Πανσέληνος/Έκλειψη Σελήνης στις 25 μοίρες Υδροχόου/Λέοντα

cropped-dsc09891.jpg

Full Moon rising from Mount Ymittos, Athens © Eleni Kostika

18 Αυγούστου 2016 – 09:26 UT (12:26 τοπική ώρα)

Κοσμική ενέργεια: Ελευθερία – Αλτρουισμός – Ευρηματικότητα

Ανάγκες: Ατομική ελευθερία, Αλλαγή, Απελευθέρωση, Φιλία, Συλλογικότητα

Σενάρια Εκδήλωσης ενεργειών:

Το “σπίτι” σου και η αγάπη μπορεί να είναι οπουδήποτε νιώθεις ελεύθερος να εκφράσεις την μοναδικότητά σου, τις ιδέες σου, τα ταλέντα σου και όπου σου επιτρέπεται να ονειρεύεσαι. Αποφάσεις και διάθεση για δημιουργικότητα και αλλαγή φέρνουν ανανέωση και ανθρώπους στην ζωή σου. Ευκαιρία για κατανόηση, αφύπνιση και σύνδεση με την πραγματική διάσταση και την αλήθεια της “αποστολής” μας.

Οι Εκλείψεις συνήθως σηματοδοτούν ένα είδος ολοκλήρωσης ή το τέλος μιας κατάστασης, και μια νέα αρχή. Ιδιαίτερα η συγκεκριμένη έκλειψη ανοίγει την περίοδο των εκλείψεων που θα ακολουθήσουν τον μήνα Σεπτέμβριο, και είναι η τελευταία της σειράς του κύκλου Saros 109 που ξεκίνησε το 718 μ.Χ που τελειώνει φέτος. Αυτή η συγκυρία δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην έννοια της “ολοκλήρωσης” καθώς η ενέργεια που φέρει αυτός ο κύκλος εξελικτικά στο χρόνο έφτασε στο τελικό της στάδιο. Η αστρολογική ερμηνεία της Πανσελήνου μοιάζει να λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης, με ισχυρότερο όλων την συνειδητοποίηση της σημασίας της προσωπικής ελευθερίας, του αλτρουισμού και της αντίληψης του ζωτικού χώρου που όλοι αναζητούμε για να ονειρευτούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα μας. Ως αστρονομικό φαινόμενο η έκλειψη αυτή δεν θα είναι ορατή από κανένα σημείο της Γής κι έτσι σε πολλές πηγές μπορεί να μην αναφέρεται καν ως Έκλειψη. (το link μας δείχνει ακριβώς το φάσμα της σκιάς της Γής που σχεδόν “αγγίζει” τα όρια της Σελήνης.: http://www.timeanddate.com/eclipse/lunar/2016-august-18

Οι παραδοσιακοί αστρολόγοι δεν την λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ιδιαίτερα καθώς δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην ερμηνεία της επιρροής των φαινομένων που είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω η προσωπική μου άποψη είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα ενεργειακό “κατώφλι” εξόδου, που μας μιλάει για την ανάγκη προσαρμογής και μετάβασης σε νέες καταστάσεις, ενώ αυτό από το οποίο “φεύγουμε” έχει εκπληρώσει τον σκοπό του. Είναι σημαντικό να εστιάσουμε το βλέμμα στο μέλλον, και τι ποιό καίριο από την Σελήνη στον Υδροχόο να μας συντονίσει με τα όνειρά μας, τις ελπίδες μας, την ανάγκη να νιώσουμε στο “πετσί” μας το αίσθημα ελευθερίας που μας επιτρέπει να διανοηθούμε το μελλοντικό μας κόσμο. Συναισθηματικά είμαστε πιο κοντά στις δυνατότητες αλλαγής έξω από συμβάσεις και πλαίσια, αλλά η ενέργεια ταυτόχρονα μας παροτρύνει να συνδεθούμε με τους άλλους καλλιεργώντας αισθήματα φιλίας και ανθρωπισμού.

Το ευρύτερο κλίμα στο φόντο της πανσελήνου:

Αυτή η ανάγκη ανασύνταξης προσανατολισμού και αναπροσαρμογής ορίων, μπαίνει σε φάση επιτάχυνσης και πάλι με τις πλανητικές συγκυρίες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες (ενεργοποιώντας τις 09 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων) και θα επηρεάσουν το κλίμα μέχρι και το φθινόπωρο του 2016. Ένα κλίμα που απαιτεί από εμάς στο γήινο πεδίο να αποδεχθούμε πως ο συλλογικός συντονισμός μας με την συνέχεια ζητάει σημαντικές προσωπικές μεταβάσεις, και υπερβάσεις, όπως και ψυχικές αλλαγές συχνότητας αντίληψης στην σχέση εαυτού με το σύνολο. Είναι απαραίτητο να δούμε που στοχεύουμε ως κοινωνίες, αλλά και να καταλάβουμε πως η προσωπική μας αλήθεια μπορεί να συνεισφέρει υπηρετώντας έναν υψηλότερο σκοπό, και αυτό δεν είναι μόνο θυσία αλλά και έμπνευση, και όνειρο, ένωση και εξέλιξη.

Τι φωτίζει η πανσέληνος:

Είναι περίοδος αφύπνισης αλλά και επαγρύπνησης σε σχέση με τα συστήματα που μας συντηρούν και πλαισιώνουν την ζωή. Κυριαρχεί η ανάγκη εξεύρεσης ισορροπίας μεταξύ των διάφορων μορφών της έννοιας της “αγάπης”. Υδροχόος-Λέων είναι το δίπολο που συμβολίζει την σχέση μεταξύ του δίνω και παίρνω “αγάπη”. Ο Υδροχόος βρίσκει την επιβεβαίωση μέσα από τους άλλους, μέσα από την πρόοδο, και μας υπενθυμίζει πως μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα της πραγματικότητας. Έχει ανάγκη να συνδέσει την ύπαρξη του με την έννοια του αλτρουισμού, της μεταρρύθμισης, της ελευθερίας και της ουμανιστικής αγάπης. Για να το επιτύχει αυτό είναι απαραίτητο να αποστασιοποιηθεί από την προσωπική επαφή, και να μεταφέρει την δημιουργική του έκφραση, και την βούληση στην ομάδα και στην συλλογική σφαίρα της κοινωνίας. Ο Ήλιος στο Λέοντα μας υπενθυμίζει πως διαθέτουμε καρδιά, χαρίσματα, γενναιότητα και ηρωισμό.
Η Πανσέληνος μας λέει πως όλα καταλήγουν στην επικοινωνία και στην επεξεργασία δεδομένων (Ερμής στην Παρθένο σε κυριαρχία και πολύ ισχυρός). Το Ηλιο/Σεληνιακό δίπολο κάνει αρμονική όψη εξαγώνου και τριγώνου με τον Ουρανό στον Κριό, που δίνει διέξοδο μέσα από το στοιχείο του καινούργιου (ιδέες, γνωριμίες), μέσα από ανατροπές, δράση εκτός πλαισίου και περιορισμών, αλλαγές, εκπλήξεις, απρόσμενα γεγονότα και γενικότερα καλλιέργειας της συλλογικότητας και δικτύωσης με άλλους που βοηθούμε και μας βοηθούν να εξερευνήσουμε άγνωστες “περιοχές”. Η έννοια της “φιλίας” είναι επίσης ιδιαίτερα σημαίνουσα. Όλα ξεκινούν από το τι είναι φιλικό προς εμάς…το οποίο λειτουργεί σε πολλά επίπεδα: αγάπη, δημιουργία, έρωτας, ιδέες, ελπίδες, όνειρα, συμμαχίες, κοινοί στόχοι.
Ο Υδροχόος, και περισσότερο ο Ουρανός έχει να κάνει με την μεταρρύθμιση που είναι επίσης μέρος της καμπάνιας των πολιτικών. Μπορούμε να περιμένουμε εξελίξεις στην χάραξη και στρατηγική “πολιτικής” όσων ηγούνται Ήλιος στον Λέοντα, αλλά και θέλουν να ηγηθούν, και το συλλογικό αίσθημα είναι που καλείται να κάνει χρήση της δημιουργικής του ευφυίας και της σοφίας του προκειμένου να αντιληφθεί την μεγάλη εικόνα (Σελήνη σε σύνοδο με την Pallas Athena), και χιαστή με Ερμή-Δία στην Παρθένο.
Παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου ο Κρόνος βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Σελήνης/Ερμή και Ήλιου/Ερμή, οπότε μετακίνηση, μεταφορές, επικοινωνία, μίντια, ταξίδια δέχονται επιρροή. Ο τρόπος που επικοινωνούμε, δεχόμαστε ερεθίσματα και αντιλαμβανόμαστε την πληροφορία είναι σε εγρήγορση, αλλά ο Κρόνος ενώ από την μια βοηθάει στην συγκέντρωση, μπορεί να φέρει εμπόδια, να επιβραδύνει διαδικασίες, να μας φέρει σε απόσταση από τους άλλους, ή να παγώσει την επαφή προς κάποια κατεύθυνση και να την στρέψει αλλού. Ένα είδος σύγχυσης ή ανάγκη προσφοράς βοήθειας είναι η επιρροή του ευρύτερου σκηνικού καθώς είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα-Νότιο Δεσμό. Προβλήματα σε ταξίδια, μεταφορές και επικοινωνία είναι αναμενόμενα. Μπορεί λόγω συνθηκών να πρέπει να φύγουμε από κάπου, κι έτσι να πρέπει να πούμε αντίο σε κάποια πράγματα, ή η μετακίνηση να συνοδεύεται με ευθύνες. Όποιες κι αν είναι οι προσωπικές μας συνθήκες, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά με αυτήν την επιρροή: Αν στοχεύσουμε νού και σκέψεις σε κάτι δημιουργικό και συγκεκριμένο, συντελείται ένα είδος απο-θεραπείας, απο-φόρτισης, και θετικής εκτόνωσης συναισθημάτων, μέσα σε ένα “φιλικό” επικοινωνιακά κλίμα που ευνοεί την σύνδεση, αλλά και τονώνει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της ατομικότητας. Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα βοηθάει τις σχέσεις κάθε είδους (προσωπικές ή επαγγελματικές), να εμβαθύνουν επι της ουσίας, να δημιουργήσουν πιο αληθινές βάσεις σύμπτωσης και εγγύτητας, να μοιραστούν περισσότερα με πολλαπλά οφέλη που θα αντέξουν και θα εξελίσσονται στον χρόνο.
Η Πανσέληνος δημιουργεί έναν σχηματισμό που ονομάζεται Yod (ή δάκτυλος του Θεού) και με την συμμετοχή του Χείρωνα στις 24 μοίρες των Ιχθύων (μοίρα της Σεληνιακής Έκλειψης 16/09), συμπληρώνεται το σχήμα που στην αστρολογία αποκαλείται Boomerang Yod. Εδώ τονίζεται το αίσθημα της αποστολής που έχει να κάνει με την κατανόηση της “μεγάλης εικόνας”, της αλήθειας (Δίας στην κορυφή του σχηματισμού) και της συμφιλίωσης με το ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε (όψεις χιαστί) και να βελτιώνουμε δεξιότητες και ταλέντα (Σελήνη εξάγωνο Ουρανός) που έχουν να κάνουν με ιδέες και ίσως “κυοφορούν” ένα όνειρό μας, ώστε να προσφέρουμε ωφελώντας τους πολλούς. Οι όψεις χιαστί δείχνουν τις προκλήσεις και στην συγκεκριμένη περίπτωση (Δίας χιαστή Ουρανός, και Δίας χιαστή Σελήνη) δηλώνουν πως θα πρέπει να αποφύγουμε υπερβολές και ξαφνικές αντιδράσεις που έχουν να κάνουν με την προβολή αντίστασης στα όρια που μας πλαισιώνουν, ιδιαίτερα όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με ό,τι είχαμε προσχεδιάσει. Η θετική διαχείριση του σχηματισμού είναι η συνεχής προσαρμογή και βελτίωση, και η απαίτηση να φτάσουμε σε ένα υψηλότερο πνευματικό επίπεδο, ώστε το Yod να φέρει θετικά αποτελέσματα στην ζωή μας και υψηλότερη συνειδητότητα. Εδώ λοιπόν το Boomerang Yod, έχει ένα σημείο αντίδρασης και είναι ακόμη περισσότερο εστιασμένο. Το σημείο αυτό είναι ο Χείρωνας, και μας λέει πως αν η αποστολή μας έχει να κάνει με το να μεταφέρουμε γνώση και πληροφορία, να καταλάβουμε και να δούμε το νόημα των πραγμάτων, τότε θα πρέπει να διοχετευθεί μέσα από τις αδυναμίες μας. Ένα δικό μας τραύμα, ένα αίσθημα ανεπάρκειας ή ευαίσθητο σημείο, θα μετατραπεί σε κανάλι να αντλήσουμε περισσότερη γνώση για να βοηθήσουμε άλλους ή να συνεισφέρουμε ευρύτερα. Η Έκλειψη αυτή λόγω της θέσης του Χείρωνα κατά κάποιο τρόπο είναι ένα προοίμιο της Έκλειψης στις 16/09 που γίνεται στις 24 μοίρες Ιχθύων, και θα δείξει την συνολική εικόνα του μηνύματος που επιχειρώ να ανιχνεύσω εδώ, σε σχέση με την “αποστολή” του Ερμή και του Δία που μας μιλούν για μετάδοση πληροφορίας, μάθηση, γνώση και κατανόηση.
Η Πανσέληνος είναι μια όψη αντίθεσης και αρχετυπικά έχει να κάνει με τις σχέσεις μας τους άλλους, είτε λοιπόν κορυφώνει μια κατάσταση ώστε να την αντιμετωπίσουμε ή δείχνει την συνολική (ολοκληρωμένη) εικόνα από κάτι που έχει προηγηθεί. Άρα η επιρροή της Πανσελήνου δίνει και το στίγμα των επόμενων 15 ημερών περίπου μέχρι το κλείσιμο του Σεληνιακού μήνα που ξεκίνησε στις 2/08. Είναι μια περίοδος φόρτισης, εξισορρόπησης, διαπραγμάτευσης, και συμφιλίωσης θεμάτων, που διευκολύνει ιδιαίτερα την ανανέωση και την ηλεκτροφόρα δυναμική της επικοινωνίας.
Σελήνη και Ήλιος βρίσκονται στα όρια του Άρη, πράγμα που τονίζει την ενέργεια και την δραστηριότητα που θα κυριαρχήσει τις επόμενες 2 εβδομάδες που θα είναι έντονη και θα επιχειρήσει να επιβληθεί σε καταστάσεις. Ήλιος και Αφροδίτη στην δική τους τριπλότητα, φέρνουν τύχη και εύνοια στον έρωτα, στις σχέσεις και επαφές με τους άλλους. Έχουμε λοιπόν ένα επίπεδο ιδιαίτερης εύνοιας σε ένα πρώτο επίπεδο ανάγνωσης με πλανήτες σε αρμονικές όψεις και σε κυριαρχία που μας δίνουν νέες ανανεωτικές κατευθύνσεις, και ταυτόχρονα κάποιες πιο υψηλές “λεπτές” συχνότητες που θα απαιτήσουν προσεκτική διαχείριση και προσαρμογές και φέρουν μηνύματα εξέλιξης ευρύτερης σημασίας που θα καθορίσουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πιο ρεαλιστικά θέματα της ζωής μας.
Για όσους γνωρίζουν τον γενέθλιο χάρτη τους: Οι οίκοι που έχουν ακμή στον Υδροχόο/Λέοντα, όπου πραγματοποιείται η Πανσέληνος είναι και οι τομείς της ζωής που αναδεικνύει το δίπολο Ήλιου/Σελήνης σε προσωπικό επίπεδο και απαιτούν ένα είδος εξισορρόπησης ή αποφάσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες, που βρίσκει διέξοδο στον οίκο (τομέα της ζωής) που διελαύνει ο Ουρανός στον Κριό.

Η Πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Υδροχόος, Λέων, Σκορπιός, Ταύρος με γενέθλια 13-17 Φεβρουαρίου, 17-21 Αυγούστου, 17-21 Νοεμβρίου, 15-19Μαίου. Αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή/και ωροσκόπο στις 25 μοίρες (+/-2) μοίρες των σταθερών ζωδίων. Επίσης επηρεάζονται πολύ θετικά Λέοντες, Κριοί, Τοξότες του 3ου δεκαημέρου (16-22/08, 13-19/04, 16-21/12) και αντίστοιχοι ωροσκόποι στις 25 μοίρες (+/- 2), όπως επίσης και Αιγόκεροι, Παρθένοι και Ταύροι (3-5/01, 7-9/9, 5-7/05) σε θέματα σχέσεων και συμφωνιών. Κρίσιμες μέρες για το επόμενο δεκαπενθήμερο που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής είναι οι 23-26/08, καθώς ενεργοποιείται η σύνοδος Άρη-Κρόνου και η επικείμενη Ηλιακή Έκλειψη της 1/9, ιδιαίτερα για όσους έχουν Ήλιο (29/11-03/12, 31/08-04/09, 29/05-02/06, 27/02-02/03), προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 09 μοίρες (+/-2) των μεταβλητών ζωδίων.
“We may have our private opinions but why should they be a bar to the meeting of hearts?” Mahatma Gandhi
 
Εύχομαι να βρούμε χρόνο να απολαύσουμε ένα όμορφο ολοστρόγγυλο γεμάτο Αυγουστιάτικο φεγγάρι απόψε!
Η Σελήνη θα ανατείλει γύρω στις 20:30 – 21:00 τοπική ώρα Ελλάδος, με κάποια ανοχή ανάλογα με τον ορίζοντα που έχετε.
© Eleni Kostika 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s