Υπερπανσέληνος στις 23ο και 14′ Κριού

doug-walters_unsplash

16 Οκτωβρίου, 2016 – 7:23 τοπική ώρα

Πως καλλιεργούμε την ατομικότητα ενώ τιμούμε το πνεύμα συνεργασίας στις σχέσεις;

Μια απρόβλεπτη υπερπανσέληνος η οποία ενεργοποιεί αλλαγές προς νέες κατευθύνσεις.

Ο κύκλος που ξεκίνησε στον Ζυγό την 1η Οκτώβριου ενεργοποιώντας νέες προθέσεις στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, τώρα κορυφώνεται στον παρορμητικό Κριό, καθώς η Σελήνη συναντά τον Ουρανό. Η σχέση των δύο πλανητών δίνει ισχυρή διαίσθηση, προκαλεί υπερδιέγερση, και αλλάζει τα δεδομένα καθώς απελευθερώνει ενέργεια μέσα από εκπλήξεις, ανάγκη ανανέωσης, ή απρόσμενες ανατροπές. Το κλίμα που διαμορφώνεται για τις επόμενες δύο εβδομάδες, περιγράφει μια πολύ δραστήρια αλλά και αποφασιστική περίοδο, προσωπικά και συλλογικά,.

Ο άξονας Κριού-Ζυγού φωτίζει και διαπραγματεύεται το κομμάτι του πως εκφράζω το ατομικό συμφέρον σε σχέση με το αμοιβαίο συμφέρον.  Κάθε αντίθεση μεταξύ δύο πλανητών, είναι το σημείο κορύφωσης ενός κύκλου, και ταυτόχρονα η στιγμή που οι αποφάσεις μετράνε.

Πως ανταποκρινόμαστε στην αστάθεια, πως αντιδρούμε όταν τα πράγματα εκδηλώνονται έξω από τα πλαίσια του “σχεδίου”;

Κάθε Νέα Σελήνη και Πανσέληνος αποτελεί εργαλείο πρόβλεψης εκδήλωσης γεγονότων, αλλά είναι και δείκτης του “κλίματος” και της ροής της ενέργειας για την διάρκεια του σεληνιακού κύκλου. Αυτή η Πανσέληνος είναι ιδιαίτερα φορτισμένη, εκδηλώνοντας νευρική ένταση (εσωτερική ή εξωτερική) μέσα από την εμπλοκή του Ουρανού. Μας βάζει σε διαδικασία και σε διάθεση αλλαγών, ενώ μας δίνει την ευκαιρία για συνειδητοποιήσεις και μας αφυπνίζει με διάφορους τρόπους. Η κοσμική ενέργεια είναι μια πρόκληση στην οριστικοποίηση αποφάσεων ή κάθε είδους προσπάθειας εξισορρόπησης. Ο Άρης σε θέση έξαρσης στον Αιγόκερο, κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι εκτός ορίων. Μια κατάσταση που φέρνει τις δράσεις έξω από τα πλαίσια της κανονικότητας, και καθώς συναντά τον Πλούτωνα στις 19/10, ενεργοποιεί την ανάγκη να κάνουμε χρήση της ενέργειας ώστε να προωθήσουμε την διαδικασία εξάλειψης και μεταμόρφωσης καταστάσεων  που σταδιακά θα φέρουν και την απελευθέρωση όταν θα δημιουργηθεί το τετράγωνο με τον Ουρανό στις 29/10. Μέσα από αυτές τις πλανητικές σχέσεις οι ατομικές δράσεις εξαπλώνονται υπερβαίνοντας την προσωπική σφαίρα με δυνατότητα και δυναμική να αποκτήσουν ευρύτερο αντίκτυπο. Οι δράσεις του ενός επηρεάζουν τους πολλούς, και τα σενάρια ξεδιπλώνονται ανάλογα με το πλαίσιο της ζωής και τα επίπεδα συνειδητότητας. Ο Άρης λειτουργεί καλά και συγκροτημένα στον Αιγόκερο, και φέρνει αποτέλεσμα.

Αυτή η Πανσέληνος δίνει το έναυσμα δράσης ή αντίδρασης που σχεδόν κεραυνοβόλα προωθεί την ανεξαρτησία, την ανατροπή και την αυτονόμηση μέσα στο πεδίο των σχέσεων σύμβασης, συμμαχιών κάθε είδους, αλλά και θεμάτων που αφορούν στην ισότητα. (Ήλιος αντίθεση Ουρανός, Σελήνη σύνοδος Ουρανός, στον άξονα Κριού-Ζυγού). Η ώθηση διοχετεύει ενέργεια στην εφαρμογή σχεδίων με πρακτικότητα και αποτελεσματικότητα, αλλά και δοκιμάζοντας στην πράξη εναλλακτικούς τρόπους δραστηριοποίησης  και ανάληψης πρωτοβουλίας. (Άρης στον Αιγόκερω, εκτός ορίων). Είτε έχει να κάνει με ένα δύσκολο εγχείρημα (Άρης σύνοδος Πλούτωνας), εκρηκτικό ή ενδορρηκτικό, με μια εσωτερική ανάγκη ενδυνάμωσης, όλα κινητοποιούνται από μια ορμή να εξαλείψουμε, να εμβαθύνουμε, να τελειώσουμε, να εξυγιάνουμε. Το ερώτημα μας απασχολεί εδώ και κάποιο διάστημα και κλιμακώνεται στα τελευταία στάδια του διετούς κύκλου έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί και να δώσει την δυνατότητα να εδραιώσουμε πιο μακροπρόθεσμες βάσεις που σέβονται την αυτονομία ή προσφέρουν περιθώρια εξατομίκευσης στην εναρμόνιση επαφών και δραστηριοποίησης μαζί με άλλους που έχουν χαρακτήρα αλληλοβοήθειας. (Άρης σε τρίγωνο και εξάγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης).

Η επιθυμία να αφαιρέσουμε και να ξεκαθαρίσουμε “τοξικές” καταστάσεις, και φθαρμένες δομές ώστε να επιτύχουμε καλύτερη εστίαση της ενέργειας μας, ενεργοποιείται με την Πανσέληνο αλλά αποτελεί και μέρος ενός ευρύτερου κύκλου διετίας που κλείνει στην παρούσα φάση και μετεξελίσσεται σε έναν νέο. Είτε πρόκειται για συναισθήματα, σκέψεις, φόβους, βάρη, αλήθειες, αταξία, ανθρώπους ή απλά μπαγιάτικα τρόφιμα στο ψυγείο μας είναι ώρα να ενισχύσουμε αυτή τη διαδικασία ξεκαθαρίσματος και να αναλάβουμε πρωτοβουλία.

 

Η Πανσέληνος και ο αστεροειδής Ceres:

Η ανάγκη να παρέχουμε στον εαυτό μας ή να φροντίσουμε άλλους με πιο δραστήριους τρόπους. Θέματα κηδεμονίας, επιμέλειας, και διαχείρισης, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο γονέας πάροχος ή η καλλιέργεια μιας αυτόνομης προσωπικής περιοχής μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, είναι επίσης εν δυνάμει σενάρια εκδήλωσης που αντιπροσωπεύει η παρουσία του αστεροειδούς Ceres (συνδέεται με την θεά Δήμητρα προστάτιδα της αγροτικής καλλιέργειας και μητέρα της Περσεφόνης) σε εγγύτητα με την Σελήνη. Η Σελήνη αποκλίνει από την σύνοδο με τον Ουρανό και συγκλίνει προς την σύνοδό της με την Ceres στις 29 μοίρες Κριού. Τα θέματα που αναφέρονται πιο πάνω είναι προς επεξεργασία από τον περασμένο Απρίλιο, που η Ceres έκανε την είσοδό της στον Κριό, έδειξαν σημάδια έκφρασης σταθερότητας μεταξύ Ιουλίου και μέσα Οκτωβρίου που έκανε ένα πέρασμα στον Ταύρο, και επιστρέφει τώρα και πάλι στην δραστήρια έκφραση του Κριού σε αναδρομή. Αυτή η επανεξέταση θα πάρει το χρόνο της μέχρι που να επιστρέψει στην ίδια μοίρα του Κριού σε ορθόδρομη πορεία στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο Ήλιος στην Πανσέληνο είναι στην ίδια μοίρα που ο Δίας θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 6 Φεβρουαρίου, συνδέοντας εμφατικά τα μηνύματα της με ένα συλλογικό όραμα, τις αλήθειες που πρεσβεύουμε ή διαδίδουμε μέσα στο πλαίσιο της προσωπικής συγκομιδής, καθώς συμμαχίες και σχέσεις αλλάζουν ταχύτητα.

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Κριός, Ζυγός, Καρκίνος, Αιγόκερος του τρίτου δεκαημέρου ή έχεις ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 23 (+/- 3) μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Επίσης αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 15 (+/-3) μοίρες Αιγόκερου σε ενεργοποιεί ιδιαίτερα.

 

 

© Eleni Kostika 2016

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s