Νέα Σελήνη στις 12 μοιρες Καρκίνου

tribal-council

4 Ιουλίου 2016

Που ανήκω. Ποιά είναι η “φυλή” μου. Τι νοιώθω “σπίτι” μου. Ποιο είναι το περιβάλλον που αισθάνομαι “οικείο” και επιθυμώ να προστατεύσω.

Πως εξισορροπώ τις προσκολλήσεις και σχέσεις εξάρτησης με το παρελθόν με την ανάγκη να κάνω ριζικές αλλαγές στη ζωή μου.

Ευκαιρίες μέσα από επαφές, με γονιμότητα για επέκταση και εξυγίανση.

Ένας σημαντικός και πολύ γόνιμος σεληνιακός κύκλος ξεκίνησε στις 4/07 που θα εγείρει ερωτήματα, σε σχέση με το περιβάλλον που αισθανόμαστε οικείο, τις “συγγένειες” ή μη με όσους μας περιβάλλουν, αλλά και το αίσθημα εκείνο της ενστικτώδους και υποσυνείδητης σύνδεσης με ό,τι μας προστατεύει και μας “θρέφει”, προσφέροντας ασφάλεια.
Ποιοί είναι οι “δικοί” μας άνθρωποι; Τα του οίκου μας είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, η σχέση με το παρελθόν, την ιστορία, την προέλευση, και την οικεία συναισθηματική ζώνη της ζωής είναι στο προσκήνιο κατά την διάρκεια του σεληνιακού μήνα. Η Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου είναι σε κυριαρχία, και τονίζει την ανάγκη του να εξασφαλίσουμε προστασία και συνέχεια. Ο Καρκίνος ανήκει στο στοιχείο του νερού της ποιότητας που συλλέγεται, και εξοικονομεί, θρέφει, γαλουχεί, δρα προστατευτικά, γονιμοποιεί και ενεργοποιεί την σχέση με το παρελθόν. Η μνήμη είναι ισχυρή. Είναι το συναίσθημα που κυοφορεί καταστάσεις, και δρά ή αντιδρά σε σχέση με ό,τι απειλεί ή μας βρίσκει εκτεθειμένους. Η Σελήνη στον Καρκίνο συμβολίζει το μητρικό ένστικτο, είναι η αρχετυπική μητέρα, που θρέφει, προστατεύει και γαλουχεί, και έχει μεγάλο συναισθηματικό σθένος.
Οι πλανητικές σχέσεις παρουσιάζουν αρμονίες στο να εξωτερικευθούν συναισθήματα και ένα είδος ευκολίας και τύχης στο να συνδεθούμε με τους άλλους. Έχουμε δύο σημαντικούς σχηματισμούς. Ένα μεγάλο τρίγωνο του Νερού σχηματίζεται μεταξύ Αφροδίτης, Άρη και Χείρωνα που βοηθά να εξυγιάνουμε σχέσεις, αλλά και να δούμε την συναισθηματική προέλευση των σημείων που πάσχουν ή μας πονάνε, και ένα Μυστικό Τετράγωνο που αποτελείται από 2 τρίγωνα, 2 εξάγωνα και 2 αντιθέσεις, μεταξύ Νέας Σελήνης, Δία, Πλούτωνα και Δεσμών της Σελήνης με την επιρροή του Ποσειδώνα, μας δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψουμε τις κρυφές πτυχές και τα ταλέντα των άλλων, να δούμε την αλήθεια, και να διεισδύσουμε σε βάθος σε θέματα που μας ενδιαφέρουν. Είναι σχηματισμοί που προσφέρουν και τύχη και ευκαιρίες αν θέλουμε να τις δούμε και να τις εκμεταλλευτούμε. Ουσιαστικά η έμφαση που υπάρχει στο στοιχείο του Νερού (Καρκίνος/Σκορπιός/Ιχθείς), θα μας δείξει είτε που έχουμε βαλτώσει, ή που μπορούμε να εισχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε εμπόδια.
Το Νερό σαν στοιχείο είναι το πιο ισχυρό, καθώς μπορεί να διεισδύσει παντού, βρίσκοντας διέξοδο μέσα από υπερβάσεις όλων των φυσικών εμποδίων. Επίσης έχει την δυνατότητα να πάρει το σχήμα του δοχείου που το περιέχει, και αυτό ίσως είναι και το πιο σημαντικό μήνυμα του σεληνιακού κύκλου. Αντιλαμβανόμαστε πως το “δοχείο” της ζωής μας (άνθρωποι και δομές) ασκούν επιρροή πάνω μας, πόσο μας προστατεύουν ή πόσο μας περιορίζουν. Πόσο εμποδίζει την ορατότητα έξω απο αυτό, και πόσο η έννοια της ασφάλειας μπορεί να μας βάζει παρωπίδες στο να αποδεχθούμε μια ευρύτερη συγχώνευση και συγχρονισμό με το σχέδιο του σύμπαντος για μας. Το Νερό χωρίς ροή και σε ακατάλληλο φορέα, δεν ανανεώνεται, και άρα μένει στάσιμο, με κίνδυνο να δράσει τοξικά, να μολυνθεί. ή να βαλτώσει. Το Νερό είναι συναίσθημα, που μας βοηθάει να δημιουργήσουμε και να αναζοωγονηθούμε και να υπερβούμε καταστάσεις, και ο μήνας αυτός μας κατευθύνει στο να συνειδητοποιήσουμε κυρίως τις συναισθηματικές συχνότητες και δονήσεις που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και που βοηθούν ή δεν βοηθούν στην εξέλιξη μας. Δίνονται οι δυνατότητες αν το θελήσουμε να βγούμε από τις βολές και τα καλούπια μας, να επιτύχουμε αλλαγές και να εξυγιάνουμε αδυναμίες. Είναι ένας μήνας που μπορούμε να βάλουμε “ρίζα” κάπου, να αισθανθούμε πως εγκυμονεί μια νέα αρχή ιδιαίτερα γόνιμη σε κάποιο τομέα της ζωή μας. Υπάρχει βοήθεια στο να συλλάβουμε ή να ενεργοποιήσουμε ένα νέο “δημιούργημα”, να πραγματοποιήσουμε μια νέα σύνδεση με το παρελθόν και ίσως να έρθουμε κοντά με κάποιους ανθρώπους που θα μας βοηθήσουνε, θα μας δώσουν ένα είδος υποστήριξης (υλικής ή συναισθηματικής) ή θα μας προσφέρουν την ευκαιρία να επεκτείνουμε την σφαίρα επιρροής μας στον τομέα που μας ενδιαφέρει. Η σύνδεση με το περιβάλλον αποκτάει μια ιδιαίτερη σημασία, είτε πρόκειται για την φύση, το σπίτι μας, τους ανθρώπους, την χώρα μας, τον ευρύτερο τοπίο που διαμορφώνει την συναισθηματική μας κατοικία. Σημασία έχει να έρθουμε πιο κοντά στην φύση μας.
Επιστρέφουμε στις συνήθειες μας, και σε αυτό που ξέρουμε ή προστατεύουμε ό,τι έχουμε με σκοπό να ισχυροποιήσουμε μια κατεύθυνση πιο σταθερή. Το κίνητρο για τις αποφάσεις και προθέσεις έχει να κάνει με τα επίπεδα ασφάλειας ή ανασφάλειας που ενεργοποιούνται. Κυριαρχεί η κυκλοθυμία, και η συναισθηματική προσέγγιση στα ζητήματα. Ζητάμε εξασφάλιση, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό μας απομακρύνει, και μας οδηγεί στην υποχώρηση ή σε αμυντική στάση. Είναι μια Νέα Σελήνη που εξωτερικεύει τις συντηρητικές πλευρές του υποσυνειδήτου ή ενεργοποιεί συναισθηματικές αντιδράσεις στις οποίες δεν υπάρχει εκλογικευμένη προσέγγιση, αλλά προκαλούν αλλαγές.
Με τον Άρη σε κυριαρχία και ορθόδρομο από τις 29/06 να διανύει και πάλι τις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού, θέματα που μας απασχόλησαν από 20/02-03/03 θα μπορέσουμε να τα οργανώσουμε ή να τα τελειώσουμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Θέματα πάνω στα οποία “δουλέψαμε” και επεξεργαστήκαμε όλο το διάστημα της ανάδρομης πορείας του πλανήτη (17/04-29/06), επιθυμίες αλλά και ζητήματα στρατηγικής και στόχων, έρχονται τώρα και πάλι στο προσκήνιο, με μεγαλύτερη σταθερότητα και ευκρίνεια. Αναμοχλεύται επίσης όμως και ό,τι υπέβοσκε σε επίπεδο κυριαρχίας και ελέγχου. Ο Άρης σε αρμονική όψη τριγώνου με την Αφροδίτη, εντείνει τα πάθη, βοηθάει τις σχέσεις να συγχρονιστούν συναισθηματικά, αλλά ταυτόχρονα διευκολύνει και στο να εξωτερικευθούν και όποια συναισθήματα δυσφορίας, θυμού, πολεμικής, κόντρας και δυσαρέσκειας ήταν σε ένα είδος λανθάνουσας μορφής όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα από το ευρύτερο σκηνικό της Νέας Σελήνης. Θα παλέψουμε για τα “του οίκου” μας.
Ο Ερμής επίσης στον Καρκίνο, μέχρι τις 13/07 φέρνει ενασχόληση με το σπίτι και την οικογένεια, και ένα είδος επικοινωνίας που χαρακτηρίζεται από παρορμητισμό, συναισθηματιμούς, γκρίνια και κυκλοθυμία. Ας μην ξεχνάμε πως με τρείς πλανήτες στον Καρκίνο, οι αλλαγές στην διάθεση είναι κάτι δεδομένο. Η σελήνη αλλάζει ζώδιο κάθε 2,5 μέρες και ανάλογα με το φίλτρο του ζωδίου που βρίσκεται επηρεάζει Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη αντίστοιχα με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ρευστότητα στο τι θέλουμε, τι δεν θέλουμε, πως το επικοινωνούμε κλπ. Νοιώθουμε καλύτερα ίσως μέσα στις οικείες ζώνες της ζωής μας. Δεν είναι ο μήνας που θα επιθυμήσουμε μεγάλες αλλαγές, όμως μπορεί ενστικτωδώς και απρόσμενα να τις προκαλέσουμε. Νοιώθουμε την ανάγκη ανανέωσης στις σχέσεις ή αποστασιοποίησης από σχέσεις που αρχίζουμε να εκτιμούμε διαφορετικά. Υπάρχει το στοιχείο του απρόβλεπτου με κάποιες ξαφνικές ρήξεις ή συνδέσεις με ανθρώπους (Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ουρανό) που θα καταλάβουμε γύρω στο τέλος Σεπτεμβρίου αν θα τηρηθούν ή όχι.
Με την έμφαση λοιπόν στο στοιχείο του Νερού και την Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, γίνεσαι δέκτης και λειτουργείς κυρίως διαισθητικά. Ό,τι ανασφάλειες υπάρχουν θα βγουν στο προσκήνιο ώστε να τις αντιμετωπίσουμε, και θα αναζητήσουμε καταφύγιο σε ό,τι είναι πιο βολικό ή που προσφέρει θαλπωρή. Αυτό είναι το βασικό κίνητρο. Οι εξαρτήσεις και οι προσκολλήσεις μας εξωτερικεύουν συναισθήματα δυσφορίας αλλά μας δείχνουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε και τις πιο μύχιες ή σκοτεινές πλευρές του εαυτού μας, ώστε να ελέγξουμε σε μεγαλύτερο βαθμό τα επίπεδα ασφάλειας της ζωής μας. Πρέπει να αλλάξουμε πολύ βασικές δομές που πλέον δεν λειτουργούν, και με τον ένα ή τον άλλον τρόπο θα βοηθηθούμε να το κάνουμε, ίσως και με κάποιο τρόπο που δεν φανταζόμασταν. Είναι βασικό να μην απομονωθούμε αυτό το διάστημα, να μην αποστασιοποιηθούμε και να μην αντισταθούμε, εκτός αν το κίνητρο είναι η ξεκούραση. Είναι βασικό να φροντίσουμε το σώμα μέσα από την σωστή τροφή που βοηθάει την συναισθηματική ισσοροπία, να έρθουμε σε επαφή με την φύση, γιατί αυτή η νέα σελήνη φωτίζει ακριβώς αυτό τον αέναο φυσικό κύκλο της ζωής. Ακόμα και αν απειλείται η σταθερότητα της ζωής μας, οι λύσεις και οι ευκαιρίες βρίσκονται στον τρόπο που θα επιλέξουμε να συνδεθούμε με τους άλλους. Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι που αντιλαμβανόμαστε ως “φυλή” μας.
Ουσιαστικά υπο αυτό το πρίσμα ο κύκλος αυτός της σελήνης σε συλλογικό επίπεδο σημαίνει ενεργοποίηση μηχανισμών προστασίας και διαφύλαξης οικείων συμφερόντων. θα δούμε θέματα που σχετίζονται με ζητήματα “αφοσίωσης στην ομάδα” (tribalism) και συσχετισμούς που έχουν να κάνουν με ζητήματα προέλευσης, μια γενικότερη ατμόσφαιρα γκρίνιας σχετικά με την στάση πολιτικών ή άλλων προσώπων που προωθούν συμφέροντα τους. Πιστεύω επίσης θα δούμε κάποια κινητικότητα στα θέματα αγοραπωλησίας ακινήτων, θεμάτων σπιτιού και στέγασης γενικότερα, όπως και συγχωνεύσεων επιχειρήσεων ή σχημάτων συνεργασίας, θέματα επίσης που αφορούν την μητρότητα και την οικογένεια. Κυριαρχεί κλίμα αντιπαράθεσης και βιαιότητας που βρίσκει έδαφος κυρίως σε θρησκευτικές ή ιδεολογικές διαφορές για όλο το 2016 αλλά το επόμενο διάστημα εντείνεται, όπως και ζητήματα διακρίσεων και φυλετικών διαφορών, (το είδαμε πρόσφατα στα επεισόδια στο Ντάλας), και σε τόπους που είναι “οικείοι” προορισμοί για τα πλήθη.

Η Νέα Σελήνη και ο Σείριος

Ο κύκλος της Νέας Σελήνης έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα καθώς ξεκινάει σε σύνοδο με τον Σείριο. Ο Σείριος είναι το πιο φωτεινό αστέρι στον νυχτερινό ουρανό, και ξεκλειδώνει πλούσια συμβολικά μηνύματα, καθώς ήταν άστρο υψίστης σημασίας σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς. Ανήκει στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός (Canis Major), και παρόλο που φαίνεται σαν ένα άστρο, είναι ένα διπλό άστρο Σείριος Α και Β. Για τους αρχαίους Αιγύπτιους στην περίοδο του Μέσου Βασιλείου, το ημερολόγιο ταυτιζόταν με την ηλιακή ανατολή του Σείριου. Η μέρα δηλαδή που ο Σείριος γινόταν ορατός πριν την ανατολή του Ηλίου. Αυτό ταυτιζόταν με τις πλημμύρες του Νείλου και το θερινό ηλιοστάσιο, μετά από 70 μέρες απουσίας από τον νυχτερινό ουρανό. Επίσης ταυτιζόταν με την αρχή των πιο θερμών ημερών του καλοκαιριού.
Ουσιαστικά αν κοιτάξει κανείς όλες τις πηγές και αναφορές σχετικά με τον Σείριο, αντιλαμβάνεται πως έχει κάτι πολύ σημαντικό να μας “ανακοινώσει”, στην ταύτιση του με την Νέα Σελήνη. Ο αστερισμός του Μεγάλου Κυνός που ανήκει ο Σείριος, έχει αναφορές στον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία, καθώς ο μύθος μας διηγείται πως δημιουργήθηκε από τον σκύλο που είχε δώσει ο Δίας στην Ευρώπη για να την φυλάει αφού την πήγε στην Κρήτη. Μπορούμε να κάνουμε διάφορους παραλληλισμούς, σχετικά με το τι σημαίνει η “αρπαγή” της Ευρώπης στην εποχή που διανύουμε. Ο Δίας συμβολίζει και την φιλοξενία, αλλά και το Ξένο, όπως όμως επίσης και ότι έχει να κάνει με την αλήθεια, τις ιδεολογίες, νόμους και θεσμούς που μπορεί να δρουν ανασταλτικά ως προς το ευρωπαϊκό ιδεώδες.
Σε ένα άλλο επίπεδο, αν αναλύσουμε το αστρονομικό φαινόμενο της ανατολής του Σείριου πριν από τον Ήλιο, με τον Ήλιο να συμβολίζει το κέντρο του Ηλιακού συστήματος, και άρα της ζωής που υπάρχει στον υλικό μας κόσμο, τότε ο Σείριος προάγει μια συμβολική έννοια που φωτίζει την συνέχεια μιας άλλης πηγής ζωής που ίσως έχει μια πιο πνευματική διάσταση. Αν ανατρέξει κανείς στις διδασκαλίες και τα γραπτά όσων έχουν ασχοληθεί με τον Εσωτερισμό, βρίσκει αναφορές που συνδέουν τον Σείριο με το Τρίτο Μάτι (Ajna Chakra) και τον Ήλιο με το Chakra της καρδιάς (Δρ. Douglas Baker). Η σωστή ροή της ενέργειας από το ένα στο άλλο, έχει αναμφισβήτητα να κάνει με την εξέλιξη μας. Ίσως η Νέα Σελήνη μας βοηθάει να βρούμε μια καλύτερη και πιο σοφή ροή μεταξύ αυτού που θέλουμε και της εξέλιξης μας. να έρθουμε σε επαφή με το συναισθηματικό μας κέντρο.
Κατά την αστρολόγο V. Robson μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές ερμηνείας των Απλανών Αστέρων, o Ήλιος σε σύνοδο με τον Σείριο, σημαίνει επιτυχία στα επαγγελματικά, ευτυχία στην οικογενειακή ζωή, και γενικότερη εύνοια, και σε σύνοδο με την Σελήνη φέρνει επίσης επιτυχία στα επαγγελματικά, φίλους με επιρροή, καλή υγεία, και ευεργετικές αλλαγές στο σπίτι και στην εργασία.
Η ενέργεια του Σεληνιακού μήνα έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:
Αν έχεις γεννηθεί 02-07 Ιουλίου (Καρκίνος), 01-05 Ιανουαρίου (Αιγόκερος), 02-07 Οκτωβρίου (Ζυγός), 01-05 Απριλίου (Κριοί). Επηρεάζεσαι αν έχεις Καρκίνο, Αιγόκερω, Ζυγό και Κριό ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 12 μοίρες (+/- 3). Επίσης επηρεάζεσαι αν έχεις προσωπικούς πλανήτες στις 23-25 μοίρες Καρκίνου/Κριού ή 23-25 μοίρες Σκορπιού στον γενέθλιο χάρτη.
Η Νέα Σελήνη θα ευνοήσει ιδιαίτερα, τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους/Σκορπιούς/Ιχθείς) όπως και τα ζώδια της Γής (Αιγόκερους/ Παρθένους, Ταύρους) του δευτέρου δεκαημέρου γύρω στις 12-17 μοίρες των ζωδίων να επεκταθούν στο υλικό και στο πνευματικό τους κομμάτι, μέσα από το τρίγωνο Δία/Πλούτωνα αλλά και τις αρμονικές όψεις που πραγματοποιούν με τους υπόλοιπους πλανήτες. Όσοι Καρκίνοι έχουν γενέθλια μεταξύ 02-07 Ιουλίου τα θέματα που αναλύσαμε είναι και θέματα ολόκληρης της γενέθλιας χρονιάς τους, και μπορούν να περιμένουν ένα πολύ σημαντικό νέο ευεργετικό ξεκίνημα στην ζωή τους, που θα το δουν να ξεδιπλώνεται τους μήνες των παρορμητικών ζωδίων (Ιούλιο-Οκτώβριο-Ιανουάριο-Απρίλιο).
Τα ζητούμενα: Ασφάλεια, Συναισθηματική επαφή.
Τι να προσέξεις: Όλες εκείνες τις αυτόματες συναισθηματικές αντιδράσεις που έχουν την ρίζα τους στο υποσυνείδητο και την παιδική σου ηλικία και δεν σε αφήνουν να εξελιχθείς.
Συμβουλή: Εκεί όπου κατοικείς δεν είναι απαραίτητα και το “σπίτι” σου. Αυτοί οι οποίοι σε περιβάλλουν δεν είναι απαραίτητα οι “δικοί” σου άνθρωποι. Βασίσου στην συναισθηματική σου αλήθεια.
© Eleni Kostika 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s