Πανσέληνος στις 22 μοίρες Παρθένου/Ιχθύων – Αναζητώντας τις λύσεις για να προχωρήσουμε παρακάτω

dsc_0226

12 Μαρτίου 2017, 16:53 τοπική ώρα

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου/Ιχθύων φωτίζει θέματα εργασίας, παροχής υπηρεσιών, υγείας, αντιμετώπισης προβλημάτων, και ανάγκης να θέσουμε προτεραιότητες, που πηγάζουν από μια επιτακτική ανάγκη να διαχειριστούμε ένα είδος οριστικοποίησης ζητημάτων που μοιάζουν ασαφή ή μπερδεμένα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Ο άξονας Παρθένου/Ιχθύ είναι ο άξονας της υγείας και απαιτεί να εστιάσουμε στα “όρια”. Παρατηρούμε την κλιμάκωση θεμάτων που ξεκίνησαν με την Ηλιακή Έκλειψη στις 26 Φεβρουαρίου στο ζώδιο των Ιχθύων. Τα θέματα που ανακύπτουν έχουν δυσκολίες και δεν αντιμετωπίζονται άμεσα με ορθολογισμό και αυτό είναι μια πρόκληση, που θα απαιτήσει υπομονή και ίσως μια ανάγκη να αποσυρθούμε, ίσως και να παραιτηθούμε από την πρόσθετη ανησυχία ή επικριτική στάση σε σχέση με τα αποτελέσματα όσων μας απασχολούν.  Συναισθηματικά ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη να λύσουμε προβλήματα, ενώ τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα ακόμη. Οι αυτοματισμοί μας είναι αυτοί που θα καθορίσουν και θα παίξουν τον πρώτο ρόλο, καθώς η Σελήνη στην Παρθένο έχει την τάση να ασκεί υπερβολική κριτική ή να γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητη σε ενοχλήσεις από το περιβάλλον. Η Παρθένος είναι ένα ζώδιο που ταιριάζει στην φύση της Σελήνης. Η δυνατότητα να αφουγκραστούμε ή να αναλογιστούμε τις πιθανές  ρυθμίσεις σε θέματα διατηρώντας μια υπομονετική στάση ή μια στάση εξυπηρέτησης καταστάσεων που δεν προσανατολίζονται στην λογική, μπορούν να αποβούν χρήσιμα.

Κυριαρχεί η ανάγκη να ανταποκριθούμε με οργανωτικό τρόπο, βάζοντας τάξη, και να διαχειριστούμε εμπόδια ή περιορισμούς. Μπορεί να απαιτείται να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί ώστε να ολοκληρώσουμε θέματα που από την φύση τους είναι άστατα ή ευμετάβλητα, και αυτό τείνει να δρα αυξητικά στο άγχος. Το Ταυ-τετράγωνο στα μεταβλητά, με κορυφή τον Κρόνο, δείχνει επίσης πως θα εκτεθούμε στην διαδικασία επίλυσης και διευθέτησης προβλημάτων. Είναι ένας σχηματισμός που υπόσχεται δραστηριότητα, και εστιάζει σε εργασιακά θέματα, υποχρεώσεις που εμποδίζονται, καθυστερήσεις, ή άλλου τύπου δυσκολίες που ζητούν προσαρμοστικότητα στις αλλαγές και τις τροποποιήσεις που τείνουν να έρχονται απ’ έξω ή μας υπενθυμίζουν άλλοι.  Το νοητικό GPS ίσως να μοιάζει αποπροσανατολισμένο, τα γεγονότα όμως απαιτούν μια αλλαγή κατεύθυνσης. Μετακινήσεις, ταξίδια, αλλαγές στο πρόγραμμα είναι μέρος της εξίσωσης. O Ερμής κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι στο ζώδιο των Ιχθύων, ζώδιο της πτώσης του. Αυτή η θέση προωθεί περισσότερο μια στάση κατανόησης ή και θυσίας στον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα, μας επιτρέπει να σκεφτούμε εκτός πλαισίου, ενώ δεν αφήνει περιθώρια στην νοητική διεργασία να συμπεράνει οριστικά. Ο Ερμής αποκλίνει από ένα τετράγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη (ζώδιο αδυναμίας του Ερμή). Αυτό δηλώνει σκεπτικισμό, και πως εν δυνάμει μπορεί να έχουν παρεισφρήσει στην σκέψη μας φόβοι, αναστολές, αυτο-ακύρωση, επιφυλάξεις ή αποξένωση ακόμη και καχυποψία. Είναι μια αφορμή να συνειδητοποιήσουμε αρνητικά μοτίβα σκέψης και να τα επεξεργαστούμε και σε συναισθηματικό επίπεδο. Προσανατολιζόμαστε στο να ξεπεράσουμε θέματα και να δουλέψουμε περισσότερο σε κάποιο τομέα.

Είναι μια πανσέληνος που μας ζητάει να είμαστε περισσότερο επιεικείς με τον εαυτό μας όταν η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς όπως την περιμέναμε, ενώ η αίσθηση της πρόκλησης  ή της ασάφειας που μπορεί να εκδηλωθεί και αφορά την λειτουργικότητα των δραστηριοτήτων μας είναι ένας δείκτης που μας στρέφει στο να φροντίσουμε και να προστατέψουμε εκείνα τα μικρά πράγματα που μας φτιάχνουν την διάθεση σε καθημερινό επίπεδο. Όλα όσα δεν είναι δυνατόν να ελέγξουμε μπορούμε ίσως να τα αναβάλλουμε για αργότερα. Είναι αναγκαίο να θέσουμε προτεραιότητες. Η έμφαση στα μεταβλητά ζώδια δηλώνει πως όποια κρίση ή γεγονός προκαλεί ένταση έχει ένα εφήμερο χαρακτήρα και είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει. Η Σελήνη δημιουργεί μία όψη χιαστή ιδιομοιρίας με τον Ουρανό στον Κριό, και τονίζει την ανάγκη να κάνουμε προσαρμογές σε απρόβλεπτες περιστάσεις ή σε αλλαγές που συμβαίνουν. Έχουμε την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο, και πως ερχόμαστε αντιμέτωποι με το να ρυθμίσουμε εκκρεμότητες πριν προχωρήσουμε σε μια νέα αρχή. Οι πλανήτες στους Ιχθύς, και κυρίως ο Ερμής στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου, εκφράζει την ιδεαλιστική, φαντασιακή, εγκλωβιστική ή λυτρωτική φύση της εξέτασης δεδομένων ή μοτίβων σκέψης που βιάζεται να προχωρήσει, ενώ η Σελήνη στην Παρθένο μας εκθέτει σε πλήρη εικόνα την ανάγκη να διακρίνουμε και να διαχωρίσουμε την ήρα από το στάχυ, θέτοντας ορθά όρια.

Η παρουσία του Κρόνου σε τετράγωνο με τα φώτα μας επιβραδύνει. Η ζωτικότητα και τα συναισθήματα ίσως είναι πεσμένα, αλλά η ανάγκη να είμαστε προσεκτικοί στην προσπάθεια να λύσουμε θέματα ή να δεσμευθούμε, θα μας ωθήσει να εμπλακούμε ενεργά και να εφαρμόσουμε με ειλικρινή τρόπο την εμπειρία που έχουμε συλλέξει. Ο Δίας κυβερνήτης των Ιχθύων, είναι στον Ζυγό και ανάδρομος και συγκλίνει προς το τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω που θα είναι ενεργό για μεγαλύτερο διάστημα. Η αναζήτηση του δίκαιου απαιτεί κάποιου είδους εξυγίανση, ξεκαθάρισμα ή μεταμόρφωση. Οι αλήθειες, η ηθική, η επέκταση και η υποστήριξη που ψάχνουμε μας αναγκάζει να αλλάξουμε ριζικά ή να αντιμετωπίσουμε παιχνίδια εξουσίας. Ο Άρης στον Ταύρο σχηματίζει αρμονικές όψεις με τους Δεσμούς στης Σελήνης, δίνοντας έμφαση στην σταθερή και επίμονη εφαρμογή ενέργειας με συνεργατικό πνεύμα ή σε συλλογικές προσπάθειες.

Οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν εμπεριέχουν προκλήσεις, ίσως έχουν αναποτελεσματικό χαρακτήρα και  μπορεί να μοιάσουν αργές στην εξέλιξη των θεμάτων. Θα μας δώσουν όμως την αίσθηση κάποιας κατάκτησης μέσα από προσπάθεια και δουλειά, καθώς προσφέρουν την δυνατότητα να αποκομίσουμε περισσότερη σοφία, εφόσον καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να δούμε βελτίωση και του να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες μας.

Η τελευταία όψη που πραγματοποιεί η Σελήνη πριν φύγει από το ζώδιο της Παρθένου είναι μια αντίθεση με τον Ερμή στου Ιχθύς. Η αντίθεση των δύο πλανητών παρουσιάζει μία μεγάλη αύξηση στην επικοινωνία, στην αναμετάδοση πληροφορίας, στις μετακινήσεις και στην πολωτική διάθεση της σκέψης.

Εύχομαι μια όμορφη Πανσέληνο σε όλους!

Η Πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα: Αν είσαι Παρθένος με γενέθλια μεταξύ 12-17 Σεπτεμβρίου, Ιχθύς με γενέθλια μεταξύ 10-14 Μαρτίου, Τοξότης με γενέθλια μεταξύ 11-15 Δεκεμβρίου και Δίδυμος με γενέθλια μεταξύ 12-15 Ιουνίου, ή αν έχεις ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 22 (+/- 2) μοίρες των μεταβλητών ζωδίων.

(Για την ερμηνεία λαμβάνω υπ’ όψιν μου μόνον της συγκλίνουσες όψεις)

© Eleni Kostika 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s