Υπερπανσέληνος στις 22 μοίρες και 25′ Διδύμων/Τοξότη

dsc_0226

14 Δεκεμβρίου, 2016 – 02:05 τοπική ώρα

Εναλλαγές διάθεσης – Διαίσθηση – Κινητικότητα – Γρήγορες εξελίξεις

Τι σκεφτόμαστε, τι αναγνωρίζουμε, τι επικοινωνούμε και τι καταλαβαίνουμε

Πως ο νους αποκρυσταλλώνει σκέψεις και επιδρά στα συναισθήματα – Η  διαίσθηση είναι ισχυρή και ενεργοποιεί αλλαγές, ανάπτυξη σχέσεων και ευκαιρίες που δίνουν έναυσμα στις επιθυμίες και στην διεκδίκηση

Οι δυσαρμονίες και οι εντάσεις εκδηλώνονται εύκολα, αλλά επιλύονται γρήγορα.

Είναι ίσως δύσκολο να καταλάβεις τι αναζητάς και τι έχει νόημα για σένα όταν υπάρχει τόση πληροφορία τριγύρω που επηρεάζει και αλλάζει τις διαθέσεις σου. Κινήσου στα όρια των δυνατοτήτων σου, χωρίς να προδικάζεις συμπεράσματα και μην αφήνεις τους φόβους και τις αναστολές να κυριαρχήσουν.

Μια πανσέληνος που ενεργοποιεί τον άξονα της κατανόησης (Δίδυμος-Τοξότης), και ενεργοποιεί θέματα επικοινωνίας, εκπαίδευσης, μετακίνησης, μετανάστευσης και γενικότερα συναλλαγών. Σε εσωτερικό επίπεδο ενεργοποιείται έντονα ο παράγοντας διαίσθηση που βοηθάει στην γρήγορη αξιοποίηση ευκαιριών που εμφανίζονται. Είναι μια πανσέληνος με έντονη μεταβλητότητα στις διαθέσεις αλλά και στα ερεθίσματα που καλεί να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα, αλλά βοηθάει να καταλάβουμε περισσότερα και να προχωρήσουμε σε μια νέα κατεύθυνση. Στο επόμενο διάστημα των δύο περίπου εβδομάδων που χρωματίζει η πανσέληνος, η επεξεργασία της “πληροφορίας” εξωτερικής και εσωτερικής παίζει κυρίαρχο ρόλο και έχει αντίκτυπο στις δράσεις μας.

Διανύουμε τον μήνα του Τοξότη και ενώ η ζωή μας εστιάζει μέχρι τις 21/12 στο ευρύτερο νόημα των πραγμάτων, στην φάση της πανσελήνου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να αντικρύσουμε και να διαχειριστούμε στοιχεία σε πολλαπλά επίπεδα. Στις όποιες συναλλαγές ή καταστάσεις αντιμετωπίζουμε, η πρόκληση βρίσκεται στο κατά πόσο πιστεύουμε σε ότι κάνουμε, ποια είναι η αλήθεια τελικά που μας συνδέει με την πραγματικότητα της ζωής μας, αλλά και τις πληροφορίες που ανταλλάσουμε. Ο Ερμής κυβερνήτης των Διδύμων, από τον Αιγόκερο θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 19/12 και αναπτύσσει τον εσωτερικό διάλογο με σκοπό να χρησιμοποιήσουμε το νου για να ξεκαθαρίσουμε πιο ουσιαστικά και συγκροτημένα καταστάσεις του παρελθόντος.

Η πανσέληνος δημιουργεί μια φόρτιση κυρίως στην επικοινωνία, που ενισχύει την ανάγκη να ονομάσουμε τα πράγματα, να συνδέσουμε τα κομμάτια του πάζλ, να μεταφέρουμε μηνύματα, να ανταποκριθούμε σε ερεθίσματα και γενικότερα να ικανοποιήσουμε και την περιέργεια μας. Αυτό σημαίνει άνοιγμα στην κοινωνικότητα, γρήγορες εξελίξεις, ανάγκη διαχείρισης ή επίλυσης καταστάσεων με σωστά αντανακλαστικά, μέσα από το πρίσμα των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων μας, αλλά και με ένα βλέμμα σε πιο μακροπρόθεσμους και ρεαλιστικούς στόχους, καθώς η επιρροή του Κρόνου είναι αρκετά ισχυρή και δίνει έναν πιο ψύχραιμο και επιφυλακτικό τόνο στις αντιδράσεις. Επίσης δίνει έμφαση στον χρόνο που χρειάζεται κάθε κατάσταση, σκέψη ή άποψη για να ωριμάσει. Ο Ήλιος αποκλίνει από την σύνοδό του με τον Κρόνο, ένας ενεργειακός συνδυασμός που προκαλεί επιφυλακτικότητα ή εγκράτεια αλλά τονίζει και την επαφή με τον εσωτερικό “δάσκαλο” ή μέντορα μας, καθώς μας καλεί να σοβαρέψουμε, να επικεντρωθούμε σε ένα στόχο, να δομήσουμε την βούληση μας, να ωριμάσουμε, και να εστιάσουμε στην ουσία. Κυρίως να μην ξεπεράσουμε τα όρια μας. Ο Ερμής επικροτεί την διαδικασία από τον Αιγόκερο και λειτουργεί κριτικά και ψύχραιμα. Ο Κρόνος αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, καθώς μέχρι και τις 19/12 καθορίζει ή επηρεάζει την ατζέντα πέντε πλανητών: Ερμής και Πλούτωνας είναι στον Αιγόκερο, Αφροδίτη και Άρης είναι στον Υδροχόο (παραδοσιακός κυβερνήτης ο Κρονος), Δίας στον Ζυγό ζώδιο της έξαρσης του Κρόνου. Τι σημαίνουν όλα αυτά;  Πως βρισκόμαστε σε μια μετάβαση από ένα καθεστώς σε ένα άλλο και πραγματοποιούμε και μια αλλαγή πλεύσης (Κρόνος τρίγωνο Ουρανός, Δίας αντίθεση Ουρανός) και αυτή η πανσέληνος κινητοποιεί κυρίως την εγκεφαλική ή πρακτική διαδικασία που επεξεργάζεται δεδομένα, υποσχέσεις, υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.

Οι πλανητικές σχέσεις δημιουργούν ένα σχηματισμό που ονομάζεται μυστικό ορθογώνιο ή τετράγωνο που έχει την δυνατότητα να δώσει διεξόδους σε εντάσεις, αλλά και να φέρει κάποια πράγματα πιο εύκολα στην ζωή μας μέσα από ευκαιρίες που ανακουφίζουν. Μέσα από την ανάπτυξη συναισθημάτων και επαφών με τους άλλους, μπορούμε να διαισθανθούμε με ευκρίνεια τις προθέσεις τους (Σελήνη τρίγωνο Δίας, Δίας εξάγωνο Ήλιος-Κρόνος, Σελήνη εξάγωνο Ουρανός, Ήλιος τρίγωνο Ουρανός). Υπάρχει βοήθεια να απελευθερωθούμε από προβλήματα, να νιώσουμε ευεξία. Αέρας και Φωτιά τα κυρίαρχα στοιχεία, υπόσχονται τουλάχιστον άνοιγμα στην επικοινωνία και τις επαφές, όπως επίσης αναπτύσσουν ιδέες και επιθυμίες. Ο Χείρωνας από τους Ιχθύς κάνει ένα ταφ-τετράγωνο με την Πανσέληνο που άγγιξε κάποιες ευάλωτες πτυχές μας και που εμπόδισαν ενδεχομένως την εγγύτητα ή μας αποστασιοποίησαν από άλλους. Αυτές οι όψεις είναι αποκλίνουσες και δηλώνουν πως το κλίμα αυτό εξελίχθηκε τις 2-3 μέρες πριν την πανσέληνο. Οι συγκλίνουσες όψεις που χρωματίζουν περισσότερο το από δώ και πέρα στις διαθέσεις που εξωτερικεύονται, είναι το τρίγωνο της Σελήνης με τον Άρη στον Υδροχόο, που είναι και η τελευταία όψη πριν βγει από το ζώδιο των Διδύμων, και φυσικά οι όψεις μακράς διάρκειας που αναφέρθηκαν πιο πάνω και γίνονται ακριβείας τις μέρες των Χριστουγέννων. Η Σελήνη δίνει την σκυτάλη στον Άρη.  Ήλιος επίσης σε εξάγωνο με τον Άρη. Είναι ένα έναυσμα για διεκδίκηση που βοηθάει να παλέψουμε για αυτά που νοιώθουμε και θέλουμε να προστατεύουμε, αυτά που επιθυμούμε, όσα θέλουμε να προωθήσουμε. Πολύ θετικό σχήμα και για επαγγελματικά ή συλλογικά σχέδια. Είναι μια όψη που ουσιαστικά ερεθίζει συναισθήματα και βούληση που ενεργοποιούν την δράση. Στα ζώδια του Αέρα αυτό εκφράζεται μέσα από την επικοινωνία. Ανάλογα με την περίσταση μπορεί αυτό να είναι θετικό ή αρνητικό. Ο θυμός θα εκδηλωθεί πιο εύκολα, ή επιθυμία και η ερωτική διεκδίκηση επίσης. Διαχωρίζουμε πιο εύκολα την θέση μας. Η διεκδίκηση ζωτικού χώρου είναι αναγκαία και απαιτείται ο σεβασμός στην ατομική ελευθερία έκφρασης και στην ανεξαρτησία, ιδιαίτερα στις οικογενειακές σχέσεις ή σχέσεις συμβίωσης.

Άρης, Δίας και Κρόνος είναι στα δικά τους όρια. Ο Άρης στον Υδροχόο λέει αυτό που θα κάνω ή που επιθυμώ θα γίνει με τους δικούς μου όρους. Ο Δίας λέει πιστεύω σε κάτι και αναζητώ επέκταση με τους δικούς μου όρους. Ο Κρόνος λέει “χτίζω” κάτι ή δεσμεύομαι με τους δικούς μου όρους αλλά και στον δικό μου χρόνο. Τα φώτα (Ήλιος και Σελήνη) είναι στα όρια του Κρόνου, αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε σχέση, δίλλημα ή διαπραγμάτευση γίνεται μέσα στα πλαίσια του εφικτού και του βιώσιμου, αλλά και των περιορισμών που καθορίζονται από την πραγματικότητα και τις συνθήκες της ζωής.

Έχουμε λοιπόν ένα μείγμα που ενώ είναι μεταβλητό και επικοινωνιακό είτε ως νοητική διεργασία ή ως εξωτερικές δραστηριότητες, ταυτόχρονα λειτουργεί με ένα εποικοδομητικό θα λέγαμε ‘φρένο’ που μας βγάζει από μια τάση υπερδιέγερσης ή στρες που θα μπορούσε να μας εκτροχιάσει. Φτάνει να μην ενδώσουμε στην Κρόνια επιρροή, μέσα από φόβους, ενοχές και αναστολές. Μοιάζει σαν να έχουμε να κάνουμε και να σκεφτούμε πολλά, και αυτό που ενδείκνυται είναι να δημιουργήσουμε τα πλαίσια εκείνα που θα μπορούμε να ταυτιστούμε, να συναντηθούμε αλλά και να αποστασιοποιηθούμε από τους άλλους κατά περίπτωση. Ο προγραμματισμός βοηθάει, όπως επίσης και το φιλτράρισμα στην πληροφορία.

Μέσα από την επικοινωνία και την συνδεσιμότητα ο νούς καταγράφει, αλλά και αξιοποιεί. Με την Σελήνη στους Διδύμους το συλλογικό αίσθημα εύκολα και γρήγορα αλλάζει προσανατολισμό, είναι κατα κάποιο τρόπο περιπλανώμενο. Κυριαρχεί μια ταχύτητα στην ανταπόκριση καθώς η Σελήνη κινείται γρήγορα, και γίνεται δεκτική στις πληροφορίες και τα ερεθίσματα που κυρίως επεξεργάζεται κριτικά (Ερμής στον Αιγόκερο). Μπορεί και να βγάζει εύκολα συμπεράσματα. Δεν είναι όμως η στιγμή για βιαστικές κρίσεις αλλά ένα διάστημα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να καλλιεργήσουμε μια συνειδητότητα σε σχέση με το πόσο η διαχείριση της “πληροφορίας”, και ο τρόπος που επικοινωνούμε μπορεί να μας απομακρύνει από την αλήθεια ή την ευρύτερη κατανόηση ή ρωτώντας τις κατάλληλες ερωτήσεις (Δίδυμος) να δούμε και την απάντηση καθώς η Σελήνη είναι μια αντανάκλαση του Ήλιου στο ζώδιο που εξερευνά την αλήθεια.

Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες και ανακούφιση το επόμενο διάστημα αν διατηρήσουμε το βλέμμα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και αναπτύξουμε τις κινήσεις μας προς περιβάλλοντα που απηχούν των αντιλήψεων που πρεσβεύουμε και μοιραζόμαστε κοινούς στόχους και σκοπούς. Οι αλλαγές γίνονται πιο ορατές ιδιαίτερα στο πεδίο των σχέσεων τις μέρες των Χριστουγέννων  καθώς η Αφροδίτη ενεργοποιεί αρμονικά την αντίθεση Δία-Ουρανού, και το τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού.

Η αναδρομή του Ερμή (19/12-08/01) αποτελεί μια “γέφυρα”- νοητικό πέρασμα, από την πανσέληνο του Δεκεμβρίου στην πανσέληνο του Ιανουαρίου, και μας ζητάει να μεταβούμε σε μια φάση ουσίας και σοβαρότητας απέναντι στη ζωή και τον εαυτό (Ήλιος στον Αιγόκερο) βασιζόμενοι στις εμπειρίες και όσα έχουμε κατακτήσει, κλείνοντας είτε πρακτικά ή νοητικά εκκρεμότητες του παρελθόντος. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε πιο ουσιαστικά αυτή την περίοδο. Είναι μια περίοδος νοητικής επεξεργασίας δύο ταχυτήτων. Η ανταπόκριση στην πληροφορία απο έξω δεν είναι συγχρονισμένη με την εσωτερική πληροφορία. Αν μπορούμε να αποφύγουμε οριστικές αποφάσεις κυρίως σε νέα σενάρια θα μας ευνοήσει περισσότερο. Οι σκέψεις γίνονται νοητικό “λίπασμα”, που θα μας βοηθήσουν να διεισδύσουμε πιο ουσιαστικά ακόμα και σε θέματα που μας απασχόλησαν τον Δεκέμβριο 2015 – Ιανουάριο του 2016. Φυσικά η ζωή προχωράει, μπορεί να υπάρξει η ανάγκη για νέες συμφωνίες και σίγουρα θα χρειαστεί να αποφασίσουμε και να κάνουμε επιλογές. Είναι σημαντικό όμως να λάβουμε υπόψιν πως ο εσωτερικός διάλογος δεν σταματάει εκεί, και συνεχίζει να επεξεργάζεται δεδομένα τα οποία σε κάποια δεδομένη στιγμή θα συνδέσουν τα στοιχεία με έναν διαφορετικό τρόπο που πιθανόν να μην είναι απόλυτα συγχρονισμένος με την εξέταση της κατάστασης στην παρούσα φάση.

Με την είσοδο του Άρη στους Ιχθείς στις 19/12 και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αναπτύσσουμε περισσότερη πνευματικότητα, φαντασία αλλά και αισθαντικότητα στις δράσεις μας. Κλείνει ένας διετής κύκλος δράσης και επένδυσης ενέργειας που έχει “συλλέξει” εμπειρίες και συνθέτει μια ολοκληρωμένη εικόνα, και κατ’ αυτή την έννοια ενεργοποιείται και το ‘τέλος’ κάποιων καταστάσεων, πριν μεταβεί στην θέση της κυριαρχίας του στον Κριό. Η θέση του Άρη στους Ιχθύς είναι ευαίσθητη και δεκτική, παρασύρεται εύκολα και μας θυμίζει πως υπάρχει η ανάγκη να αποσυρθούμε, να διαισθανθούμε και να τονώσουμε τα επίπεδα ενέργειας.  Πολλά τελειώνουν μέσα από το πρίσμα ανάπτυξης πιο ισότιμων σχέσεων. Στην συνάντηση του Άρη με τον Ποσειδώνα πάνω στην αλλαγή της χρονιάς περιγράφεται και το τέλος της αυταπάτης, η απεξάρτηση από την σύγχυση, αλλά ταυτόχρονα φέρνει και μια τάση διασποράς ενέργειας που μπορεί να εξαντλήσει σωματικά. Φέρνει ένα είδος αποφόρτισης αλλά και ανάγκης υπερβάσεων σε θέματα που μας εγκλωβίζουν.

Η ενεργητική ακοή είναι η πιο σοφή συμβουλή για το ερχόμενο διάστημα, καθώς επίσης και η εμπιστοσύνη στην διαίσθηση όσον αφορά στα ερεθίσματα που δεχόμαστε από άλλους, ιδιαίτερα σε συνθήκες που απαιτείται να δράσουμε γρήγορα.

 

Ελπίζω όλοι να βρούμε τον χρόνο και να απολαύσουμε το υπέροχο θέαμα της Πανσελήνου!

 

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Δίδυμος με γενέθλια 12-16 Ιουνίου, Τοξότης με γενέθλια 12-16 Νοεμβρίου, Παρθένος με γενέθλια 14-17 Σεπτεμβρίου και Ιχθύς με γενέθλια 13-16 Μαρτίου, ή/και αν έχεις ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 22 (+/- 2) μοίρες των μεταβλητών ζωδίων, των ζωδίων του Αέρα, και Φωτιάς.  Πολύ ευνοϊκή πανσέληνος για Ζυγούς, Κριούς, Υδροχόους και Λέοντες του τρίτου δεκαημέρου. Ο ανάδρομος Ερμής επηρεάζει κυρίως Αιγόκερους, Καρκίνους, Ζυγούς και Κριούς του πρώτου και δεύτερου δεκαημέρου, ή όσους έχουν Ερμή στον Αιγόκερο. Στον οίκο του ωροσκοπίου σας που βρίσκεται ο Αιγόκερος (00-14 μοίρες και οι δύο τελευταίες μοίρες του Τοξότη), είναι ο τομέας που απαιτείται να επανεξετάσετε θέματα και να επιλύσετε εκκρεμότητες.

© Eleni Kostika 2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s