Πανσέληνος/Παρασκιώδης Έκλειψη Σελήνης στις 24 μοίρες Ιχθύων/Παρθένου

16 Σεπτεμβρίου 2016 – 16:54 UT (19:54 τοπική ώρα)

Εκεί όπου συναντούμε τον πιο ευάλωτο εαυτό εκεί είναι που ανακαλύπτουμε και την γνώση της ίασης.

Πως βοηθάμε στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Μία Πανσέληνος που φωτίζει τα τρωτά μας σημεία, και μας βοηθάει να αντιληφθούμε που είμαστε περισσότερο ευάλωτοι. Αυτά είναι και τα σημεία που όμως θα μας δώσουν και την λύση, ή θα μας κάνουν να καταλάβουμε που βοηθάμε και πως μπορούμε να βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά στις σχέσεις μας. Η ένταση να διαχειριστούμε καταστάσεις προκαλεί ιδιαίτερο άγχος, μας δίνει όμως και διεξόδους και μπορεί να φέρει σημαντική πρόοδο αν υιοθετήσουμε μια αντισυμβατική στρατηγική, έναν άλλο τρόπο, που αντλεί γνώση από την εμπειρία και την μεταφέρει με ψυχραιμία σε ένα πεδίο που μας επιτρέπει την αυτονομία και την καλλιέργεια αλτρουισμού.  Είναι στιγμή να τελειώσουμε οριστικά με συμπεριφορές και πρακτικές  που μας κάνουν να νιώθουμε εκτεθειμένοι ή μας θυματοποιούν εγκλωβίζοντας μας σε περιορισμούς που μας θέτουν οι άλλοι ή οι συνθήκες που έχουμε επιτρέψει εμείς οι ίδιοι να δημιουργηθούν, λόγω έλλειψης αντιστάσεων ή αφέλειας.

Όλα αυτά που επιβαρύνουν την σχέση μας με την υγιή λειτουργικότητα της ζωής μας και μας απομακρύνουν συναισθηματικά από τους άλλους έρχονται στο προσκήνιο. Μπορεί να νιώσουμε ανεπαρκείς, ή να νιώσουμε αδύναμοι σωματικά και ψυχολογικά. Τα επίπεδα ευαισθησίας είναι σε υψηλή συχνότητα καθώς η έκλειψη συμβαίνει στον άξονα της “θεραπείας” με την συμμετοχή του Χείρωνα (“πληγωμένος θεραπευτής”) σε σύνοδο με την Σελήνη. Θέλουμε να λύσουμε προβλήματα και να βελτιώσουμε πράγματα στην ζωή μας ή να νοιώσουμε τις αδυναμίες μας, τις υποσυνείδητες αντιδράσεις που μας εξαπατούν; Πως οι τάσεις παράδοσης ή φυγής μας απομακρύνουν από τους άλλους. Πως συναισθήματικές ανάγκες μας κάνουν να νιώθουμε αποξενωμένοι από τους άλλους; Ο Χείρωνας σε συνδυασμό με την Σελήνη μας δείχνει τα συναισθηματικά τρωτά μας, τα σωματικά τρωτά μας σημεία και είναι και ο καταλύτης για την θεραπεία. Ηλίος και Σελήνη στα όρια του Άρη από το Τοξότη που σχηματίζει ένα Ταυ-τετράγωνο με το δίπολο στα μεταβλητά ζώδια και ενισχύει ένταση και στρές, μπορεί να εκφραστεί και ως αδυναμία ή ως βιασύνη και έντονη εσωτερική ανάγκη να τελειώνουμε με προβλήματα εκκρεμότητες και να δώσουμε δραστικές λύσεις σε πρακτικά θέματα.  Σε ένα άλλο επίπεδο μπορεί να μας δείξει αδυναμίες, είτε σωματικές ή συναισθηματικές. Σε όποιο θέμα υγείας ή σωματικής αδυναμίας προκύψει είναι σημαντικό να το φροντίσουμε ιδιαίτερα και να μην το αμελήσουμε. Η πλανητικές σχέσεις δηλώνουν πως όχι μόνον είμαστε υπερβολικά δεκτικοί στα ερεθίσματα αλλά πως υπάρχουν διέξοδοι αλλά και πολύ σημαντικές δυνατότητες να αναστρέψουμε τις αδυναμίες κάνοντας τομές που αφορούν στη στάση μας απέναντι στα πράγματα και στους ανθρώπους μας, που θα ενισχύσουν την εξέλιξή μας.

Η γνώση για θέματα υγείας και τρόπους ίασης και οι δραστηριότητες σχετικά με αυτούς τους τομείς ευνοούνται ιδιαίτερα. Το πως σκεπτόμαστε σχετικά με την εξυγίανση σώματος και νού και σε σχέση με την παροχή βοήθειας είτε σε οικείους ή σε άλλους είναι επίσης κάτι που θα φωτίσει αυτή η Πανσέληνος, μέσα από τις όψεις χιαστι Αφροδίτης Χείρωνα, και Ήλιου Ουρανού, και θα δώσει μια διάσταση προσωπικής ανανέωσης αφύπνισης της βούλησης, μέσα από κάποιες κρίσεις (και στις σχέσεις στην ζωή μας). Είμαστε σε περίοδο που ούτως ή άλλως διαχειριζόμαστε θέματα που έχουν ρίζα στο παρελθόν ή που έχουν ήδη προκύψει, και ο ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο δηλώνει πως χρειάζεται να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με ό,τι έχουμε στην διάθεσή μας, με υπομονή και ψυχραιμία, χωρίς βιασύνη αλλά και να θέσουμε όρια διακρίνοντας σωστά την ουσία από τον “θόρυβο” που αλλοιώνει την κρίση μας.

Η Πανσέληνος μπορεί να μας δείξει την αλήθεια, να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πιο αντικειμενικά, να μας δώσει γνώση που θα φέρει περισσότερη αρμονία, καθώς κυβερνήτης της είναι ο Δίας στον Ζυγό, ζώδιο που κυβερνάει η Αφροδίτη και είναι επίσης στον Ζυγό σε κυριαρχία και σε μία συγκλίνουσα αρμονική όψη εξαγώνου με τον Άρη, και μια όψη αντίθεσης με τον Ουρανό. Αυτό ενισχύει διεξόδους εάν μέσα στις σχέσεις μας επικοινωνήσουμε εξισορροπώντας συναίσθημα και λογική (μοίρασμα και ανάγκη για ανεξαρτησία), μας βοηθάει να αναπτύξουμε νέες σχέσεις, και να βρούμε τρόπους να σπάσουμε καλούπια αλλά και να ανανεώσουμε υπάρχουσες σχέσεις με καθαρότερο συμβιωτικό πνεύμα. Ο Άρης επίσης σε τρίγωνο με τον Ουρανό μας βοηθάει ουσιαστικά να επιθυμήσουμε πρόοδο και εξέλιξη. Ακόμα και μέσα από οποιαδήποτε προβλήματα διαχειριζόμαστε υπάρχουν θετικές διέξοδοι που μας διευκολύνουν να ανακαλύψουμε νέους τρόπους έκφρασης και επένδυσης της ενέργειας μας. Το εγκεφαλικό κομμάτι είναι σε υπερδιέγερση με το Ταυ-τετράγωνο και έτσι είναι καλό να έχουμε αντικείμενο ή κάποιο κανάλι εκτόνωσης της ενέργειας όπως η σωματική άσκηση ή κάποια συγκεκριμένη ασχολία που απολαμβάνουμε, για να αποφύγουμε υπερένταση και εκνευρισμούς.

 

Οι Σεληνιακές Εκλείψεις συνήθως σηματοδοτούν ένα είδος ολοκλήρωσης ή το τέλος μιας κατάστασης. Είναι ένα είδος υπερφορτισμένης Πανσελήνου, που στον άξονα Ιχθύ/Παρθένου ανήκοντας στην σειρά του κύκλου Saros 19N μιλάει για ρεαλισμό. Είναι σημαντικό να δούμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση, να διαχειριστούμε σωστά την πληροφορία που διαθέτουμε, και να συνειδητοποιήσουμε τι μπορούμε και τι όχι, τι αντέχουμε και τι όχι όσον αφορά στον εαυτό που μεταφέρεται μέσα στις σχέσεις μας.

Οι Ιχθύς είναι το τέλος του ζωδιακού κύκλου, και κατά κάποιο τρόπο εκεί είναι και ο χώρος που έχουμε συλλέξει όλη η εμπειρία της εξέλιξης μας και μπορούμε να συνθέσουμε, να λυτρωθούμε και να κάνουμε υπερβάσεις. Είναι ο υπερβατικός χώρος της απομόνωσης από την πραγματικότητα και της δυνατότητας να φανταστούμε αλλά και να αποτοξινωθούμε από την ανάλυση, να θεραπευτούμε από τα προβλήματα, χωρίς όμως να εγκλωβιστούμε στη παραίτηση. Με τον Χείρωνα σε σύνοδο με την Σελήνη σε αυτή την Πανσέληνο και την μυθολογική του διάσταση συνοδευόμαστε από έναν δάσκαλο-θεραπευτή που μας βοηθάει να δούμε την “πληγή” και να την θεραπεύσουμε. Ο Άρης σε τετράγωνο πυροδοτεί το “τραύμα” αλλά και την βούληση. Ουσιαστικά ενεργοποιεί μηχανισμούς αντίδρασης που βγάζουν προς τα έξω αδυναμίες. Οι αδυναμίες μετατρέπονται στην πιο πολύτιμη πηγή γνώσης και θεραπείας μας. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία να κάνουμε σημαντικές υπερβάσεις σε σχήματα συμπεριφορών και παροχής βοήθειας προς τον εαυτό αλλά και στις κάθε είδους σχέσεις που μας καθιστούν αδύναμους ή μας απομακρύνουν από το να συνδεθούμε συναισθηματικά ή να νιώσουμε συναισθηματική και σωματική ευεξία.

Συναισθηματικά είμαστε πιο κοντά σε όλα όσα θέλουμε να αφήσουμε αλλά και πιο κοντά στην μετάβαση προς μια αρχή, ενός νέου κύκλου συνειδητότητας σε σχέση με την ταυτότητα και τις προσωπικές μας ανάγκες. Ή αφήνουμε καταστάσεις ή αφήνουμε κομμάτια του εαυτού μας που δεν εξυπηρετούν.

 

 

 

Ως αστρονομικό φαινόμενο η έκλειψη αυτή είναι παρασκιώδης κι έτσι το φαινόμενο απλά αφαιρεί σε κάποιο βαθμό την φωτεινότητα της Σελήνης. (το link μας δείχνει ακριβώς το φάσμα της παρασκιάς της Γής και μας δίνει και πρόσθετες πληροφορίες για την ορατότητα του φαινομένου: https://www.timeanddate.com/eclipse/lunar/2016-september-16

 

Το ευρύτερο κλίμα στο φόντο της πανσελήνου:

Αυτή η ανάγκη ανασύνταξης προσανατολισμού και αναπροσαρμογής ορίων, είναι σε φάση επιτάχυνσης με τις πλανητικές συγκυρίες (ενεργοποιώντας τις 24 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων) και θα επηρεάσει το κλίμα για τους επόμενους μήνες ή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου που ο Άρης να βρεθεί στις 24 μοίρες των Ιχθύων.

Τι φωτίζει η πανσέληνος:

Είναι περίοδος υψηλής ευαισθησίας σε σχέση με την αντίληψη των αδύναμων σημείων και των αυτόματων εκείνων συμπεριφορών και αντιδράσεων που μας απομακρύνουν από τους άλλους, σε αντίστιξη με τα συστήματα που μας συντηρούν και πλαισιώνουν την πρακτική πλευρά της ζωής. Κυριαρχεί η ανάγκη εξεύρεσης ισορροπίας μεταξύ των διάφορων μορφών της έννοιας της θυσίας ή της προσφοράς, αλλά και της εξυγίανσης των ρόλων που υιοθετούμε στην στήριξη της καθημερινότητας.

 

Η Έκλειψη αυτή λόγω της θέσης του Χείρωνα κατά κάποιο τρόπο ενεργοποιήθηκε και στην προηγούμενη στις 18/08 και δείχνει την συνολική εικόνα του μηνύματος σε σχέση με την “αποστολή” του Ερμή και του Δία που μας μιλούν για μετάδοση πληροφορίας, αλήθεια, γνώση και κατανόηση.   Σε αυτή τη φάση ο Δίας έχει μεταβεί στον Ζυγό, οπότε και μπορούμε ουσιαστικά να είμαστε περισσότερο αντικειμενικοί στην κατανόηση μας, αλλά και να διαπραγματευτούμε με πιο ευνοϊκούς όρους αυτά που πιστεύουμε. Όλα καταλήγουν στο είδος των σχέσεων που θέλουμε να έχουμε, κι έχει ξεκινήσει μια υπέροχη περίοδος που θα βοηθήσει να έρθουμε πιο κοντά στην ισορροπία.

Για όσους γνωρίζουν τον γενέθλιο χάρτη τους: Οι οίκοι που έχουν ακμή στους Ιχθύς/Παρθένο, όπου πραγματοποιείται η Πανσέληνος είναι και οι τομείς της ζωής που αναδεικνύει το δίπολο Ήλιου/Σελήνης και απαιτούν ένα είδος εξισορρόπησης ή αποφάσεων, που πυροδοτείται στον οίκο (τομέα της ζωής) που βρίσκεται ο Άρης στον Τοξότη και βρίσκει διεξόδους στους τομείς του διπόλου Κριού/Ζυγού που βρίσκονται Ουρανός και Αφροδίτη.

 

Η Έκλειψη  σε επηρεάζει:

Αν έχεις Ήλιο, Σελήνη, ή Ωροσκόπο, Μεσουράνημα στις 23-26 μοίρες του Παρθένου/Ιχθύ.

Η Πανσέληνος  έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Ιχθύς, Παρθένος, Τοξότης, Δίδυμος με γενέθλια 13-17 Μαρτίου, 13-17 Σεπτέμβριου, 13-17 Δεκεμβρίου, 14-17 Ιουνίου. Αν έχεις προσωπικούς πλανήτες, και ιδιαίτερα Άρη ή/και ωροσκόπο στις 24 μοίρες  (+/-2) μοίρες των μεταβλητών ζωδίων. Όπως επίσης αν είσαι Κριός ή Ζυγός των αρχών του τρίτου δεκαημέρου.

 

Εύχομαι να βρούμε χρόνο να απολαύσουμε ένα όμορφο ολοστρόγγυλο γεμάτο φεγγάρι απόψε!

 

© Eleni Kostika 2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s