Πανσέληνος στις 02 μοίρες Σκορπιού/Ταύρου

22 Απριλίου 2016

Μπορώ να απολαμβάνω και να μοιράζομαι; Τι μου οφείλω; Πως υποστηρίζω αυτό που μου ανήκει ή θέλω να έλξω μέσα από την στήριξη ενός άλλου;

Παίρνω ικανοποίηση από την σχέση μου; Νοιώθω ασφαλής; Τι μου προσφέρει σε υλικό ή αισθησιακό επίπεδο η βαθύτερη ένωση με έναν άλλον.

Αξίζει να δεχθώ να μοιραστώ, να “γαλουχήσω” ένα κοινό οικονομικό εγχείρημα, προσφέροντας τις δεξιότητες μου/την αισθητική μου/ τις αξίες μου και πού ή πως ωφελούμε τελικά; 

Μία πανσέληνος που κορυφώνει μια φόρτιση/συνάντηση/αντιπαράθεση κυρίως υπαρξιακή και που φωτίζει το ψυχικό γίγνεσθαι σε σχέση με τα κεκτημένα, τις αξίες, υλικούς πόρους της ζωής μας, και πως συνδέονται αυτά με τους άλλους. Ο άξονας Σκορπιού – Ταύρου, ανήκει στα ζώδια του σταθερού σταυρού, και διαπραγματεύεται τα διάφορα είδη προσκολλήσεων και εμμονών σε σχέση με τα αποκτήματα, την ύλη, την κοινοκτημοσύνη, και την εγγύτητα στις σχέσεις,αλλά και την βαθύτερη πλευρά του αισθησιασμού και των πόθων.

Ένα από τα ερωτήματα που θέτει η Πανσέληνος είναι:

Θέλω να μοιραστώ αυτό που έχω;

Η συναισθηματική ανάγκη είναι να ελέγξουμε κάτι ή κάποιον και να συμφιλιωθούμε με την αναγνώριση του τι μας ανήκει και τι όχι. Η πανσέληνος δείχνει την συνολική εικόνα μιας κατάστασης, και μας ωθεί να αποφασίσουμε κάτι ή να ισορροπήσουμε σε μια κατάσταση. Κάτι πρέπει να διαπραγματευτούμε, κάτι μας προτείνεται, κάπου πρέπει να βρούμε μια μέση λύση, ή να αποδεχτούμε πως πρέπει εν τέλει να αφήσουμε κάτι για να μπορέσουμε ν’ αλλάξουμε ουσιαστικά και ριζικά την ζωή μας. Χρήμα, ύλη, εξουσία, ύπαρξη, επιβίωση, υπάρχοντα, πάθη, και η αξία τους για μας ή για τους άλλους, είναι στο προσκήνιο. Ο Ήλιος στον Τάυρο, λέει θέλω να έχω, να απολαύσω, να εστιάσω στην ασφάλεια μου (για μένα), να πάρω αυτό που μου ανήκει και η Σελήνη στον Σκορπιό (σε πτώση) προσδίδει μεγάλη ένταση στις συναισθηματικές ανάγκες, αλλά και καλλιεργεί την εγγύτητα και την επαφή ώστε να αντλήσει από τους πόρους των άλλων, αλλά και να υποστηρίξει γόνιμα μια αναγέννηση.

Είναι δύσκολο με την Σελήνη στον Σκορπιό να καταλάβουμε τι έχουμε ανάγκη και τι νοιώθουμε αν δεν διεισδύσουμε στα άδυτα της ψυχής μας, και δεν έρθουμε αντιμέτωποι με τις πιο σκοτεινές μας πλευρές. Είμαστε περισσότερο προσανατολισμένοι στο πώς θα “ελέγξουμε”. Ο Άρης κυβερνήτης της Πανσελήνου, είναι ανάδρομος στον Τοξότη και αυτό τονίζει πως το όποιο κίνητρο διαπραγματευόμαστε θα υποστεί καθυστερήσεις, και αναδιοργάνωση στον τρόπο εκκίνησης και δράσης, και έχει πιθανώς ένα περίεργο “timing”. Αν διαχειριζόμαστε κάτι που επιθυμούμε τελικά περνάει μέσα από το φίλτρο της ηθικής, της επέκτασης και των πιστεύω μας. Αν το επιθυμούμε τώρα, ίσως να αλλάξουμε γνώμη μετά τις 30/06 που ορθοδρομεί ο Άρης. Είναι καλύτερα να λάβουμε υπόψιν μας, πως κάτι το οποίο μπορεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον, έχει και άλλες παραμέτρους στην δυναμική του από αυτές που τώρα γνωρίζουμε, και πως επίσης δεν είναι δυνατόν από μια περίπτωση, ή ένα ενδεχόμενο να διασφαλίσουμε όλα όσα θέλουμε. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με το πείσμα, και τις προσκολλήσεις μας, και έχουμε μεγαλύτερη ανοχή σε ό,τι μας ευχαριστεί, ή προωθεί την σταθερότητα. Γενικότερα, κυριαρχεί αντίσταση σε ό,τι προκαλεί την αλλαγή στόχευσης, τρόπου ή αξιών. Αυτό που πρέπει να ζυγίσουμε είναι η σταθερότητα και η δυνατότητα του να είμαστε συνεπείς ως προς τις αποφάσεις μας. Δεν είναι κακό να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο, να αποδεχθούμε κάτι, αν το δούμε με χαλαρότητα και χωρίς μακροπρόθεσμο χαρακτήρα. Όμως η πανσέληνος τονίζει πως θέλουμε να ελέγξουμε τα πράγματα και να μπορούμε να εγγυηθούμε την διατήρησή τους, κι αυτό δεν δίνει ευελιξία. Οι ισορροπίες είναι λεπτές, καθώς απαιτείται ευελιξία σε σχέση με αυτό που μας απασχολεί, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που θα διασπείρει την ενέργεια μας ή θα μας δυσκολέψει πολύ στην υλοποίηση, όπως θα διαπιστώσουμε 3 μήνες αργότερα (Αύγουστος 2016) που ο Άρης θα κάνει την σύνοδο με τον Κρόνο και το τετράγωνο ακριβείας με τον Ποσειδώνα. Είναι μια στιγμή που καλούμαστε να κάνουμε κάποιες “εκπτώσεις”, να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο σ’ ενα πλαίσιο που όμως μας είναι γνώριμο, ή οικείο και είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να φέρουμε εις πέρας.

Ο κυβερνήτης του Ταύρου, η Αφροδίτη είναι στον Κριό (σε θέση αδυναμίας) και σε σύνοδο με τον Ουρανό. Ξαφνικές συνεργασίες, σχέσεις, έρωτες, νέες ιδέες με οικονομικά “οφέλη” μέσα από φιλίες μας κινούν το ενδιαφέρον ή γενικότερα δικτύωση και γνωριμίες μπορεί να εμφανισθούν απρόσμενα στο προσκήνιο, αλλά δεν εγγυώνται την συνέπεια και την σταθερότητα που θα θέλαμε. Απο μάς εξαρτάται να πλαισιώσουμε αυτή τη σταθερότητα, με σαφή λόγο, γνώση και βαθύτερη αντίληψη δυνατοτήτων.

Ο Ερμής από το ζώδιο του Ταύρου σε αρμονικές όψεις με τους δεσμούς της Σελήνης, δίνει την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μέσα από το φίλτρο κοινών αξιών, καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων και να συγχρονιστούμε με απλότητα και σταθερότητα. Ας λάβουμε υπόψην μας πως ο Ερμής αναδρομεί στις 29/04 και ότι εξετάζουμε, οργανώνουμε ή επικοινωνούμε τώρα θα επανεκτιμηθεί μέσα στο πρώτο εικοσαήμερο του Μαίου.

Αν λοιπόν διαπραγματευόμαστε μια απόφαση, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, χρειάζεται να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί σε σχέση με την εκτίμηση των δεδομένων, να σκεφτούμε το τι οφείλουμε στον εαυτό μας και τι τελικά αυτό θα σημάνει ως χρέος προς αυτό ή εκείνους που έχουμε απέναντί μας. Επίσης υπάρχει η περίπτωση αυτό που μας παρουσιάζεται (καθώς η Σελήνη φωτίζεται από τον Ήλιο, να “φαίνεται” καλύτερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Ο Ήλιος είναι στην μοίρα έξαρσης της Σελήνης και η Σελήνη σε πτώση. Κάθε είδους σχέσεις αλληλοεξάρτησης δεν είναι συμφέρον να μπουν σε διαδικασίες χειραγώγησης. Σε επίπεδο σχέσεων στηρίζουμε εαυτό και συναίσθημα μέσα από κοινές αξίες, διαλέγουμε ή συμφιλιωνόμαστε τελικά με την σταθερότητα και με παραδοχή πως βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Μπορούμε να δώσουμε μόνον αυτό που διαθέτουμε.

Η Πανσέληνος είναι μια όψη αντίθεσης, και η αντίθεση πάντοτε στην αστρολογία τονίζει τις σχέσεις, είτε αυτές είναι διαπροσωπικές, διακρατικές, ή αφορούν συμμαχίες και συνεργασίες σε συλλογικά σχήματα στην κοινωνία. Η Πανσέληνος είναι η στιγμή μιας κορύφωσης, που έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε ή να “κλείσουμε” με θέματα που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. Αυτή η διαδικασία και τα θέματα που ενεργοποιεί είναι προς επεξεργασία μέχρι και το τέλος του σεληνιακού μήνα στις 06 Μαίου.

Η Πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Σκορπιός, Ταύρος, Λέων, Υδροχόος των αρχών του 1ου δεκαημέρου ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο στις 00-04 μοίρες των σταθερών ζωδίων. (Οι πρώτες μοίρες των σταθερών ζωδίων τονίζουν πως η ενέργεια είναι σχετικά σε πρώιμο ή πρόωρο στάδιο έκφρασης, αλλά είναι σταθερή). Είναι βοηθητική στην επικοινωνία για Ταύρους, Ιχθείς, Παρθένους των αρχών του 3ου δεκαημέρου, και επίσης φέρνει “εκπλήξεις” και απρόσμενα γεγονότα στους Κριούς που έχουν γεννηθεί 9-12 Απριλίου.

(Η Σελήνη θα ανατείλει στις 20:30-20:45, τοπική ώρα ανάλογα με τον ορίζοντα που έχουμε. Εύχομαι σε όλους να απολαύσουμε την Πανσέληνο!)

© Eleni Kostika 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s