Πανσέληνος στην 29η μοίρα Τοξότη/Διδύμων

lunar-eclipse-red-moon

20 Ιουνίου 2016 – 11:02 UT (14:02 τοπική ώρα)

Διασχίζοντας το πέρασμα σε μια νέα κατάσταση.

Πόσο ώριμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε τα διλλήματα μας;

(Συλλογικό τοπίο: Αποφάσεις και φορτισμένη ενέργεια σε θέματα επικοινωνίας, μετακίνησης, ιδεολογίας, διεθνών σχέσεων)
Μια ιδιαίτερη Πανσέληνος με απρόβλεπτο χαρακτήρα που τονίζει μια ανάγκη για αποφάσεις, διαπραγματεύσεις, που αφορούν είτε αλλαγή πλεύσης ή θεώρησης εμπειριών, με κίνητρο να κατοχυρώσουν μεγαλύτερη υποστήριξη, ασφάλεια και διάρκεια στη εξελικτική πορεία της ζωής μας. Διανύουμε το κατώφλι ενός τέλους εποχής την χρονιά του 2016 όπως μας τονίζει η έμφαση της θέσης των πλανητών στα μεταβλητά ζώδια (Δίας/Κρόνος/Ποσειδώνας), που έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητό με την Νέα Σελήνη του Ιουνίου, κι αυτό έχει φορτίσει την νοητική και ψυχική μας πυξίδα στο να προσπαθεί να συντονιστεί με τον κατάλληλο προσανατολισμό.

Η πανσέληνος στην αναιρετική (τελευταία μοίρα) του Τοξότη, δηλώνει ένα τέλος και την εμφάνιση μιας νέας κατάστασης. Ο τρόπος να βοηθήσουμε αυτήν την διαδικασία είναι ένας: ειλικρίνεια, κοινά πιστεύω με όσους σχετιζόμαστε ή επιθυμούμε να συνδεθούμε, ρεαλισμός, όρια και οργάνωση στη εργασία και στην καθημερινότητα. Επίσης προσήλωση στο έργο με το οποίο έχουμε καταπιαστεί. Η προοπτική μπορεί να βρεθεί και βρίσκεται μέσα από όσα προσφέρουμε και όπου βοηθάμε στην καθημερινότητά μας. Αν δεν δουλεύει, βιώνουμε ανασφάλεια ή κάποιου είδους εγκλωβισμό. Εκεί θα πρέπει να δώσουμε βάση, θέτοντας τα ορθά όρια και υποστηρίζοντας όσες σχέσεις μας προσφέρουν μια υγιή συνεύρεση και συνεργατικότητα σε καθημερινό επίπεδο. Ακόμα και αν αυτές λείπουν από την ζωή μας, είναι ουσιαστικό να φροντίσουμε τον εαυτό μας, κι έτσι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε πολλά, και να νιώσουμε καλύτερα. Αυτό δηλώνει ο Δίας κυβερνήτης της Πανσελήνου από την Παρθένο. Καθώς όλα μοιάζουν αδύνατα και πιθανά ταυτόχρονα, κυριαρχεί μια έλλειψη σιγουριάς σε σχέση με το που κατευθυνόμαστε ή που θέλουμε να πάμε. Είναι σαν το νοητικό μας GPS να μην το νιώθουμε και τόσο αξιόπιστο, ενώ πρέπει να εστιάσουμε πιο κοντά στο κέντρο μας ώστε να συλλέξουμε πιο ξεκάθαρες οδηγίες.
Καθώς η Πανσέληνος στην τελευταία μοίρα του Τοξότη, απέχει μερικές ώρες από το Θερινό Ηλιοστάσιο/Είσοδος Ήλιου στον Καρκίνο (την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου στο βόρειο ημισφαίριο που ορίζει και την αρχή του καλοκαιριού) δηλαδή την έναρξη μιας νέας εποχής του χρόνου, η αίσθηση επείγοντος αυξάνει και κορυφώνεται, με μια χροιά σχεδόν “εξαναγκασμού” να δράσουμε ή να αποφασίσουμε, να τελειώσουμε με θέματα που ταυτόχρονα ίσως σημαίνουν και ένα κλείσιμο σε σημαντικά κεφάλαια ζωής. Όταν κάτι τελειώνει δημιουργείται χώρος για νέες εμπειρίες, γεγονότα και καταστάσεις. Θέματα και διλλήματα που μας είναι γνωστά από καιρό, αποκτούν έμφαση, και γίνεται επιτακτική η ανάγκη να θέσουμε ένα τέλος, να αποχωρήσουμε ή να σπάσουμε το καλούπι μοτίβων σκέψης και συμπεριφορών που προκαλούν δυσαρμονία στις σχέσεις μας και την ζωή μας. Η ανάγκη μας είναι είτε να αποδείξουμε κάτι, ή να διευκρινίσουμε κάτι, ή να καταλάβουμε αν έχει νόημα κάτι. Είμαστε αρκετά ώριμοι να το αποφασίσουμε όμως; Εκεί μας δοκιμάζει η Πανσέληνος.
Η έννοια του “λάθους”, της αλήθειας, της ορθής πληροφορίας αποκτάει μια ιδιάζουσα και κρίσιμη σημασία, καθώς συνειδητοποιούμε πως οι πράξεις στις οποίες θα μας οδηγήσει έχουν συνέπειες. Δύσκολα αγκαλιάζουμε το καινούργιο και την αλλαγή, καθώς είναι έμφυτη στην φύση μας η ανάγκη της συνέχειας. Το λάθος δεν είναι το αντίθετο του σωστού, αλλά η σχέση με τον χρόνο, την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει, και τον συνδυασμό των δεδομένων που συνιστούν την κατανόηση μιας κατάστασης. Το θέμα δεν είναι μην κάνουμε λάθος, αλλά να αποφύγουμε να επαναλαμβάνουμε ή να επιζητούμε ότι έχει εξαντλήσει τα περιθώρια και το νόημα του στην προσωπική μας εξέλιξη. Τα δεδομένα που διαθέτουμε θα μας το δείξουν αυτό και τίποτε άλλο. Αν βιαστούμε να γίνουμε δογματικοί, να εμμένουμε στις απόψεις μας, να βγάλουμε συμπεράσματα μπορεί να χάσουμε: την εγγύτητα στις σχέσεις, χρήματα, ή την δυνατότητα ουσιαστικής εμβάθυνσης. Καλούμαστε να μετατρέψουμε αυτά που πιστεύουμε ή πρεσβεύουμε σε παράδειγμα και στόχο που έχει νόημα να κατακτήσουμε, και να στηρίζουμε μακροπρόθεσμα.
Οι τελευταίες μοίρες του Τοξότη/Διδύμου είναι στα όρια του Άρη, τώρα ο Άρης είναι ανάδρομος κι ενώ ίσως σε εσωτερικό επίπεδο διαπραγματευόμαστε ένα “τέλος” ή έναν επίλογο σε μια κατάσταση, αυτό θα μπορέσει να εκδηλωθεί έμπρακτα ή να μας δείξει την κατεύθυνση του από τις 29 Ιουνίου και μετά που ο Άρης ορθοδρομεί. Η διάθεση και η βούληση για επικοινωνία υπάρχει, αλλά μπορεί και να είναι κάπως επιφανειακή, βιαστική και αιχμηρή με τον Ήλιο στους Διδύμους, στα όρια του Άρη. Θέλουμε να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε, όμως ο Ερμής από τους Διδύμους σε αντίθεση με τον Κρόνο, μας επιβάλλει την σοβαρότητα, την προϋπόθεση να δουλέψουμε σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας και μπορεί ακόμα και να δοκιμάζει τις αντοχές και τα όρια μας κυρίως σε επίπεδο κατανόησης καταστάσεων, με κάποιες απογοητεύσεις και μελαγχολικές προεκτάσεις μέσα από το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. (Είναι βασικό να αποφύγουμε ακόμα και τα κατά συνθήκη ψέματα, ή τις υπερβολικές θυσίες και υποσχέσεις για περιβάλλοντα και συνεργασίες που δεν μας αντιπροσωπεύουν).
Ο Κρόνος απέναντι απο τον Ερμή, μπορεί να θεμελιώσει και να αποκρυσταλλώσει σχέδια, να εδραιώσει συνεργασίες, συμφωνίες και σχέσεις, μέσα σε πλαίσια που υπάρχει κοινό έδαφος, ηθικοί κώδικες και πιστεύω. Κάποιες συμφωνίες που δεν βασίστηκαν σε αξιόπιστα δεδομένα ή σε υποσχέσεις μπορεί να αθετηθούν. Σε συλλογικό επίπεδο η όψη αυτή μπορεί να φέρει προβλήματα και καθυστερήσεις σε μετακινήσεις και μέσα μεταφοράς, απεργίες και γενικότερα ένα είδος λογοκρισίας είτε στα μέσα ενημέρωσης ή σε πληροφορίες. Είναι σαν να κλείνει την ροή της πληροφορίας ώστε να μην διαρρεύσει κάτι (Ποσειδώνας). Επίσης εκδηλώνει εμπόδια και προβλήματα σε θέματα γειτνίασης. Τα παραπάνω όμως έχουν περισσότερο να κάνουν με την ενεργοποίηση των πιο μακροπρόθεσμων όψεων και των εκλείψεων και έχουν την βάση τους στον Μάρτιο, παρά με την ίδια την Πανσέληνο, που δημιουργεί το κλίμα μιας εικόνας ολοκλήρωσης ή κλιμάκωσης συναλλαγών.
Η αναιρετική μοίρα (29η) έχει να κάνει με το τέλος της εμπειρίας του ζωδίου στην προκειμένη περίπτωση ο Τοξότης, και την έναρξη της εμπειρίας του επόμενου ζωδίου (Αιγόκερως). Πως θα παγιώσουμε τις εμπειρίες που συλλέξαμε ως εδώ; Πως αυτές και ποιές από αυτές θα μετατραπούν σε μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις και στόχους που θα φέρουν επέκταση στην ζωή μας; Πως συμβιβάζεται μια νέα κατεύθυνση ή επαγγελματικός στόχος με την οικογένεια ή τον τόπο κατοικίας είναι πιθανά θέματα που θα μας απασχολήσουν. Πως η περιπλάνηση και οι καινούργιες εμπειρίες θα θεμελιώσουν κάτι στέρεο; Μπορεί το δόγμα και τα πιστεύω μας, ή ένα όραμα να μετουσιωθεί σε κατάκτηση; Όλα αυτά μέσα από σχέσεις και διαπραγματεύσεις έρχονται στο φώς, καθώς οι σχέσεις με τους άλλους είναι πάντοτε που φωτίζονται στην φάση της Πανσελήνου. Ο αστεροειδής Juno στις 29 μοίρες Ζυγού, βρίσκεται σε σχέση εξαγώνου και τριγώνου με την Πανσέληνο και δίνει μια δυνατότητα εκτόνωσης ή βοήθειας που πάλι μας μιλάει για τις ορθές σχέσεις στην ζωή μας. Θα προτιμήσουμε να συμφιλιώσουμε όποιες ανισορροπίες προς χάριν του “φαίνεσθαι”, ή μιας σύμβασης. Ή θα υποστηρίξουμε μια διαδικασία πιο ουσιαστική που προσβλέπει σε μια πιο ριζική ένωση και μοίρασμα πόρων που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη; Πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε στις σχέσεις μας με τους άλλους;
Η 29η μοίρα Τοξότη και μηδενική των παρορμητικών, είναι και μοίρες υψηλής ορατότητας σε σχέση με γεγονότα που εκφράζονται, δηλώνουν σημαντικά κλεισίματα και ξεκινήματα στο εγκόσμιο τοπίο, και έχουν και μια καρμική χροιά. Πιθανόν οι εξελίξεις που θα φέρει η Πανσέληνος να είναι ιδιαίτερα σημαντικές και να απασχολήσουν τον δημόσιο βίο σε μεγαλύτερο βαθμό.
Στο συλλογικό τοπίο το δημοψήφισμα του Brexit, είναι ένα παράδειγμα του πως οι αυτές οι κοσμικές ενέργειες εκδηλώνονται ως κρίσιμο γεγονός, που ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα θα σημάνει το τέλος αλλά και την έναρξη μιας νέας συνθήκης στην ευρωπαϊκή ένωση, όπως επίσης θα δείξει και τα επίπεδα ωριμότητας των λαών, να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες δημοψηφίσματος, που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην διαμόρφωση της μελλοντικής τους εξέλιξης.
Μέσα σε αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται για τις επόμενες δύο εβδομάδες μέχρι το κλείσιμο του σεληνιακού μήνα, υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, και επέκταση επαφών μέσα από το τρίγωνο Δία/Πλούτωνα σε Παρθένο/Αιγόκερω που γίνεται ακριβείας στις 26/06 που μπορεί να προετοιμάσουν το έδαφος αλλά και να ενδυναμώσουν την πίστη μας στην δυνατότητα να αλλάξουμε το τοπίο της ζωής μας, σε υλικό και πνευματικό επίπεδο (κυρίως για τα ζώδια της Γής και του Νερού του 2ου δεκαημέρου). Ο Δίας είναι κυβερνήτης του Τοξότη ζώδιο που γίνεται η Πανσέληνος, και σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο, μας φέρνει εξέλιξη μέσα από επαφές, αλλά και όπου έχουμε δουλέψει, προσφέρει, αλλά και υπηρετήσει ό,τι είναι πραγματικά χρήσιμο, αναγκαίο και ουσιαστικό.

Η Πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Τοξότης, Δίδυμος, Παρθένος, Ιχθύς με γενέθλια 20-21 Δεκεμβρίου, 18-20 Ιουνίου, 20-22 Σεπτεμβρίου, 18-20 Μαρτίου ή Αιγόκερως, Καρκίνος, Ζυγός, Κριός με γενέθλια 22-25 Δεκεμβρίου, 21-25 Ιουνίου, 23-26 Σεπτεμβρίου, 20-24 Μαρτίου. Αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή/και ωροσκόπο από τις 27 των μεταβλητών-03 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν γεννηθεί: 02-08 Ιουνίου (Δίδυμοι), 02-09 Δεκεμβρίου (Τοξότης), 03-10 Σεπτεμβρίου (Παρθένος), 03-09 Μαρτίου (Ιχθείς), καθώς διανύουμε την τελευταία φάση του κύκλου της Νέας Σελήνης που ξεκίνησε στις 05 Ιουνίου.
© Eleni Kostika 2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s