Νέα Σελήνη/Δακτυλιοειδής Έκλειψη Ηλίου στις 08 μοίρες 12 ‘ Ιχθύων

26 Φεβρουαρίου 2017,  14:58 UTC, 16:58 τοπική ώρα

pisces-blue

Αφύπνιση ψυχικών δυνάμεων – Υπερβατική αντίληψη και επιτάχυνση δράσης

Εστιάζοντας στην διαίσθηση αναδύεται η ύπαρξη

Στο στάδιο της κυοφορίας του ονείρου και του ιδανικού ξεκινάει η επιτάχυνση, η ανακάλυψη της διάστασης της “έκπληξης” και της περιπέτειας της ζωής

Μέσα από την αποδοχή της δυαδικότητας ανακαλύπτουμε την πρωταρχική ώθηση και μαθαίνουμε τι σημαίνει επιθυμία και απελευθέρωση

Βιώνωντας την αιώρηση ανακτάμε την επαφή με την ταυτότητα μας.

Ένας σεληνιακός κύκλος ξεκινάει στο ζώδιο των Ιχθύων που δηλώνει και μια νέα αρχή. Τι μπορεί να σημαίνει ένα νέο ξεκίνημα στο ζώδιο των Ιχθύων, που είναι και το τέλος του ζωδιακού κύκλου;

Οι Ιχθύς ανήκουν στην ποιότητα του Νερού που είναι καθαρτική ή λυτρωτική, το στοιχείο του Νερού που έχει απέραντη δύναμη, και που δεν ελέγχεται. Αυτή η Νέα Σελήνη μέσα από την έντονη παρουσία των πλανητών στους Ιχθύς και στο Κριό μας θυμίζει πως έχουμε παραμελήσει την ψυχική επαφή, το συναίσθημα, και τις βασικές μας ανάγκες αποφόρτισης και μέσα από εμπειρίες μας δείχνει πως μας έχει διαφύγει ίσως κάτι σημαντικό, έχουμε αποπροσανατολιστεί μέσα από την υπερβολική προσήλωση ή ενασχόληση με κάτι άλλο, σπρώχνοντας μας πίσω στην ανάγκη να συγχρονιστούμε με την μεταφυσική διάσταση των πραγμάτων. Οι Ιχθύς είναι το μεταβλητό Νερό αυτό που τα ξεπλένει όλα και δεν περιορίζεται. Παρομοιάζεται με τον ανεξέλεγκτο συναίσθημα που παρασύρει τα πάντα, που τα εμπεριέχει όλα, που λυτρώνει ή ξεπλένει για να φανερώσει ή να συνθέσει μια άλλη εικόνα. Εδώ χωράνε εκείνα τα συναισθήματα και στοιχεία που κάνουν υπερβάσεις, όπως η συγχώρεση, φαντασία, η έμπνευση, η λεπτοφυής ευαισθησία, η μελαγχολία, η έκσταση, η απογοήτευση, η συμπόνια, η ενσυναίσθηση, η αυτοθυσία, η παράδοση, η ψυχική ένωση. Ήλιος, Σελήνη και Ποσειδώνας σε σύνοδο αναμοχλεύουν περιοχές του υποσυνειδήτου  και της αντίληψης που δεν έχουμε συχνά πρόσβαση, Ερμής και Χείρωνας επίσης στους Ιχθύς ενεργοποιούν το πνευματικό και δημιουργικό κομμάτι μέσα από υπερβάσεις ορίων και ευαισθητοποιούν στο να εξετάσουμε τι θυσιάζουμε, τι νοσεί, και τι μας πονάει. Άρης σε σύνοδο με τον Ουρανό προκαλούν ένα δυναμικό τρόπο αντίδρασης και απελευθέρωσης ενέργειας με αντίκτυπο, και η Αφροδίτη επίσης στον Κριό συμπληρώνει την ενδυνάμωση της παρορμητικής φωτιάς που παρομοιάζεται με την ανάφλεξη, την πυροδότηση και που σηματοδοτεί την εκκίνηση και την σπίθα δημιουργίας και επιθυμίας, την σεξουαλική ορμή, το ένστικτο της επιβίωσης, την αυθόρμητη ανάληψη πρωτοβουλίας, το ρίσκο, την τόλμη, και όλα εκείνα που απαιτούνται για να ξεκινήσουμε και να διεκδικήσουμε άμεσα και στο παρόν.

Έχουμε λοιπόν έναν συναισθηματικό κύκλο που ξεκινάει με ευρύτερα και πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που εκφράζεται από τον χώρο τον Ιχθύων που ενώ διαλύει αυταπάτες ενεργοποιεί μια ιδιαίτερη και υπερβατική δυνατότητα αντίληψης και ευαισθητοποιεί σε πολύ υψηλές συχνότητες. Ταυτόχρονα οι πλανήτες στον Κριό ενεργοποιούν μια επιτακτική ανάγκη δράσης, και ώθηση απελευθέρωσης με αντίκρισμα τον Δία στον Ζυγό, παραδοσιακό κυβερνήτη της Νέας Σελήνης, ανάδρομο που ανοίγει δρόμους, επεκτείνει και ευεργετεί ενώ ζητάει εξισορρόπηση και συμφιλίωση με την αλήθεια σε κάθε είδους σχέσεις. Μας βοηθάει να ανακαλύψουμε και την εξερεύνηση νέων τόπων δραστηριοποίησης, αλλά και να μάθουμε πολλά από όλους με τους οποίους διαφωνούμε. Τα διπλανά ζώδια δεν βλέπονται, και ο Δίας δεν πραγματοποιεί όψη με την Νέα Σελήνη, κι εδώ κρύβεται ένα μήνυμα σε σχέση με καταστάσεις και προθέσεις που δεν είναι εύκολο να διακρίνουμε κυρίως την προέλευση ή την ατζέντα που τις κινητοποιεί, αλλά μπορεί και να μας ξαφνιάσει. Καθώς σε ένα πεδίο της ζωής επιταχύνουμε με φόρα είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ένα πλαίσιο εσωτερικής ηρεμίας και πίστης και να αφουγκραστούμε μέσα από διαδικασίες αποφόρτισης, αλλά και σύνδεσης με όλη την εμπειρία που έχουμε συλλέξει, να συμφιλιωθούμε με την σημασία που έχουν αποκτήσει κάποια πράγματα για την ζωή μας και να εστιάσουμε σε διαδικασίες που θα συντελέσουν στην απεμπλοκή από το φορτίο εκείνο που δεν ευνοεί την εξέλιξη μας. Η Έκλειψη είναι στο Νότιο Δεσμό της Σελήνης, και δηλώνει πως κάτι έχει ολοκληρώσει το νόημά του και πρέπει να το αφήσουμε για να εξελιχθούμε. Ο Κριός είναι η εξέλιξη του Ιχθύ, η σχέση μεταξύ τους θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την μετάβαση από την κυοφορία στην γέννηση, από το τέλος σε μια νέα αρχή, από την σύνθεση στην εκκίνηση, από τον εγκλωβισμό στην απελευθέρωση. Από την άφιξη σε μια νέα αφετηρία.

Μια πολύ δυναμική Νέα Σελήνη που θα μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε πολλά πράγματα στην ζωή μας, και να αναδυθούμε με ορμή από το βάθος της ψυχικής αβεβαιότητας, στην σύνδεση με νέες περιοχές εξερεύνησης.

Οι Ιχθύς εκπροσωπούν το συναίσθημα που ενώνει και ενώνεται με το όλο, που συνθέτει, που ευαισθητοποιείται, που πιστεύει και εξιδανικεύει, που συγχωρεί, και που θυσιάζεται, παραδίνεται ή αφοσιώνεται σ’ ένα όνειρο, μια ιδέα, το κοινό καλό. Είναι το συναίσθημα δέκτης που απορροφά κάθε κραδασμό από το περιβάλλον και τον ενσωματώνει. Ο Ήλιος καθώς διανύει τον ζωδιακό κατά την διάρκεια του έτους  εκπροσωπεί έναν κύκλο εμπειρίας που ολοκληρώνεται στο ζώδιο των Ιχθύων. Ο χώρος των Ιχθύων δεν έχει όρια, και αυτό συμβολίζει την διαδικασία της συγχώνευσης  και της σύνθεσης, γι αυτο κατα κάποιο τρόπο εμπεριέχει τα πάντα, και την εμπειρία όλων των ζωδίων.

Ο κύκλος της Σελήνης σε κάθε νέο ξεκίνημά του έχει να κάνει με ένα συναισθηματικό κύκλο σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Στο φυσικό ζωδιακό οι Ιχθύς είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο μετάβασης, υπέρβασης και σύνθεσης. Είναι σαν το παλίμψηστο που καταγράφονται πληροφορίες από την προηγούμενη εμπειρία και μετουσιώνονται σε κάτι άλλο, γι αυτό και είναι ένας χώρος αναίρεσης, απόρριψης, απόσυρσης, παραμόρφωσης, διάθλασης, ασάφειας που εμπεριέχει το μεταφυσικό, το πνευματικό, το δημιουργικό, και ουσιαστικά ο 12ος οίκος στον κύκλο του ζωδιακού είναι ο τόπος απόδρασης, ένα συνειδησιακό κατώφλι όπου λειτουργεί το συλλογικό υποσυνείδητο. Οι αντιστάσεις μειώνονται ως αναγκαιότητα για να υποστηρίξουν τις παραπάνω διεργασίες και η συναισθηματικές κεραίες είναι στην υψηλότερη συχνότητα δεκτικότητας, διαίσθησης στην απορρόφηση ενέργειας και κραδασμών από το περιβάλλον. Εστιάζουμε εκεί όπου συναντούμε όλα αυτά που δεν είναι ορατά στο πεδίο της απτής πραγματικότητας και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τους όρους της πραγματικότητας που συνιστούν οι ρεαλιστικές δομές της ζωής. Οι Ιχθύς ανήκουν στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, και επίσης συμβολίζουν τις αλλαγές των εποχών. Εδώ προετοιμαζόμαστε και εστιάζουμε στην θεματική του τέλους και της ολοκλήρωσης κύκλου, που μπαίνει ο σπόρος για μια καινούργια αρχή με την Εαρινή Ισημερία και την είσοδο του Ήλιου στον Κριό.

Η ελευθερία των Ιχθύων βρίσκεται στην υπέρβαση, στην συγχώνευση, και στην ένωση. Στην συνείδηση του ότι τίποτα δεν διαρείται, όλα συνδέονται με κάποιο τρόπο, και εκεί είναι το δίλημα που αντιμετωπίζει ο Ήλιος στους Ιχθύς: πως συμβιώνει και πως συμφιλιώνεται ο πνευματικός κοσμος, ο κόσμος της ψυχής με αυτόν της ύλης. Συμβολικά τα δύο ψάρια που συνδέονται μεταξύ τους κοιτούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Η μόνη βεβεαιότητα σε αυτό το δίλλημα είναι πως συνδέονται τουλάχιστον σε αυτόν τον κόσμο και την διάσταση που ζούμε. Κάποιες στιγμές υπερισχύει η μία, και κάποιες η άλλη. Η σύγχυση και η συμφιλίωση με την απώλεια είναι μέρος της διαδικασίας ανασύνθεσης της ζωής, είναι απαραίτητη γιατι δυαλύει τις βεβαιότητες που συχνά εγκλωβίζουν, όπως και η απόδραση για να έρθουμε σε επαφή με με το ιδανικό, που εξυψώνει το ψυχικό ή πνευματικό μας κομμάτι. Αν δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ονειρεύεται, να αποδρά πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς και τις δυσκολίες της ζωής, αλλά περισσότερο πως θα πιστέψει πως είναι δυνατό να τις υπερβεί.

Όλες οι ενέργειες υπάρχουν στον προσωπικό μας χάρτη ως αντίκρυσμα του συμαπντικού χάρτη, και άρα όλες είναι χρήσιμες κι έχουν το νόημά τους στην ατέρμονη αναζήτηση της ισσοροπίας μεταξύ εαυτού και αντιληπτού κόσμου.  Αν δεν βιώνουμε την ενέργεια του Ποσειδώνα, τον Δία ή τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου μας, αν δεν ενεργοποιούμε συνειδητά την περιοχή των Ιχθύων στον χάρτη μας, ίσως και να αισθανθούμε πως λείπει η ολοκλήρωση και η σύνδεση με την ψυχική μας πρόθεση ή επίγνωση της θέσης μας στον κόσμο. Αυτό που δηλώνει η Νέα Σελήνη είναι πως η ρίζα των προβλημάτων βρίσκεται στον χώρο που καταλαμβάνει το ζώδιο των Διδύμων στον χάρτη, και οι λύσεις στον χώρο που καταλαμβάνει ο Λέοντας, που σε προσωπικό επίπεδο εκπροσωπεί έναν διαφορετικό τομέα της ζωής για το κάθε άτομο. Αν γνωρίζουμε τον γενέθλιο χάρτη μπορούμε να εντοπίσουμε τους τομείς πιο συγκεκριμένα. Συλλογικά αυτό σημαίνει πως η υπερπληροφόρηση και ο όγκος της πληροφορίας που καλούμαστε να διαχειριστούμε έχει δημιουργήσει προβλήματα και συλλογική σύγχυση, ενώ η λύσεις βρίσκονται στην ανάγκη να δημιουργήσουμε, αλλά και να τιμήσουμε την αγάπη με αυθεντικό και πιο προσωπικό τρόπο.

Η Νέα Σελήνη είναι Έκλειψη και άρα φορτίζει περισσότερο αυτές τις διαδικασίες που εγκυμονούν επιρροές μακροπρόθεσμου χαρακτήρα. Είναι η τελευταία Έκλειψη στον άξονα Παρθένου/Ιχθύ για τουλάχιστον ~18 χρόνια, ανήκει στον κύκλο Saros 140 και είναι η 29η σε σειρά του κύκλου από τις 71 εκλείψεις συνολικά. Το μήνημα της συγκεκριμένης οικογένειας εκλείψεων σύμφωνα με την αστρολόγο Bernadette Brady σε ελέυθερη απόδοση φέρει ένα στοιχείο ευχάριστης έκπληξης. Μια ξαφνική ευτυχία, ένα χαρούμενο γεγονός, μια απρόσμενη τύχη, ή νίκη. Τα γεγονότα που θα συμβούν μπορούν να φέρουν θετικές αλλαγές στην ζωή του ατόμου.

Η προηγούμενη έκλειψη του συγκεκριμένου κύκλου έγινε στις 16 φεβρουαρίου του 1999, και αν ανατρέξουμε εκείνη την περίοδο μπορούμε να ξεκλειδώσουμε μυνήματα εξελικτικής σημασίας για την παρούσα φάση είτε σε προσωπικό ή σε συλλογικό επίπεδο, σχετικά με τα γεγονότα και τον τρόπο που τα βιώνουμε.  

Οι εκλείψεις στον άξονα Παρθένου/Ιχθύων από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2017 που πραγματοποιείται και η τελευταία σε αυτόν τον άξονα φωτίζουν την αναζήτηση της ουσίας, επεξεργάζεται τα όρια, αλλά και θέτει τις βάσεις της αυτοεκτίμησης, της συνείδησης της προσφοράς στην κοινωνία, και της ευρύτερης συνεισφοράς πολλές φορές και μέσω της αυταπάρνησης, ή με αφορμή δυσκολίες ώστε να ανακτηθεί η χαμένη πίστη και τα ιδανικά. Είναι ένα δίπολο που για να λειτουργήσει ευεργετικά και εξελικτικά πρέπει να εξαιρέσει το “εγώ” και να το τοποθετήσει στην υπηρεσία του συνόλου ή ακόμα και ενός άλλου συνειδητά και ταπεινά ή να συνειδητοποιήσει πως το εγώ εξυπηρετεί ή θυσιάζει μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων. Οι Ιχθύς φέρουν και διαπραγματεύονται την υπόσχεση της ένωσης πνευματικού και υλικού, σ’ έναν κόσμο ιδανικό χωρίς όρια και περιορισμούς συνθέτουμε, δημιουργούμε και ερχόμαστε σε επαφή με το όλο, πράγμα σχεδόν ακατανόητο ή χαοτικό στην αντίληψη με τους όρους της πραγματικότητας που εκπροσωπεί το τι επιτρέπεται και τι όχι, τι είναι εφικτό και τι όχι. Κι όμως υπάρχουν και δημιουργούνται επιτακτικά οι διέξοδοι να συνδεθούμε ενεργειακά μέσα από υπερβάσεις ή γεγονότα που μας σπρώχνουν να ανακαλύψουμε νέες πτυχές της ύπαρξης μας στην εμπειρία της ζωής. Μπορεί μερικές φορές να πρέπει να αφήσουμε την τάση για απόλυτο έλεγχο, να πιστέψουμε στο ανέφικτο, ακόμα και να προσγειωθούμε ανώμαλα, για να καταλάβουμε την ταυτότητα της ύπαρξής μας. Αυτή είναι μια ερμηνεία της μετάβασης από τους Ιχθείς στον Κριό. Τονίζει μια υπερβατική επανεκκίνηση στο επίπεδο συνειδητότητας του “ποιός είμαι”.  Μια σημαντική αφύπνιση.

Η θεματική του τέλους και της ολοκλήρωσης είναι ενεργή όλο το σεληνιακό μήνα αλλά και τους επόμενους μήνες λόγω της επιρροής της Έκλειψης, ενώ ταυτόχρονα γεγονότα απρόσμενου χαρακτήρα μας σπρώχνουν προς νέες κατευθύνσεις και μας αναγκάζουν να αναλάβουμε πρωτοβουλία. Είναι σημαντικό να είμαστε συντονισμένοι με το ευρύτερο νόημα των πραγμάτων, και να κρατήσουμε τις κεραίες της συνείδησης σε εγρήγορση καθώς έχουμε την δυνατότητα να αντλήσουμε πολλή γόνιμη πληροφορία από την διαίσθηση, τη φαντασία και το υποσηνείδητο. Είναι μια περίοδος που ανακαλύπτουμε πως υπάρχει και ένας άλλος κόσμος πέρα από τα όρια του δικού μας που ίσως δεν είχαμε αντιληφθεί.

Η Σελήνη και ο Ερμής στους Ιχθύς ενεργοποιούν την ευαισθησία και λειτουργούν σε πιο υχηλές συχνότητες. Ενώ σε πρακτικό επίπεδο υπάρχει τάση σύγχυσης, ασάφειας, διαστρέβλωσης ή εξιδανίκευσης που μπορεί να αποπροσανατολίσει, να προκαλέσει λάνθασμένες εκτιμήσεις όσον αφορά πρακτικά θέματα στην επικοινωνία, την αναμετάδοση πληροφορίας, την οδήγηση, τις μετακινήσεις, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως υπάρχει άλλος σκοπός για αυτές τις θέσεις και καλό είναι να τον εκμεταλλευτούμε δίνοντας προτεραιότητα σε δραστηριότητες που μας εμπνέουν, μας ξεκουράζουν, καλλιεργούν την δημιουργικότητα, την φαντασία και της ευαισθησία μας.

Ήλιος και Αφροδίτη σε αμοιβαία υποδοχή ο ένας στο ζώδιο της έξαρσης του άλλου. Θέλουμε να αγαπήσουμε, να έλξουμε στην ζωή μας. Θέλουμε να τιμήσουμε τις αξίες μας, και η συνομιλία είναι ιδιαίτερα έντονη αλλά ίσως δεν μπορούμε να αποκρυσταλλώσουμε ακόμα την ισορροπία στην βούληση, αισθανόμαστε  όμως με αυθορμητισμό και την πρόκληση να αναγνωρίσουμε, να κατακτήσουμε και να επιβεβαιώσουμε τις αξίες που τιμάμε στην ζωή μας.

Η Αφροδίτη είναι σε αδυναμία στο Κριάρι, ίσως αισθανόμαστε πως δεν μπορούμε να αντλήσουμε τους πόρους αυτής της επιβεβαίωσης, και σίγουρα θα μας δοθεί η ευκαιρία μέσα από την περίοδο της αναδρομής της Αφροδίτης από 3 Μαρτίου μέχρι 15 Απριλίου να αξιολογήσουμε κάποιες αξίες σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο.  

Αν ξέρεις σε ποιον οίκο βρίσκεται το ζώδιο των Ιχθύων στο γενέθλιο χάρτη αυτός είναι και ο τομέας της ζωής που πραγματοποιείται η Έκλειψη.

Κάτι μας ξυπνάει. Είναι ώρα να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, να κάνουμε μια απρόσμενη είσοδο στην “ζωή”. Ταυτόχρονα αποδεχόμαστε πως όλα είναι μέσα μας. Κάθε εμπειρία, και εμείς επιλέγουμε πως θα την εξελίξουμε, θα την αντιληφθούμε ή θα την βιώσουμε. Όπως η υπερπληροφόρηση οδηγεί σε φόρτιση του νοητικού και αδυναμία αντίληψης της αλήθειας ή σχηματισμού άποψης, έτσι και η προσήλωση στα όρια, την κριτική και την επίλυση των προβλήματων κουράζει, θυματοποιεί, περιχαρακώνει και εξασθενεί την πίστη στην δυνατότητα υπέρβασης καταστάσεων. Η σύγχυση έχει το νόημά της, κάπου έχουμε υπερφορτίσει και έχουμε ανάγκη να αποδράσουμε και να ξαναφορτίσουμε τις μπαταρίες της συνείδησης και της ευρύτερης αντίληψης των πραγμάτων. Έχουμε ανάγκη να ονειροπολήσουμε, να αφεθούμε, να ξεκουραστούμε.

Και το ψέμα, και το λάθος, η εξαπάτηση, η αμέλεια και η αυταπάτη είναι απαραίτητα για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις και την πίστη ώστε να αφομοιώσουμε και να ανασυνθέσουμε. Στην πραγματικότητα δεν ελέγχουμε τίποτα, και μέσα από τον Ποσειδώνα αυτό γίνεται αντιληπτό μέσα από μια διαδικασία που μας δείχνει πως αυτό που ίσως δεν φανταζόμασταν ποτέ, ή είχαμε παραβλέψει μπορεί τελικά να συμβεί. Μας δείχνει όμως πως το ασύλληπτο είναι και εφικτό. Αν δεν πιστέψουμε στο ασύλληπτο τότε δεν μπορούμε να βιώσουμε και την απόλυτη δυναμική των δυνατοτήτων μας.  Το ζώδιο των Ιχθύων μας μαθαίνει πως το λάθος είναι φυσικό γιατι το τέλειο δεν είναι κάτι που ανήκει στην ανθρώπινη φύση, αλλά είναι κατασκευασμα της φαντασίας μας. Ενώ η Παρθένος εκφράζει την βελτίωση με σκοπό την τελειοποίηση, οι Ιχθύς αντικαθιστούν την τελειότητα με το ιδανικό – ποια είναι η ιδανική μορφή των πραγματων που μας βοηθάει και κινητοποιεί την συλλογική συνείδηση στο να συνεχίζει να εμπνέεται και να δημιουργεί.

Η δήλωση της ταυτότητας μας, είναι επιβεβαίωση της ελευθερίας, αλλά και της επιθυμίας κατάκτησης και επέκτασης ζωτικού χώρου και δεν μπορεί να εγλωβιστεί ούτε στα όρια της λογικής ούτε των περιορισμών της πραγματικότητας. Δηλώνοντας παρόν στο όνειρο μας ανακαλύπτουμε δρόμους και νέους ορίζοντες μέσα από το ρίσκο και την εξερεύνηση νέων πραγμάτων. Ταυτόχρονα η Νέα Σελήνη μας μεταφέρει το μήνυμα πως ό,τι και αν συμβάινει χρειάζεται να διατηρήσουμε την εσωτερική επαφή με την ψυχική μας πρόθεση, την ευαισθησία, την πίστη, το όνειρο και τα ιδανικά μας.

Για να βιώσουμε την έννοια της απελευθέρωσης ή της ανεξαρτησίας χρειάζεται να νιώσουμε την αποσύνδεση. Να αποδράσουμε, να φανταστούμε, να διαλογιστούμε, να πιστέψουμε, να παραδοθούμε και να θυσιάσουμε.

Τονίζει την ανάγκη να βρούμε τον πολύ προσωπικό δικό μας χώρο αποφόρτισης, να αποσυνδεθούμε από το παρελθόν και από την ζώνη της βολής μας ή εστιάζοντας σε ό,τι έχουμε συλλέξει ως εμπειρία να ανασυνθέσουμε την ιδανική μορφή των πραγμάτων, να συγχρονιστούμε με μια ευχή καθώς γίνεται επιτακτική και σχεδόν ενστικτώδης πλέον η επιθυμία να εκκινήσουμε και να διεκδικήσουμε στο παρόν αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, δημιουργία και άλλα επίπεδα ανεξαρτησίας. Σημαντικές αποκαλύψεις θα τονώσουν αλλά και θα διαλύσουν ίσως αυταπάτες αλλά θα μας συνδέσουνε και πάλι με τα όνειρα μας με έναν πιο υπερβατικό τρόπο.

Στην σύγχρονη κοινωνία της υπερπληροφόρησης και στον τρόπο ζωής ο το νοητικό μας κομμάτι είναι καθημερινά σε εγρήγορση και υπερλειτουργία. Σκεφτόμαστε, εξετάζουμε, επεξεργαζόμαστε δεδομένα και πληροφορίες σε καταιγιστικούς ρυθμούς. Η ικανότητα διάκρισης δοκιμάζεται, και είναι αυτή που καθορίζει μυριάδες επιλογές και αποφάσεις που καθιστούν την εγκόσμια ζωή μας λειτουργική. Ταυτόχρονα και μοιραία συναίσθημα, και ψυχή μπαίνουν σε δεύτερη θέση και σιγά σιγά δημιουργείται μια ανισορροπία μεταξύ νοητικής εμπειρίας, συναισθηματικής  και ψυχο-σωματικής εμπειρίας. Ένα σημαντικό βήμα αφύπνισης συντελείται συλλογικά και προσωπικά που δηλώνει παράλληλα και το τέλος μιας εποχής. Αυτά που ευχόμαστε τώρα θα έρθει να ενισχύσει σημαντικά ο Δίας μέσα από το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα τον Δεκέμβριο του 2017.

“Πολλοί άνθρωποι που περνάνε τα πρώτα στάδια της διαδικασίας της αφύπνισης δεν είναι πια βέβαιοι για το ποιος είναι  ο εξωτερικός τους σκοπός. Ό,τι παρακινεί τον κόσμο δεν τους παρακινεί πια. Βλέποντας την παραφροσύνη του πολιτισμού μας τόσο καθαρά, μπορεί να αισθάνονται κάπως αποξενωμένοι από τον πολιτισμό γύρω τους. Μερικοί μπορεί να αισθάνονται ότι κατοικούν σε μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ δύο κόσμων. Δεν κυβερνώνται πλέον από το Εγώ, αλλά η αναδυόμενη συνειδητότητα δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί πλήρως στη ζωή τους. Ο εσωτερικός και ο εξωτερικός σκοπός δεν έχουν συγχωνευθεί. ”

Απόσπασμα από το βιβλίο του Έκχαρτ Τόλλε ”Η Νέα Γη”

Η ενέργεια του Σεληνιακού μήνα και της Ηλιακής έκλειψης έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί 24 Φεβρουαρίου – 03 Μαρτίου (Ιχθύς), 27 Μαίου – 02 Ιουνίου (Δίδυμοι), 29 Αυγούστου -04 Σεπτεμβρίου (Παρθένος), 29 Νοεμβρίου -04 Δεκεμβρίου (Τοξότης). Αν έχεις Ιχθύ, Παρθένο, Δίδυμο ή Τοξότη ωροσκόπο στις 08 μοίρες (+/- 3), ή/και αν έχεις προσωπικούς πλανήτες σε αυτές τις μοίρες.

Πρόσθετες πληροφορίες:

  • Αυτή είναι μια Δακτυλιοειδής Ηλιακή έκλειψη και ανήκει στον κύκλο Saros 140 (19 South – Brady/Jansky)
  • Θα είναι ορατή στην Νότια Αμερική, και την Νοτιο Δυτική Αφρική, όπως και στον Ατλαντικό Ωκεανό, Για περισσότερες πληροφορίες: http://earthsky.org/tonight/annular-total-eclipse-february-26
  • Οι εκλείψεις έχουν μια περιοδικότητα και επαναλαμβάνονται κάθε 18 χρόνια και 11 μέρες. Αν η έκλειψη συνδέεται με προσωπικούς σου πλανήτες Ήλιο/Σελήνη ή τις ακμές των γωνιακών οίκων, μπορείς να ανατρέξεις στο έτος 1999 για να ξεκλειδώσεις πιθανά εξελικτικά μηνύματα που σε αφορούν σε σχέση με θέματα που προκύπτουν αυτή τη περίοδο και έχουν κάποια σύνδεση, ή πιθανά κοινά σημεία με ότι συνέβαινε τότε.
  • Το αστρονομικό φαινόμενο της έκλειψης, όπου η Σελήνη επισκιάζει το φώς του Ήλιου φέρει μια δυναμική επιρροή. Στην εγκόσμια δραστηριότητα η σημασία του φαινομένου εστιάζεται στην επανάληψη των κύκλων της κάθε έκλειψης και στην οικογένεια που αυτή ανήκει καθώς μεταφέρει ένα ενεργειακό θέμα εξελικτικά μέσα στο χρόνο.
  • Σε ατομικό επίπεδο, για την μελέτη της έκλειψης στο γενέθλιο χάρτη, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και άλλους παράγοντες, όπως διελεύσεις και προόδους έτσι ώστε να συμπεράνουμε πιθανά θέματα ή εκδήλωση γεγονότων που θα απασχολήσουν το άτομο.

-Η σύνοδος και η αντίθεση με τον γενέθλιο Ήλιο, τη Σελήνη και τις ακμές των γωνιακών οίκων με ανοχή +/-1 μοίρα, θεωρούνται γενικά οι πιο σημαντικές όψεις επιρροής.

  • Στην επιλεκτική αστρολογία οι ημερομηνίες των εκλείψεων αποφεύγονται ως μη ευνοϊκές για προγραμματισμό σημαντικών γεγονότων για τη ζωή. Το φαινόμενο της “σκιάς” μπορεί να ερμηνευθεί και ως δείκτης όπου ένα άλλο γεγονός ή κάτι που δεν μπορούμε να “δούμε” παρεμβάλλεται σε αυτό που είχαμε αρχικά αποφασίσει να κάνουμε.
  • Σημαντικές ημερομηνίες που ήδη ενεργοποίησαν ή θα ενεργοποιήσουν την έκλειψη:

30 Δεκεμβρίου 2016

26 Φεβρουαρίου 2017

03 Μαίου 2017

29 Μαίου 2017

 nm-08-pisces-26-february-2017

© Eleni Kostika 2017

 © Artwork by Farida El Gazzar, www.faridaelgazzar.com

Πηγές:

Brady, B. 1992: The Eagle and the Lark, Weisser Books, San Francisco, CA/Newburyport, MA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s