Πανσέληνος στις 22 μοίρες και 27′ Καρκίνου/Αιγόκερω

yn-8v0k5qbu-linda-xu

12 Ιανουαρίου, 2017 – 13:33 τοπική ώρα

Οι πράξεις που μετράνε καθώς αλλάζουμε σελίδα

Ανάληψη δράσης – Εσωτερική δύναμη – Κρίση – Επίτευξη

Καθώς η εσωτερική δύναμη, το συναίσθημα αλλά και η ανάγκη ανάληψης ευθύνης ενδυναμώνονται, οι ουσιαστικές επιπτώσεις  της συμμετοχής μας στην συλλογική σφαίρα γίνονται περισσότερο συνειδητές.

Ποιά είναι η σχέση μας με την κοινωνία ή το περιβάλλον που ανήκουμε; Πως αισθανόμαστε την κατοχύρωση και την προστασία καθώς οι περιστάσεις μας φορτίζουν με νέα δεδομένα; Πώς χαράζουμε τον δικό μας δρόμο;

Οι σημαντικές σχέσεις στην ζωής μας. Ενεργοποίηση αποφάσεων εν μέσω κρίσεων, προκλήσεων και ανατροπών που ζητούν δυναμική πρωτοβουλίας και ώριμη στάση. Κάτι φεύγει, κάτι έρχεται, κάτι συνειδητοποιούμε.

Καθώς οικογενειακά και επαγγελματικά θέματα ζητούν εξισορρόπηση, οι διαπροσωπικές σχέσεις ανατρέπουν δεδομένα, ζητούν δραστική αντιμετώπιση ή δίνουν διεξόδους μέσα από εναλλακτικές οδούς αλλά και ωριμότητα. Για να προχωρήσουμε μπροστά θα πρέπει να ακολουθήσουμε την διαίσθηση, και να ενεργήσουμε δυναμικά με πρακτικό πνεύμα.

Μια ισχυρή πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου που εξωτερικεύει κρίσεις, ενεργοποιεί εντάσεις, απαιτεί ανασυγκρότηση και ανασύνταξη δυνάμεων και βγάζει στην επιφάνεια πτυχές του υποσυνείδητου εαυτού με σκοπό να δούμε τι πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε στη ζωή μας. Μια πρόγευση της δυναμικής χρονιάς που ακολουθεί και μιλάει για πρωτοβουλίες, εξισορροπήσεις, διαπραγματεύσεις και σημαντικές σχέσεις στην ζωή μας.

Στον χάρτη της Πανσελήνου σχηματίζεται ένας σταυρός στα παρορμητικά ζώδια. Σελήνη και Ήλιος αντίθεση, σε τετράγωνο με Δία στον Ζυγό και Ουρανό στον Κριό. Κοντά στον Ήλιο και ο Πλούτωνας που τις προηγούμενες μέρες έφερε στο φώς εμμονές, πάθη, τάση για έλεγχο, και ενδυνάμωσε την βούληση, μέσα την βαθύτερη ένωση με την εσωτερική μας δύναμη. Ο ετήσιος κύκλος Ήλιου-Πλούτωνα που ξεκίνησε στις 7/1 μας μιλάει για τον έλεγχο στην ζωή μας. Πόσο ελέγχουμε την βούληση, πόσο την επιβάλλουμε και πως. Μας μιλάει για την αυτοκυριαρχία, για την ριζική μεταμόρφωση της ζωής μέσα από δυνατές εμπειρίες, αλλά και για όλα όσα φοβόμαστε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να εξελιχθούμε.

Η Σελήνη στον Καρκίνο εκφράζει το ένστικτο αυτοσυντήρησης, την ανάγκη να προστατέψουμε το οικείο περιβάλλον, την κατοικία μας, την οικογένεια μας, την μητέρα, τις συνήθειες μας, τον τόπο μας, την προέλευσή μας, ό,τι αισθανόμαστε δικό μας και ενεργοποιεί εκείνες τις αυτόματες αντιδράσεις και μοτίβα συμπεριφοράς που πηγάζουν από το υποσυνείδητο και έχουν καταγραφεί στην παιδική ηλικία. Καθώς λοιπόν ο Ήλιος φωτίζει την Σελήνη στρέφουμε την προσοχή μας σε αυτά τα θέματα. Με την αντίθεση Δία-Ουρανού κυριαρχεί η ανάγκη να πούμε κάποιες αλήθειες, να ανακαλύψουμε έναν νέο τρόπο να σχετιζόμαστε, που απαιτεί και συγκρούσεις και ρήξεις. Ο σχηματισμός του σταυρού που ουσιαστικά αποτελείται από δύο αντιθέσεις και τέσσερα τετράγωνα μιλάει για μια κρίση που φέρνει αναστάτωση και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η κρίση ενεργοποιείται μέσα από γεγονότα αλλά και από τις ίδιες τις πράξεις, αλλά και επιλύεται μέσα από πρωτοβουλίες και δραστικές αποφάσεις. Μοιάζει με τον ανεμόμυλο που στροβιλίζεται και μπορεί να παράξει ενέργεια αλλά και να μας παρασύρει χωρίς να μπορούμε να αντιληφθούμε που οδηγούμαστε ή τι θέλουμε να πετύχουμε. Χρειάζεται καλό κοντρόλ και στόχο.

Η Σελήνη αποκλίνει από ένα τρίγωνο με τον Χείρωνα στους Ιχθύς που ενεργοποίησε την ανάγκη να νιώσουμε περισσότερο αλλά και να διδαχθούμε από κάποια τρωτά και ευάλωτα σημεία μας και σχηματίζει συγκλίνουσα όψη χιαστή με τον Κρόνο στον Τοξότη που μιλάει για την ανάγκη να κάνουμε προσαρμογές στις δομές της ζωής μας, τις ρουτίνες μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές ή τα θέματα που μας απασχολούν.  Επίσης μιλάει και για την ανάγκη να χαράξουμε δρόμο και να θέσουμε προτεραιότητες στις δεσμεύσεις μας αλλά και να δούμε πως ουσιαστικά εσωτερικού φόβοι ή αντιλήψεις δρουν περιοριστικά στις βασικές μας ανάγκες. Η συμφιλίωση με ό,τι έχει τελειώσει ή φύγει από την ζωή μας είναι μέρος της διαδικασίας. Η σχέση των δύο πλανητών μας βοηθάει να δουλέψουμε και να επιτύχουμε με ωριμότητα και ψυχραιμία την υποστήριξη αλλαγών εφόσον βασίζονται σε ρεαλιστικά και βιώσιμα σενάρια, παρ΄όλη την ένταση του μεγάλου σταυρού.  Η ώθηση για παρορμητικές αντιδράσεις είναι μεγάλη κι έτσι βοηθάει σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε αλλαγές στην ζωή ή έχουν έρθει απρόσμενα αλλαγές στην ζωή μας.  Είναι μια περίοδος που μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα αν το επιθυμούμε και να επιτύχουμε πράγματα, όπως και να νιώσουμε επιβεβαίωση ή να δούμε κάποια πράγματα κατάματα μέσα από τις αντιθέσεις. Αν όμως η δράση δεν είναι στοχευμένη και δεν συνοδεύεται από σχεδιασμό τότε θα έχουμε συνέπειες. Είναι σημαντικό να μην αναλάβουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα γιατί τότε η κρίση και η φόρτιση θα ενταθεί. Ο Ήλιος στην σχέση του με τον Ουρανό τονίζει την φιλία και την ανάγκη να πάρουμε τα πράγματα αλλιώς, μπορεί να φέρει ανατροπές, εκπλήξεις και απρόσμενα γεγονότα, ενώ στην σχέση του με τον Δία δημιουργεί υπερβολές, διόγκωση του εγώ, αλλά και εύνοια μέσα από υποστήριξη και γενναιόδωρες αποφάσεις.

Ο Κρόνος είναι και η διέξοδος της αντίθεσης Δία-Ουρανού και φέρει την συγκολλητική ουσία που μπορεί να δράσει ενωτικά στις όποιες ρήξεις ή αντιθέσεις έχουμε στις σχέσεις με τους άλλους ή τον ίδιο τον εαυτό μας. Φέρνει συνειδητότητα σε σχέση με την έννοια του χρόνου, της σημασίας που κάποια πράγματα ή άνθρωποι έχουν αποκτήσει στην ζωή μας λόγω της συνέχειας και της παρουσίας τους μέσα στο χρόνο. Ο Κρόνος μπορεί εν δυνάμει να βοηθήσει ώστε μια υπάρχουσα δομή να αναπτυχθεί μέσα από μεταρρυθμίσεις και να την εξελίξει στο μέλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση η δυνατότητα ενός ισότιμου πάρε-δώσε, μιας συναλλαγής που σέβεται και κατανοεί την αντίθετη άποψη και την ελευθερία έκφρασης και είναι βασισμένη στην ειλικρίνεια.

Η Πανσέληνος δημιουργεί μια κορύφωση και δίνει το στίγμα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στο συλλογικό τοπίο οι ενέργειες προμηνύουν μεγάλη δραστηριότητα, ξαφνικά γεγονότα, σημαντικές πρωτοβουλίες από γυναίκες στην δημόσια σφαίρα, όπως και ενεργοποίηση θεμάτων στέγασης, εθνικής ασφάλειας και μετανάστευσης. Γενικότερα μια ατμόσφαιρα που αναμοχλεύει έντονα το συλλογικό θυμικό, και μπορεί να εγείρει και θέματα εδαφικής ακεραιότητας ή αποφάσεις και διαπραγματεύσεις σχετικά με τους φυσικούς πόρους, την αγορά ακινήτων και την δημόσια περιουσία.

Η πανσέληνος σε προσωπικό επίπεδο δημιουργεί μια φόρτιση κυρίως στα επίπεδα ασφάλειας που νιώθουμε, που ενισχύει την ανάγκη να προστατέψουμε και να φροντίσουμε τα του οίκου μας. Αυτό σημαίνει πως εστιάζουμε σε ότι έχουμε συλλέξει στην πορεία της ζωής μας, στους οικείους μας και στην ανάγκη να εξισορροπήσουμε καταστάσεις μέσα από δραστικές κινήσεις και αποφάσεις. Σημαντικά ξεκινήματα και ώθηση σε επαγγελματικά θέματα που ευνοούν περισσότερο την ασφάλεια μας, όπως και προσοχή από ή συναλλαγή με δημόσιους οργανισμούς, άτομα κύρους και εξουσίας είναι στο προσκήνιο.

Ο Ερμής ορθόδρομος από τις 8/1 εισέρχεται στον Αιγόκερω και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τις επαγγελματικές σχέσεις αλλά και την επικοινωνία να συγχρονιστεί περισσότερο με την ροή της καθημερινότητας. Ό,τι αποκομίσαμε από τον εσωτερικό διάλογο που ξεκίνησε στις 19/12 έχει τώρα ωριμάσει περισσότερο ώστε να μπορέσει να εκφραστεί και να πείσει ή να διεισδύσει βαθύτερα και ουσιαστικά στην εξέταση προβλημάτων και διερεύνηση συναλλαγών και επαφών με τους άλλους.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς ευνοεί την κατανόηση, τις υπερβάσεις και την ευαισθησία στις ερωτικές σχέσεις, και μπορεί να φέρει την άνευ όρων αγάπη ή την ιδανική αγάπη σε κάποιους. Κρυφές σχέσεις, μυστικά και αισθησιασμός δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ρομαντική και γοητευτική αλλά και παραπλανητική που εγκυμονεί απογοητεύσεις αν στερείται ρεαλισμό ή απαιτεί κάποιες θυσίες. Είναι μια τυχερή συγκυρία καθώς η Αφροδίτη είναι στην δική της τριπλότητα και ίσως δίνει μια πρόγευση από την Έκλειψη του Φεβρουαρίου, η οποία σύμφωνα με τον κύκλο Saros μπορεί να φέρει πολύ θετικές και απρόσμενες εξελίξεις.  Μια ευνοϊκή όψη που φέρνει έμπνευση για δημιουργική δουλειά, τέχνη και μουσική και σε ό,τι σχετίζεται με την εικόνα αλλά και την ψευδαίσθηση της εικόνας. Το σινεμά, οι τέχνες αλλά και αισθησιακά σκάνδαλα ενδέχεται να απασχολήσουν τα μέσα.

Ο Άρης από το ζώδιο των Ιχθύων βοηθάει την δημιουργικότητα στις δράσεις, αλλά μας ζητάει να χαμηλώσουμε τις εντάσεις και να κάνουμε υπερβάσεις για να βοηθήσουμε και να ξεπεράσουμε προβλήματα. Μας θυμίζει όλο το μήνα πως πρέπει να δώσουμε τέλος σε ότι μας κουράζει, μας εγλωβίζει και δεν μας εμπνέει πια. Η αποφόρτιση και η  ξεκούραση είναι μηχανισμοί τόνωσης των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού. Η απόσυρση επίσης. Η ενεργητικότητα ανακτά την δυναμική καθώς ο Άρης επιστρέφει μετά από δύο περίπου χρόνια στο ζώδιο της κυριαρχίας του τον Κριό στις 28/01, αμέσως μετά την έναρξη του επόμενου σεληνιακού κύκλου.

Συμβουλή: Θέτω προτεραιότητες και δεν βιάζομαι.

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Καρκίνος με γενέθλια 12-18 Ιουλίου, Αιγόκερως με γενέθλια 10-15 Ιανουαρίου, Κριός με γενέθλια 10-14 Απριλίου και Ζυγός με γενέθλια 14-18 Οκτωβρίου, ή/και αν έχεις ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 22 (+/- 2) μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Πολύ ευνοϊκή πανσέληνος ιδιαίτερα για Ιχθύς, Καρκίνους, Σκορπιούς του τέλους του πρώτου δεκαημέρου στην 09-11 μοίρα των ζωδίων. Επίσης επηρεάζεται το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο των Ιχθύων, Τοξότη, Διδύμων, Παρθένου από την διέλευση του Άρη και της Αφροδίτης στο ζώδιο των Ιχθύων μέχρι το τέλος του μήνα που φέρνει ιδιαίτερη κινητικότητα στις σχέσεις και στα οικονομικά.

© Eleni Kostika 2017

photo: Linda Xu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s