25 Δεκεμβρίου 2015, 1:10 μμ, τοπική ώρα
Ρίζες, παρελθόν και στόχοι. Αφύπνιση ανεξαρτησίας και ελευθερίας. Γόνιμη επικοινωνία και επαφές.
Μια πολύ γόνιμη πανσέληνος, που φέρνει στο φώς την συνείδηση του παρελθόντος, και του ποιοί είναι αυτοί που αποτελούν την ασφαλιστική δικλείδα προστασίας μας. Τι επι της ουσίας αποκαλούμε “οικογένεια”. Φωτίζει τις πτυχές της ευρύτερης κατανόησης για το πως δουλεύουν οι σχέσεις στο άμεσο περιβάλλον μας και πως στηρίζουν τις συνήθειες ή όλες εκείνες τις συνθήκες που δημιουργούν το αίσθημα προστασίας και θαλπωρής που τόσο έχουμε ανάγκη. Η ευαισθησία είναι κυρίαρχο στοιχείο, όπως και η διαίσθηση. Ένας είδος υποσεινήδητης επικοινωνίας και σύνδεσης με όσα μας “μιλούν” στο βαθος της ψυχής, και μας εγγυώνται διάρκεια και στήριξη είναι κυρίαρχο. Ο Ποσειδώνας απο τους Ιχθείς σε τρίγωνο με την Σελήνη στον Καρκίνο, δίνει μια διέξοδο ροής στο συναίσθημα, χωρίς περιορισμούς και πρέπει. Αν εμπιστευτούμε αυτό που νοιώθουμε είμαστε κερδισμένοι! Ό,τι μας συγκινήσει μας ευαισθητοποιεί περισσότερο και ενεργοποιεί την ανάγκη να αφεθούμε στο ποιο οικείο και κοντινό. Ίσως και σε ό,τι μας ‘βολεύει”. Το χρειαζόμαστε. Είναι στιγμή να δώσουμε χώρο στην προστασία της οικείας σφαίρας της ζωής μας, μεταφέροντας ένα μήνυμα.
Ερμής από τον Αιγόκερω σε τρίγωνο με τον Δία στην Παρθένο, ευνοεί αρμονικά την ουσιαστική επικοινωνία, την δήλωση της αλήθειας χωρίς προσχήματα, και σε τρίγωνο με την Αφροδίτη φέρνει ευκαιρίες για εμβάθυνση των σχέσεων, εγγύτητας και υλικών στόχων.
Αναζητούμε ευρύτερα μια νέα κατεύθυνση, όπως δηλώνει ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Άρη. Η όψη έντασης δίνει κινητικότητα, ανάγκη επικοινωνίας για την εκκίνηση θεμάτων που απαιτεί συνεργασία. Είναι καλό να αποφύγουμε σπασμωδικές κινήσεις ή εκφράσεις που έχουν κριτικό χαρακτήρα, απέναντι στο τι κάνουν οι άλλοι γύρω μας ή τι θα έπρεπε να έχουν κάνει. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε εκνευρισμούς και ξαφνικές αντιδράσεις. Είναι σημαντικό να σκεφτούμε πριν πράξουμε ή να αποφορτιστούμε αν διαπιστώσουμε πως μας διακατέχει νευρική ένταση. Ο Ερμής έχει ήδη μπεί στην περίοδο της σκιάς, πριν την ανάδρομη πορεία του που ξεκινάει στις 05 Ιανουαρίου του 2016, και ό,τι διαπραγματευόμαστε τώρα, θα υποστεί τροποποιήσεις και ένα ειδος επαναληπτικής επεξεργασίας, όπως και επανεξέταση μέσα στο διάστημα 05-25/01/2016, που θα είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικό για να λύσουμε ή να διορθώσουμε εκκκρεμότητες, όχι όμως για να κάνουμε νέα ξεκινήματα.
Ο Ουρανός στάσιμος στο ζώδιο του Κριού πριν ξεκινήσει την ορθόδρομη πορεία του, είναι και το στοιχείο που προσθέτει αυτόν τον απρόβλετο παράγοντα ή την έκπληξη στην Πανσέληνο των Χριστουγέννων. Τώρα γίνεται πιο ορατή και πιο επιτακτική η ανάγκη για νέες κατευθύνσεις, που θα μας επιτρέψουν να εκφράσουμε την δική μας “μοναδικότητα”, και διαφορετικότητα. Ό,τι επεξεργαζόμασταν σε σχέση με την προσωπική μας ελευθερία, το κοινωνικό μας περιβάλλον, αλλά και κάθε είδους συλλογικές δραστηριότητες από τις 26 Ιουλίου 2015 που ο Ουρανός ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του, τώρα εξωτερικεύεται. Άν βιώναμε ένα είδος εσωτερικής ανησυχίας, ανάγκης να απελευθερωθούμε από κοινωνικά ή συλλογικά συστήματα που δεν ταυτίζονταν με τα όνειρα ή τους στόχους μας, τώρα ξεκινάει η περίοδος που θα εκφράσουμε τις αντιρρήσεις ή αντιδράσεις μας με πιο εμφανή τρόπο. Άλλοι θα εξωτερικεύσουν την ανάγκη να συνδεθούν με άλλους ανθρώπους ή θα δραστηριοποιηθούν δυναμικά μέσα απο νέες κινήσεις και δραστηριότητες, που θα οδηγήσουν σε έναν άλλο δρόμο και προσανατολισμό. Άλλοι πάλι αποστασιοποιούνται ή επαναστατούν και δημιουργούν τις συνθήκες για να αλλάξουν ό,τι δεν λειτουργεί. Ο Ουρανός δηλώνει πως ήρθε η ώρα για αλλαγή, και πολλές φορές αυτή η αλλαγή έρχεται ξαφνικά και απρόβλεπτα, μέσα από εκπλήξεις ή ανατροπές. Σκοπός είναι η αφύπνιση (δική μας ή των άλλων) που θα δώσει ελπίδα για το μέλλον. Σχεδιάζουμε με ανοχή στο απρόβλεπτο. Συνεργαζόμαστε υποστηρίζοντας την ατομική έκφραση και ελευθερία. Συναναστρεφόμαστε μέσα από κοινες αξίες, όνειρα και στόχους. Αυτό μας λέει ο Ουρανός.
Αν μπορούμε να μεταδώσουμε μια “ηλεκτροφόρα” ιδέα, άποψη, στάση, μπορούμε ίσως και να φωτίσουμε μια νέα διέξοδο ή κατεύθυνση ή και να ενώσουμε πολλούς. Άλλωστε οι ρίζες και η αστραπή μοιάζουν σχηματικά. Ας μεταφέρουμε και ας δεχθούμε κεραυνοβόλους σπόρους γονιμότητας στην ζωή μας.
Η πανσέληνος σε επηρεάζει πιο έντονα αν είσαι Αιγόκερως με γενέθλια από 22 έως 28 Δεκεμβρίου, Καρκίνος με γενέθλια από 22 έως 29 Ιουνίου, Ζυγός με γενέθλια, από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου, Κριός με γενέθλια από 21 έως 27 Μαρτίου. Ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί 25 Δεκεμβρίου, τα χαρακτηριστικά της Πανσελήνου αποτελούν κυρίαρχα θέματα όλης της γενέθλιας χρονιάς που ακολουθεί.
© Eleni Kostika 2015