Πανσέληνος στην 27η μοίρα Αιγόκερου/Καρκίνου

398179_10150838508917192_1006754250_n

Η Πανσέληνος από το παράθυρό μου – 2016

19-20 Ιουλίου 2016 – 23:56 UT (01:56 τοπική ώρα)

Κοσμική ενέργεια: Δομή και Προστασία

Ανάγκες: Φροντίδα σωματικής, ψυχολογικής και συναισθηματικής ισορροπίας

Σενάρια Εκδήλωσης ενεργειών:

Αντίληψη υποχρεώσεων και ευθυνών, πρακτική αντιμετώπιση ζητημάτων, επαγγελματική δραστηριοποίηση, αποφάσεις και συναντήσεις. Προώθηση ή λύση επαγγελματικών θεμάτων.

Οικογένεια – επαγγελματικές υποχρεώσεις / Οικογένεια και δημόσιος βίος

Προστασία και ανάληψη ευθύνης

Πως συμβιβάζεται η βούληση και τα θέλω με τον ψυχαναγκασμό και την υποχρέωση.

Θέματα από το παρελθόν ενεργοποιούνται για να τελειώσουν, ανασύρουν μνήμες και την αίσθηση πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, κάνει κύκλους και μας καλεί να αποφασίσουμε ή να διαπραγματευτούμε μέσα από συμβιβασμούς και σοβαρά διλλήματα.

Μία πανσέληνος που μας καλεί να φροντίσουμε θέματα με υπευθυνότητα και πρακτικό πνεύμα και να συμφιλιωθούμε με τις βασικές προτεραιότητες της ζωής μας. Πρώτα απ’ όλα αυτό που μας στηρίζει είναι το σώμα μας που πολλές φορές λόγω υποχρεώσεων το ξεχνάμε. Στην συνέχεια όλες εκείνες οι ψυχολογικές δομές που συστήνουν το στερέωμα στο οποίο στηριζόμαστε συναισθηματικά (κατοικία, προέλευση, καταβολές και κοινωνία). Είναι μια πανσέληνος που αν δεν έχουμε ή δεν είχαμε επαρκή (συναισθηματική) υποστήριξη, αν έχουμε κουραστεί από ευθύνες, θα το νιώσουμε και σωματικά. Είναι η στιγμή να κλείσουμε με εκκρεμότητες και να στραφούμε στα δομικά και ουσιαστικά στοιχεία της ζωής μας. Η ανάγκη για υπευθυνότητα και ανταπόκριση (Σελήνη στον Αιγόκερω) έρχεται αντιμέτωπη με το εγώ και την βούληση να προστατεύσουμε (Ήλιος στον Καρκίνο).
Πολλαπλά τα σενάρια στην συλλογική σφαίρα, και θα τα δούμε να εκδηλώνονται μέσα από το αίσθημα του ψυχαναγκασμού και της υποχρέωσης, αλλά και της αυστηρότητας σε όποιο ζήτημα υφίσταται. Το αξιακό σύστημα νόμων και ηθικής με τον Κρόνο να κυβερνάει την Πανσέληνο από το ζώδιο του Τοξότη, τονίζει το οπτικό πεδίο και το κίνητρο των αποφάσεων που θα ενεργοποιήσουν εξελίξεις σε θέματα σχέσεων, θα είναι συντηρητικό και απόλυτο με έναν αέρα ωραιοποίησης όσον αφορά στην διατύπωση. Ο Κρόνος δεν κάνει όψη με την Πανσέληνο, έχει την δική του ατζέντα. Ο Κρόνος συμβολίζει και τις κυβερνήσεις, το κράτος ή οποιαδήποτε μορφή εξουσίας η οποία δείχνει πως συνδιαλλέγεται σε αυτή τη φάση με τα μέσα (Ερμής στον Λέοντα σε τρίγωνο με Κρόνο) και γενικότερα όλοι θα βγαίνουν και θα κάνουν ωραιοποιημένες δηλώσεις (Ερμή σύνοδο με Αφροδίτη) π.χ. να κάνουμε το σωστό κλπ. επειδή θέλουν να προσελκύσουν την προσοχή. Κυβερνήτες και αλλά ισχυρά πρόσωπα θα βγουν στα μέσα περισσότερο, για αυτό το λόγο. Είναι θέμα prestige, με τον Ερμή στον Λέοντα. Πιστεύω θα επικρατήσει άκρατος συντηρητισμός και η δικαιοσύνη (Δίας στην Παρθένο) θα λειτουργήσει υπο τους όρους των κυβερνώντων (Δίας στα όρια του Κρόνου). Η αλήθεια και οι αποκαλύψεις θα συνεχίσουν να διαρρέουν με πολλές μορφές καθώς ο Άρης σταδιακά θα πλησιάζει τον Κρόνο, και θα ενεργοποιήσει το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, μέσα στον Αύγουστο.
Αυτή είναι μια πανσέληνος με έναν αέρα επισημότητας καταστάσεων ή επισημοποίησης δεσμεύσεων που βγάζει στο προσκήνιο τον ρεαλισμό και το αίσθημα καθήκοντος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ό,τι οριστικοποιηθεί δύσκολα ανατρέπεται. Μας καλεί να τα δούμε αυτά μέσα από το πρίσμα των δύο ζωδίων. Ο Καρκίνος μιλάει για γονιμότητα και συναισθηματική ασφάλεια, και ο Αιγόκερως μιλάει για τις δομές της ζωής αλλά και τους περιορισμούς που αυτές επιφέρουν. Και τα δύο ζώδια μέσα από τους κυβερνήτες πλανήτες τους, σχετίζονται με την συνέχεια, την μνήμη και την ιστορία. Αυτή η Πανσέληνος φέρνει στο φώς ζητήματα, καλώντας μας να κινηθούμε, να επιχειρήσουμε, να διεκδικήσουμε, να δώσουμε σαφή κατεύθυνση σε ενέργειες αλλά και να κλείσουμε θέματα και υποχρεώσεις περισσότερο εμφατικά, καθώς γίνεται στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων που τονίζουν την ολοκλήρωση ή το τέλος.
Η Πανσέληνος είναι μια όψη αντίθεσης και αρχετυπικά έχει να κάνει με τις σχέσεις μας τους άλλους, είτε λοιπόν κορυφώνει μια κατάσταση ώστε να την αντιμετωπίσουμε ή δείχνει την συνολική (ολοκληρωμένη) εικόνα από κάτι που έχει προηγηθεί. Άρα η επιρροή της Πανσελήνου δίνει και το στίγμα των επόμενων 15 ημερών περίπου μέχρι το κλείσιμο του Σεληνιακού μήνα που ξεκίνησε στις 4/07. Είναι μια περίοδος φόρτισης, εξισορρόπησης, διαπραγμάτευσης, και συμφιλίωσης θεμάτων, που διευκολύνεται σε επίπεδο ανάληψης δράσης με την συμμετοχή του Άρη ο οποίος κάνει αρμονικές όψεις με το δίπολο Ήλιου/Σελήνης. Οι όψεις Σελήνης/Ήλιου με τον Άρη είναι αποκλίνουσες, πράγμα το οποίο δείχνει πως μπήκαμε στην φάση της Πανσελήνου ήδη με δραστηριότητα που ενεργοποίησε καταστάσεις τις προηγούμενες μέρες και τώρα προχωράμε να διευκρινίζουμε τα αποτελέσματα και να βγάλουμε συμπεράσματα. Ουσιαστικά το μεγάλο τρίγωνο του Νερού που σχηματίστηκε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ Ήλιου-Άρη-Χείρωνα και δημιουργησε ένα κλειστό κύκλωμα δημιουργικής συναισθηματικής ροής τώρα βρίσκει μια εκτόνωση και εστιάζει σε μια κορυφή την Σελήνη ολοκληρόνωντας έναν σχηματισμό που λέγεται “χαρταετός”. Ο χαρταετός μας βοηθάει να εξωτερικεύσουμε την ροή της ενέργειας σε ένα στόχο ή σκοπό. Αυτός έχει να κάνει με την ανάγκη να δώσουμε μια μορφή σε κινήσεις, σχέσεις και έργα και να τα στηρίξουμε καλύτερα. Να τα προστατέψουμε και να τα φροντίσουμε. Μπορεί να αφορά και στην μορφή των συναισθημάτων μας ως προς μια κατάσταση.
Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι σε θέση αδυναμίας, πράγμα που σημαίνει πως οι συναισθηματικές ανάγκες μπορεί να μην μπορούνε να εκφραστούν ή να κατανοηθούν εύκολα. Δεν είναι η στιγμή να το ζητήσουμε απ’ τους άλλους, θα πρέπει να το φροντίσουμε εμείς. Ο Κρόνος κυβερνήτης της Πανσελήνου κάνει μια αρμονική όψη με Ερμή και Αφροδίτη από τον Λέοντα, τονίζοντας την μακροπρόθεσμη δυναμική επαφών, οργάνωση σχεδίων επιχειρηματικών και άλλων που έχουν γίνει και συζητηθεί και θα προχωρήσουν στο να εκτιμήσουν αξίες και υλικό αντίκρισμα, όπως και την δυνατότητα του να πάρουν μορφή σε επίπεδο συνεργασίας. Μια πολύ θετική πλανητική συγκυρία από τους πλανήτες στα ζώδια της Φωτιάς που φέρνει ενθουσιασμό και δίνει προοπτική, βοηθώντας ιδιαίτερα την δημιουργία αλλά και την στήριξη επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων με μακροβιότητα και σταθερότητα. Η όψη αυτή βοηθάει επίσης τις κοινωνικές επαφές με παλιούς φίλους και εναρμονίζει την σχέση προσωπικών αξιών με την έννοια της συνέχειας και της σταθερότητας που στηρίζεται από την κοινωνική αποδοχή. Ο Κρόνος βρίσκεται ακόμη σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα, οπότε είναι σημαντικό να είμαστε ρεαλιστές, και να μην βασιστούμε σε ιδανικά σενάρια και ανεδαφικές υποσχέσεις ή προσδοκίες. Επίσης η σχέση Ερμή και Αφροδίτης σε όψη χιαστή με τον Ποσειδώνα, υποδηλώνει πως θα χρειαστεί ενδεχομένως να κάνουμε κάποιες παραδοχές, προσαρμογές, υποχωρήσεις, να βοηθήσουμε μια κατάσταση ή να θυσιάσουμε κάτι προκειμένου να προχωρήσουμε σε σημαντικές δεσμεύσεις και σχέδια στις επαφές που μας ενδιαφέρουν.
Η αντιστοιχία Αιγόκερου/Καρκίνου στο φυσικό τοπίο είναι οι ρίζες και το δέντρο. Ένα δέντρο που οι ρίζες του δεν τρέφονται είναι καταδικασμένο. Οι ρίζες δεν φαίνονται, τα σημάδια θα φανούν στον κορμό και στα κλαδιά. Ο Ήλιος στον Καρκίνο λέει πως πρέπει να εστιάσουμε στις ρίζες, και η Σελήνη στον Αιγόκερω δηλώνει την ανάγκη να κλαδέψουμε το δέντρο δραστικά αν θέλουμε να δυναμώσει. Ο Ήλιος στον Καρκίνο είναι η αγάπη για την συνήθεια, το παρελθόν, τις αναμνήσεις, η τάση να προστατέψουμε όλα όσα μας κάνουν να νιώθουμε συναισθηματικά ασφαλής και προστατευμένοι. Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι η ανάγκη για αυτοκυριαρχία και υπευθυνότητα. Το ουσιαστικό καθήκον, χωρίς συναισθηματισμούς. Είναι μια σχέση που βελτιώνεται μέσα από την εμπειρία και τον χρόνο, μια σχέση ωρίμανσης συναισθηματικής και ψυχολογικής, πάνω στην οποία στηρίζουμε την μελλοντική μας σταθερότητα. Και οι δύο πλανήτες βρίσκονται στα όρια του Κρόνου, δηλαδή δρουν με τους όρους του Κρόνου. Αυτό κατ’ αρχήν δείχνει πως μέσα από περιορισμούς θα πρέπει να καταφέρουμε πράγματα, δηλώνει πως πρέπει να τελειώνουμε με κάποια πράγματα, να ωριμάσουμε, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τους όποιους περιορισμούς και ευθύνες βάζοντας προτεραιότητες, με ρεαλισμό, αίσθημα ευθύνης, συνέπεια και πρακτικότητα. Μέσα από αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορέσουμε να έχουμε και μια επιτυχή αντιμετώπιση των θεμάτων που ενεργοποιεί η Πανσέληνος και θα μας απασχολήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Οι οίκοι που έχουν ακμή στον Αιγόκερω/Καρκίνο, όπου πραγματοποιείται η Πανσέληνος στον γενέθλιο χάρτη μας, είναι και οι τομείς της ζωής που αναδεικνύει το δίπολο Σελήνης/Ήλιου σε προσωπικό επίπεδο και απαιτούν ένα είδος εξισορρόπησης ή αποφάσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Η Πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:
Αν είσαι Αιγόκερως, Καρκίνος, Κριός, Ζυγός με γενέθλια 16-20 Ιανουαρίου, 18-22 Ιουλίου, 15-19 Απριλίου, 18-22 Οκτωβρίου. Αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή/και ωροσκόπο στις 27 μοίρες (+-03) μοίρες των παρορμητικών ζωδίων και 00 μοίρες των σταθερών. Επίσης επηρεάζονται θετικά σε θέματα σχέσεων και συμφωνιών τα ζώδια της Φωτιάς (Τοξότες/Λέοντες/Κριοί) του τέλους του 1ου δεκαημέρου και αρχών του δεύτερου ή/και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 10 μοίρες(+-2) των ζωδίων της Φωτιάς.
Εύχομαι να βρούμε χρόνο να απολαύσουμε ένα όμορφο γεμάτο φεγγάρι απόψε! Η Σελήνη θα ανατείλει γύρω στις 20:30 – 21:00 τοπική ώρα Ελλάδος, με κάποια ανοχή ανάλογα με τον ορίζοντα που έχετε.
© Eleni Kostika 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s