Πανσέληνος στην 01 μοίρα Τοξότη/Διδύμων

21-22 Μαΐου 2016 – 21:14 UT (00:14 τοπική ώρα)

Ενεργητικότητα και μεταβλητότητα. Έξαψη και διέγερση συναισθημάτων. Ενθουσιασμός και ζέση. Πειθώ και ανταγωνιστική διάθεση.

Άκρατος ιδεαλισμός οδηγεί σε πρόωρες και δραστικές κινήσεις.

Συγκρούσεις, προκλήσεις, παρεμβατικές συμπεριφορές και έντονο πάθος.

Διεκδίκηση ζωτικού χώρου. Επαναπροσδιορισμός (επαγγελματικής) εικόνας, και προσωπικής ταυτότητας.

(Συλλογικό τοπίο: Ενέργειες εστιασμένες σε θέματα επικοινωνίας, μετακίνησης, ιδεολογίας.)

Ίσως η πιο σημαντική, ισχυρή και φορτισμένη Πανσέληνος της χρονιάς, με εξαίρεση τις εκλείψεις. Μια εκρηκτική και δυναμική πανσέληνος που κορυφώνει μια συνάντηση/αντιπαράθεση μέσα από το φίλτρο του νού και της επικοινωνίας, και που ενεργοποιεί σχεδόν υποσυνείδητα δράσεις και αντιδράσεις, φωτίζοντας την ανάγκη της διεκδίκησης ή της διακοπής (από) κάτι. Η αντίθεση ενεργοποιεί την ανάγκη εξεύρεσης ισορροπιών ανάμεσα σε δύο αντίθετες δυνάμεις, σχέσεις προσωπικές, διαπροσωπικές και διεθνείς είναι στην ατζέντα. Είναι από μόνη της πολύ δυναμική όψη καθώς έχει την δυνατότητα να αποκρυσταλλώσει καταστάσεις, ενσωματώνοντας ένα δίπολο σε μια νέα σχέση ή μορφή. Με την συμμετοχή του Άρη, ένα είδος “έκρηξης” είτε εσωτερικής ή εξωτερικής σε οποιαδήποτε μορφή είναι σχεδόν βέβαιη. Κυριαρχεί μια αίσθηση επείγοντος αλλά ταυτόχρονα και αμφιθυμίας στις πράξεις με κινητήριο δύναμη την διεκδίκηση του ζωτικού μας χώρου. Το που κατοικούμε, που κινούμαστε ιδεολογικά, που δραστηριοποιούμαστε δημιουργικά, επαγγελματικά, και τι/ποιόν επιθυμούμε να κατακτήσουμε ή/και να διαφυλάξουμε θα μας απασχολήσουν σε συλλογικό ή προσωπικό επίπεδο.

Το πλανητικό σκηνικό παρουσιάζει μια εύφλεκτη πολυπλοκότητα με συνέπειες, που ξεκλειδώνει πολλαπλές εκφάνσεις και ερμηνείες, που κυρίως πηγάζουν στο παρελθόν. Εδώ έχουμε την σύμπτωση της Πανσελήνου με την αντίθεση του συνοδικού κύκλου Ήλιου/Άρη (κύκλος 2-ετίας). Βλέπουμε την συνολική εικόνα μιας κατάστασης που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015. (Η Σύνοδος Ήλιου/Άρη 16/06/2015 συνέπεσε με μια Νέα Σελήνη στους Διδύμους – ένα παράδειγμα: ας θυμηθούμε την ένταση και την επικοινωνιακή δυναμική εκείνου του σεληνιακού μήνα. Πως ο καταιγισμός πληροφορίας που τόνισε την εγρήγορση, την συλλογική υπερδιέγερση σε συντονισμό με τις εξελίξεις για την χώρα μας. Αν απομονώσουμε τα γεγονότα από τις πλανητικές ενέργειες, διαπιστώνουμε την τεράστια δυναμική της συλλογικής δόνησης που εκφράστηκε τότε. Τώρα μπορούμε να διανοηθούμε πως ήρθε η στιγμή που “διαδραματίζεται” το σκηνικό που μας φέρνει στο “αντίκρυσμα” της συνολικής εικόνας της κάθε αρχής ή “σπόρου” που βάλαμε τότε, είτε προσωπικά είτε συλλογικά).

Ο κύκλος Ήλιου/Άρη έχει να κάνει ουσιαστικά με το πως διεκδικούμε, πως βάζουμε την προσωπική μας σφραγίδα στο δημόσιο βίο, ή πως δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, πως προβάλλουμε την ταυτότητα και εικόνα μας προς τα έξω, και πως εκφράζουμε γενικότερα τις προθέσεις, την βούληση, τα θέλω και το εγώ μας. Είναι επίσης ένας κύκλος που αφορά και στην ζωτική ενέργεια του ατόμου. Καθώς λοιπόν έχουμε ταυτόχρονα το φαινόμενο της αναδρομής του Άρη, μπορεί να νιώσουμε μια ισχυρότερη από ότι συνήθως εσωτερική εγγύτητα με τις επιθυμίες, ή ένα είδος εσωτερικής συναισθηματικής αναστάτωσης, την ένταση που πυροδοτεί παρορμητισμό, αμεσότητα και ειλικρίνεια, και ίσως πρόωρες, νευρικές αντιδράσεις σε σχέση με τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον. Οι εκφράσεις είναι πολλαπλές (θετικές και αρνητικές) ανάλογα με το τι διαχειριζόμαστε: Πάθος και σεξουαλικότητα διεγείρονται με μεγάλη ένταση, κυριαρχεί άκρατος ενθουσιασμός και διάθεση για περιπέτεια, όπως όμως επίσης ανταγωνισμός, νευρικότητα, θυμός και τάση για συγκρούσεις, παραβιάσεις και λεκτική βία, ιδιαιτέρως σε θέματα ιδεολογικών διαφορών, ήθους και αρχών.

Η συμμετοχή του Άρη σε σύνοδο ιδιομοιρίας με την Σελήνη, είναι μια πλανητική συνάντηση που εξάπτει το συναίσθημα. Ο Άρης συμβολίζει την επιθυμία, το πάθος αλλά και την πολεμική διάθεση στο πλαίσιο της διεκδίκησης. Έχει και υποκινεί μια αιχμηρή, προκλητική και δυναμική στάση απέναντι στα πράγματα. Αγαπά τις προκλήσεις. Η εκδήλωση της ενέργειας σε συλλογικό επίπεδο πυροδοτεί αντιδράσεις που εξαπλώνονται, και που εν δυνάμει τροφοδοτούν την βία, προκαλούν ή στρέφουν τον κόσμο συγκρουσιακά σε αντιπαραθέσεις. Ο Άρης έχει μια διασπαστική φύση, και ενεργειακά είναι ο πλανήτης που μας κινητοποιεί περισσότερο από κάθε άλλον στην έκφραση της πρωτογενούς σεξουαλικότητας, όταν νιώθουμε πως απειλούμαστε ή θέλουμε να κατακτήσουμε κάτι. Κάτι σπάει, ξεσπάει, ή “φλέγεται” με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα. Μπορεί να αφορά έναν άνθρωπο, ένα έθνος, μια σχέση, μια κατάσταση, μια συμφωνία. Ο άξονας Τοξότη – Διδύμων, ανήκει στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, και διαπραγματεύεται την επικοινωνία, την κατανόηση, και γενικότερα την σχέση μεταξύ πληροφορίας και αλήθειας. Επίσης έχει να κάνει με την κίνηση και διακίνηση – (ο λόγος, τα μεταφορικά μέσα, media, νομικά ζητήματα, διεθνείς σχέσεις, θρησκευτικά ζητήματα έρχονται στο προσκήνιο. )

Ένα από τα ερωτήματα που θέτει η Πανσέληνος είναι:

Πως αντιδρώ μπροστά σε μια πρόκληση;

Η Πανσέληνος είναι μια όψη αντίθεσης, και η αντίθεση πάντοτε στην αστρολογία τονίζει τις σχέσεις, είτε αυτές είναι διαπροσωπικές, διακρατικές, ή αφορούν συμμαχίες και συνεργασίες σε συλλογικά σχήματα στην κοινωνία. Είτε πρόκειται για τον εαυτό ή για ένα άλλο ζήτημα, είναι δύσκολο με την Σελήνη σε σύνοδο με τον Άρη στον Τοξότη, να επιδιώξουμε μια συμφιλίωση ή συναίνεση σε ήπιο τόνο. Όλα εξαρτώνται από την εσωτερική αλήθεια, και το σθένος που διαθέτουμε. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις μέσα από τις ενέργειες αυτές να συνειδητοποιήσουμε αυτά τα στοιχεία. Οι αντιδράσεις είναι ακαριαίες, γεμάτες προσμονή, και περιέχουν και ένα είδος καρμικής εξόφλησης όπως θα διαπιστώσουμε καθώς η Σελήνη μεταφέρει το φώς της από τον Άρη στον Κρόνο. Ό Άρης έχει επιστρέψει στην ίδια μοίρα που βρισκόταν στην Ηλιακή Έκλειψη της 9ης Μαρτίου, και το θέμα του χωρισμού ή του διαχωρισμού είναι κρίσιμο ζήτημα εξέλιξης σε πολλά επίπεδα. Ο Άρης ορθοδρομεί μετά τις 29/06 και πρόκειται να συναντήσει τον Κρόνο στις 23/08. Ένα κεφάλαιο δραστηριοποίησης, φιλοδοξιών, στόχων και επένδυσης προσωπικής ενέργειας, βρίσκεται σε διαδικασία κλεισίματος ή απόρριψης για να ανοίξει ένας νέος με κυρίαρχο το αίσθημα του ρεαλισμού. Ουσιαστικά η τρέχουσα Πανσέληνος φωτίζει και φορτίζει θέματα, κάθε δράση ή αντίδραση είναι πρόωρη και έχει συνέπειες, ενώ η επικοινωνία έχει μεγάλη ισχύ (ο Ερμής στάσιμος πριν την ορθοδρόμησή του είναι πολύ ισχυρός). Τα σενάρια που χρειάζονται προσοχή είναι όσα αφορούν, αντιπαραθέσεις, διαπραγματεύσεις και σημαντικές συμφωνίες, νομικές υποθέσεις, μετακινήσεις, και ταξείδια, όπως και προκλητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ευνοείται η βαθύτερη συναισθηματική κατανόηση, η δυναμική διεκδίκηση, η ενδυνάμωση του σώματος ή εξερεύνηση αιτίων μειωμένης ζωτικότητας, όπως και οι υγιείς εκδηλώσεις πάθους, επιθυμιών, σεξουαλικής έκφρασης και προσήλωσης σε προσωπικούς στόχους. Υπάρχει περίσσιος ενθουσιασμός και προσμονή που μας βοηθάει να ενεργοποιηθούμε και να δραστηριοποιηθούμε, φτάνει να είμαστε συντονισμένοι με τα ερεθίσματα. Αν εστιάσουμε στην επικοινωνία και όχι στον δογματισμό μπορούμε να υπερβούμε καταστάσεις. Το φλερτ με τους άλλους, ή απλά και μόνο με “την ιδέα” έχει και εκρηκτικές διαστάσεις. Ο Άρης ανάδρομος στον Τοξότη τονίζει πως το όποιο κίνητρο διαπραγματευόμαστε θα υποστεί καθυστερήσεις, και αναδιοργάνωση στον τρόπο εκκίνησης και δράσης, και έχει πιθανώς ένα περίεργο “timing”. Αν διαχειριζόμαστε κάτι που επιθυμούμε τελικά περνάει μέσα από το φίλτρο της ηθικής, της επέκτασης και των πιστεύω μας. Αναδιοργανώσεις χώρου και κατοικίας και αποφάσεις που τα αφορούν, είναι επίσης σενάρια που εκδηλώνονται μέσα από αυτήν την πλανητική συγκυρία. Ένα ξεχώρισμα πραγμάτων και συναισθημάτων στα οποία επιστρέφουμε μέσα από κάποιο ερέθισμα, συζήτηση, πληροφορία, έρχεται στο προσκήνιο με την μορφή απόφασης. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον λόγο που θα εκφέρουμε, τον παρορμητισμό και την δύναμη ή την αδυναμία της μαχητικότητάς μας. Όλα είναι ρευστά και εξελίξιμα στις πρώτες μοίρες των μεταβλητών ζωδίων. Μπορεί να διαπραγματευθούμε και μια αλλαγή στόχευσης σε κάποιον τομέα. Κάποιος βρίσκεται στο δρόμο μας και μας ενθουσιάζει ή μας παροτρύνει να προβάλουμε τον εαυτό μας. Αυτό που πρέπει να ζυγίσουμε είναι η δυνατότητα διαχείρισης της πληροφορίας σε σχέση με την συνολική εικόνα της όποιας αλήθειας πρεσβεύουμε ή αναζητούμε, όπως και να αποφύγουμε τα ιδανικά σενάρια και τον ιδεαλισμό που φανατίζει.

Τι να θυμάσαι: Πριν βιαστείς να διεκδικήσεις κάτι, σκέψου που στοχεύεις.

Η πανσέληνος αυτή είναι ιδιαίτερη σημαίνουσα για την Ελλάδα, καθώς ενεργοποιεί τον άξονα Ωροσκόπου/Κατερχόμενου με τον Άρη ακριβώς απέναντι από τον Ωροσκόπο (Χάρτης 3/2/ 1830) στην ακμή του 7ου (οίκος που συμβολίζει τους “εχθρούς”, αλλά και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας), και σίγουρα πυροδοτεί ένταση που απειλεί ή προκαλεί την χώρα να αντιδράσει.

Η Πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Τοξότης, Δίδυμος, Παρθένος, Ιχθύς των αρχών του 1ου δεκαημέρου ή Σκορπιός, Ταύρος, Λέων, Υδροχόος τους τέλους του 3ου δεκαημέρου. Αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή/και ωροσκόπο από τις 28 των σταθερών-03 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων.

© Eleni Kostika 2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s