Νέα Σελήνη στις 18 μοίρες Κριού

07 Απριλίου 2016

Ξεκίνημα – Ανανέωση – Διεκδίκηση – Απελευθέρωση

Αλλαγές και τολμηρή διάθεση με το βλέμμα στο μέλλον.

Έκφραση επιθυμιών και συγχρονισμός με την πιο απελευθερωμένη εκδοχή του εαυτού μου – Ανάγκη να ευθυγραμμιστώ με την αυθεντική μου ταυτότητά μου, να νιώσω ελεύθερος.

Αν θέλω κάτι να αλλάξει, πρέπει να αλλάξω εμένα. Δηλώνω τις επιθυμίες και τα όνειρά μου. Τολμάω. Επαναστατώ.

Νέα ξεκινήματα, εκπλήξεις, ξαφνική επιτυχία ή ανατροπές είναι μερικά από τα συστατικά του Νέου σεληνιακού μήνα που ξεκινάει στο πύρινο ζώδιο του Κριού. Μήνας εκρηκτικός από παρορμητισμό και τάση να διεκδικήσουμε, να έρθουμε πιο κοντά σ’ ενα νέο τρόπο έκφρασης, στα πρωτογενή μας συναισθήματα, και να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που τελικά μας κινητοποιεί. Να δούμε τι ενεργοποιεί τις επιθυμίες μας. Ένας μήνας που μας δίνει την ευκαιρία, να δούμε τα πράγματα αλλιώς, να ζήσουμε πιο έντονα και πιθανότατα να τολμήσουμε απαλλαγμένοι από δεύτερες σκέψεις, να διεκδικήσουμε αυτά ή αυτούς που θέλουμε.

Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας με μεγάλη έμφαση στην ποιότητα της φωτιάς, καθώς μέχρι τις 19/04 έχουμε τρείς πλανήτες στον Κριό (Ουρανός, Αφροδίτη, Ήλιος), και δύο πλανήτες στον Τοξότη (Κρόνος, Άρης), να τονίζουν την ανάγκη να βάλουμε την προσωπική μας “σφραγίδα” και να δείξουμε ποιοι είμαστε ή τι μπορούμε να κάνουμε, μέσα από τις προσωπικές μας πεποιθήσεις, την αλήθεια μας, αλλά και αντλήσουμε την απαραίτητη ώθηση ώστε να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα. Η Νέα Σελήνη στις 18 μοίρες Κριού (07/04) και η Πανσέληνος (22/04) στις 02 μοίρες Σκορπιού/Ταύρου, δίνουν το έναυσμα για νέα ξεκινήματα που θα φέρουν έναν σπόρο γονιμότητας και ευφορίας που μας ανανεώνει, μέσα σ’ ένα ευρύτερο κλίμα περιορισμών και έντασης που βιώνουμε και που απαιτεί να βρούμε λύσεις ή να απαλλαγούμε από προβλήματα την περίοδο της παγκόσμιας κρίσης που διανύουμε.

Ο Κριός ξέρει να επιβιώνει, επιθυμεί, ενθουσιάζεται, διεκδικεί και δηλώνει παρών. Είναι δυνατός στα ξεκινήματα. Μέσα από αυτούς τους τρόπους νοιώθει πως υπάρχει. Ανήκει στις “κύριες” ποιότητες του ζωδιακού (παρορμητικός σταυρός), που κινητοποιούνται μέσα από την δράση, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία, και παίρνοντας ρίσκα. Σε προσωπικό επίπεδο όλοι εκφράζουμε τα χαρακτηριστικά αυτά σε κάποιον τομέα της ζωής (οίκος) ανάλογα με το που βρίσκεται ο Κριός στο γενέθλιο χάρτη. Εκεί πραγματοποιείται και η Νέα Σελήνη που μας καλεί να κάνουμε μια νέα αρχή. Η συμμετοχή του Ουρανού σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη δηλώνει την ανάγκη να απελευθερωθούμε, να αλλάξουμε, να ανανεωθούμε, ή να αφυπνιστούμε από κομμάτια του εαυτού μας που δεν είναι αληθινά ή μας εξωθούνε σε πιο “σκοτεινές” συμπεριφορές, από συνθήκες που μας καταπιέζουν, μας ελέγχουν και λειτουργούν χειριστικά απέναντι στην αυθεντική ψυχική μας πρόθεση, να νιώσουμε ποιοι είμαστε πραγματικά.

.

Ουσιαστικά ο κύκλος αυτός της σελήνης σε συλλογικό επίπεδο σημαίνει και το τελευταίο στάδιο ενεργοποίησης του τετραγώνου Ουρανού/Πλούτωνα που έχει ταρακουνήσει τις σταθερές αναφορές στον κόσμο και τις αξίες του όπως τον ξέραμε από το 2012 μέχρι σήμερα. Σε συλλογικό επίπεδο θα δούμε περισσότερες αντιδράσεις, επιθετικότητα, βία και επαναστατικό κλίμα στις κοινωνίες αλλά και σε επιμέρους ομάδες, που μπορεί να οδηγήσουν πιο μαζικά και αυθόρμητα σε κινητοποιήσεις, πορείες, απεργίες και συγκρούσεις.

Ο Ήλιος (πηγή ζωής/βούληση/εγώ) είναι στην έξαρσή του στον Κριό, αλλά και στην δική του τριπλότητα πράγμα που δηλώνει ένα είδος τύχης, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με απρόσμενο τρόπο (Ουρανός), τον μήνα μου ακολουθεί. Σε εσωτερικό επίπεδο κυριαρχεί μια ακατανίκητη η ανάγκη να δηλώσουμε αλλά και να ενδώσουμε στα θέλω μας και τις επιθυμίες μας. Γίνεται ένα “ξύπνημα” σε πολύ πρωτογενές επίπεδο για να μας θυμίσει πως υπάρχουμε, πως είμαστε ζωντανοί, και διεκδικούμε δικαιωματικά τον συναισθηματικό και ψυχικό μας χώρο (Σελήνη στον Κριό). Σε επίπεδο γεγονότων μπορεί να βιώσουμε την εμπειρία μιας ξαφνικής επιτυχίας, ενός απρόσμενου έρωτα, να βρεθούμε μαζί με φίλους ή άλλους σ’ ένα κοινωνικό γεγονός ή εκδήλωση που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα μας, ή απλά να νιώσουμε μια ασυγκράτητη επιθυμία να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Είναι ένας μήνας που μπορεί να μας συναρπάσει, να μας αιφνιδιάσει και να μας προτρέψει να τολμήσουμε περισσότερο και να ρισκάρουμε. Η στάση είναι καθαρά εγωική σε ό,τι κάνουμε, με τον Ήλιο και την Αφροδίτη στον Κριό. Ο Ερμής στον Ταύρο δίνει μια γλυκύτητα στην επικοινωνία, αλλά και μια χροιά αισθησιασμού και απόλαυσης στις επαφές με τους ανθρώπους, που κινητοποιείται από εντελώς υποκειμενικά κριτήρια. Μπορεί να αντιληφθούμε καλύτερα την αισθητική και των πραγμάτων, να αφουγκραστούμε τα μηνύματα σε ό,τι ενεργοποιεί τις αισθήσεις μας. Τα λόγια “αγγίζουν” περισσότερο το αισθησιακό μας κομμάτι. Έχουν μια δυναμική και ένα αντίκτυπο που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα. Υπάρχει ζεστασιά, αρκετός εγωισμός αλλά και γονιμότητα στις επαφές. Η κύκλος αυτός προσφέρεται για νέες γνωριμίες, φλέρτ, αποδράσεις, αλλά και συλλογικές δραστηριότητες που αποφασίζουμε αυθόρμητα ή μέσα από μια πρόσκληση/προτροπή να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο.

Είναι περίοδος να κινητοποιηθούμε χωρίς εγγυήσεις και πέρα από τα ασφαλή, λαμβάνοντας υπόψη μας πως είναι αδύνατον να “συναντηθούμε” με κάτι ή κάποιον αν δεν το επιθυμούμε ή δεν το πιστεύουμε πραγματικά. Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, Άρης (ενέργεια/δράση) είναι στον Τοξότη και μπαίνει στην φάση της προετοιμασίας για την ανάδρομη πορεία του που ξεκινάει στις 18/04, και θα σημάνει την ανάγκη να επανεξετάσουμε τον τρόπο που δραστηριοποιούμαστε, προσωπικά και επαγγελματικά μέσα από το “φίλτρο” του Τοξότη (πιστεύω / ηθική / αλήθεια / επέκταση/γνώση).

Έτσι ανοίγει και ένας ευρύτερος κύκλος από τις 18/04 και μέχρι τις 30/06, όπου έχουμε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε τον τρόπο που προβάλλουμε τον εαυτό μας, τον τρόπο που διεκδικούμε, μέσα από τα κανάλια της κατανόησης και της επικοινωνίας. Σε κάθε αναδρομή του πλανήτη Άρη (δράση/ταυτότητα) που γίνεται κάθε δύο χρόνια, πραγματοποιείται η αντίθεση με τον Ήλιο (βούληση/εγώ). Δύο πλανήτες που συνιστούν την δυναμική του “ποιοι θέλουμε να είμαστε”, “πως θέλουμε να προβληθούμε ή να μας αναγνωρίζουν”, κυρίαρχα συστατικά της επαγγελματικής ή δημόσιας εικόνας μας, αλλά και της προσωπικής σφραγίδας του ατόμου. Ο κύκλος Άρη/Ήλιου ξεκίνησε πέρσι τον Ιούνιο, και η αντίθεση (δηλαδή το αντίκρυσμα των δύο ενεργειών) πραγματοποιείται στις 21/05, και συμπίπτει με την Πανσέληνο του Μαίου. Είμαστε στην μέση δηλαδή ενός πολύ σημαντικού συνοδικού κύκλου διετίας, που δίνει έμφαση στο που και πως εστιάζουμε την ενέργεια μας. Είναι σημαντικό και κρίσιμο λοιπόν να συγχρονιστούμε με τις τάσεις της Νέας Σελήνης για νέα ξεκινήματα και αλλαγές, αλλά και με συνείδηση πως από τις 18/04 και μετά είναι ταυτόχρονα μια φάση εσωτερικής επεξεργασίας επιθυμιών, δραστηριοποίησης και έκφρασης, σε πολλά επίπεδα, η οποία συντελείται παράλληλα. Αυτό μπορεί να μας κάνει να βιώσουμε μια αίσθηση βραδύτητας, ή ακόμη και ένα είδος ασυγχρόνιστου ρυθμού εσωτερικών και εξωτερικών ενεργειακών διεργασιών και μηνυμάτων. Μπορεί να πρέπει να “ξαναδουλέψουμε” πάνω σε κάποια πράγματα, ή να διαπιστώσουμε πως κάποια πράγματα στα οποία δόθηκε ώθηση από τον Φεβρουάριο, ή και από τον περασμένο Ιούνιο ακόμη, θα χρειαστεί να αναζητήσουμε τους τρόπους να ενδυναμωθούν και να ενισχυθούν, ώστε να προχωρήσουν πιο δυναμικά από το τέλος Ιουνίου και μετά. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη πως ο Ερμής θα είναι επίσης ανάδρομος από τις 29/04 μέχρι τις 23/05 στον Ταύρο, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να ανακτήσουμε σταθερότητα σε υλικό επίπεδο, και να επεξεργαστούμε τα δεδομένα που θα μας επιτρέψουν να σταθεροποιήσουμε την πορεία όσων εγχειρημάτων, σχέσεων και άλλων σχεδίων μας απασχολούν. Και οι δύο επόμενοι σεληνιακοί μήνες προσφέρουν το τοπίο να ξεδιπλώσουμε δυνατότητες και να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες για να δώσουμε ώθηση σε σχέδια, και από την άλλη με λειτουργικότητα και πρακτικό πνεύμα, να δουλέψουμε στα υπάρχοντα σχήματα και μοτίβα που απαιτούν αλλαγές και αναδιοργάνωση.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο υπερβολικός παρορμητικός, ο εγωισμός και η ανταγωνιστικότητα που μπορεί να οδηγήσουνε στο “κάψιμο” της ενέργειας που αρχικά μας είχε κινητοποιήσει (πλανήτες στο ζώδιο του Κριού). Καθώς οι προηγούμενοι μήνες έδωσαν έμφαση στα όρια, και στους περιορισμούς που συνεχίζουν να δοκιμάζουν την πίστη μας στις σχέσεις και στα εγχειρήματα που αναλαμβάνουμε, τώρα είναι η στιγμή να τολμήσουμε, αλλά και να αφήσουμε την τάση για απόλυτο έλεγχο, “δουλεύοντας” στο μέσα μας ώστε να σταθεροποιηθεί το “έξω από εμάς”. Σκοπός είναι να κυριαρχήσουμε και πάλι με μια ανανεωμένη στρατηγική που θα ενισχύσει πρωτίστως την συνείδηση για τον ρόλο που θέλουμε να διεκδικήσουμε ενεργά και συνειδητά στην επαφή με τον εαυτό μας, με τον άλλους και τον κόσμο ευρύτερα.

Αν αφεθούμε στην προτροπή και την δυναμική της επιθυμίας και της αλλαγής, έχουμε κερδίσει και έδαφος και χώρο και πιθανότατα και τους άλλους, μέχρι την Πανσέληνο στις 22/04. Το κλειδί στην συνέχεια είναι να παρακολουθήσουμε την διαδικασία συντονισμού με τα γεγονότα χωρίς βιασύνη, και μέσα από μια ψύχραιμη διαπραγμάτευση με τον χρόνο και τον τρόπο που απαιτείται, για να τεθούν οι προθέσεις στις σωστές βάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, θα δραστηριοποιηθούμε περισσότερο μέσα στις επόμενες 29 μέρες. Κάποιο κεφάλαιο “ανοίγει” δυναμικά και πιθανόν απρόσμενα στον ορίζοντα, την έκβαση του οποίου θα δούμε συνολικότερα τον Οκτώβριο του 2016.

Κυρίαρχα στοιχεία: Φωτιά/Γή

Ο χάρτης της Νέας Σελήνης έχει πέντε πλανήτες σε ζώδια της Φωτιάς, και τρείς σε ζώδια της Γής, με μοναδικό πλανήτη σε ζώδιο του Νερού τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Ό,τι δημιουργεί η Φωτιά, η Γή καλλιεργεί και του δίνει μορφή. Η έλλειψη Αέρα τονίζει ένα “κλείσιμο” στην επικοινωνία, όπως επίσης και την έλλειψη αντικειμενικότητας. Αυτό που ενεργοποιεί την επικοινωνία είναι το έναυσμα, ο παρορμητισμός, και η εγωκεντρική πρόθεση. Εστιάζουμε σε εαυτό που θέλουμε ή μας φαίνεται ενδιαφέρον. Είναι μια γόνιμη Νέα Σελήνη, με πολλές ευκαιρίες, νέες σχέσεις και εγχειρήματα, που μπορεί όμως να καθυστερήσουνε ή να επανεξεταστούν στην πραγμάτωση και υλοποίησή τους. Θέλουν περισσότερο χρόνο με άλλα λόγια. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε με σχέδια, ιδέες ή συμφωνίες, είναι σημαντικό να δώσουμε το έναυσμα, αλλά και να ξανασκεφτούμε και να ενισχύσουμε το τρόπο δράσης μέχρι και τον Ιούνιο (3 κύκλοι σελήνης). Χρειάζεται υπομονή, και όχι βιαστικές κινήσεις, όσον αφορά στην εξέλιξη σε οριστικά αποτελέσματά και συμπεράσματα τους όπως υποδεικνύει ο Δίας στην Παρθένο (σε τετράγωνο με τον Κρόνο), που θα ορθοδρομήσει στις 9/05 και θα αναπτύξει την σημαντική συγκλίνουσα όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω με την συνδρομή της Αφροδίτης και του Ερμή από τον Ταύρο, που θα βοηθήσει την σταθεροποίηση καταστάσεων ιδιαίτερα για τα ζώδια της Γής και του Νερού (αυτό αφορά και σε εξελίξεις στο οικονομικό τομέα).

Η ενέργεια του Σεληνιακού μήνα έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί 06-11 Απριλίου (Κριοί), 09-14 Οκτωβρίου (Ζυγοί), 07-12 Ιουλίου (Καρκίνοι), 07-12 Ιανουαρίου (Αιγόκερως). Αν έχεις Κριό, Ζυγό, Καρκίνο ή Αιγόκερω ωροσκόπο στις 18 μοίρες (+/- 2), ή/και αν έχεις προσωπικούς πλανήτες στις 18 μοίρες Κριού, Ζυγού, Καρκίνου, Αιγόκερου (+/-2) στον γενέθλιο χάρτη.

Η Νέα Σελήνη ευνοεί ιδιαίτερα τα ζώδια της Φωτιάς (Κριούς/Λέοντες/Τοξότες) του δευτέρου δεκαημέρου αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε ζώδια της Φωτιάς στις 18 (+/-2) μοίρες.

Τα ζητούμενα: Κινητοποίηση, Πρωτοβουλία

Τι να προσέξεις: Την βιασύνη. Αυτό που σε ενθουσιάζει ή σε θυμώνει έχει και συνέπειες.

Συμβουλή: Πολλές φορές χρειάζεται απλά να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο, για να νιώσεις ζωντανός και ελεύθερος.

© Eleni Kostika 2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s