Νέα Σελήνη στις 07 μοίρες και 48′ Τοξότη

http-www-lifeofpix-com-wp-content-uploads-2015-12-life-of-pix-free-stock-photos-mountains-lake-reflection-blakeverdoorn29 Νοεμβρίου 2016,  12:18 UTC, 14:18 τοπική ώρα

 Οι υγιείς υπερβάσεις στηρίζονται στην ειλικρίνεια

Οι “ορθές” σχέσεις. Τα δικαιώματα, η υπεράσπιση, η προσφορά και η αναίρεση στις σχέσεις σύμβασης και τα διλήμματα τους

Πως αντιλαμβανόμαστε την προστασία αλλά και την υπόσχεση του “γάμου”

Η εξίσωση της αλήθειας περιλαμβάνει και τον αστάθμητο παράγοντα

Ένας νέος σεληνιακός κύκλος ξεκινάει στις 07 μοίρες Τοξότη, όπου για τις επόμενες 29 μέρες ενεργοποιείται μια νέα πρόθεση, σε σχέση με την αντίληψη των πραγμάτων αλλά και τον στόχων που κυρίως αφορούν στις σχέσεις με τους άλλους. Κάθε επέκταση, ή νέα δέσμευση προϋποθέτει την αποδοχή λύσεων αλλά και την ανάγκη διόρθωσης μέσα από την αλλαγή προσανατολισμού και την κοινή ηθική στάση. Η επέκταση, η αλήθεια, η ελευθερία, η διεύρυνση ορίων που εκφράζει ο Τοξότης αλλά και ο κυβερνήτης του Δίας τώρα δημιουργεί προϋποθέσεις που προωθούν μια διαδικασία επίλυσης θεμάτων σε ένα γενικότερα “θολό” τοπίο που επιχειρεί να ξεκαθαρίσει την σχέση μεταξύ υποσχέσεων, προσδοκιών και δυνατότητας κατανόησης, συνέχειας και πραγμάτωσης δομών και στόχων στην εξέλιξη του ευρύτερου σχεδίου.  

Είναι μια Νέα Σελήνη που μας δίνει την δυνατότητα να αντιληφθούμε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων μέσα από το πρίσμα της δέσμευσης και των δικαιωμάτων που προσφέρουν ή στερούν, αλλά και την υποχρεωτική διαδικασία υπερβάσεων που απαιτείται να μετουσιωθεί σε ένα βιώσιμο σύστημα που εξυπηρετεί τις ανάγκες  και παρέχει εξελίξιμη σταθερότητα.

Η Νέα Σελήνη, ενεργοποιεί την Ηλιακή Έκλειψη του Σεπτεμβρίου στον άξονα Παρθένου/Ιχθύων, καθώς ο Ήλιος δημιουργεί ένα Ταφ-τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και τους Δεσμούς της Σελήνης, το οποίο μας φέρνει ουσιαστικά στην μεταιχμιακή εκείνη φάση συνείδησης αποφάσεων και αλλαγής προσανατολισμού μεταξύ δύο εκλείψεων  (Σεπτέμβριος 2016 – 09 μοίρες Παρθένου και Φεβρουάριος 2017 – 08 μοίρες Ιχθύων) που μας καλεί κυρίως να μετακινηθούμε ψυχικά και νοητικά ώστε να απεγκλωβιστούμε από καταστάσεις που απομυζούν την ενέργεια μας. Ο άξονας αυτός έχει να κάνει με την εξυγίανση της ζωής μας. Ο Νότιος Δεσμός με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς είναι ο τομέας που μας απορροφά ενέργεια, και ο Βόρειος Δεσμός στην Παρθένο, ο τομέας που μας δίνει ενέργεια και προωθεί την εξέλιξη μας. Η Έκλειψη του Σεπτεμβρίου έγινε στον Βόρειο Δεσμό και η Έκλειψη του Φεβρουαρίου θα γίνει στον Νότιο. Ο Άρης τελικά θα ενεργοποιήσει ένα “τέλος” σε αυτές τις διαδικασίες στις 29-31 Δεκεμβρίου 2016 στην σύνοδό του με τον Ποσειδώνα και τον Νότιο Δεσμό στους Ιχθύς.

Από τον Τοξότη λοιπόν τώρα καλούμαστε να εξερευνήσουμε την αλήθεια, τα πιστεύω και την ηθική μας, και να ενεργήσουμε εστιάζοντας την ενέργεια πιο στοχευμένα όσον αφορά στην ευρύτερη εικόνα της πραγματικότητας της ζωής μας. Ο Κρόνος είναι στον Τοξότη και θα παραμείνει για ακόμη ένα χρόνο οπότε οι αποφάσεις θα περάσουν το φίλτρο της βούλησης μέσα από την βιωσιμότητα και της μελλοντική προοπτική καθώς ο Ήλιος θα συναντήσει τον Κρόνο και στην συνέχεια θα κάνει τρίγωνο με τον Ουρανό, μέσα από ευκαιρίες υποστήριξης σχεδίων μέσω του εξαγώνου με τον Δία (10-12/12). Η κοσμική ενέργεια συνολικά ωθεί να προσανατολίσουμε την πυξίδα μας, εστιάζοντας σε ό,τι είναι ειλικρινές και μας δίνει περισσότερη ελευθερία, καθώς συνειδητοποιούμε περισσότερο που αποβάλλουμε ή χάνουμε ενέργεια μέσα από προσδοκίες, υποσχέσεις και αδύναμες ή τοξικές καταστάσεις. Πως προβάλλουμε και επικοινωνούμε τις αξίες μας, τα πιστεύω μας, τις σκέψεις μας και την αλήθεια μας είναι το κυρίαρχο θέμα του μήνα, που κορυφώνεται στην Πανσέληνο στις 14/12 στο άξονα Διδύμου/Τοξότη.

Τα κυρίαρχα θέματα που ανέκυψαν το μεγαλύτερο μέρος του 2016, στον άξονα των μεταβλητών ζωδίων που ουσιαστικά περιγράφουν ένα τέλος εποχής, μπαίνουν τώρα στην τελική φάση που μετουσιώνει τις ιδεολογικές διαφορές σε αλλαγή του τρόπου αντίληψης αλλά και πλεύσης. Η αλλαγή τρόπου σκέψης και αντίληψης είναι προϋπόθεση οποιασδήποτε αλλαγής σε πρακτικό επίπεδο. (Θέματα που φώτισε η Έκλειψη και που διαμορφώθηκαν περισσότερο από τον Αύγουστο και μετά έρχονται και πάλι στο προσκήνιο. Περισσότερα για την Έκλειψη μπορείς να διαβάσεις εδώ: Δακτυλιοειδής Έκλειψη Ηλίου στις 09 μοίρες Παρθένου).

Η Σελήνη στον Τοξότη προστατεύει μέσα από αισιοδοξία και μέσα από την ανάγκη διερεύνησης νέων εμπειριών και αλλαγής προσανατολισμού. Τα συναισθήματα αναζητούν περισσότερο χώρο έκφρασης, εκφράζονται υπερβολικά αλλά και δογματικά. Σε αυτόν τον κύκλο συλλέγουμε εμπειρίες, αντλούμε γνώση, και θέλουμε να πούμε και να καταλάβουμε περισσότερα, αλλά και να νιώσουμε πιο ελεύθεροι σε όποιον τομέα της ζωής ενεργοποιείται. Είναι ένας δραστήριος μήνας και εγκεφαλικά και πρακτικά, που ζητάει να ολοκληρώσουμε καταστάσεις που προηγήθηκαν, αλλά και να δούμε προοπτική μέσα από εναλλακτικές λύσεις. Η επικοινωνία, ο ρόλος των μέσων επικοινωνίας, αλλά και οι συμφωνίες που θα γίνουν θα παίξουν ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο τον μήνα που ακολουθεί, καθώς η τελευταία όψη που κάνει η Σελήνη πριν μεταβεί στο ζώδιο του Αιγόκερου, είναι η σύνοδος με τον Ερμή. Στις 19/12 ο Ερμής ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του (15 μοίρες Αιγόκερου – 28 μοίρες Τοξότη) μέχρι τις 09/01 και θα δώσει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε κατευθύνσεις και πληροφορία, αλλά πρωτίστως να σκεφτούμε πιο δομημένα και πειθαρχημένα σχετικά με όποιους στόχους έχουμε και πηγάζουν στο παρελθόν. Σημασία έχει το γιατι στοχεύουμε και που είμαστε εστιασμένοι. Αν υπάρχει στόχος τότε μπορούμε να διευκρινίσουμε πολλά θέματα, όπως ακόμα και την βιωσιμότητα του ίδιου του στόχου. Είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που θα απαιτήσει προσεκτική διαχείριση στην οποία καθοριστικό ρόλο θα παίξει η επικοινωνία, και ενώ ίσως οριστικοποιήσει και θέσει βάσεις επανεξέτασης θεμάτων που έχουν ρίζα και στον Ιανουάριο του 2016 μέσα από την αναδρομή του Ερμή, δεν ευνοεί ιδιαίτερα οριστικοποιήσεις σε θέματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια του σεληνιακού μήνα, παρά μόνον μετά τις 8 Ιανουαρίου.

 

Η σύνοδος ιδιομοιρίας της Νέας Σελήνης με τον αστεροειδή Juno, (ή θεά Ήρα στην Ελληνική μυθολογία) αξίζει της προσοχής μας καθώς ανακινεί θέματα που σχετίζονται με με το τι σημαίνει “ορθή” σχέση. Επηρεάζει τις σχέσεις σύμβασης, είτε αφορούν την συζυγική σχέση, ή κάθε άλλη σχέση που έχει την μορφή δέσμευσης δια-προσωπικού χαρακτήρα, όπως μεταξύ δασκάλου-μαθητή, συνεταίρων, παροχής συμβουλών κλπ. Ο γάμος της Ήρας με τον Δία στην μυθολογία ενώ είχε διάρκεια δεν ήταν ευτυχισμένος και δεν λειτουργούσε επι ίσοις όροις. Ήταν όμως μια διαρκής συναλλαγή που μπορεί να μας προβληματίσει σχετικά με την φύση των ανθρωπίνων σχέσεων που διαπραγματεύονται όρια, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο για να βρουν τελικά ένα είδος ισορροπίας. Ο γάμος αυτός ξεκίνησε από τον έρωτα του Δία που εκείνη αρχικά απέκρουσε, την κατέκτησε όμως και την παντρεύτηκε εξαπατώντας την. Η Ήρα ως προστάτιδα του γάμου, αλλά και των δικαιωμάτων της γυναίκας όπως και η συνεχής πάλη και δολοπλοκία της με τον άπιστο παντοδύναμο σύζυγο της διαπραγματεύονται θέματα ηθικής, εμπιστοσύνης, απιστίας, εκδίκησης, συμβιβασμού και υποχώρησης μέσα στα πλαίσια των σχέσεων, αλλά και διευθέτησης “διαζυγίων” που μπορεί να μας απασχολήσουν όλο το σεληνιακό μήνα. Μας δίνουν την ευκαιρία του να προσδιορίσουμε την ορθή σχέση, και μέσα από το φίλτρο του Τοξότη εκφράζονται με περισσότερη ειλικρίνεια, κοινά πιστεύω και ελευθερία. Η  Ήρα τελικά συμβιβαζόταν και αυτό μπορεί να το αντιληφθούμε συμβολικά ως θυσία για το φαίνεσθαι και την τήρηση των ισορροπιών ή των προνομίων και της εξουσίας που της προσέφερε ο επίσημος γάμος με τον Βασιλιά των Θεών. Όμως ήξερε να μάχεται και γενικότερα έκανε υπερβάσεις διεκδικώντας αυτό που δικαιωματικά της ανήκει: θέματα που αρχετυπικά παραπέμπουν στην ανάγκη συμφιλίωσης μεταξύ προσδοκιών και πραγματικότητας, διεκδίκησης αλλά και στον τρόπο που διαχειριζόμαστε την “εξουσία” στις σχέσεις μας. Το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα θολώνει την κρίση όσον αφορά αποφάσεις και διευκρίνηση συναισθημάτων και βούλησης, ενισχύει την απογοήτευση, τις αυταπάτες, και τις παρεξηγήσεις αλλά ταυτόχρονα μας φέρνει σε επαφή με το τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε, μας προβληματίζει σε σχέση με τα ευρύτερα ερωτήματα πίστης και αφοσίωσης,  αν υπάρχουν θέματα που  έχουν “πληγώσει” το υπόβαθρο των σχέσεων, προσφέροντας ευκαιρία για σημαντικές υπερβάσεις στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον προσωπικό προσανατολισμό, τον κοινό προσανατολισμό στη σχέση και στην σύνδεση τους με τον συλλογικό προσανατολισμό.

Στο συλλογικό τοπίο θα δούμε να εκδηλώνονται θέματα θεσμικού χαρακτήρα σε σχέση με την διεκδίκηση δικαιωμάτων της γυναίκας εντός του γάμου, όπως πχ. την πρόσφατη νομιμοποίηση βιασμού ανηλίκων δια του γάμου στην Τουρκία που έχει προκαλέσει οργή και έντονες διαμαρτυρίες, αλλά και γενικότερα με όλα τα θέματα δικαιωμάτων που παραβιάζονται από συμφέροντα και συμβάσεις. Μπορεί να έχουμε κρίσιμες θεσμικές εξελίξεις και αλλαγή κατεύθυνσης στα πλαίσια σχέσεων μεταξύ κρατών, οργανισμών, ομάδων και συλλογικών εγχειρημάτων καθώς συγκλίνει η ανατρεπτική αντίθεση Δία-Ουρανού (26/12). Μία όψη που πραγματοποιείται τρείς φορές (Δεκέμβριος 2016-Μάρτιος 2017-Σεπτέμβριος 2017) και συλλογικά σηματοδοτεί μεταξύ άλλων, την αλλαγή πλεύσης σε συμμαχίες διακρατικού χαρακτήρα, αλλά και την απρόσμενη δημιουργία νέων ιδεολογικών σχημάτων.

Το συλλογικό αίσθημα με την Σελήνη στο πύρινο ζώδιο του Τοξότη,  εξαπλώνεται, διαδίδεται και μεταδίδει μηνύματα, υπερβαίνοντας όρια, προσπαθώντας να διευκρινίσει την έλλειψη προοπτικής, τον εγκλωβισμό, τα συλλογικά τραύματα, το όραμα και τις προσδοκίες του κόσμου (Ποσειδώνας στους Ιχθύς), με κίνητρο την αλήθεια.

Ο μήνας αυτός έχει να κάνει με την προσωπική μας αλήθεια, την συλλογική αλήθεια, αλλά και την αντίληψη της ευρύτερης εικόνας των πραγμάτων. Πώς αυτά τα προβάλλουμε, τα διαδίδουμε και πως απελευθερωνόμαστε από διαμάχες και συγκρούσεις ιδεολογικού χαρακτήρα είναι η πρόκληση. Τα εν δυνάμει προβλήματα, συγκρούσεις ή εμπόδια που προκύπτουν έχουν κυρίως να κάνουν με την τάση υπερβολής, υπεροχής και αισιοδοξίας που κυριαρχεί στον Τοξότη, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο να μας διαφύγει η σαφήνεια προθέσεων ή τάση υπονόμευσης με την εμπλοκή του Ποσειδώνα στις αρχές του μήνα. Η βούληση ενισχύεται από αρμονικές όψεις του Ήλιου και του  Άρη με Δια, Κρόνο, Ουρανό, στα ζώδια του Αέρα και της Φωτιάς στις 10-12/12, και βοηθάει να συγκεκριμενοποιήσουμε καταστάσεις με περισσότερη ψυχραιμία.

Ο χάρτης της Νέας Σελήνης έχει αδυναμία στην σταθερή ποιότητα, στο στοιχείο του Νερού, και έμφαση στο στοιχείο του Αέρα και της Φωτιάς όπως στην μεταβλητή και την παρορμητική ποιότητα. Αυτό χρωματίζει την ενέργεια του μήνα με μια έντονη επικοινωνιακή δυναμική επιθυμίας, επικοινωνίας, δημιουργίας, δράσης, που έχει την δυνατότητα να εξαπλωθεί χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα καλού κοντρόλ ή γόνιμης τροφοδοσίας. Η μετατόπιση της ενέργειας που πραγματοποιείται καθώς Ερμής, Αφροδίτη, Άρης αλλάζουν ζώδιο στις 03, 08 και 12/12 (Αιγόκερος, Υδροχόος και Ιχθύς) αλλάζει το τοπίο και τους ρυθμούς του που κυρίως μέσα από την αναδρομή του Ερμή από την Πανσέληνο και μετά μας ζητά να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην επανεξέταση και διευκρίνηση της πληροφορίας που έχουμε μεταφέρει ή συλλέξει το προηγούμενο διάστημα. Θα παρατηρηθεί ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα στην συλλογική ή δημόσια σφαίρα της ζωής.

Ο Δίας είναι και ο χορηγός της Νέας Σελήνης, στα δικά του όρια, οπότε λειτουργεί με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις και ανατέλλοντας πριν τον Ήλιο, μας “ανακοινώνει” κάτι που προηγείται από τις επίγειες δραστηριότητες μας. Η ανάγκη να στηρίξουμε την δική μας αλήθεια, το όραμα και να καταλάβουμε πως θα “επιχειρήσουμε” ισορροπημένα και δίκαια σε κάθε σχέση της ζωής μας μέσα από αυτό το πρίσμα. Τα όνειρά μας μπορεί να είναι και προφητικά. Είναι απαραίτητο να αφουγκραστούμε ακόμα και στο σκοτάδι την ευρύτερη εικόνα των πραγμάτων που αντικειμενικά θα μας προσφέρει ανάπτυξη. Αυτή η διάθεση προηγείται όλων των άλλων συμβατικών και μη υποχρεώσεων που καθορίζουν το πλαίσιο της ζωής μας. Αν αυτό σημαίνει και απεμπλοκή από σχέσεις, ή μια νέα αρχή, μπαίνουμε σε περίοδο που αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε και να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε κυρίως μέσα από τις σχέσεις μας.

Η ανατρεπτική, επαναστατική ή απελευθερωτική ενέργεια του Ουρανού στον Κριό δρά καταλυτικά τον σεληνιακό μήνα και επηρεάζει τις σχέσεις, τις αξίες και την κοινωνική ζωή δημιουργώντας και κοινωνική αναταραχή, μέσα από το τετράγωνο ακριβείας με την Αφροδίτη στον Αιγόκερο. Εντείνει την διάθεση για αλλαγές και περισσότερη ανεξαρτησία σε προσωπικό επίπεδο. Ίσως διαπιστώσουμε πως κάποιες σχέσεις δεν μας αφήνουν να χαλαρώσουμε ή κάποιες αξίες μας είναι πλέον περιοριστικές και δεν εξυπηρετούν τα όνειρά μας. Μπορεί να μπουν νέοι άνθρωποι στην ζωή κάπως απρόσμενα, ή να θελήσουμε να αποστασιοποιηθούμε από ανθρώπους για να συνδεθούμε με άλλους. Γενικότερα η όψη φέρνει μια κρίση συνειδητότητας που θα προωθήσει αντισυμβατικές σχέσεις ή την εξεύρεση λύσεων σε σχέσεις και οικονομικά ζητήματα μέσα από εναλλακτικούς τρόπους.

Ο σεληνιακός μήνας που ξεκινά, είναι ένα έναυσμα αλλά και ένα σταυροδρόμι που διαπραγματεύεται την αντίληψη της έννοιας της ελευθερίας, της ανάγκης διεκδίκησης της αλήθειας αλλά και της συνείδησης μιας ευρύτερης εικόνας που μας συνδέει περισσότερο με την κατανόηση του ιδεολογικού πλαισίου της ζωής μας. Είναι μια περίοδος που μπορούμε να ξεπεράσουμε πολλά παίρνοντας ρίσκα και κάνοντας υπερβάσεις, αν πρώτα έχουμε διευκρινίσει τον στόχο μέσα μας και έχουμε τα απαραίτητα δεδομένα.  Τότε μόνο μπορούμε να θέσουμε και τις κατάλληλες ερωτήσεις. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συνοχή στον ιστό της ζωής μας, ή αντιμετωπίζουμε ασάφεια  τότε πρέπει να κινηθούμε ευέλικτα και με ειλικρίνεια, αλλά και να αναπτύξουμε μηχανισμούς άμυνας θέτοντας ορθά όρια.

Ό,τι μας απογοητεύει επαναπροσδιορίζει τις προσδοκίες και τα ιδανικά μας.

 

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Τοξότης με γενέθλια 27 Νοεμβρίου-03 Δεκεμβρίου, Δίδυμος με γενέθλια 28 Μαΐου – 03 Ιουνίου, Ιχθύς με γενέθλια 27 Φεβρουαρίου – 04 Μαρτίου, και Παρθένος με γενέθλια 30 Αυγούστου – 04 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 07 (+/-3 μοίρες) των μεταβλητών ζωδίων. Τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) και του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) του δευτέρου δεκαημέρου, ευνοούνται σημαντικά στην προώθηση των σχεδίων τους, ενώ Αιγόκεροι με γενέθλια 09-12 Ιανουαρίου, Κριοί με γενέθλια 09-13 Απριλίου, Ζυγοί με γενέθλια 13-16 Οκτωβρίου και Καρκίνοι με γενέθλια  11-15 Ιουλίου διαπραγματεύονται σημαντικές αλλαγές στην ζωή τους.

nm_07-sag-2016

(Για την ανάλυση του χάρτη της Νέας Σελήνης έλαβα υπόψη μου κυρίως τις συγκλίνουσες όψεις)

photo credit: Blake Verdoom

© Eleni Kostika 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s