Νέα Σελήνη στις 19 μοίρες Υδροχόου

08 Φεβρουαρίου 2016, 14:38 UT

Μεταρρυθμίσεις – Συλλογικότητα – Δημιουργική Δικτύωση

Πείσμα και επιμονή εστιάζουν σε διεκδίκηση, επικείμενες αλλαγές ή εκκινήσεις νέων εγχειρημάτων, αλλά και μας βοηθούν να διεισδύσουμε στην αλήθεια.

Ένας σεληνιακός μήνας ξεκινάει στο ζώδιο του Υδροχόου, με πολλές ευκαιρίες, μια προτροπή να τολμήσουμε να ονειρευτούμε, να μεταρρυθμίσουμε ή να καινοτομήσουμε, αλλά και να αντικρύσουμε ένα ψήγμα ηλιαχτίδας του μέλλοντος που μας αφορά, που όμως θα ενεργοποιηθεί πιο ουσιαστικά στο τέλος της χρονιάς. (Κρόνος τρίγωνο Ουρανός σε ζώδια της φωτιάς με ανοχή 3 μοίρες, και οι δύο κυβερνήτες του Υδροχόου – στο τέλος του 2016 η όψη γίνεται ακριβείας). Είναι άλλες οι ζυμώσεις που προηγούνται, και είναι απαραίτητες, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος. Τώρα είναι καλό να ενεργοποιήσουμε ελπίδες και όνειρα, και να δούμε επίσης με ποιούς ταυτιζόμαστε περισσότερο. Είναι η ώρα να επικοινωνήσουμε τις ιδέες μας, ιδιαίτερα στους τομείς που μας υπόσχονται εξέλιξη και ελευθέρια του νου. Μπορεί να μας ενώσουν προβλήματα, σκοποί και κοινοί στόχοι, ή η ανάγκη απλά να ενεργοποιηθούμε γιατι κάτι έχει “βαλτώσει”.

Ο Υδροχόος βρίσκει την επιβεβαίωση μέσα από τους άλλους, μέσα από την πρόοδο, και μας υπενθυμίζει πως μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα της πραγματικότητας. Έχει ανάγκη να συνδέσει την ύπαρξη του με την έννοια του αλτρουισμού, της μεταρρύθμισης, της ελευθερίας και της ουμανιστικής αγάπης. Για να το επιτύχει αυτό είναι απαραίτητο να αποστασιοποιηθεί από την προσωπική επαφή, και να μεταφέρει την δημιουργική του έκφραση, και την βούληση στην ομάδα και στην συλλογική σφαίρα της κοινωνίας. Από τις 08 Φεβρουαρίου μέχρι τις 08 Μαρτίου είναι ο κύκλος της Σελήνης που μπορούμε να εστιάσουμε στις ελπίδες και τα όνειρά μας, και να ψάξουμε που, πως και με ποιούς νοιώθουμε περισσότερο την μοναδικότητα και την ελευθερία μας και να αναζωογονηθούμε μέσα από κοινωνικές συναναστροφές ή καινούργιες δραστηριότητες. Αν έχουμε κάτι να προσφέρουμε, κάτι να πούμε, κάποιο δημιούργημα μας, τώρα είναι η στιγμή να το μοιραστούμε ή να το δείξουμε στους άλλους.

Τον μήνα αυτό υπάρχει η αναγκαία ένταση ώστε να ενεργοποιηθούμε και να δράσουμε. Είναι καλό να διοχετεύσουμε την ένταση της ενέργειας σε κάποιο σκοπό η δραστηριότητα, γιατί αλλιώς θα δημιουργήσει νευρικότητα και τάση για κόντρες. Μπορούμε να διεκδικήσουμε καθώς ο Άρης πολύ ισχυρός στον Σκορπιό κάνει τετράγωνο με την Νέα Σελήνη. Πραγματοποιεί πολύ αρμονικές όψεις με τον Χείρωνα, την Αφροδίτη, και τον Δία, που θα επιτρέψουν να δημιουργηθούν ευκαιρίες για θετικό κλίμα συνεργασίας, την ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση προβλημάτων, και μια δυνατότητα να συγχρονίσουμε επιθυμίες με ρεαλισμό. Η επικοινωνία πρόκειται να γίνει πιο δυναμική και ενδιαφέρουσα, επιχειρεί να ταρακουνήσει τα στερεότυπα, αλλά και τις εδραιωμένες, συντηρητικές ή περιοριστικές αντιλήψεις. Η Σελήνη στον Υδροχόο (ο συναισθηματικός νούς, αλλά και το συλλογικό αίσθημα), επαναστατεί, ή συγχρονίζεται με τους άλλους ώστε να αλλάξει τα δεδομένα.

Είναι ένας δραστήριος μήνας, που θα μας δείξει με όλους τους τρόπους πως αυτό που θέλουμε, που ευχόμαστε, ή που διεκδικούμε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους άλλους. Αυτό μας ενδυναμώνει είτε μέσα την ώθηση να κυνηγήσουμε ιδανικά και κοινούς στόχους, με σθένος και αντοχή στον τρόπο που δραστηριοποιούμαστε, και μας βοηθά να ασκήσουμε επιρροή σε όσα οι όσους θέλουμε να κατακτήσουμε. Μας αποδυναμώνει αν εκφραστεί μέσα από ένταση, εκνευρισμό, έντονη κριτική ή πεισματική επιμονή να ελέγξουμε κάθε κατάσταση. Η φιλική στάση προς τα πράγματα κερδίζει γιατί συνειδητοποιούμε πως μαζί κερδίζουμε περισσότερα, γινόμαστε πιο ωφέλιμοι, και μπορούμε να δράσουμε πιο αποτελεσματικά μέσα από τις αντιξοότητες.

Αναζήτηση μια νέας ταυτότητας στο συλλογικό πεδίο μέσα από αντισυμβατικές προσπάθειες που μεταφέρουν ιδέες, ή διατυπώνουν μια νέα τάξη πραγμάτων.

Η Νέα Σελήνη, με κυβερνήτη τον Ουρανό στον Κριό και σε εξάγωνο με τον Ουρανό, μας βοηθά να ανακαλύψουμε την πραγματική μας ταυτότητα, να ανανεωθούμε, όπως και να συνδέσουμε την ατομικότητα και την αυθεντικότητα μας με έναν κοινό σκοπό, μια συλλογική “συζήτηση” ή μέσα στην ομάδα. Είμαστε πιο συντονισμένοι με την ενέργεια της αλλαγής, αλλά και αυτήν της ατομικής ελευθερίας. Μπορούμε να βρούμε και τα δύο μέσα από κάθε μορφή συλλογικότητας, και επικοινωνίας στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Υπάρχει έντονα το στοιχείο της έκπληξης, αλλά και της κόντρας μέσω της συμμετοχής του Άρη που σχηματίζει ενδιαφέρουσες συνθήκες δυναμικής και σκηνικό αλλαγών. Παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο Κρόνος στο ζώδιο του Τοξότη. Αν πρόκειται να επιτύχουμε σε ένα συλλογικό εγχείρημα ή στόχο θα πρέπει να δουλέψουμε με βάση μια κοινή αλήθεια, να υλοποιήσουμε ένα αποτέλεσμα τεκμηριωμένο, και μέσα από τους ίδιους ηθικούς κώδικες, πιθανόν να σπουδάσουμε κάτι πιο συγκροτημένα, να εστιάσουμε για να διεισδύσουμε σε βάθος στην γνώση. Να προσανατολιστούμε σε σχέσεις με ανθρώπους που κατέχουν γνώση και κύρος στον χώρο τους, αλλά και να ασχοληθούμε με κοινωνικά θέματα. Ο Κρόνος κάνει παραλληλία με τον Ερμή, που δηλώνει μικρά προβλήματα και καθυστερήσεις τα οποία μπορούμε να διορθώσουμε, φτάνει να μην χάσουμε χρόνο και ενέργεια στο πόσο μας ενοχλούν.

Σε συλλογικό επίπεδο θα δούμε έντονες αντιφάσεις (που ήδη τις ξέρουμε) να εξωτερικεύονται περισσότερο, καθώς ο κόσμος ζητάει αλήθεια, ανατροπή και μέλλον (Σελήνη στον Υδροχόο σε εξάγωνο με τον Ουρανό) και οι πολιτικές και εξουσιαστικές δομές θα γίνουν ακόμα σκληρότερες και πιο δογματικές (Κρόνος στον Τοξότη σε παραλληλία με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω).Είναι μια πλανητική σχέση, που θα εκδηλώσει το πιο σκληρό, βίαιο και στυγερό πρόσωπο των μηχανισμών ελέγχου και εξουσίας. Δηλώνει την έλλειψη ανοχής αλλά και την έλλειψη πόρων, ή την τάση συγκέντρωσης πόρων στους λίγους. Οι θέσεις όμως μιλούν και για μεταμορφωτικές και ριζικές αλλαγές που μπορεί να επιτευχθούν με σκληρή δουλειά και σοβαρή έρευνα, που μπορεί εν δυνάμει να επιτύχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που αφορούν τους πολλούς.

Σε προσωπικό επίπεδο είναι απαραίτητο να αποστασιοποιηθούμε συναισθηματικά αλλά και να λειτουργήσουμε με ρεαλισμό, αν πρόκειται να θεραπεύσουμε σχέσεις, να καταλάβουμε περισσότερα για το πού νοσούν ή προκάλεσαν πόνο, ακόμα και να συνδεθούμε περισσότερο με ανθρώπους που δρουν θεραπευτικά στην ζωή μας. (Η Νέα Σελήνη βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Χείρωνα, και ο Ήλιος στον Υδροχόο μέχρι τις 19/02. Ο Ερμής και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω). Είναι χρήσιμο να απομακρυνθούμε από εγωιστικές συμπεριφορές, την ανάγκη προσοχής, ή να συνειδητοποιήσουμε το ρόλο που παίζει το κοινωνικό περιβάλλον και τις επιρροές του στις αισθηματικές μας σχέσεις, αλλά και αν μοιραζόμαστε την ίδια κοσμοθεωρία. Αυτόν το μήνα θα καταλάβουμε περισσότερο αν οι φίλοι και ο κοινωνικός περίγυρος μπορεί να στηρίξει τις προσωπικές μας επιλογές. Επίσης αν οι επιθυμίες μας έρχονται σε κόντρα με κοινωνικά στεγανά ή πεποιθήσεις που είναι δύσκολο να ανατρέψουμε. Υπάρχει ένας παράγοντας τύχης στις διαπροσωπικές σχέσεις, λόγω της θέσης της Αφροδίτης στον Αιγόκερω (στην δική της τριπλότητα), μέχρι τις 17/02, και τις αρμονικές όψεις που σχηματίζει με τον Δία και τον Άρη, που μπορεί να φέρει εύκολα κάποια καλά αποτελέσματα, είτε σε επίπεδο οικονομικό, είτε μέσα από συμφωνίες, συνεργασίες, όπως επίσης και σε προσωπικό επίπεδο με την προϋπόθεση πως υπάρχει ένα κοινό έδαφος ή όφελος.

Η ενέργεια στην επικοινωνία και στις σχέσεις αλλάζει ύφος καθώς στις 14/02, ο Ερμής και στις 17/02 η Αφροδίτη θα κάνουν την είσοδο τους στον Υδροχόο, και τότε αφού θα έχουμε ολοκληρώσει ή εξασφαλίσει κάποια πράγματα, θα νοιώσουμε περισσότερο την τάση να δικτυωθούμε αλλά και την ανάγκη να αλλάξουμε, να ανανεωθούμε, να κοινωνικοποιηθούμε, και να ανοίξουμε το πεδίο των σκέψεων, της ανταλλαγής και της συμμετοχικής διαδικασίας. Θα δούμε περισσότερη δραστηριότητα στα social media, θέματα κοινωνικά αλλά και αντιδράσεις να ενεργοποιούνται περισσότερο, πιο έντονη πολιτικοποίηση, και το κατάλληλο έδαφος για καινοτόμες ιδέες και εγχειρήματα. Άρα αν έχουμε κάτι κατά νου, το διάστημα μέχρι της 17/02 είναι περισσότερο κατάλληλο για οργάνωση, δουλειά και αποκρυστάλλωση της μορφής, και μετά τις 17/02 περισσότερο κατάλληλο για προώθηση και επικοινωνία. Πολύ θετικό διάστημα από τις 17/02 και μετά επίσης για ανανέωση σχέσεων, ή για νέες σχέσεις.

Τι είναι αυτό που θέλουμε; Ποιά αλλαγή ακριβώς επιθυμούμε; Κατά βάθος αναζητούμε την ελευθερία ή την απελευθέρωση από πράγματα. Ας δούμε αν οι επιθυμίες μας ή ο τρόπος που διεκδικούμε λειτουργούν κόντρα σε αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη.

Η όψη χιαστή της Νέας Σελήνης με τον Δία, δηλώνει πως για να κάνουμε αλλαγές, θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέες εμπειρίες, ή ακόμα και σε μια αλήθεια που μπορεί να μην μας αρέσει και τόσο. Μπορεί να χρειαστεί να δουλέψουμε για να αποκτήσουμε περισσότερη γνώση. Η όψη χιαστή του Άρη με τον Ουρανό, δηλώνει απρόβλεπτα, ξαφνικά γεγονότα και κρίσεις που μπορεί να δημιουργήσουν εκνευρισμούς και ένταση. Είναι μια ενέργεια διασπαστική, που ενεργοποιεί ατυχήματα, αλλά και την τάση απόσχισης από ομάδες ή την απρόσμενη απελευθέρωση από ασταθείς σχηματισμούς, ώστε στην συνέχεια να δημιουργηθούν ευκαιρίες για άλλες συμμαχίες, και συνεργασίες. Οι επιθυμίες και το πείσμα είναι ισχυρά, η διάθεση ελέγχου μεγάλη, και αυτό είναι στην ουσία που πυροδοτεί σπασμωδικές αντιδράσεις. Και οι δύο όψεις αφορούν και έχουν αντίκτυπο και στην υγεία. Είναι μήνας που η υγεία μπορεί να τονωθεί ιδιαίτερα μέσα από εναλλακτικές θεραπείες.

Σε κάθε Νέα Σελήνη ξεκινάει ένας νέος συναισθηματικός κύκλος, η ψυχοσυναισθηματική φύση συγχρονίζεται ώστε να εστιάσει σε μια καινούργια πρόθεση. Από τις 08 Φεβρουαρίου και για τις επόμενες 29 μέρες περίπου (μέχρι τις 08/03) οι συνθήκες καλούν και προκαλούν σε σημαντική ενεργοποίηση των μηχανισμών δράσης ή και αντίδρασης, μας φέρνουν στην θέση εκείνη όπου θα συνδεθούμε ευρύτερα με τους άλλους, μέσα από στόχους, όνειρα και ιδέες που έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή, και μας προτρέπουν να τολμήσουμε να απελευθερωθούμε από επιθυμίες ή κίνητρα που δρουν ελεγκτικά στην ζωή μας. Ο Υδροχόος εξελίσσεται όταν νοιώθει ελεύθερος, και όταν συμμετέχει ή συνδέει τα όνειρά του με άλλους. Πρέπει να θυμάται πως η επανάσταση είναι αναγκαία μεταρρυθμιστική διαδικασία που ξεκινάει απο μέσα προς τα έξω. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα γύρω μας. Ο Φεβρουάριος, ίσως αποτελεί ενεργειακά τον μήνα καταλύτη εξελίξεων και δράσεων, που δίνει και θετική ώθηση σε σημαντικές κινήσεις ή κινητοποιήσεις που προωθούν την αλλαγή.

 

Τα ζητούμενα: Συναισθηματική αποστασιοποίηση, φιλία, κοινωνικοποίηση, επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι, συλλογικοί στόχοι.

 

Τι να προσέξεις: Την εμπάθεια, την εμμονή και την έλλειψη ευελιξίας που υπονομεύει όλα όσα εύχεσαι και για τα οποία προσπαθείς και εργάζεσαι.

 

Συμβουλή: Μην πεισμώνεις όταν δεν γίνεται αυτό που θέλεις – Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει ή ν’ αλλάξει αν δεν μετακινηθείς από τις θέσεις σου. Αν μετακινηθείς θα κατανοήσεις περισσότερο το σημείο που βρισκόσουν.

 

Ο σεληνιακός μήνας έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γενέθλια 6 – 11 Φεβρουαρίου (Υδροχόος), 8 – 13 Μαΐου (Ταύρος), 10 -14 Αυγούστου (Λέων) και 9 – 13 Νοεμβρίου (Σκορπιός). Αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στην 19η μοίρα (+/-2) των ζωδίων αυτών.

 

© Eleni Kostika 2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s