Κρόνος σε στάση στις 09 μοίρες και 46 λεπτά του Τοξότη

dsc_0194

Ancient Agora – Athens / Detail  – © Eleni Kostika 2014

13 Αυγούστου 2016

Το φαινόμενο της στάσης του Κρόνου πριν την ορθόδρομη πορεία του είναι μια χρονική στιγμή που εξωτερικεύει ενεργειακα ένα είδος σοβαρότητας, είναι μια προειδοποίηση που μας λέει πως πρέπει κάπου να “δώσουμε προσοχή”. Είναι μια μέρα που μας βοηθάει να “κοιτάξουμε” αλλά και να αφουγκραστούμε ένα καίριο μήνυμα σχετικά με τον εαυτό και τα δομικά στοιχεία του χαρακτήρα μας. Είναι ευνοϊκό να αφιερώσουμε λίγο χρόνο μακριά από τους άλλους. Μπορεί να μπούμε σε διλλήματα του αν πρέπει να δηλώσουμε τα όρια, τα πιστεύω μας, να επικοινωνήσουμε την αλήθεια μας, να θίξουμε θέματα που είναι εξελικτικής σημασίας για εμάς, αλλά απαιτούν μια στάση ψυχρότητας και αποστασιοποίησης από τους άλλους. Πρωτίστως μπορούμε να εστιάσουμε με εξαιρετική και ιδιαίτερα θεραπευτική ευκρίνεια στον εαυτό, αν αποκλείσουμε απ’το πεδίο μας απογοητεύσεις, προσδοκίες και ψευδαισθήσεις.

Σε συλλογικό επίπεδο αυτό σηματοδοτεί μια εξωτερίκευση ενέργειας που το διάστημα από τις 26/03 λειτουργούσε εσωτερικευμένα και έχει να κάνει με την κατασκευή δομών που υποστηρίζουν τον απτό κόσμο. Αφορά τον σκελετό και το οικοδόμημα της ζωής, που κτίζεται μέσα στο χρόνο, αλλά και υποστηρίζεται από τις κοινωνικές δομές, και τους κανόνες που τις διέπουν. Οι δομές δρουν είτε υποστηρικτικά ή περιοριστικά. Για να κτίσουμε κάτι, να επιτύχουμε στόχους, αντιμετωπίζουμε περιορισμούς, ξεπερνάμε φόβους, υπερβαίνουμε εμπόδια, αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις, ώστε να συγκροτήσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα τις προσπάθειες μας. Ο Κρόνος είναι η εξέλιξη και η ωριμότητα. Η συνειδητοποίηση πώς κάθε πράξη έχει συνέπειες. Ο Κρόνος είναι επι της ουσίας η σχέση μας με τον χρόνο στην ζωή που αν αξιοποιηθεί σωστά λειτουργεί ανταποδοτικά με έμπρακτα αποτελέσματα. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει και κάθε είδους κρατική δομή, κυβέρνηση, και αρχηγούς κρατών. Κατά την ανάδρομη πορεία του Κρόνου που φέτος ξεκίνησε από τις 26/03-13/8/2016 συνήθως παρατηρείται μια επιβράδυνση ή κάποιο είδος περιορισμού, ανασύνταξης σε αυτούς τους τομείς έτσι ώστε να δουλέψουμε, να δοκιμαστούμε ή να ξαναθυμηθούμε ένα πρόβλημα, μια υποχρέωση, μια κατάσταση που απαιτεί από εμάς ένα είδος ανοικοδόμησης και αναδιοργάνωσης.
Τα εξωτερικά γεγονότα, συμβάλουν μέσα από περιορισμούς, ή καθυστερήσεις έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουμε επι της ουσίας, τι μας στηρίζει ή δεν μας στηρίζει, σωματικά, ψυχολογικά, πρακτικά, λειτουργικά, κοινωνικά. Που μπορούμε να βασιζόμαστε, και που επενδύουμε τον χρόνο μας. Μας δείχνει πως όλα έχουν κάποιο τίμημα. Η αναδρομή του Κρόνου είναι η περίοδος που γίνονται πιο ορατά τα όρια, οι αντοχές, οι δυνάμεις και οι αντιστάσεις μας, και δοκιμάζεται η υπομονή. Σε ταύτιση φέτος για μεγάλο διάστημα και με την ανάδρομη πορεία του Άρη, η ενέργεια περιορίστηκε σημαντικά ή μας ζητήθηκε να κάνουμε ένα είδος εξοικονόμησης, οικονομίας δυνάμεων, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε πιο συνειδητά στις πραγματικές και ουσιαστικές μας επιδιώξεις και επιθυμίες. Ήταν ένα ευνοϊκό διάστημα για όσους κατάφεραν να το διαχειριστούν με αυτό τον τρόπο, μπορεί όμως να έδωσε και ένα αίσθημα παρεμπόδισης ή αναχαίτισης των προσπαθειών, ωστέ να μποροέσουμε να διακρίνουμε καλύτερα τα επι της ουσίας. Ο λόγος είναι πάντοτε παρόν και βρίσκεται μέσα μας, και Κρόνος και Άρης στον Τοξότη μιλούν κυρίως για στόχευση. Σε αναδρομή μιλούν για αναδιοργάνωση στόχευσης: τι έχει νόημα, τι πιστεύουμε, τι είναι αυτό από το οποίο μπορούμε να μάθουμε στην πραγματικότητά μας, στις επαγγελματικές μας επιδιώξεις, πως μπορούμε να εξελιχθούμε να ενδυναμώσουμε κάνοντας αυτό που θεωρούμε σωστό, μέσα από το πρίσμα της ηθικής και των πεποιθήσεων μας. Επίσης μπορεί να έγινε πιο συνειδητή ή σχέση με το σώμα μας και κατά πόσον το σώμα μας στηρίζει το επίπεδο δραστηριότητας και ενέργειας που μας χρειάζεται για να νιώθουμε επαρκώς λειτουργικοί.
Με την έναρξη της ορθόδρομης πορείας του Κρόνου και μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη που διανύει την 16η μοίρα του Τοξότη απ’ όπου και ξεκίνησε την αναδρομή του τον Μάρτιο, μπαίνουμε στο διάστημα που μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια εξέλιξη ή πιθανά πλαίσια επίλυσης σε ότι ήταν προς επεξεργασία τους προηγούμενους μήνες. Όταν ένας πλανήτης είναι στάσιμος, η ενεργειακή επιρροή είναι σε μεγαλύτερη ένταση τις μέρες της στάσης, και συγκροτεί μια δυναμική πολύ ισχυρή που ταυτίζεται με την έκφραση γεγονότων και φυσικών φαινόμενων, στο γήινο πεδίο. Μπορούμε να περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις που θα διαμορφώσουνε σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της πραγματικότητας μας, καθώς οι πλανητικές συγκυρίες είναι και σπάνιες και πυκνές και υπερ-δραστήριες ιδιαίτερα για τις επόμενες 30 ημέρες. Ο Κρόνος στην μοίρα της στάσης είναι σε τετράγωνο με την Ηλιακή έκλειψη της 1ης Σεπτέμβριου, το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα είναι ενεργό και τον Δία κυβερνήτη του Τοξότη στις 24 μοίρες Παρθένου επίσης σε αντίθεση με την Σεληνιακή έκλειψη της 16/09 και με τον Χείρωνα στους Ιχθείς: η περίοδος που ξεκινάει θα φορτίσει ιδιαίτερα το κομμάτι των αποκαλύψεων, του αισθήματος δικαίου, της “αλήθειας” με την οποία αναγκαστικά πρέπει να συμφιλιωθούμε, να έρθουμε αντιμέτωποιο ή μας πονάει, και τον ρεαλισμό και την πρακτικότητα που απαιτείται για να στηρίξουμε “ασθενείς” καταστάσεις της ζωής μας καθώς όμως και τα όνειρά μας. Το να δούμε προοπτική μέσα από τις δεσμεύσεις είναι κάτι που συνοδεύεται αναπόφευκτα με υποχρεώσεις, πιεστικές συνθήκες, υπομονή και επιμονή (Αφροδίτη τετράγωνο Κρόνος), αλλά κι ένα είδος δύναμης που βρίσκεται μακριά από προσκολλήσεις. Ο Άρης θα βρίσκεται εκτός ορίων μέχρι και τον Οκτώβρη πράγμα που βοηθάει σε προσωπικό επίπεδο την ανάκτηση δυνάμεων και ενέργειας, τις αντοχές και το κουράγιο, αλλά σε συλλογικό επίπεδο μπορεί να εκφραστεί αρνητικά με έξαρση βίας και θετικά με υψηλές αποδόσεις στον αθλητισμό, στο σθένος και την δυνατότητα ανατροπής καταστάσεων. Αν έχετε προσωπικό πλανήτη, ωροσκόπο ή Ήλιο στις 09 μοίρες του Τοξότη/Δίδυμου/Παρθένου/Ιχθύ, είστε δεκτικοί και σε προσωπικό επίπεδο στην επιρροή αυτή, και υπάρχει πιθανότητα η στάση του Κρόνου να εξωτερικεύσει κάποιο γεγονός ή μήνυμα σχετικά με το οποίο καλείστε να ανταποκριθείτε. Ενώ με Ήλιο στις ίδιες μοίρες του Κριού/Λέοντα είστε δεκτικοί σε κάποια σημαντική συνειδητοποίηση, μακροπρόθεσμο στόχο, δέσμευση ή αναγνώριση.
© Eleni Kostika 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s