Πανσέληνος στις 03 μοίρες Παρθένου/Ιχθύ

22 Φεβρουαρίου 2016

Πράξη ή παράδοση / Ουσία ή Ψευδαίσθηση

Ένα άλλο είδος γοητείας ξεπροβάλλει μέσα από τις αδυναμίες μας.

 

Καθώς η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 08 Φεβρουαρίου μας προέτρεψε να αλλάξουμε κάποιες καταστάσεις, ή έφερε έναν αέρα και διάθεση μεταρρύθμισης ακόμα και ανατροπής σε κάποιον τομέα της ζωής μας, τώρα ήρθε η στιγμή να αποφασίσουμε αν θα πράξουμε με βάση την ουσία ή αν θα συνεχίσουμε να είμαστε επιρρεπείς σε κάθε είδους επιρροή από το περιβάλλον.

Είναι μια στιγμή που μας επιτρέπεται να δούμε αν πραγματικά θέλουμε να προστατεύσουμε κάτι διορθώνοντας το ή να αφεθούμε σε μια ψευδαίσθηση. Αν θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ατέρμονα για κάτι, υπό το πρίσμα του ιδανικού σεναρίου. Να καταλάβουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, διακρίνοντας την ουσία μέσα σε μια κατάσταση που μας γοητεύει. Αν θα παρασυρθούμε από ένα όνειρο ή σε άνευ όρων θυσίες και υπερβάσεις των προσωπικών μας θέλω. Πως μπορούμε να συμφιλιώσουμε το κατα πόσον μπορεί να γίνει πράξη αυτό που νιώθουμε, με την βούληση να φανταστούμε και να εμπνευστούμε το ιδανικό σενάριο;

Αν θέλουμε να κατανοήσουμε τι μας ζητάει αυτή η Πανσέληνος, θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου του 2015, όπου πιθανόν να υποσχεθήκαμε κάτι ή να παρασυρθήκαμε από κάτι ή κάποιον, να κάναμε σκέψεις, όνειρα ή να είχαμε αυταπάτες, όπως και να ζήσαμε μια εμπειρία μέσα από μια έντονη ευαισθητοποίηση συναισθημάτων. Κάτι μας άγγιξε, μας ενέπνευσε, ή μπορεί και να μας έκανε να νοιώσουμε ιδιαίτερα ευάλωτοι. Μέσα στους έξι μήνες που διανύσαμε από τότε, η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου έρχεται να μας δείξει μια συνολική εικόνα σε σχέση με εκείνο το διάστημα. Με την συμμετοχή του Ποσειδώνα μας υπενθυμίζει πως οι επιλογές που έχουμε είναι ανεξάντλητες, τα συναισθηματικά πλαίσια και όρια τα βάζουμε πάντοτε εμείς.

Τι επιλέγουμε λοιπόν; Να εγκλωβιστούμε, να θυσιαστούμε ή να πράξουμε μέσα από την ουσία μας, την αλήθεια μας και την αυτοεκτίμηση μας. Ο Ερμής στον Υδροχόο σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον αστεροειδή Pallas Athina, κυβερνήτης της Πανσελήνου, μας βοηθάει να επικοινωνήσουμε με ψυχραιμία στις σχέσεις, αλλά και με περισσότερη ευκρίνεια. Επίσης μας προτρέπει να ανατρέψουμε ρόλους, να λειτουργήσουμε με βάση τα πιστεύω και τα όνειρα μας, και να προσεγγίσουμε τους άλλους με δημιουργική ευφυΐα. Δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει, καθώς δεν δημιουργεί όψη με την Πανσέληνο, αν όμως βρεθούμε σε αδιέξοδα διλλήματα, στους φίλους, συνοδοιπόρους και τις κοινωνικές συναναστροφές βρίσκεται η ανάσα. Ο Δίας παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων, είναι στην Παρθένο, και αποτελεί το κίνητρο των αποφάσεων καθώς ο Ήλιος βρίσκεται στους Ιχθείς. Μας λέει πως αν θέλουμε να δώσουμε ή να επιλέξουμε κάτι, τότε θα πρέπει να διευκρινίσουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι βάσεις λειτουργικότητας ως προς το πρακτικό μέρος των πραγμάτων. Η επέκταση βρίσκεται μόνον σε ό,τι δουλεύει ή αποτελεί εργάσιμο υλικό. Είτε αυτό αφορά σχέσεις ή έργο.

Καθώς ο Ήλιος και η Σελήνη κάνουν όψη συνόδου, και αντίθεσης με τον Ποσειδώνα και τον αστεροειδή Ceres, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να δούμε την δυναμική κάθε κατάστασης μακριά από το “ψέμα”, είτε είναι συνειδητό ή ακόμα και κατά συνθήκη. H Ceres έχει να κάνει με την συγκομιδή. Μήπως είναι ώρα να παραδώσουμε ή να χάσουμε κάτι ώστε να κερδίσουμε κάτι άλλο. Να αποφύγουμε αυταπάτες, εξιδανικεύσεις, υποσχέσεις, υπερβολικές παραχωρήσεις και θυσίες προκειμένου να στηρίξουμε οποιαδήποτε προσφορά ή απόφαση. Η τάση να παρασυρθούμε σε οποιοδήποτε συναίσθημα ή εντύπωση είναι μεγάλη. Τα όρια μεταξύ της αφοσίωσης σε μια θέση στόχο ή κατάσταση και της άνευ όρων παράδοσης είναι πολύ λεπτά.

Οι πολιτικές εξελίξεις στο συλλογικό τοπίο πολύ κρίσιμες, και οι ισορροπίες ευαίσθητες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δόθεί και στο θέμα με τις κοινητοποιήσεις των αγροτών. Η οικονομία “στεγνώνει” τους επόμενους 3 μήνες, όπως προμηνύει το τετράγωνο Δία/Κρόνου. Η συμφιλίωση με την αλήθεια απαιτεί διάλυση και υπερβάσεις αλλά και προσήλωση με ακρίβεια στο κοινό καλό. Κάτι ή κάποιος πρέπει να θυσιαστεί, και αν αυτό δεν γίνει αντιληπτό από τους κυβερνώντες, η κατάσταση θα κλιμακώνεται συνεχώς ώσπου αυτό να συμβεί. Το πρώτο βήμα για την επίλυση προβλημάτων είναι η παραδοχή και η αναγνώριση κάθε αδυναμίας.

Τα συναισθήματα λειτουργούν σε υψηλές συχνότητες. Η ορθή ανάλυση οδηγεί στην αποσύνθεση αλλά και μια νέα σύνθεση πραγμάτων.

Η αλήθεια είναι το κλειδί.

Αν επικοινωνήσω μέσα από το πρίσμα της δικής μου αλήθειας και της ευκρίνειας συναισθήματος, αν παραδεχτώ την αδυναμία μου, το τι δεν μπορώ να κάνω, τότε θα έχω την δυνατότητα να εισπράξω μεγαλύτερη ευαισθησία, αγάπη και κατανόηση, αλλά και να ανακαλύψω πως υπάρχουν κι άλλες λύσεις.

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Παρθένος με γενέθλια μεταξύ 25-29/08, Ιχθύς με γενέθλια μεταξύ 21-25/02, Τοξότης με γενέθλια 24-28 Νοεμβρίου, και Δίδυμος με γενέθλια 22-26 Μαίου, αν έχεις Ωροσκόπο Παρθένο/Ιχθύ στις 03 μοίρες (+/-02) ή εάν έχεις προσωπικούς πλανήτες στις 03 μοίρες Παρθένου/Ιχθύ.

© Eleni Kostika 2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s