Νέα Σελήνη στις 07 μοίρες και 44′ Σκορπιού

photo-1465505041184-f383907cc134

30 Οκτωβρίου 2016,  17:38 UTC, 19:38 τοπική ώρα

Ο συντονισμός με την σύλληψη μιας ευρύτερης εικόνας. Στην στιγμή της παύσης βρίσκω το ιδανικό καταφύγιο, την μαγική λύση, την έμπνευση, την γοητεία, την διορατικότητα και ανακαλύπτω με ποιο τρόπο αυτό που είμαι συνδέεται με την μεγάλη εικόνα.

Η αλήθεια ενώνει ή περιχαρακώνει καθώς πλέκεται ένας διάλογος στις σχέσεις που επιχειρεί να εξασφαλίσει ισορροπημένα την επέκταση υπό την προϋπόθεση πως οι δεσμεύσεις έχουν κοινό στόχο και νόημα.  

Συνειδητότητα – Ενόραση – Ανάγκη για ουσιαστική εμβάθυνση, ενσυναίσθηση, και συλλογική επικοινωνία.

————————————————————————-

Ένας νέος σεληνιακός κύκλος ξεκινάει στις 07 μοίρες Σκορπιού, όπου για τις επόμενες 29 μέρες ενεργοποιείται μια νέα πρόθεση. Είναι μια Νέα Σελήνη που μας δίνει την δυνατότητα να διεισδύσουμε σε βάθος αλλά ταυτόχρονα μας βοηθάει να συνθέσουμε, να δημιουργήσουμε, να θεραπεύσουμε, να συγχωρήσουμε και να διαισθανθούμε σε πολλαπλά επίπεδα. Είμαστε περισσότερο εναρμονισμένοι και συμφιλιωμένοι με την αντίληψη της συνέχειας των πραγμάτων, αλλά και την σχέση με τον προσωπικό εξελικτικό μας δρόμο.  Ο Σκορπιός μας φέρνει σε επαφή με όλα όσα δεν μπορούμε να ελέγξουμε, και μας βοηθάει να καταλάβουμε πως η εξέλιξη και κάθε αναγέννηση περικλείει και ένα τέλος. Ακριβώς όπως και κάθε γέννα συμβολίζει το τέλος μιας κύησης.

Είναι το Νερό της σταθερής ποιότητας, που μπορεί να αναγεννά και να συντηρεί διεισδύοντας με συναισθηματική ένταση σε μεγάλο ψυχικό βάθος. Μπορεί να θεραπεύσει, να εμψυχώσει, να μεταμορφώσει και να επιβληθεί με σθένος στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Η Σελήνη είναι σε πτώση στον Σκορπιό καθώς το συναίσθημα εισχωρεί βαθύτερα στον ψυχισμό και υποσυνείδητα αντιδρά  με ελεγκτικό τρόπο ενώ παράλληλα καλείται να μεταμορφωθεί μέσα από κρίσεις. Χρειάζεται ουσιαστική προσπάθεια και ειλικρίνεια όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τα βάθη του ψυχισμού σου, και αυτό σημαίνει ένα είδος συναισθηματικής καταπόνησης και δυσφορίας που συνήθως αποφεύγουμε αλλά οφείλουμε να πράξουμε για να εξελιχθούμε.

Σε μια εποχή που η έννοια του χρέους είναι όλο και περισσότερο συνυφασμένη με το τι οφείλουμε σε χρήμα ως μονάδες πληθυσμού, είναι κατάλληλος μήνας να λειτουργήσουμε ενδοσκοπικά για να κατανοήσουμε τι πραγματικά οφείλουμε στον εαυτό μας, και ποιό είναι το χρέος μας ως οντότητες στο συλλογικό γίγνεσθαι, πως συνεισφέρουμε και τι οφείλουμε να κάνουμε για αυτό ως κοινωνίες, αλλά και μέσα στις σχέσεις μας. Το πως θα απαλλαγούμε από το “νεκρό” φορτίο που δεν εξυπηρετεί πλέον τίποτα θα γίνει περισσότερο συνειδητό και θα λειτουργήσει ενωτικά, ενώ σε προσωπικό επίπεδο θα συνεχίσουμε προς κατευθύνσεις που προωθούν την δημιουργία, την αλληλεγγύη και την ευρύτερη ευαισθητοποίηση.

Η θεραπευτική και δημιουργική ενέργεια της Νέας Σελήνης δίνει διεξόδους που ενισχύονται από την σύνοδο με τον Ερμή στον Σκορπιό και την εναρμόνιση μέσα από το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς και τους Δεσμούς της Σελήνης. Μας βοηθά να αντιληφθούμε σε βάθος και να έρθουμε σε επαφή με τις ευαισθησίες, τις προσδοκίες, τις αναγκαίες υπερβάσεις που βοηθούν να ανακτήσουμε την ευρύτερη εικόνα των πραγμάτων. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Σκορπιού αποκτούν μεγαλύτερη ευελιξία και ανοχή καθώς επιχειρείται μια συγχώνευση με ένα ευρύτερο σχέδιο και η σύνθεση ενός απώτερου σκοπού.

Η ειλικρίνεια είναι το ζητούμενο, και οι λύσεις βρίσκονται στις παύσεις και τις στιγμές απόσυρσης ανάμεσα από τις δράσεις και τον εξωτερικό θόρυβο. Είμαστε όλοι κατά κάποιο τρόπο σε φάση “εξισορρόπησης”, ανάγκης να κρίνουμε ή να πιστέψουμε με πιο αντικειμενικά κριτήρια αλλά και να θεραπευτούμε από αλήθειες που πονάνε. Αναζητούμε πιο αντικειμενικά κριτήρια για την αλήθεια και το νόημα σε όσα θέλουμε να έλξουμε, στον τρόπο που σχετιζόμαστε, εξυπηρετούμε και συγκροτούμε προσπάθειες, όπως υποδηλώνει η αμοιβαία υποδοχή Αφροδίτης-Δία από τα ζώδια του Τοξότη και του Ζυγού. Είναι όμως σημαντικό να μην ξεχνάμε πως όλα αυτά απαιτούν δεσμεύσεις και δουλειά όσο ο Δίας θα βρίσκεται στον Ζυγό (ζώδιο της έξαρσης του Κρόνου).

Η συμμετοχή του Ερμή και του Ποσειδώνα στην Νέα Σελήνη δηλώνει πως αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα ουσιαστική καθώς δίνει απεριόριστη πρόσβαση σε νου και συναίσθημα να διεισδύσει βαθύτερα και ευρύτερα και να αφουγκραστεί και υψηλές και χαμηλές συχνότητες σχεδόν υποσυνείδητα και διαισθητικά. Θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και με όσους βρίσκονται ψυχικά κοντά μας, καθώς η σχέση πομπού και δέκτη αποκτά διάσταση υπερβατική και είναι ικανή να συνθέσει, να εμπνεύσει και να γοητέψει. Ό,τι και αν διαπραγματευόμαστε οι επιρροές του πλανητικού σκηνικού πλάθουν έναν ενεργειακό ιστό που θα υποστηρίξει την ανάδυση του εαυτού μέσα από το κλείσιμο ενός κύκλου που θα συνθέσει μια νέα εικόνα. Η ενδοσκόπηση θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε πως εννοούμε ψυχικά την εγγύτητα με τον εαυτό και τους άλλους, καθώς διαισθανόμαστε όλα εκείνα τα “ακατέργαστα” συναισθήματα στα οποία δεν αποκτούμε εύκολα πρόσβαση. Ο Ερμής στην μυθολογία ήταν ο ψυχοπομπός, η μόνη θεότητα που είχε ελεύθερη πρόσβαση στον κάτω κόσμο. Έτσι σε αυτόν τον κύκλο εξελίσσεται ένας πολύ ισχυρός διάλογος μεταξύ του ανώτερου και του κατώτερου νού, όπου η μετάδοση της πληροφορίας και η υποσυνείδητη ανταπόκριση παίζει καθοριστικό ρόλο, και αποκτά ιδιαίτερα κρίσιμη σημασία στην δημιουργία αλλά και στην εντύπωση της συνολικής εικόνας. Το πως εκδηλώνεται αυτό ως προϊόν της διαδικασίας εξαρτάται από το περιβάλλον, καθώς το στοιχείο του Νερού αποκτά το σχήμα του δοχείου που το περιέχει.

Στο εγκόσμιο κομμάτι ο Ερμής συμβολίζει τα μέσα επικοινωνίας και στην σχέση του με την Σελήνη και τον Ποσειδώνα η δημιουργία εντυπώσεων ενισχύεται. Οι πληροφορίες παραπλανούν και παραμορφώνουν, δημιουργώντας εντυπώσεις στις οποίες είμαστε προσωπικά και συλλογικά πολύ δεκτικοί. Ο Ερμής στον Σκορπιό βγάζει στο φώς “κρυμμένα” στοιχεία και δεδομένα. Σε συνδυασμό με τον Ποσειδώνα, είτε αποσύρει ή εμφανίζει στοιχεία ανάλογα με κίνητρα και αυτή η σχέση είναι πιο δυνατή όσο ο κυβερνήτης του Σκορπιού Άρης βρίσκεται στον Αιγόκερω (μέχρι τις 8/11). Αυτό τονίζει την υπόσχεση κλιμάκωσης της διαδικασίας στο αρκετά κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί για την εκλογική διαδικασία στην Αμερική, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο θέμα της τρέχουσας επικαιρότητας που έχει σχέση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η αμοιβαία υποδοχή Δία-Αφροδίτης ίσως ευεργετική στους τομείς των σχέσεων, σε αύτη την περίπτωση μάλλον δεν βοηθάει σε οριστικές διευκρινήσεις καθώς συντηρεί έναν αέναο διάλογο μεταξύ κατανόησης της αλήθειας, αντίληψης της μεγάλης εικόνας και αξιολόγησής της.

Δράση:

Ο Άρης από τον Αιγόκερω, εστιάζει την ενέργεια σε δράση που εκφράζεται με αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμού. Η συνείδηση πως οι πράξεις έχουν συνέπειες είναι πιο ισχυρή. Η σχέση με τον χρόνο, και η διεργασία της κριτικής ικανότητας δίνουν κίνητρο στην βούληση, και στις αποφάσεις. Η θέση αυτή τονίζει αρκετά την φιλοδοξία, και στις τελευταίες κρίσιμες μοίρες του Αιγόκερου (7-8/11) γίνεται ακόμα πιο επείγον να κατανοήσουμε το μήνυμα: όσο πιο πολύ επιμένουμε στην επίτευξη στόχων τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε να χάσουμε το νόημα, την ηθική, την αλήθεια.

Σε πρακτικό επίπεδο, ενεργοποιούνται ευκαιρίες για τη γέννηση και ενσωμάτωση σχεδίων που μπορούν να αποφέρουν οικονομικά και δημιουργικά οφέλη. Οι κατευθύνσεις των δράσεων αναμένεται να αλλάξουν τρόπο έκφρασης, καθώς ο Άρης συγκυβερνήτης του Σκορπιού μπαίνει στον Υδροχόο στις 9/11, δίνοντας μια χροιά περισσότερο συλλογική, μεταρρυθμιστική και ανθρωπιστική

Καθώς οι δεσμοί τις Σελήνης θα βρίσκονται μέχρι τις 9 Μαΐου του 2017 στα ζώδια της Παρθένου/Ιχθύ η εξελικτική οδός εκφράζεται μέσα από την εξεύρεση των ορθών ορίων.

Σχέσεις:

Η Αφροδίτη αποκλίνει από την σύνοδό της με τον Κρόνο, και μας θυμίζει πως ξεκινάει ένας νέος ετήσιος κύκλος διερεύνησης της βιωσιμότητας των σχέσεων που εκφράζεται μέσα από κοινές αντιλήψεις και στόχο (Τοξότης) αλλά και την διάθεση ενσωμάτωσης νέων εμπειριών ως μέρος της δυνατότητας εξέλιξής τους. Το πως θα συνδέσουμε τις δεσμεύσεις του παρελθόντος με την διάθεση ανανέωσης στις σχέσεις μας θα μας απασχολήσει καθώς η Αφροδίτη θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Ουρανό στις 4/11.

Τι φωτίζει ο σεληνιακός κύκλος:

Σε κάθε περίπτωση σε αυτόν τον κύκλο είτε διαπραγματευόμαστε την απελευθέρωση και το τέλος ενός κύκλου, μιας κατάστασης, την εγγύτητα μιας σχέσης ή φέρνουμε κάποιο εγχείρημα που δημιουργήσαμε τους προηγούμενους μήνες σε μια ολοκλήρωση, θα μπορέσουμε να αφουγκραστούμε και να αντιληφθούμε την σύνδεσή τους με το ευρύτερο σχέδιο. Η σχέση Σκορπιού-Ιχθύ έχει να κάνει με την εξέλιξη και την συγχώνευση της ζωής στην συλλογική σφαίρα, με αφετηρία τον Καρκίνο που σχετίζεται με την γονιμότητα και την δημιουργία της ζωής.

Κάθε θεραπευτική, δημιουργική και καλλιτεχνική δραστηριότητα ευνοείται, το κομμάτι όμως που αφορά στην μετάδοση πληροφορίας που σχετίζεται με γεγονότα μπορεί να είναι παραπλανητικό, αλλά και αποκαλυπτικό καθώς η διαρροή στοιχείων μπορεί να γίνει καθοριστική στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Ο σεληνιακός μήνας που ξεκινά, είναι μια ευκαιρία να απεμπλακούμε από τις προσκολλήσεις μας, τις παρωχημένες δομές, τοξικές καταστάσεις και αξίες στην ζωή μας. Να πετάξουμε ό,τι έχει βαλτώσει και να αναγεννηθούμε. Με τον Ερμή στον Σκορπιό μπορούμε να φτάσουμε στην ρίζα των προβλημάτων νοητικά, και με την βοήθεια του Ποσειδώνα να ανακαλύψουμε την μαγεία του ονείρου, της δημιουργικής έκφρασης, της γραφής, της μουσικής και της θεραπείας, να συνειδητοποιήσουμε που είμαστε ευάλωτοι. Είναι κυρίως οι επιθυμίες και το συναίσθημα που γίνονται κανάλι σύνδεσης και εγγύτητας.

Αν αντιληφθούμε το ουσιαστικό μήνυμα της κοσμικής ενέργειας μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικές συνειδητοποιήσεις, και να διαισθανθούμε ή να ονειρευτούμε τις λύσεις σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό και σε συνάρτηση με τους άλλους.

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Σκορπιός με γενέθλια 28 Οκτωβρίου – 01 Νοεμβρίου, Ταύρος με γενέθλια 26-30 Απριλίου, Υδροχόος με γενέθλια 25-29 Ιανουαρίου, και Λέοντας με γενέθλια 28 Ιουλίου-02 Αυγούστου, όπως επίσης αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 07 (+/-3 μοίρες) των σταθερών ζωδίων. Τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύς) και της Γής (Ταύροι, Παρθένοι Αιγόκεροι) του 1ου δεκαημέρου, όπως και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στις 05-11 μοίρες Σκορπιού, Ιχθύ, Καρκίνου ευνοούνται ιδιαίτερα στον ερωτικό, και δημιουργικό τομέα, και γενικότερα να ανακαλύψουν γόνιμες διεξόδους στην ζωή τους.

© Eleni Kostika 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s