2: Επηρεάζεσαι επίσης αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 13 – 17 μοίρες Παρθένου/Αιγόκερου ή Ταύρου.

Σημείωση 3: Για τα παραπάνω διαστήματα ενεργοποίησης της όψης έχω χρησιμοποιήσει ανοχή 3 μοίρες.

© Eleni Kostika 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s