Νέα Σελήνη στις 19 μοίρες Ζυγού και 20′

13 Οκτωβρίου, 2015 στις 00:06 UT

Συνεργασία ή Ανεξαρτησία;

Εξισορρόπηση εσωτερικής έντασης, Συμβιβασμός με την Έκπληξη

Πως ισορροπούμε την αλλαγή (στις σχέσεις): Δουλεύουμε για ότι έχει αξία, προσαρμόζουμε την στάση μας, και προσδιορίζουμε τι είναι αναγκαίο.

Ένας Σεληνιακός μήνας ξεκινά στο ζώδιο του Ζυγού.

Ο Ζυγός, ως παρορμητικός αέρας, αναζητά δυναμικά την ισορροπία, την αρμονία στις σχέσεις, την κοινωνικότητα, και εκτιμά την αισθητική των πραγμάτων και της εκλεπτυσμένης επικοινωνίας. Δικαιοσύνη και ισότητα είναι πρωταρχικά ενδιαφέροντα του ζωδίου, ενώ η αντικειμενικότητα ανήκει στα δυνατά του σημεία. Η πρόθεση αυτού του σεληνιακού κύκλου θα εστιάσει σε αυτές τις ιδιότητες, καθώς θα βρεθούμε πνευματικά και συναισθηματικά συντονισμένοι σε μια προσπάθεια να ισορροπήσουμε την Ζυγαριά. Η ευελιξία, οι προσαρμογές, η ενσυναίσθηση, αλλά και οι ανατροπές θα πρέπει να ενσωματωθούν στην διαδικασία της παραγωγικής εξέλιξης καταστάσεων, ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια και ένας βαθμός δυσκολίας, αν πρόκειται να ικανοποιηθεί αυτή η πρόθεση.

Συζεύξεις και συμμαχίες, καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν με συνεργασίες θα είναι στο προσκήνιο, και τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξουν την αξία τους, την αποτελεσματικότητας τους, αλλά και το αν έχουν ουσιαστικά κίνητρα να κάνουν τις αλλαγές που απαιτούνται ώστε να μεταμορφώσουν κοινές προσπάθειες. Η ανατρεπτική ή διασπαστική επιρροή του Ουρανού που είναι σε αντίθεση με την Νέα Σελήνη, φέρνει εκπλήξεις, απροσδόκητες εξελίξεις ή εσωτερική ένταση που μπορεί να προκαλέσει ενθουσιασμό, διέγερση ή αναστάτωση ανάλογα με τις περιστάσεις. Η ανάγκη να συνεργαστούμε, να σχετιστούμε, και να εργαστούμε, αγκαλιάζοντας το απρόβλεπτο, είναι και η γενικότερη αίσθηση του ενεργειακού τοπίου των επόμενων 29 ημερών, που προσθέτει ακόμα ένα φίλτρο στις ενεργειακές επιρροές των Εκλείψεων του Σεπτεμβρίου.

Κυριαρχεί η έμφαση στο ζώδιο της Παρθένου, όπου βρίσκονται η Αφροδίτη, ο Άρης και ο Δίας, και οι διαδοχικές σύνοδοι μεταξύ τους αλλά και το τρίγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, θα εφοδιάσουν με αισθησιασμό και/ή υλικά οφέλη νέα ξεκινήματα, και θα προικίσουν με επεκτατική δύναμη κάθε ρεαλιστικό σχέδιο. Ο Ερμής στον Ζυγό, ορθόδρομος πλέον από τις 9 Οκτωβρίου φαινομενικά αυξάνει την ταχύτητά του, και θα δούμε τη επικοινωνία, την επεξεργασία σκέψεων, τις επαφές και διαπραγματεύσεις με τους άλλους να γίνονται σταδιακά πιο αποτελεσματικές ώστε θέματα της προηγούμενης περιόδου (17 Σεπτεμβρίου-9 Οκτωβρίου) να αρχίσουν να μπαίνουν σε μια τροχιά οριστικοποίησης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης είναι η Αφροδίτη, ο κοσμικός ενεργοποιητής των σχέσεων, της αγάπης και της έλξης όλων εκείνων των υλικών αγαθών που απολαμβάνουμε με τις αισθήσεις. Επομένως, ο Σεληνιακός κύκλος συνεχίζει το κεντρικό θέμα των συμμαχιών και σχέσεων που είναι στο προσκήνιο τους οκτώ τελευταίους μήνες και που τώρα θα οδηγηθεί με πλοηγό την Αφροδίτη στην Παρθένο. Αυτός είναι και ο μήνας που θα ανακαλύψουμε επι της ουσίας την δυνατότητα να διορθώσουμε, να βελτιώσουμε, και να εξυγιάνουμε καταστάσεις, να παρέχουμε στον εαυτό μας και τους άλλους, και να εξετάσουμε τα επίπεδα αυτοεκτίμησής μας μέσα από καλύτερο συντονισμό, διορθώνοντας λάθη ή απλά προγραμματίζοντας καλύτερα ό,τι θέλουμε να έλξουμε. Στοχεύοντας στην ισορροπία. Δίνοντας την προσοχή μας σε όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που κάνουν κάτι τέλειο. Το θείο βρίσκεται στις λεπτομέρειες στην παρούσα φάση. Δεν είναι και παράλογο πως η Παρθένος θεωρείται το ζώδιο της πτώσης της Αφροδίτης, καθώς εκφράζει την ενέργειά της μέσα από την ανάγκη να εξυπηρετήσει, να είναι χρήσιμη και να προσαρμοστεί στις ανάγκες του άλλου. Η Αφροδίτη στην Παρθένο είναι γλυκιά, της αρέσουν τα γλυκά, είναι σεμνή, καλή και ευγενική. Είναι γενικότερα συντονισμένη στο να προσφέρει βοήθεια, να διορθώσει, και να εργαστεί πρακτικά για μια σχέση. Προσηλώνεται στις λεπτομέρειες, και γιαυτό μπορεί στην αρνητική της έκφραση να έχει προβλήματα με το να θέσει όρια, να περιπλέκει τα ζητήματα, να νιώθει θύμα των καταστάσεων ή να κάνει υπερβολική κριτική. Η Παρθένος έχει να κάνει με την καθαρότητα και την ανάλυση που ξεκαθαρίζει το απόσταγμα της ουσίας, επομένως το να προσπαθήσουμε να απλοποιήσουμε τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα θα μας διευκολύνει. Η Αφροδίτη στην Παρθένο πρέπει να εργαστεί πάνω στις διατροφικές συνήθειες, τις καθημερινές ρουτίνες ζωής, της μεθόδευσης και προτεραιοτήτων εργασίας και εξυπηρέτησης αν πρόκειται να ικανοποιήσει ένα βασικό αίσθημα ασφάλειας. (Αυτά είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να δώσουμε σημασία, σε σχέση με ότι θέλουμε να κρατήσουμε στην ζωή μας. Αν έχεις Αφροδίτη στην Παρθένο είναι για σένα τώρα ειδικά μια ευκαιρία να ασχοληθείς με αυτά τα θέματα).

Η Αφροδίτη μπαίνει σε αυτόν τον κύκλο υπο την επιρροή ενός τετραγώνου με τον Κρόνο στον Τοξότη: ένας αναγκαστικός ή επιβεβλημένος “χωρισμός”, συναισθήματα απόρριψης ή περιορισμού απόλαυσης ή απλά ένα αίσθημα δυσκολίας στο να διατηρήσουμε και να εργαστούμε πάνω σε μια υπάρχουσα σχέση ή έργο (οικονομικό ή προσωπικό) μπορεί να κυριαρχούν με το ξεκίνημα της Νέας Σελήνης. Αυτή είναι μια αποκλίνουσα όψη, όποτε είναι κάτι από το οποίο απομακρυνόμαστε ή χρειάζεται να απομακρυνθούμε. Η Αφροδίτη θα κάνει μία αντίθεση με τον Ποσειδώνα στην συνέχεια στις 17 Οκτωβρίου, καθώς η φάση της Νέας Σελήνης ολοκληρώνεται, και θα μας φέρει σε μια θέση να αντιμετωπίσουμε τις ψευδαισθήσεις ή τις προσδοκίες μας. Μπορεί επίσης να μας παρασύρει σε υψηλότερα επίπεδα ευαισθησίας στην μαγική σφαίρα της αγάπης ή της καλλιτεχνικής έκφρασης. Είναι μια ανάγκη να εμπνευστούμε και να ενωθούμε με το Όλο. Η αγάπη εξιδανικεύεται και λειτουργεί χωρίς όρια στον υδάτινο κόσμο του Ποσειδώνα. Αυτή η όψη είναι πολύ καλή για καλλιτέχνες, παραμυθένιους έρωτες, καλλιτεχνικά γεγονότα, και για όσους χρησιμοποιούν την φαντασία τους, αλλά ιδιαίτερα νεφελώδης για ότι έχει να κάνει με επιχειρηματικές και οικονομικές συμφωνίες.

Καθώς ο χορός της Αφροδίτης και του Άρη προσεγγίζει και την τρίτη σύνοδο της χρονιάς στις 3 Νοεμβρίου (23 μοίρες Παρθένου), θα πρέπει να γυρίσουμε την σκέψη μας λίγο πιο πίσω και να αναλογιστούμε όλη αυτή την διεργασία που έχει συντελεστεί στην δυναμική των σχέσεων από τον Φεβρουάριο του 2015 (1η σύνοδος Αφροδίτη/Άρη στις 1 μοίρα Κριού 22/02, 2η σύνοδος Αφροδίτη/Άρη 14 Leo 01/09 ), και τώρα θα μπει στην φάση της αξιολόγησης και λειτουργικότητας. Είναι μια φάση ολοκλήρωσης και εκτίμησης του τι λειτουργεί και τι όχι σε αυτόν τον τομέα. Αυτό που αναζητούμε σε μια σχέση ή συνεργασία τώρα θα δοκιμαστεί σε επίπεδο πρακτικότητας, χρησιμότητας, βελτίωσης και δυνατότητας να ικανοποιήσει το αίσθημα της αυτο-εκτίμησης μας. Νοιώθουμε χρήσιμοι και απαραίτητοι σε μια σχέση ή συνεργασία, είναι αυτή η σχέση χρήσιμη για εμάς, έχουμε κάτι να προσφέρουμε; Μπορούμε να φτιάξουμε κάτι μαζί; Η παρουσία του Δία υπόσχεται τύχη και οφέλη. Η αλήθεια, η ηθική και ίσως κάποιο είδος διδασκαλίας μπορεί να αποτελέσουν πρόσθετα συστατικά στοιχεία της κατάστασης.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον στον χάρτη της Νέας Σελήνης, είναι ο Ερμής στην 1 μοίρα του Ζυγού σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό, που φωτίζει την επικοινωνία και επαφές με ανθρώπους που βρίσκονται σε κοινό εξελικτικό δρόμο. Ο Ερμής είναι και ο κυβερνήτης της Παρθένου που βρίσκονται οι τρείς πλανήτες που πρόκειται να συναντηθούν μεταξύ τους στο διάστημα μεταξύ 18 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου και θα κάνουν τρίγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω από τις 13 μοίρες της Παρθένου. Αυτή η πλανητική συγκυρία υπόσχεται ισχυρό κίνητρο να συνδεθούμε με τους άλλους και γενικότερα βελτίωση. Το τρίγωνο Δία/Πλούτωνα είναι ίσως η πιο ευεργετική όψη του φθινοπώρου που θα έχει εξέλιξη την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016. (1ο τρίγωνο ακριβείας 12 Οκτωβρίου). Είναι μια όψη που διαρκεί και που προωθεί και επεκτείνει την σφαίρα επιρροής μας και ενισχύεται σημαντικά από τον Άρη και την Αφροδίτη. Σε προσωπικό επίπεδο έχει μια δυναμική για πολύ ισχυρές και έντονες γνωριμίες και επαφές. Είναι ένας εξαιρετικός μήνας σε επαγγελματικό επίπεδο για όσους ασχολούνται με εφαρμοσμένες τέχνες, την υγεία, το design, την κατασκευή και για παραγωγές κάθε είδους.

Είναι σημαντικό να έχουμε αντίληψη των ορίων και να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την χρησιμότητα, όπως και να είμαστε προσγειωμένοι σε σχέση με το τι είναι εφαρμόσιμο και εξυπηρετεί ένα σκοπό. Η σταθερή ποιότητα λείπει, όποτε αυτός ο σεληνιακός μήνας δεν έχει να κάνει τόσο με την σταθερότητα, αλλά με τις διορθώσεις ώστε να ολοκληρώσουμε ή να αλλάξουμε πράγματα στα πλαίσια των σχέσεων μας με τους άλλους. Η αγωνίες μας θα πρέπει να αναπληρωθούν με ισορροπημένη σκέψη και αντικειμενικότητα. Ο Ερμής βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με την Αφροδίτη (ο ένας πλανήτης βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνάει ο άλλος) και αυτό μπορεί να μας βάλει σε μια διαδικασία νοητικού πινγκ πονγκ σε σχέση με αποφάσεις, στο τι είναι σωστό και λάθος, τι να κρατήσουμε και τι να αφήσουμε (είναι μια πρόκληση για όσους διαχειρίζονται τον γραπτό λόγο ή οργανώνουν κάποιου είδους παραγωγή). H οργάνωση προτεραιοτήτων, η συγκέντρωση στα απαραίτητα, και η ελαχιστοποίηση αποφάσεων και καθηκόντων θα βοηθήσει στην διαχείριση.

Σε συλλογικό επίπεδο τα μηνύματα είναι τα εξής: Είναι οι συμμαχίες έτοιμες να εργαστούν και να εφαρμόσουν αλλαγές; Θα επιλέξουν την συνεργασία ή την ανεξαρτητοποίηση; Θα αποστασιοποιηθούν από συμβιβαστικές λύσεις; Είναι η ατομική ελευθερία σημαντικότερη από την διατήρηση των ισορροπιών; Μπορεί η επανάσταση και η διαμαρτυρία να διαπραγματευτεί θέματα ισότητας και ειρήνης; Θα δούμε αρκετή αναστάτωση, αναταραχές όπως και πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες στην δημόσια σφαίρα των γεγονότων.

Θέματα κλειδιά του Σεληνιακού μήνα

(13 Οκτωβρίου – 11 Νοεμβρίου):

Φάση Νέας Σελήνης

Η Σελήνη έρχεται στο ξεκίνημα της Νέας Φάσης αποκλίνοντας από μια αντίθεση με τον Ουρανό, τονίζοντας την ανάγκη για προσωπική ελευθερία, αποστασιοποίηση, αλλαγή ή κάποια αναστάτωση που πρέπει να επεξεργαστούμε. Η ενέργεια δίνει έμφαση σε πιθανές συγκρούσεις ή διαμάχες, ή μια εσωτερική σύγκρουση που χρειάζεται να εξισορροπήσουμε. Τα επίπεδα απόλαυσης είναι προς τα κάτω ή ίσως είναι δύσκολο να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε, με το τετράγωνο Αφροδίτης/Κρόνου. Η Σελήνη πραγματοποιεί ένα μισό τετράγωνο με τον Άρη και τον Δία, πριν εισέλθει στον Σκορπιό, που δημιουργεί μια τάση για πρόωρες κινήσεις ή συναισθηματικά υπερβολικές αντιδράσεις, που μπορεί να προκαλέσουν περιττή ένταση. Δεν είναι σκόπιμο να υποκύψουμε. Ο Ερμής κάνει τρίγωνο με τον Κρόνο, μια όψη που φέρνει ευκαιρίες για συμφωνίες, αντικείμενο εργασίας, και δέσμευση σε έναν επαγγελματικό στόχο. Δίνει επίσης καλή νοητική συγκέντρωση. Ο Άρης στην Παρθένο σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, δίνει μια ισχυρή δυναμική στην εφαρμογή σχεδίων και έναρξη επιχειρηματικών εγχειρημάτων. Είναι μια όψη που επίσης δίνει ενέργεια και αποφασιστικότητα. Μπορούμε να διεκδικήσουμε τις επιθυμίες μας και υπάρχει έντονη διάθεση να επιδιώξουμε ερωτική επαφή, όπως και έντονο πάθος που μπορεί να μεταμορφώσει τα επίπεδα εγγύτητας με τον ερωτικό σύντροφο. Υπάρχει ιδιαίτερη ευκολία στην προώθηση των συμφερόντων, και στην δυνατότητα να αλλάξουμε ριζικά τις καταστάσεις προς όφελός μας δρώντας δυναμικά. Αυτές είναι οι όψεις που χαρτογραφούν το ενεργειακό σκηνικό για τον σεληνιακό μήνα που ακολουθεί.

Το κλειδί σε αυτόν τον κύκλο πάνω από όλα είναι η ισορροπημένη επικοινωνία.

Στοιχεία που κυριαρχούν: Γή/Αέρας

Ο χάρτης έχει τέσσερις πλανήτες σε ζώδια της Γής, τρείς σε ζώδια του Αέρα, και δύο σε ζώδια της Φωτιάς. Μόνο ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε ζώδιο του Νερού, και άρα η Γή υπερισχύει. Εάν συλλογιστούμε την επιρροή που μπορεί να έχει ο Αέρας και η Φωτιά πάνω στην Γή, ας φανταστούμε μια μεγάλη έκταση καλλιεργήσιμης γης πάνω στην οποία θέλουμε να δουλέψουμε για να αποδώσει καρπούς (Παρθένος) με πολύ λίγο νερό, και τον άνεμο και την φωτιά να απειλούν να εμποδίσουν είτε σκορπίζοντας ή καίγοντας ότι δουλεύουμε και καλλιεργούμε. Ο Αέρας είναι χρήσιμος γιατί μπορεί να ξεσκονίσει και να αερίσει το τοπίο σε μικρές δόσεις, να μας δείξει καλύτερα κάποια προβληματικά σημεία. Επομένως η σκέψη και η επικοινωνία πάνω σε ότι χρειάζεται να δουλευτεί, τι να μείνει, τι να φύγει είναι πολύ χρήσιμη. Κάνει το τοπίο να ανασάνει, και θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε. Η Φωτιά είναι ενέργεια και δημιουργικότητα, αυτό που λέμε όρεξη και ενθουσιασμός να προχωρήσουμε, επίσης χρήσιμη σε σωστές δόσεις. Αυτό το στοιχείο δεν είναι τόσο ισχυρό στην περίπτωση αυτή, όμως λίγο απρόβλεπτο, επομένως χρειάζεται να το φροντίσουμε και να το κατευθύνουμε. Το κίνητρο είναι η πρακτικότητα, η υπομονή και η επιδίωξη χειροπιαστών στόχων οι οποίοι μπορούν να επιτευχθούν με το να περιορίσουμε την οπτική μας και κάποια από τα πιστεύω μας ενδεχομένως. (Κρόνος στον Τοξότη). Καθώς το στοιχείο του Νερού (συναίσθημα) είναι το πιο αδύναμο απαιτείται να προσπαθήσουμε να το διαφυλάξουμε ως κάτι πολύτιμο, κι όχι να το διασπείρουμε ή να το επενδύσουμε σε κάθε ευκαιρία που θα παρουσιάζεται.

Σε σωματικό επίπεδο η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί κάποια ευαίσθητα μεσοδιαστήματα (MO/SU=SAT/NEPT και URA=SAT/NEPT) που μπορεί να προκαλέσουν αίσθημα αδυναμίας υπερβολική ευαισθησία, συναισθηματικές μεταπτώσεις ή εσωτερικές εντάσεις και να επηρεάσουν την υγεία. Η νέα Σελήνη ζητάει να συντηρήσουμε τα επίπεδα ζωτικότητας ελέγχοντας εσωτερική και εξωτερική ισορροπία, σε νοητικό κυρίως επίπεδο, αποφεύγοντας συγκρούσεις, και όπως δηλώνουν και οι πλανήτες στην Παρθένο, δίνοντας προτεραιότητα στην καθημερινότητα, στην διατροφή και την άσκηση. Τα παραπάνω επηρεάζουν περισσότερο όσους έχουν πλανήτες και ιδιαίτερα Ήλιο/Σελήνη ή Ωροσκόπο στις 19 μοίρες (+/-2) των παρορμητικών ζωδίων

Ο σεληνιακός μήνας έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Ζυγός με γενέθλια μεταξύ 10-15 Οκτωβρίου, Αιγόκερως με γενέθλια μεταξύ 08-12 Ιανουαρίου, Κριός με γενέθλια μεταξύ 08-12 Μαρτίου, και Καρκίνος με γενέθλια μεταξύ 10-15 Ιουλίου. Εάν έχεις Αφροδίτη στις 03 μοίρες Παρθένου (+/-2), ή/και Ερμή και άλλους προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 01 μοίρες (+/- 2) των παρορμητικών ή ζωδίων του Αέρα.

Οι Παρθένοι με γενέθλια μεταξύ 04-09 Σεπτεμβρίου, Αιγόκεροι με γενέθλια μεταξύ 02-06 Ιανουαρίου, και Ταύροι με γενέθλια μεταξύ 02-06 Μάιου ή με πλανήτες στις 13 μοίρες (+/-2) ζωδίων της Γής, μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από αυτόν τον σεληνιακό μήνα, ιδιαίτερα το διάστημα μεταξύ 18 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου.

Πηγές:

Ebertin, R. 2004: The Combination of Stellar Influences, American Federation of Astrologers, Inc., Tempe, Arizona

© Eleni Kostika 2015

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s