Νέα Σελήνη στις 19 μοίρες Σκορπιού

11 Νοεμβρίου 2015, 17:47 UT

Συνειδητότητα – Ανάγκη για ουσιαστική εμβάθυνση, κατανόηση και επικοινωνία.

Αλήθεια, συναισθηματική αναγέννηση και θεραπεία

Μια μεταμορφωτική Νέα Σελήνη στις 19 μοίρες Σκορπιού ανοίγει έναν νέο κύκλο, που μας δίνει την δυνατότητα να διεισδύσουμε σε βάθος και να αλλάξουμε μέσα από συνειδητοποιήση των καταστάσεων που δεν ελέγχουμε πια. Ο Σκορπιός συμβολίζει την γέννηση και τον θάνατο, μέσα στην εξελικτική διαδικασία του φυσικού κύκλου της ζωής. Είναι το Νερό της σταθερής ποιότητας, που μπορεί να αναγεννά και να συντηρεί διεισδύοντας με συναισθηματική ισχύ σε μεγάλο ψυχικό βάθος. Είναι το συναίσθημα που ελέγχει τα βάθη της ύπαρξης και μπορεί να θεραπεύσει, να εμψυχώσει, να μεταμορφώσει και να επιβληθεί με σθένος στις πιο αντίξοες συνθήκες. Η θεραπευτική ενέργεια της Νέας Σελήνης είναι πολύ ισχυρή καθώς εναρμονίζεται με τρίγωνο από τον Χείρωνα στους Ιχθείς και με την συμμετοχή του Ερμή σε σύνοδο, μας βοηθά να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο Δίας από την Παρθένο σε αντίθεση με τον Χείρωνα και εξάγωνο με την νέα Σελήνη συμπληρώνει την ενεργειακή εικόνα αυξάνοντας και διευρύνοντας τις δυνατότητες να αναζητήσουμε προοπτική. Η αλήθεια είναι το ζητούμενο. Είμαστε όλοι κατά κάποιο τρόπο σε φάση “θεραπείας” , ανάγκης να θεραπευτούμε είτε από αλήθειες που πονάνε, ή αναζητούμε την αλήθεια και το νόημα σε όσα κάνουμε, στον τρόπο που σχετιζόμαστε, εξυπηρετούμε και συγκροτούμε προσπάθειες. Με την βοήθεια του Ερμή στον Σκορπιό μπορούμε να εστιάσουμε, να ερευνήσουμε, να διεισδύσουμε σε βάθος και στις πιο απροσπέλαστες πτυχές κάθε θέματος ή κατάστασης. Ο λόγος και ο νούς λειτουργούν χαρισματικά και θεραπευτικά, και θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και με όσους βρίσκονται ψυχικά κοντά μας.

Πως θα με εμψυχώσω, και τι χρωστάω στον εαυτό μου.

Είναι ένας μήνας αποκαλύψεων, αναπροσαρμογών και ευρύτερης συνειδητότητας, σε σχέση με το τι ελέγχουμε και τι όχι. Είτε αυτό πρόκειται για πληροφορία, για την αλήθεια, ζητήματα εμπιστοσύνης, κοινοκτημοσύνης, οικονομικών, ή ψυχικής εμβάθυνσης και εγγύτητας, οι επιρροές του πλανητικού σκηνικού πλάθουν έναν ενεργειακό ιστό που θα υποστηρίξει την ανάδυση του εαυτού μέσα από την απελευθέρωση και το οριστικό τέλος. Η ενδοσκόπηση θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε πως εννοούμε ψυχικά την εγγύτητα με τον εαυτό και τους άλλους, καθώς επεξεργαζόμαστε όλα εκείνα τα “ακατέργαστα” συναισθήματα στα οποία δεν αποκτούμε εύκολα πρόσβαση. Ο κύκλος αυτός μας παρακινεί με διάφορους τρόπους ανάλογα με το τι αντιμετωπίζουμε να γίνουμε πιο συνειδητοί σε θέματα που έχουν να κάνουν με την απώλεια, το θάνατο, τη γέννηση, την σεξουαλικότητα, το πάθος, τον έλεγχο, τα εσωτερικά τραύματα, τους μπλοκαρισμένους θυμούς μας και να συμφιλιωθούμε με αυτά.

Σε μια εποχή που η έννοια του χρέους είναι όλο και περισσότερο συνυφασμένη με το τι οφείλουμε σε χρήμα ως μονάδες πληθυσμού, είναι κατάλληλος μήνας να λειτουργήσουμε ενδοσκοπικά για να κατανοήσουμε τι πραγματικά οφείλουμε στον εαυτό μας. Ποιό είναι το χρέος μας ως οντότητες στο συλλογικό γίγνεσθαι, και τι οφείλουμε να κάνουμε για αυτό ως κοινωνίες, αλλά και μέσα στις σχέσεις μας. Το πως θα απαλλαγούμε από το “νεκρό” φορτίο που δεν εξυπηρετεί πλέον τίποτα θα γίνει περισσότερο συνειδητό σε συλλογικό επίπεδο. Καθώς οι δεσμοί τις Σελήνης μετατοπίζονται στις 12 Νοεμβρίου στα ζώδια της Παρθένου/Ιχθύ όπου θα παραμείνουν για τους επόμενους 18 μήνες, η εξελικτική οδός εκφράζεται μέσα από σχέσεις εργασίας, παροχής υπηρεσιών, αλληλεγγύης και βοήθειας στη συλλογική σφαίρα και την εξεύρεση των ορίων και των παραχωρήσεων που καλούμαστε να κάνουμε στις προσωπικές μας σχέσεις μέσα στην καθημερινότητα.

Ο σεληνιακός μήνας που ξεκινά, είναι μια ευκαιρία να απεμπλακούμε από τις προσκολλήσεις μας, τις παρωχημένες δομές, τοξικές καταστάσεις και αξίες στην ζωή μας. Να πετάξουμε ό,τι έχει βαλτώσει και να αναγεννηθούμε. Με τον Ερμή στον Σκορπιό μπορούμε να φτάσουμε στην ρίζα των προβλημάτων νοητικά, και με την βοήθεια του Χείρωνα να συνειδητοποιήσουμε που είμαστε ευάλωτοι ώστε να διδαχθούμε τους τρόπους αποστασιοποίησης από σχήματα και συνήθειες που δρουν ανασταλτικά στην ζωή μας.

Σε πρακτικό επίπεδο, ενεργοποιούνται ευκαιρίες για τη γέννηση και υλοποίηση νέων σχεδίων και συνεργασιών που μπορούν να αποφέρουν οικονομικά οφέλη. Αναδεικνύονται οι τομείς της διδασκαλίας, της κάθε είδους θεραπευτικής υπηρεσίας, όπως και δραστηριοτήτων που αφορούν τον λόγο, τις εκδόσεις και την έρευνα.

Οι κατευθύνσεις των δράσεων αναμένεται να αλλάξουν τρόπο έκφρασης, καθώς ο Άρης συγκυβερνήτης του Σκορπιού βρίσκεται στην τελευταία μοίρα της Παρθένου, και θα εισέλθει στον Ζυγό στις 13 Νοεμβρίου, δίνοντας μια χροιά περισσότερο συμφιλιωτική και συμβιβαστική στον τρόπο που δραστηριοποιούμαστε και προωθούμε τα συμφέροντα μας.

Ο σεληνιακός μήνας έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Ευνοούνται ιδιαίτερα τα ζώδια του Νερού (Σκορπιοί/Καρκίνοι/Ιχθείς) του 2ου δεκαημέρου και της Γής (Τάυροι/Παρθένοι/Αιγόκεροι) του 2ου δεκαημέρου. Επηρεάζονται επίσης όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 19 μοίρες (+/- 3) Σκορπιού/Ταύρου/Λέοντα/Αιγόκερου.

© Eleni Kostika 2015

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s