Νέα Σελήνη στις 19 μοίρες Τοξότη

11 Δεκεμβρίου 2015, 10:29 UT

Τι ατενίζεις; Πού κοιτάς;

Ευθύβολη στόχευση μέσα από προσωπικές αλήθειες.

Η ανάγκη επέκτασης γίνεται οδός παραγωγικότητας, οργάνωσης και απελευθέρωσης από το παρελθόν.

Αντιθέσεις, προκλήσεις, και (εσωτερικές) συγκρούσεις προτρέπουν και απασφαλίζουν κίνητρα βρίσκοντας διέξοδο, σε ανοίκειους και ανεξερεύνητους τόπους.

Ένας σεληνιακός μήνας ξεκινάει στο ζώδιο του Τοξότη, που παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον και προκλητικό μείγμα ενεργειών. Απ’ την μια παροτρύνει για διεύρυνση οπτικού πεδίου ώστε να στοχεύσουμε καλύτερα, κι απ’ την άλλη φέρει ένταση και συγκρουσιακές παρορμητικές δυνάμεις που δεν μπορούμε να προβλέψουμε ή να αποφύγουμε. Η μόνη βεβαιότητα βρίσκεται στην υποστήριξη της αλήθειας (προσωπικής και συλλογικής). Αν το πιστεύεις κάντο! Σε προσωπικό επίπεδο η κατεύθυνση αυτή έχει ενδεχομένως μια διάσταση που επηρεάζει τον εαυτό και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ο τρόπος έκφρασης είναι που θα χαρακτηρίσει την θετική ή αρνητική χροιά του αποτελέσματος. Σε συλλογικό επίπεδο όμως οι ενέργειες της Νέας Σελήνης εν δυνάμει πυροδοτούν δογματισμό, υπερβολή και εκτοξεύουν “βέλη” προς πάσαν κατεύθυνση, είτε μέσα από δηλώσεις ή υποσχέσεις ή ακόμα και ξαφνικές “πολεμικές” δράσεις/αντιδράσεις σε προκλήσεις, που ενισχύει ο Άρης ενεργοποιώντας το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα. Το κοσμικό σκηνικό δεν εγγυάται σταθερότητα, και η διαχείριση έχει κυρίως να κάνει με την κατανόηση – κατ’ επέκταση το νοητικό περιβάλλον της κάθε κοινωνικοπολιτικής κατάστασης.

Η υψηλή ενεργειακή δόνηση του Ήλιου στο Τοξότη εκφράζεται μέσω της επέκτασης του νου, της ανοχής στο διαφορετικό, της γενναιοδωρίας, και η χαμηλή όταν το εγώ είτε θέλει να διαδώσει δογματικά μια ιδέα, μια θρησκεία, μια φιλοσοφία ή μια άποψη ως τη μια και μοναδική αλήθεια. Άλλωστε ο Τοξότης είναι το μόνο ζώδιο που συμβολικά φέρει οπλισμό (η διττή φύση του Κένταυρου με το τόξο και το βέλος παραπέμπει και στο πνευματικό αλλά και στα ζωώδη ένστικτα που ενυπάρχουν στην φύση του ανθρώπου).

Η Νέα Σελήνη κάνει τετράγωνο με τον Δία στην Παρθένο, που ενεργοποιεί υπερβολή αλλά και ένα αίσθημα συναισθηματικής υπεροχής. Το διογκωμένο εγώ, αλλά και βιασύνη στο να δοθούν λύσεις και να τελειώνουμε με θέματα πριν γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ή η κατανόηση των θεμάτων προς διαχείριση, προκαλεί ουσιαστικά συναισθηματική σπατάλη και αποσταθεροποιεί το περιβάλλον που θέλουμε να υποστηρίξουμε. Τα θετικά χαρακτηριστικά είναι μια αίσθηση αισιοδοξίας που πηγάζει περισσότερο από πίστη, γνώση, και αυτεπίγνωση αλλά και η διάθεση να συνδεθούμε με άλλους. Το έδαφος είναι πρόσφορο για νέες γνωριμίες και συναλλαγές, μέσα από κοινούς στόχους, και περισσότερο επι της ουσίας (Ερμής στον Αιγόκερω).

Σε κάθε Νέα Σελήνη ξεκινάει ένας νέος συναισθηματικός κύκλος, η ψυχοσυναισθηματική φύση συγχρονίζεται ώστε να εστιάσει σε μια καινούργια πρόθεση. Από τις 11 Δεκεμβρίου και για τις επόμενες 29 μέρες περίπου οι συνθήκες καλούν και προκαλούν να απαντήσουμε στα πιο μεγάλα ερωτήματα, να αναρωτηθούμε αλλά και να αναζητήσουμε ευρύτερη επαφή στην συλλογική σφαίρα της ζωής. Να στοχεύσουμε μέσα σ’ αυτή. Μέσα σε αντίξοες και ίσως ακατανόητες συνθήκες μπαίνουμε σε μια διαδικασία, που καλούμαστε να μάθουμε περισσότερα, γιατί είτε η καθημερινότητα μας απαιτεί οργάνωση, ή πρέπει να υποστηρίξουμε καταστάσεις που δεν είναι απόλυτα γνώριμες για μας, αλλά προσφέρουν μια ηλιαχτίδα επέκτασης και αισιοδοξίας μέσα από νέες δραστηριότητες. Κλείνει ένα κεφάλαιο κατά κάποιο τρόπο αλλά ακόμα δεν μπορούμε να διακρίνουμε το επόμενο. Εδώ κρίνεται το κατά πόσον πιστεύουμε στον εαυτό και στο κατα πόσον μπορούμε να “δούμε” την μεγάλη εικόνα. Είναι αρκετά δύσκολο να πράξεις αν δεν πιστεύεις σε κάτι, και αυτό είναι και το κεντρικό μήνυμα της πανσελήνου.

Οι σχέσεις “ποτίζονται” από συναισθηματική ένταση, πάθος και ψυχική επαφή (Αφροδίτη τρίγωνο Ποσειδώνας κυρίως για τα ζώδια του Νερού του 1ου δεκαημέρου) ή από μια συγκρουσιακή ανάγκη να συμφιλιωθούμε με καινούργια πράγματα και αλλαγές (κυρίως για τα παρορμητικά ζώδια του 2ου δεκαημέρου). Η όψη αντίθεσης Άρης – Ουρανού προκαλεί εσωτερική σύγκρουση, βιασύνη, τάση για ατυχήματα, νευρική ένταση και αντιπαραθέσεις. Δίνει όμως έναυσμα για γρήγορη κινητοποίηση και ανάληψη πρωτοβουλιών σε συλλογικές δραστηριότητες ή σχέδια.

Η ροή της ζωτικής ενέργειας έχει ήδη μετατοπιστεί από τις 23 Νοεμβρίου -είσοδος Ήλιου στον Τοξότη και μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου στην φάση όπου η φύση είναι σε χειμερία νάρκη, με άλλα λόγια αδρανεί και τότε έχουμε την ευκαιρία να στρέψουμε το βλέμμα προς την μεγάλη εικόνα, να ασχοληθούμε με έννοιες, το πνεύμα, τη γνώση, την αλήθεια, την εξερεύνηση όσων δεν γνωρίζουμε και βρίσκονται πέρα από την σφαίρα του οικείου.

Η μια κατεύθυνση του Τοξότη είναι προς τα μέσα και η άλλη προς τον κόσμο. Σε ψυχολογικό επίπεδο, μετά την περισσότερο διεισδυτική και συναισθηματική φάση της Νέας Σελήνης στον Σκορπιό (στοιχείο: νερό) που προηγήθηκε, περάσαμε σε μια φάση εξερεύνησης της εσωτερικής μας πλευράς μέσα από τον πνευματικό εαυτό (στοιχείο: φωτιά), εστιάζοντας στην κατανόηση, αλλά και την υπέρβαση των όσων μας απασχολούν στο άμεσο περιβάλλον. Ο Τοξότης συμβολίζει την επέκταση, και για να προχωρήσουμε προς αυτήν είναι απαραίτητο ονειρευτούμε, να ελπίσουμε, να καταλάβουμε και να θέσουμε ευρύτερους στόχους ζωής.

Ο Ήλιος στον Τοξότη, είναι μια μεταβλητή ενέργεια η οποία αποσκοπεί να δώσει στη βούληση περιεχόμενο ώστε να συνδεθεί με τον κόσμο μέσα από ένα σύστημα αξιών, μια φιλοσοφία ζωής, μια αλήθεια, τη γνώση, ή πιο απλά την ανάγκη να εξερευνήσουμε περισσότερα, να φτάσουμε κάπου. Ο Ήλιος στον Τοξότη, λέει αν θέλουμε κάτι πρέπει να έχει νόημα και να μπορούμε να το πιστέψουμε, και τώρα με τον σεληνιακό μήνα που ξεκινά ήρθε η στιγμή να ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα, και στην συνέχεια να δούμε τις βάσεις που θα το στηρίξουν (Ήλιος στον Αιγόκερω). Το εγώ θέλει να κατανοήσει ή να μάθει, πριν το κάνει είναι απαραίτητο να περιπλανηθεί ίσως και προς άγνωστους προορισμούς. Είναι ένας μήνας που αν δεν έχεις κάποιον στόχο, ή δεν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, μπορεί να βιώσεις ένα αίσθημα ματαιότητας, να δυσκολευτείς να δράσεις στοχευμένα, να αναζητήσεις καταφύγιο σε ευκολίες και “μαξιλαράκια” ή να περιπλανηθείς άσκοπα σπαταλώντας ενέργεια, συναίσθημα και χρήμα.

Η μεταβλητότητα στο στοιχείο της φωτιάς απαιτεί ένα ενδιαφέρον, την πίστη σε κάτι, για να διατηρηθεί ο ενθουσιασμός, αν αυτό σβήσει τότε εύκολα πάει σε κάτι άλλο. Υπάρχει η ανάγκη εξωτερίκευσης της μεταβλητότητας ώστε να συνεχίζει την αναζήτηση.

Ο κυβερνήτης του Τοξότη Δίας βρίσκεται στην Παρθένο, το κίνητρο για κάθε απόφαση είναι να παράξουμε έργο, να δούμε αποτέλεσμα, είτε μόνοι ή σε συνεργασία με άλλους ή από διάθεση προσφοράς και εξυπηρέτησης, να εκφραστούμε αλληλέγγυα χωρίς να μεγεθύνουμε τις λεπτομέρειες.

Αν απλά στοχεύεις χωρίς να ξέρεις το γιατί, θα είναι σίγουρα ένας περίεργος μήνας. Είναι όμως ένας μήνας ευκαιρία να οραματιστείς μια νέα κατεύθυνση στην οποία πραγματικά πιστεύεις, ως την δική σου αλήθεια.

 

 

 

Ο σεληνιακός μήνας έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γενέθλια 8 – 14 Δεκεμβρίου (Τοξότης) , 6 – 12 Ιουνίου (Δίδυμοι) , 6 -12 Μαρτίου (Ιχθείς) και 8 – 14 Σεπτεμβρίου (Παρθένος). Αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στην 19η μοίρα (+/-2) των ζωδίων αυτών.

Επίσης επηρεάζονται από την όψη αντίθεσης Άρη-Ουρανού: Κριοί-Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου.

 

 

© Eleni Kostika 2015

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s