Νέα Σελήνη στις 19 μοίρες Αιγόκερου

10 Ιανουαρίου 2016, 01:30 UT

Αίσθηση της πραγματικότητας – Αντίληψη ευθυνών – Επαγγελματικοί στόχοι

Ρεαλισμός – Οργάνωση – Υπευθυνότητα – Αυτοκυριαρχία

Νηφαλιότητα και πρακτικότητα βοηθούν στην οργάνωση, και προετοιμασία σχεδίων με απώτερο σκοπό.

Ένας σεληνιακός μήνας ξεκινάει στο ζώδιο του Αιγόκερου, που μας παροτρύνει να γίνουμε πρακτικοί, να θέσουμε προτεραιότητες και να οργανωθούμε προκειμένου να στοχεύσουμε ή να προχωρήσουμε στην υλοποίηση σχεδίων και εγχειρημάτων. Κατά κάποιο τρόπο ερχόμαστε προ των ευθυνών μας, αλλά ουσιαστικά αντιλαμβανόμαστε τι απαιτείται να κάνουμε ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ένα νέο στόχο, να δουλέψουμε ώστε να “κτίσουμε” κάτι στέρεο, ή να δούμε κάτι να ολοκληρώνεται. Επίσης να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά και κάθε θέμα “χρέους” οικονομικού ή ψυχολογικού που εκκρεμεί. Είναι ένας μήνας που τα εργαλεία μας είναι η υπομονή, η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, η σωστή διαχείριση του χρόνου και ενίοτε το χιούμορ (μια απ’ τις πτυχές/γνωρίσματα του Αιγόκερου που δεν αναφέρονται συχνά). Αν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι αυτός είναι ο κατάλληλος μήνας να επεξεργαστούμε την δομή, σύσταση και μορφή του, τον τρόπο συνεργασίας, να καταλάβουμε τι “στέκει” και τι “δεν στέκει” όπως και να οργανώσουμε το οικονομικό σκέλος όσων μας στηρίζουν ή θέλουμε να υποστηρίξουμε. Είναι ένας μήνας εργασίας, επανεξέτασης, επεξεργασίας και διόρθωσης. Η υλοποίηση, ολοκλήρωση, εκκίνηση ή οριστικοποίηση οποιουδήποτε θέματος/στόχου θα πρέπει να προγραμματιστεί από τις 25 Ιανουαρίου και μετά.

Ο Ερμής ανάδρομος στον Αιγόκερω από τις 05-25/01 ευνοεί μόνο ό,τι πρόκειται να ξανασκεφτούμε, κουβεντιάσουμε, αλλά και να διερευνήσουμε πάνω σε θέματα που ήδη μας απασχολούν, επί της ουσίας όπως και να συγκεντρώσουμε πληροφορίες. Μπορούμε να διορθώσουμε σημεία οργάνωσης και διαχείρισης, όπως και να σκεφτούμε πιο πρακτικά πάνω σε θέματα της δουλειάς μας. Η διαδικασία αυτή θα μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας, αλλά και το που στεκόμαστε, είτε ως μονάδα είτε μέσα σε ένα σύνολο συνεργατών, ανταλλαγής επικοινωνίας σχετικά με θέματα που προϋπάρχουν ή έχουν ήδη δρομολογηθεί. Ο Ερμής βρίσκεται στις 29η μοίρα του Αιγόκερου και σε τετράγωνο με τον Άρη στον Σκορπιό, όψη που πυροδοτεί κάποιες εντάσεις, εκνευρισμούς και πείσμα. Κυριαρχεί το στοιχείο των καθυστερήσεων ή αναβολών, όπως και κάποια απρόβλεπτα στα οποία θα πρέπει να προγραμματίζουμε με ανοχή στις τρέχουσες υποχρεώσεις. Αν δεν ενδώσουμε/αντιδράσουμε σε λεκτικές προκλήσεις, νεύρα, ή θυμούς μπορούμε να βρούμε λύσεις και να δράσουμε με ισχύ και αποτελεσματικότητα. Με τον Άρη στον Σκορπιό υπάρχει ένταση, πάθος, ανάγκη για δραστηριοποίηση αλλά και ισχυρά κίνητρα.

Η Νέα Σελήνη κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα και τρίγωνο με τον Δία στην Παρθένο. Μπορούμε να αισιοδοξήσουμε αλλά και να επεκτείνουμε την υλοποίηση σχεδίων ή κοινών εγχειρημάτων εφόσον είμαστε προσγειωμένοι και στο ίδιο επίπεδο συνειδητότητας, αξιών και ηθικής, με όσους επιχειρούμε. Ο Πλούτωνας φέρνει ριζικές συνειδητοποιήσεις αλλά και έντονα παιχνίδια εξουσίας, στην επαφή του με τον Ήλιο, αλλά και ανάγκη συναισθηματικής αυτοκυριαρχίας στην σχέση του με την Σελήνη. Είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε τι μοιραζόμαστε, τι μας “ανήκει” και που ξεκινάει και σταματάει η ευθύνη της κάθε πλευράς. Κάποιες σχέσεις δένουν ισχυρά και κάποιες “παγώνουν” μέσα από τους αλληλοσυσχετισμούς που σχηματοποιούνται αυτόν τον δυναμικό μήνα. Το στοιχείο του Αέρα λείπει από το πλανητικό σκηνικό, και άρα ίσως αποβεί δύσκολο να επικοινωνήσουμε ανάλαφρα αν δεν υπάρχει “κοινός τόπος”. Η ταύτιση ιδεών προαπαιτεί ένα χειροπιαστό στόχο και ρεαλιστικά σενάρια. Ουσιαστικά η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί το τρίγωνο Ουρανού-Πλούτωνα με μια ανοχή +-3 μοιρών, και τονίζει με ένταση την ανάγκη εξεύρεσης νέων δυναμικών εκτόνωσης, εξυγίανσης αλλά και λύτρωσης από παρωχημένες “δομές”. Ό,τι έχει βάση κατευθύνεται προς υλοποίηση ή ολοκλήρωση.

Οι σχέσεις “κυριαρχούνται” από έναν αέρα αυστηρότητας, σοβαρότητας, ή επαγγελματισμού καθώς και μέσα από το κίνητρο του να καταλάβουμε αν βλέπουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο (Αφροδίτη σύνοδος Κρόνος στον Τοξότη). Οι δεσμεύσεις απαιτούν ευθύνη και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, μέσα από κοινές αξίες. Αν η Αφροδίτη στον Τοξότη περιπλανιέται, αισιοδοξεί και ψάχνει να βρει το νόημα μέσα στις σχέσεις, συναντώντας τον Κρόνο, είναι σαν να βρίσκει τον δάσκαλό της, που άλλοτε θα λειτουργεί επικριτικά και άλλοτε επιβραβευτικά. Με αυτόν τον συνδυασμό όλα κρίνονται στο κατά πόσον εν δυνάμει τηρούνται οι υποσχέσεις. Αν αποσκοπούμε σε βιώσιμες σχέσεις, συμφωνίες και συνεργασίες, τότε είναι ο κατάλληλος μήνας να διευκρινίσουμε κατα πόσον εννοούμε αυτό που υποσχόμαστε, αλλά και κατα πόσον είμαστε σε θέση να το τηρήσουμε. Οι κάθε είδους σχέσεις είτε προσωπικές, ή σχέσεις συνεργασίας απαιτούν νηφαλιότητα, αίσθηση ρεαλισμού, και αυτο-έλεγχο.

Η ίδια όψη μας μιλάει και για την αισθητική των πραγμάτων ή την μορφή τους. Είναι η περίοδος που παίζει ρόλο το πως “φαίνεται” κάτι ή κατα πόσον είναι κοινωνικά αποδεκτό ή κατακριτέο – η κοσμική ενέργεια απαιτεί απλά την διευκρίνηση και την κατανόηση της μορφής των πραγμάτων. Σε συλλογικό επίπεδο πιθανότατα να δούμε να εκδηλώνεται στα μίντια ένα είδος παρεμβατισμού ή κριτικής ως προς την εμφάνιση και την ηθική διαφόρων ανθρώπων, σε άλλες περιπτώσεις της τέχνης, όπως και μια τάση γυναίκες με κύρος ή εξουσία να έρχονται στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής, κυρίως γιατί υποστηρίζουν ή επιχειρούν να φωτίσουν ευαίσθητα θέματα ηθικής και αξιών. Αυτόν τον σεληνιακό μήνα θα δούμε επίσης την εφαρμογή νέων οικονομικών μέτρων, που αφορούν περίθαλψη, κοινωνική πρόνοια και εργασιακά.

Σε κάθε Νέα Σελήνη ξεκινάει ένας νέος συναισθηματικός κύκλος, η ψυχοσυναισθηματική φύση συγχρονίζεται ώστε να εστιάσει σε μια καινούργια πρόθεση. Από τις 11 Ιανουαρίου και για τις επόμενες 29 μέρες περίπου (μέχρι τις 08/02) οι συνθήκες καλούν και προκαλούν να απαντήσουμε στο τι είναι εφικτό και ρεαλιστικό, να εστιάσουμε στην οργάνωση επαγγελματικών στόχων ή να δούμε πως θα ελέγξουμε καλύτερα την υλική πραγματικότητα της ζωής μας και τις δομές που μας υποστηρίζουν. Είναι ένας πολύ δυναμικός κύκλος που δεν χωράει πολλές αμφιβολίες ή πισωγυρίσματα και δίνει έμφαση στο δια ταύτα. Απαιτεί ψυχραιμία και όχι σπασμωδικές κινήσεις, όπως και ορθή κρίση. Τα εμπόδια ξεπερνιούνται με προσπάθεια και καλό κοντρόλ. Η τακτική της αναβολής και της αναμονής για τις πιο δύσκολες και οριστικές αποφάσεις ενδείκνυται. Αφήνουμε τις απαντήσεις και τα σημαντικά για μετά τις 25/01, συλλέγοντας την ουσία, την πληροφορία και καταστρώνοντας το σχέδιο. Ο Αιγόκερως εξελίσσεται δια μέσου της εξαίρεσης ή και της απόρριψης, ξέρει να διακρίνει την ουσία, αντιλαμβάνεται από που θα αντλήσει πόρους για να υποστηρίξει τους στόχους του, ξεπερνάει εμπόδια και κατανοεί τις απαιτήσεις. Έχει γερό “πάτημα” γιαυτό σκαρφαλώνει στα πιο δύσκολα και απότομα “βουνά”. Όλα εξαρτώνται από την ψυχολογία μας αυτό το μήνα. Ο φόβος της αποτυχίας είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Τα ζητούμενα: η προσήλωση σε ένα στόχο, ο ζήλος, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, η ψύχραιμη σκέψη.

Τι να προσέξεις: Θες να “κτίσεις” κάτι που θα σε στηρίζει ή θα το συντηρείς;

Συμβουλή: Μη βιαστείς – Όλα έχουν ένα τίμημα, και κάθε τι την αξία του.

Ο σεληνιακός μήνας έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γενέθλια 6 – 13 Ιανουαρίου (Αιγόκερως) , 6 – 13 Απριλίου (Κριός) , 8 -14 Ιουλίου (Καρκίνος) και 9 – 14 Οκτωβρίου (Ζυγός). Αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στην 19η μοίρα (+/-2) των ζωδίων αυτών.

 

© Eleni Kostika 2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s