Νέα Σελήνη στις 08 μοίρες 15′ Ζυγού

30 Σεπτεμβρίου – 01 Οκτωβρίου 2016,  00:12 UTC, 03:12 τοπική ώρα

Σχέσεις μας συνδέουν με έναν απώτερο σκοπό ή όνειρο. Η θολή εικόνα ξεκαθαρίζει και μετατρέπεται σ’ ένα μαγευτικό μυστήριο ένταξης, ευαισθησίας και δημιουργικότητας, καθώς νέα ξεκινήματα, εμπειρίες και συγκυρίες αλλάζουν ίσως και μοιραία το τοπίο της προσωπικής και κοινωνικής μας ζωής.

Η ανάγκη να εξισορροπήσουμε καταστάσεις, μεταβαίνει σε μια συνειδητοποίηση πως η αβεβαιότητα και η ασάφεια που νοιώθαμε βρίσκεται πιο κοντά στην πηγή της εναρμόνισης  με τις προσδοκίες μας από όσο νομίζαμε.

Με την Νέα Σελήνη στις 08 μοίρες Ζυγού ξεκινάει ένας σεληνιακός μήνας όπου δίνεται έμφαση στην εξισορρόπηση, αλλά και στην πίστη πως τελικά κάποιες θυσίες ή παραχωρήσεις είναι γόνιμο συστατικό και “σπόρος” μιας μεταμορφωτικής έλξης για κάτι ή κάποιον που μας γοητεύει, εμπνέει και ευαισθητοποιεί.

Ο Ζυγός μας μιλάει για την ισορροπία αλλά αποτελεί και την αρχή της ένταξης του ατόμου στην συλλογική σφαίρα δραστηριότητας μέσα από τις σχέσεις “σύμβασης” με τους άλλους. Διαπροσωπικές σχέσεις, κοινωνική ζωή, συμφωνίες, συνεργασίες, διαπραγματεύσεις και συναλλαγές θα είναι στο προσκήνιο για τις επόμενες 29 ημέρες, καθώς υποστηρίζονται νέα δυναμικά ξεκινήματα με έξαρση δραστηριοποίησης και πρωτοβουλιών.

Δίας, Άρης, Ποσειδώνας συμμετέχουν στην Νέα Σελήνη, ενώ η Αφροδίτη δίνει το κίνητρο της νέας πρόθεσης τον μήνα που ακολουθεί. H παρορμητική ενέργεια κυριαρχεί καθώς Πλούτωνας, Ουρανός, Δίας, Άρης, Ήλιος βρίσκονται σε παρορμητικά ζώδια κι έτσι ενισχύεται η δυναμική έναρξης, προώθησης σχεδίων, σχέσεων, δραστηριοτήτων. Ένας πολύ δραστήριος μήνας που  δρά ενισχυτικά με πολλές ευκαιρίες, περιέχει όμως και αρκετές εντάσεις που ενώ θα μας κινητοποιήσουν περισσότερο, δημιουργούν παράλληλα ανυπομονησία και βιασύνη.  Έχουμε μια υπόσχεση υποστήριξης και αποφασιστικότητας, που ενισχύεται από τον Δία στον Ζυγό  σε τετράγωνο με τον Άρη στον Αιγόκερο, στην θέση της έξαρσής του, φέρνει την ανάγκη επέκτασης και προώθησης με κίνητρο να μοιραστούμε και να ανταλλάξουμε με τους άλλους γνώσεις, σχέδια, δημιουργίες.

Η ένταση και το κλίμα απογοήτευσης, ανάγκης επίλυσης προβλημάτων και αδιέξοδων καταστάσεων του Σεπτεμβρίου, διαδέχεται ένας έντονος και θετικά δραστήριος σεληνιακός μήνας που προμηνύει περισσότερη αρμονία, γοητεία και ευαισθησία μέσα από την επαφή με δραστηριότητες, και ανθρώπους που ασκούν μια νέα επιρροή πάνω μας, μας κάνουν εντύπωση αλλά και μας βοηθούν να φανταστούμε την “συνέχεια” με έναν ανέλπιστο τρόπο. Οι ψευδαισθήσεις, οι παραπλανητικές καταστάσεις μπορεί να συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν την συλλογική σφαίρα, όμως σιγά-σιγά διαλύονται και ανασυνθέτουν μια εικόνα που ενισχύει και το πάθος ευαισθητοποιεί περισσότερο, και έχει την δύναμη να επαναφέρει την μαγεία και την έμπνευση στην προσωπική σφαίρα της δημιουργικής μας ζωής. Οι εντυπώσεις αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα στην ψυχή.  Η Αφροδίτη κυβερνήτης της Νέας Σελήνης βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού και σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς και τους Δεσμούς της Σελήνης, εναρμονίζοντας τις αξίες και τις προσδοκίες στις σχέσεις με τους άλλους με έναν τρόπο ψυχικά και συναισθηματικά συντονισμένο με υψηλότερες συχνότητες ευαισθησίας. Μια υπόσχεση για μελλοντική εξέλιξη βρίσκεται πιο κοντά και πιο συνειδητά σε γόνιμη διαδικασία σύνθεσης, με ιδιαίτερα θετικές διεξόδους σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αλλά και στην σχέση μας με την αγάπη.  Οι δευτερεύουσες όψεις της Αφροδίτης (ημιεξάγωνο με την Νέα Σελήνη, επτάγωνο με Άρη), τονώνουν την αίσθηση πως ένας “σπόρος” μπορεί να συμβάλλει στις προθέσεις μας, αλλά και μέσα από την ένταξη σε δραστηριότητες ή εύνοια επαφών και συναντήσεων με τους άλλους ανθρώπους που προκύπτουν μοιραία και τυχαία.   Κυριαρχεί η αίσθηση πως η ροή της ενέργειας οδηγεί τις καταστάσεις σ’ ένα δρόμο δημιουργικό και δραστήριο που αποκτάει ευρύτερο νόημα. Σημαντικά ανοίγματα και ξεκινήματα αποκαλύπτουν δυνατότητες ενσωμάτωσης γνώσης και εμπειρίας στις δράσεις, μέσα από μια αισιόδοξη ενδυνάμωση της φιλοδοξίας και των στόχων, με τον Άρη σε θέση έξαρσης που το προηγούμενο διάστημα έφερε εντάσεις, εκνευρισμούς, ενεργοποίησε όμως την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλίας για την εξέλιξη και προώθηση θεμάτων.  Η δράση και η επιθυμία, αλλά και η επένδυση ενέργειας γενικότερα λειτουργούν με παρορμητισμό και αίσθημα ευθύνης, γι αυτό χρειάζεται προσοχή στην υπερβολή και στην βιασύνη όσον αφορά στις κινήσεις, σ’ αυτά που υποσχόμαστε αλλά και αυτά που αναλαμβάνουμε, ώστε να μην υπερβούμε τις δυνατότητες μας. Ο Δίας είναι “καμμένος” (combust), πολύ κοντά στον Ήλιο, και έτσι δεν μπορεί να εκφράσει τις ιδιότητες του ξεκάθαρα. Ο Δίας είναι επέκταση, υποστήριξη, γνώση, όραμα, αλήθεια, πιστεύω, που κατά κάποιο τρόπο είναι υπερεκτεθειμένα στην βούληση και στις προθέσεις είτε του εγώ, ή των αποφάσεων, ακόμα και όσων θέλουν να μας επιβάλλουν πράγματα και να ηγηθούν. Σε προσωπικό επίπεδο  ενισχύεται η εμπιστοσύνη στον εαυτό και η ανάγκη να εντυπωσιάσουμε, πράγμα το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει στο να υπερβάλλουμε σε κινήσεις ή να επιχειρήσουμε μεγαλύτερα ανοίγματα από αυτά που αντέχουμε.

Σε συλλογικό επίπεδο, θα δούμε και πάλι την υπερέκθεση θεμάτων στα μέσα που επισκιάζοντας την αλήθεια θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις στον κόσμο.

Η όψη χιαστή μεταξύ Νέας Σελήνης και Ποσειδώνα στους Ιχθύς δηλώνει πως θα αισθανθούμε τους οριζοντές μας σε επαφή με συλλογικές δραστηριότητες να επεκτείνονται μέσα από έναν τρόπο που μπορεί να μεταποιήσει την δημόσια “εικόνα μας” κάνοντας υπερβάσεις ή ακόμα και “αποσύροντας” στοιχεία της προσωπικότητας και αδυναμίες που μας εμποδίζουν να συνδεθούμε με τον ευρύτερο προορισμό μας. Χρειάζονται προσαρμογές και συμφιλίωση καθώς οι αντιθέσεις με άλλους είτε θα μας φέρουν πιο συνειδητά την εμβάθυνση σε όσα πιστεύουμε και ονειρευόμαστε, ή θα δημιουργήσουν τις συνθήκες να αποξενωθούμε σταδιακά από περιβάλλοντα και ανθρώπους που δεν μοιραζόμαστε τους ίδιους κώδικες και αξίες. Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα δημιουργική και το τοπίο των σχέσεων ανατάσσει μια δυναμική περισσότερης εναρμόνισης αλλά και εγγύτητας προς ανθρώπους που εναρμονίζονται συναισθηματικά με το ευρύτερο σχέδιο της ζωής μας. Η αρμονική σχέση Αφροδίτης Ποσειδώνα, δείχνει πως η αλληλοβοήθεια φέρνει ένωση, η τέχνη σαγηνεύει, η αγάπη συγκινεί, ενώ το χρήμα έρχεται να ενισχύσει και να λύσει θέματα.Η Αφροδίτη βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Δία/Κρόνου, στοιχείο που φέρνει σημαντική ανάπτυξη στις κοινωνικές μας σχέσεις και στον κοινωνικό μας ρόλο. Οι αξίες μας κινητοποιούνται από επιθυμία για δράση και πρόοδο, όπως επίσης και όλα αυτά που μας βοηθούν να έλξουμε εμπειρίες εξέλιξης στην δημόσια σφαίρα της ζωής μας.

Τους φόβους μας αλλά και όλα όσα επιδιώκουμε να στηρίξουμε, όπως και τις υποχρεώσεις ή δυσκολίες και περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε είναι σημαντικό να τα διατηρήσουμε ανεξάρτητα από τις επαφές μας με τους άλλους. Βρισκόμαστε σε ένα εξελικτικό σταυροδρόμι όπως δηλώνει ο Κρόνος σε τετράγωνο με τους Δεσμούς, που απαιτεί ακεραιότητα, αλλά και προσωπική ωρίμανση. Θα επιτύχουμε περισσότερα αν αποστασιοποιηθούμε από δεκανίκια και στηρίγματα που επιβραδύνουν την εξέλιξή μας, ώστε στη συνέχεια να στηρίξουμε τις προθέσεις και τους στόχους μας.

Ο Ουρανός βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Ήλιου/Αφροδίτης, και Σελήνης/Αφροδίτης και μπορούμε να περιμένουμε απρόσμενες θετικές αλλαγές στον ερωτικό και κοινωνικό τομέα της ζωής μας, που θα μας βγάλουν από την κανονικότητα, θα μας ανανεώσουν και θα μας εκπλήξουν.

Τι φωτίζει η Νέα Σελήνη:

Ένα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία περισσότερης αρμονίας στην ζωή μας, που απαιτεί να δράσουμε, και να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες διαπροσωπικών και κοινωνικών επαφών. Σε συνδυασμό και με βοήθεια που έρχεται από κει που δεν το περιμένουμε. Η αγάπη μεταμορφώνει και συγκινεί, όπως και κάθε μορφή σύνδεσης με κάτι ευρύτερο. Τα όρια που δεν θέσαμε τους προηγούμενους μήνες θα μας κουράσουν και ίσως προκαλέσουν κρίσεις για να εξελιχθούμε, ενώ τα όρια που θέσαμε θα μας επιτρέψουν να δώσουμε ώθηση σε βασικούς τομείς της ζωής μας, και να φανταστούμε την νέα σύνθεση των πραγμάτων. Τα τρωτά της παρορμητικής ποιότητας είναι να τιθασεύσει την ανυπομονησία και την βιασύνη, ενώ η Αφροδίτη στο σταθερό ζώδιο του Σκορπιού θα δώσει ένταση στον έρωτα και τις σχέσεις και θα μας φέρει πιο κοντά στα ιδανικά μας. Η συμμετοχή του Ποσειδώνα, επίσης μας λέει να προσέξουμε ιδιαίτερα την ασάφεια, και την αφηρημάδα όπως και να τελειώνουμε με σωματικές αδυναμίες και ενοχλήσεις που μας ταλαιπωρούν, βρίσκοντας την κατάλληλη θεραπεία.

 

Η Νέα Σελήνη φέρνει μαζί της ένα τέλος και μια καινούργια αρχή όπως άλλωστε κάθε Νέα Σελήνη, μόνο που αυτή την φορά η αρχή ενεργοποιεί σημαντικά ξεκινήματα, και ό,τι τέλειωσε μπαίνει στην άκρη και μας απασχολεί λιγότερο.

 

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Ζυγός με γενέθλια 29 Σεπτεμβρίου – 03 Οκτωβρίου, Κριός με γενέθλια 27 Μαρτίου – 01 Απριλίου, Αιγόκερος με γενέθλια 29 Δεκεμβρίου – 01 Ιανουαρίου, και Καρκίνοι με γενέθλια 29 Ιουνίου-02 Ιουλίου, όπως επίσης αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 08 (+/-3 μοίρες) των παρορμητικών ζωδίων. Τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύς) και της Γής (Ταύροι, Παρθένοι Αιγόκεροι) του 1ου δεκαημέρου, όπως και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στις 09 μοίρες Σκορπιού ή/και Ιχθύ ευνοούνται ιδιαίτερα στον ερωτικό και δημιουργικό τομέα.

Καλό μήνα Οκτώβριο (χωρίς μι)!

© Eleni Kostika 2016

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s