Νέα Σελήνη στις 10 μοίρες Λέοντα

02 Αυγούστου 2016

Αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος
Πως κατακτάμε και πως δίνουμε μορφή, σε μια δημιουργία, έναν έρωτα, έναν προσωπικό στόχο

Λέξεις κλειδιά: Ζωτικότητα – Έρωτας – Αυθεντική έκφραση – Εξατομίκευση – Δημιουργία
Ένας νέος σεληνιακός μήνας ξεκινάει στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα. Ο Λέοντας ανήκει στα ζώδια του σταθερού σταυρού, έχει την ποιότητα της φωτιάς που διατηρείται ενεργή, και εκπέμπει θερμότητα, χαρακτηριστικά που εκδηλώνονται ως σθένος, αφοσίωση, αγάπη, ακτινοβολία και ζωτικότητα. Κυβερνήτης του Λέοντα ο Ήλιος, το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, η πιο ζωτική πηγή ενέργειας για τον πλανήτη Γη. Χωρίς τον Ήλιο δεν υπάρχει η ζωή.
Αυτός ο σεληνιακός μήνας εστιάζει στον εαυτό, την σχέση με το τι μας δίνει ζωή, την σχέση με τα δημιουργήματα μας, και την επαφή με το κέντρο του εαυτού -την καρδιά. Ο σημαντικός σεληνιακός μήνας που ξεκίνησε στις 2/08 εγείρει ερωτήματα σε σχέση με το που και πώς εισπράττουμε επιβεβαίωση, νοιώθουμε δημιουργικοί και σε επαφή με τον αυθεντικό μας εαυτό. Παράλληλα ο Νέος αυτός κύκλος της Σελήνης μας εισάγει και στην περίοδο των εκλείψεων που γίνονται στον άξονα Υδροχόου/Λέοντα (18/08 Έκλειψη Σελήνης), και στον άξονα Παρθένου/Ιχθύ (01/09 Έκλειψη Ηλίου και 16/09 Έκλειψη Σελήνης).

Η Νέα Σελήνη είναι η σύνοδος Σελήνης/Ήλιου που σηματοδοτεί ένα σημείο άφιξης και αφετηρίας ταυτόχρονα, ενός αέναου κύκλου 29.5 ημερών, μέσα στη συνεχή κίνηση των πλανητών στο ηλιακό σύστημα. Συμβολίζει την εσωτερική επεξεργασία της εμπειρίας που είναι ίσως η πιο κοντινή στην ιδιοσυστασία και στην ατομικότητα μας. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο, οι φάσεις της Σελήνης λειτουργούν ως δείκτες συγχρονισμού του συναισθήματος με την βούληση: αυτός ο συγχρονισμός είναι που ουσιαστικά καθορίζει τις αποφάσεις στη ζωή.
Ο Ήλιος στον Λέοντα είναι σε κυριαρχία, και τονίζει ιδιαίτερα το που εστιάζουμε και σε τι δίνουμε έμφαση στη ζωή μας. Η Σελήνη μπαίνει στο νέο κύκλο από τις 10 μοίρες του Λέοντα αποκλίνοντας από ένα τρίγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη, και δίνει έμφαση σε ό,τι μας έχει ήδη βοηθήσει να αποκρυσταλλώσουμε έναν στόχο, να επικυρώσουμε μία δέσμευση, να βρούμε την αναγνώριση μέσα από την δουλειά ή τον χρόνο που επενδύσαμε σε κάποια προηγούμενη προσπάθεια. Τα ζώδια της Φωτιάς ενισχύουν τον ενθουσιασμό, την ζέση το πνεύμα για δημιουργία. Η τελευταία όψη που κάνει η Σελήνη πριν φύγει από το ζώδιο του Λέοντα είναι μία σύνοδος με την Αφροδίτη στον Λέοντα στις 04 Αυγούστου, και αυτό μας δίνει το στίγμα μια φιλικής και ευεργετικής περιόδου όσον αφορά στα θέματα αξιών, σχέσεων και χρημάτων. Είναι ένας μήνας που πιθανότατα θα δει κάποιες συμφωνίες να παίρνουν σάρκα και οστά, αλλά και θα βοηθήσει να κάνουμε ωφέλιμες επαφές με ανθρώπους που θα εκτιμήσουν όσα “διαθέτουμε” μέσα από κίνητρα σημαντικών αποφάσεων που αφορούν την ζωή μας.
Η Αφροδίτη στον Λέοντα επίσης αποκλίνει από ένα τρίγωνο με τον Ουρανό στο ζώδιο του Κριού δίνοντας ανανέωση στις κοινωνικές επαφές και μια αίσθηση συμμετοχής σε συλλογικές δραστηριότητες.
Ο Άρης έχει ήδη εισέλθει στο ζώδιο του Τοξότη και μέχρι τις 23/08 που θα συναντήσει τον Κρόνο και θα ενεργοποιήσει περισσότερο τα θέματα που εγείρει η Νέα Σελήνη, αλλά πρωτίστως θέματα που ενεργοποιήθηκαν μεταξύ 08/03 – 24/05 όπου και βρισκόταν στις ίδιες μοίρες του Τοξότη (01-09 μοίρες). Αυτή η περίοδος μέχρι τις 23/08 είναι ιδιαίτερα σημαίνουσα καθώς ο Άρης πλανήτης της ενέργειας, της δράσης και της διεκδίκησης θα δείξει σε εγκόσμιο επίπεδο την κατεύθυνση των γεγονότων που εκδηλώθηκαν από τον Μάρτιο μέχρι τώρα, αλλά ταυτόχρονα σηματοδοτεί και το κλείσιμο ενός κύκλου διετίας (συνοδικός κύκλος Άρη/Κρόνου) που έχει να κάνει με την επένδυση ενέργειας σε στόχους επαγγελματικούς, αλλά και δεσμεύσεις παντός είδους, τις οποίες τώρα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου ή να τις εξελίξουμε ή να αποδεσμευθούμε. Η σημαντική αυτή σύνοδος Άρη-Κρόνου στις 09 μοίρες του Τοξότη στις 23/08, είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη καθώς γίνεται πάνω στον απλανή αστέρα Antares (στα ελληνικά Αντάρης που ετυμολογικά σημαίνει Αντι-Άρης δηλαδή ο αντίζηλος του Άρη), ένα από τα βασιλικά αστέρια κατά τους Πέρσες, που βρίσκεται στην καρδιά του αστερισμού του Σκορπιού. Ένα αστέρι που φέρνει οφέλη ή κέρδος στην σχέση του με τον Άρη, αλλά σηματοδοτεί, διαμάχες, θρησκευτική υποκρισία, υλισμό, και μπορεί να φέρνει και απογοητεύσεις και απώλειες ιδίως στην σχέση του με τον Κρόνο. (πηγή: Robson). Τα μηνύματα είναι πολύπλοκα.
Σε προσωπικό επίπεδο είναι σημαντικό να είμαστε πιο σαφής σε θέματα, ορίων και προσανατολισμού γενικότερα, και να μπορέσουμε να εστιάσουμε την ένέργειά μας στο να “κτίσουμε” κάτι που μας ενδιαφέρει, να ελέγξουμε αποδοτικότερα τον τρόπο που επενδύουμε τον χρόνο μας σε ανθρώπους και πράγματα, και να αποφύγουμε ιδεολογικές αντιπαραθέσεις.
Σε συλλογικό επίπεδο πιστεύω θα εκφραστούν περισσότερο έντονα οι διαμάχες θρησκευτικού χαρακτήρα, συγκρούσεις ιδεών, πολιτικών και πεποιθήσεων, καθώς και προβλήματα σε διεθνείς σχέσεις, πιθανά διπλωματικά επεισόδια, και προβλήματα νομικού χαρακτήρα. Ό,τι έχει να κάνει με την αλήθεια είναι αυτό που θα απασχολήσει το συλλογικό κομμάτι του εγκόσμιου σκηνικού, και καθώς ο κάθε λαός βιώνει την δική του πραγματικότητα, μέσα από τις δικές του πεποιθήσεις και σύστημα αξιών, η ‘αλήθεια” παραμένει το ζητούμενο, αλλά και το διακύβευα στην όποια συγκρουσιακή πολεμική εκδηλωθεί. Ο Άρης ενεργοποιεί το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα που είναι ενεργό από πέρσι και μιλάει αρχετυπικά για κατάλυση ορίων, και εδραιωμένων συστημάτων και σχημάτων σκέψης (περισσότερα εδώ για το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα, στο post: Κρόνος στον Τοξότη και σημαντικές όψεις). Ενεργοποιεί επίσης από όψη τετραγώνου την μοίρα της Ηλιακής έκλειψης του Σεπτεμβρίου, μια έκλειψη που θα μας βοηθήσει να δούμε τις καταστάσεις ρεαλιστικά και ξεκάθαρα. Με άλλα λόγια μας προσγειώνει στην πραγματικότητα, ιδιαίτερα σε θέματα που τρέφαμε αυταπάτες. Ο Ερμής έχει ήδη κάνει την είσοδό του στην Παρθένο, σε κυριαρχία, που δίνει τον τόνο στα θέματα επεξεργασίας πληροφορίας, όσον αφορά στην επικοινωνία, αλλά και στην ανάγκη να θέσουμε όρια, και να επικοινωνήσουμε για θέματα ουσίας ή εργασίας. Έρμής/Αφροδίτη θα συναντήσουνε τον Δία προς το τέλος Αυγούστου πράγμα που θα δώσει επέκταση σε συνεργασίες και γενικότερα θέματα επικοινωνίας και επαφών. Απ’ την μια λοιπόν έχουμε μια ατμόσφαιρα ζωντάνιας με τις αρμονίες των πλανητών στα ζώδια της φωτιάς, που θα μας επιτρέψει να χαρούμε, να ανανεωθούμε, ή θα δώσει βάση στα “θέλω” μας και την δημιουργικότητά μας, από την άλλη είναι σημαντικό να μην παρασυρθούμε σε νέες κινήσεις αν δεν έχουμε “κλείσει” με το παρελθόν, με υποχρεώσεις ή διευκρινίσει το κοινό έδαφος μέχρι τις 12/08 που ο Κρόνος ξεκινάει την ορθόδρομη πορεία του. Από τις 18/08 με την Πανσέληνο/Έκλειψη Σελήνης θα υπάρχει περισσότερη φόρτιση αλλά και θα επιταχυνθούν εξελίξεις για όλα τα θέματα που αναφέραμε.

Η ενέργεια του Σεληνιακού μήνα έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί 31 Ιουλίου – 05 Αυγούστου (Λέων), 29 Ιανουαρίου – 02 Φεβρουαρίου (Υδροχόος), 31 Οκτώβρίου – 05 Νοεμβρίου (Σκορπιός), 29 Απριλίου – 03 Μαίου (Ταύρος). Επηρεάζεσαι επίσης αν έχεις Λέοντα, Υδροχόο, Σκορπιό και Ταύρο ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 10 μοίρες (+/- 3). Επίσης επηρεάζεσαι θετικά αν έχεις προσωπικούς πλανήτες στις 8-12 μοίρες, ή/και στις 23-26 μοίρες των ζωδίων της Φωτιάς. Η σύνοδος Άρη-Κρόνου επηρεάζει κυρίως τα μεταβλητά ζώδια του τέλους του 1ου δεκαημέρου Τοξότες, Δίδυμοι, Παρθένοι και Ιχθείς.
Τα ζητούμενα: Δημιουργία, Αναζωογόνηση, Αποφάσεις.
Τι να προσέξεις: Τον υπερβολικό ενθουσιασμό, τις συγκρούσεις ιδεολογικού περιεχομένου και τα μεγάλα ανοίγματα
Ό,τι και αν κάνεις να είσαι ο εαυτός σου.
© Eleni Kostika 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s