Πανσέληνος στις 03 μοίρες Διδύμων/Τοξότη

25 Νοεμβριου 2015, 22:44 UT / 26 Νοεμβρίου 2015, 00:44 τοπική ώρα

Πως ευθυγραμμίζουμε τον νου και την επεξεργασία πληροφορίας με την προσωπική μας αλήθεια.

Η Πανσέληνος στον άξονα των μεταβλητών ζωδίων Διδύμου/Τοξότη που έχει να κάνει με την πληροφορία και την κατανόηση, εστιάζει στην νοητική επεξεργασία και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, και ενεργοποιεί το τετράγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα που αποτελεί το κυριάρχο πλανητικό γεγονός του Φθινοπώρου (μια πολύ ισχυρή πλανητική συγκυρία που έχει επιρροή μέχρι το φθινόπωρο του 2016). Είναι η ώρα να “σπασουμε τα καλούπια” των εδραιωμένων πιστεύω μας ή τρόπων σκέψης, να ξεπεράσουμε φόβους, αλλά και να απενοχοποιήθουμε από αναστολές και συμπλέγματα αξιών, συνηθειών και πεποιηθήσεων, αν θέλουμε να συνθέσουμε κάτι, να δράσουμε συνεργατικά ή να επιλύσουμε θέματα. Το τετράγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα δηλώνει πρωτίστως μια κρίση συνειδησιακή και σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο που εκδηλώνεται ενεργοποιόντας φόβους, διαλύει δομές και δημιουργεί αβεβαιότητα και αίσθημα απώλειας ελπίδας και πίστης. Ο κόσμος (μας) όπως τον ξέραμε βιώνει μια ενεργειακή αποσύνθεση την οποία θα ακολουθήσει σταδιακά μια ανασύνθεση. Αυτό αποτυπώνεται και στα εξωτερικά γεγονότα που έχουν ψυχικό αντίκτυπο στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Όταν αυτά στα οποία πιστεύαμε, στα οποία βασιζόμασταν διαλύονται ή καταρρέουν έρχεται και η δυνατότητα να αντλήσουμε μια άλλου είδους “γνώση” πιο υπερβατική μέσα απο συμβολισμούς και αρχέτυπα εννοιών για την πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

Ο Ποσειδώνας σε τετράγωνο με την Πανσέληνο αποτελεί μια πρόκληση: πως μπορούμε να διακρίνουμε μια “άλλη” πραγματικότητα που βρίσκεται βαθύτερα ή ευρύτερα και τα περιλαμβάνει όλα;

Πολλά πράγματα μοιάζουν χαοτικά, μπερδεμένα, αν επιλέξουμε τον δρόμο της λογικής, του να αναλύσουμε το αίτιο και το αποτέλεσμα, να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε που ξεκινάει και που τελειώνει μια φαινομενική διαδοχή καταστάσεων. Και ναι, ο καταιγισμός της πληροφορίας είναι ανεξέλεγκτος, ανεξάντλητος και στερείται εγκυρότητας. Εμείς καλούμαστε να διαμορφώσουμε άποψη. Ή λοιπόν μας απορροφά και μας αποσπά ένα αίσθημα χάους και παραλογισμού που μας επιβάλλει η ισχύουσα πραγματικότητα (της πληροφορίας) που δρά αποπροσανατολιστικά και αποσταθεροποιητικά στην ζωή μας, είτε μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ σημαντική υπέρβαση. Εδώ καλείται ο νους να διαμορφώσει και να αποτυπώσει εικόνες, και να παράξει σχήματα που δεν έχουν μονοσήμαντη διάσταση, να διασχίσει τις περιοχές εκείνες που “χρησιμοποιούν” οι καλιτέχνες για να φανταστούν, να δημιουργήσουν και να συνθέσουν, μια “άλλη” πραγματικότητα που είναι “δώρο” και ευλογία γιατι αψηφά τους κανόνες και τους περιορισμούς που επιβάλλει η λογική.

Το πώς σκεφτόμαστε για τα πράγματα είναι ο καταλύτης της αίσθησης της πραγματικότητας αλλά και της αλήθειας που βιώνουμε.

Μόνο αν φανταστούμε ή πιστέψουμε (έστω και προσωρινά) σε μια “άλλη” πραγματικότητα, μπορεί ίσως να αλλάξει και η οπτική απέναντι σε αυτή που καταρρέει ή μας εγκλωβίζει. Αυτή η διαδικασία απαιτεί κυρίως απενοχοποίηση, ελευθερία του νου, απεγκλωβισμό από το παρελθόν, τους φόβους και ενοχές, απο τις προσδοκίες και τα “πρέπει”. Απαιτεί μια προσήλωση ή αφοσίωση σε κάτι, να περιορίσουμε το οπτικό μας πεδίο χωρίς να χάσουμε την δυνατότητα να αφουγκραζόμαστε, να συναισθανόμαστε, και να λειτουργούμε με την φαντασία. Έτσι επιστρέφει η πίστη. Έχει μια υπερβατική, πνευματική, αλλά και μεταφυσική διάσταση, αυτή η πτυχή του τετραγώνου Κρόνου/Ποσειδώνα, που η πανσέληνος ενεργοποιεί κυρίως σε νοητικό επίπεδο, και ιδιαίτερα ο Ποσειδώνας απο τους Ιχθείς σε τετράγωνο με την Σελήνη και τον Ήλιο, απο την μια θα προωθήσει και θα επιταχύνει τις διαδικασίες της διάλυσης, της ασάφειας, της διασποράς πληροφορίας και της αβεβαιότητας, θα αποτελέσει όμως και την οδό μιας περισσότερη διαισθητικής, πνευματικής, δημιουργικής και φαντασιακής προσέγγισης δια μέσου της πνευματικότητας, της αλλυλεγγύης, της θυσίας και της υπέρβασης ορίων που θα είναι λυτρωτική και θα πριμοδοτήσει την σύνθεση μιας νέας κατάστασης και πραγματικότητας. Ο Ερμής στον Τοξότη και ο Δίας στην Παρθένο (και οι δύο σε θέσεις αδυναμίας και σε αμοιβαία υποδοχή) είναι και οι πλανήτες που κυβερνούν τα ζώδια της Πανσελήνου, και αποτυπώνουν την αδυναμία να αντιληφθούμε την πληροφορία με τρόπο τέτοιο ώστε να καταλάβουμε ή να σχηματίσουμε συνολική άποψη, μέσα απο λογικές διεργασίες. Είτε εστιάζουμε υπερβολικά σε λεπτομέρειες, ή υπερθεματίζουμε την πληροφορία, πράγμα που θα ενισχυθεί στα μέσα που την μεταδίδουν, αλλά και στο τρόπο που επικοινωνούμε γενικότερα. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν πλανητικό σχηματισμό που κάνει επιτακτική την ανάγκη να διαπραγματευτούμε την επίλυση θεμάτων, ενεργοποιεί την ανάγκη να μάθουμε την αλήθεια ή να γνωρίσουμε περισσότερα, διεγείρει τον νού προκαλώντας νευρική ένταση, αστάθεια και μεταβλητότητα με κίνδυνο να αποπροσανατολιστούμε επικοινωνιακά και νοητικά, καθώς η ανάγκη προσαρμογής στις κάθε είδους επιρροές και εισροή πληροφορίας απο το περιβάλλον μπορεί να μας αποσπάσει από τον στόχο ή τον σκοπό μας. Στην εποχή που ο καταιγισμός της πληροφορίας, δεν εξυπηρετεί απαραίτητα την ουσιαστική γνώση ή την κατανόηση της αλήθειας των γεγονότων, ζητείται υπέρβαση, αλλά και συνασθηματική ψυχραιμία στην διαχείρηση σκέψεων, εννοιών, και επικοινωνίας και σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Πρωτίστως η δυνατότητα να αποδράσουμε, να φανταστούμε, να πιστέψουμε σε κάτι “άλλο”.

Η πανσέληνος του Νοεμβρίου σε πρακτικό επίπεδο, απαιτεί και επιζητά συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Η συμμετοχή του Κρόνου και του Ερμή στον Τοξότη, τονίζει ιδιαίτερα επαγγελματικά ζητήματα και ενεργοποιεί συμφωνίες. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε για να μας καταλάβουνε, αλλά και να προσπαθήσουμε για να επιτύχουμε. Ενεργοποιούνται συναλλαγές και ανταλλαγή πληροφορίας με σκοπό κοινές δράσεις και συνεργασίες. Είτε επιδιώκουμε συμφωνίες, συνεργασίες, είτε ανταλλάσουμε πληροφορίες και σκέψεις, ή δουλεύουμε πάνω σε κάτι, θέλουμε να ξεπεράσουμε εμπόδια, θέλουμε να κατακτήσουμε στόχους, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και δεδομένων που αλλάζουν συνεχώς. Το περιβάλλον είναι μεν αβέβαιο αλλά η Πανσέληνος με την συμμετοχή του Ερμή και του Άρη σε εξάγωνο που δρά βοηθητικά πριμοδοτεί επικοινωνία και συμφωνίες για συνεργατικές δράσεις. Ο Κρόνος επίσης θέτει όρια αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους, και βοηθάει να ελέγξουμε και να εστιάσουμε την σκέψη και τις δράσεις μας σε ό,τι μας ενδιαφέρει. Ό,τι αποφασίσουμε τώρα θα έχει εν δυνάμει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, και θα πρέπει να υλοποιηθεί μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον. Κυριαρχεί αρκετή μεταβλητότητα στο συναισθηματικό κομμάτι και αυτό ίσως αποπροσανατολίζει. Ο Ερμής στον Τοξότη είναι σε αδυναμία, και αυτό δημιουργεί μια ταση να υπερβάλλουμε στις συναλλαγές μας ή να εξωτερικεύσουμε σκέψεις με δογματικό ή απόλυτο τρόπο. Υπάρχουν αδυναμίες στις πλανητικές όψεις και θέσεις που κυριαρχούν πράγμα που καθορίζει την γενικότερη δυναμική των καταστάσεων και δράσεων που ενεργοποιούνται μεσα από την Πανσέληνο, όμως το κλιμα και η δυνατότητα να προχωρήσουνε στόχοι και κυρίως επαγγελματικά θέματα και σχέδια είναι βοηθητικό. Ό,τι ενεργοποιείται αυτήν την περίοδο, απαιτεί υπομονή και δουλειά, όπως και ρεαλισμό απέναντι στις προσδοκίες ή υποσχέσεις που δίνονται. Η επιρροή του Ποσειδώνα σε πρακτικό επίπεδο χρειάζεται προσοχή σε οικονομικές συναλλαγές, δημιουργεί ψευδαισθήσεις ή εξειδανικεύει καταστάσεις και μας κάνει ευάλωτους σε εντυπώσεις.Το πως θα διαχειριστούμε και πως θα βρούμε τις ορθές λύσεις, βασίζεται στην ρεαλιστική αλλά και επιφυλακτική προσέγγιση, στην δυνατότητα να εστιάσουμε σε ό,τι έχει ουσιαστική σημασία και μοιάζει να είναι εφικτό.

Η Πανσέληνος είναι μια όψη αντίθεσης, και η αντίθεση πάντοτε στην αστρολογία τονίζει τις σχέσεις, είτε αυτές είναι διαπροσωπικές, διακρατικές, ή αφορούν συμμαχίες και συνεργασίες σε συλλογικά σχήματα στην κοινωνία. Η Πανσέληνος είναι η στιγμή μιας κορύφωσης, που έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε ή να “κλείσουμε” με θέματα που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. Αυτή η διαδικασία και τα θέματα που ενεργοποιεί είναι προς επεξεργασία μέχρι και το τέλος του σεληνιακού μήνα στις 11 Δεκεμβρίου.

Η πανσέληνος σε επηρεάζει πιο έντονα αν είσαι Διδύμος/Τοξότης, Ιχθύς/Παρθένος του 1ου δεκαημέρου ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο στις 03-09 μοίρες των μεταβλητών. Είναι βοηθητική για Κριούς, Λεόντες, Ζυγούς και Υδροχόους του 1ου δεκαημέρου.

© Eleni Kostika 2015

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s