Ήλιος στον Κριό – Εαρινή Ισημερία

 

cropped-217_1778.jpg

20 Μαρτίου  – 19 Απριλίου 2017

Η διέλευση του Ήλιου στα 12 δώδεκα ζώδια, ολοκληρώνεται με το πέρασμα από τον Ιχθύ στον Κριό, και την εαρινή ισημερία, που σηματοδοτεί την έναρξη της Άνοιξης, αλλά και την έναρξη ενός νέου τροπικού έτους.

Μπαίνουμε στην φάση όπου πλέον ξεδιπλώνεται και ανοίγεται μπροστά μας ένα νέο ενεργειακό τοπίο που συμβολίζει την ανάγκη για εξόρμηση, και την ανάγκη να προωθήσουμε νέα ξεκινήματα στην ζωή. Η βούληση ενδυναμώνεται καθώς ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσης του. Η επιθυμία να διεκδικήσουμε, να πάρουμε δυναμικές αποφάσεις παίρνοντας αφορμή από το περιβάλλον, αλλά και από την εσωτερική ενεργοποίηση της παρόρμησης, της επιθυμίας, αλλά και ένα αίσθημα επείγοντος να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας. Ενισχύεται ο ενθουσιασμός και η τάση να πάρουμε ρίσκα. Ταυτόχρονα οι θέσεις των άλλων πλανητών αντανακλούν την ανάγκη να εξασκήσουμε ένα κοντρόλ, και να προσέξουμε τα σημεία που πρόκειται να μας δεσμεύσουν. Ίσως βρεθούμε μπροστά στο ενδεχόμενο να επεξεργαστούμε ή να επαναξιολογήσουμε δεδομένα σε κάθε νέο ξεκίνημα που διαπραγματευόμαστε. Είναι σαν να είμαστε εσω έτοιμοι για ένα καινούργιο ταξείδι, αλλά να διευκρινίζουμε παράλληλα αν κάτι μας έχει διαφύγει, ή πρέπει να το ξαναδούμε. Θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα, και ο Άρης κυβερνήτης του Κριού, είναι στον Ταύρο σε αμοιβαία υποδοχή με την Αφροδίτη που είναι ανάδρομη στον Κριό. Υπάρχει μια καλή δραστήρια επικοινωνία στην κοινωνικότητα και στις σχέσεις, που εστιάζει περισσότερο σε υποκειμενικά κριτήρια και σε παρορμήσεις της στιγμής. Μας βοηθάει να πάρουμε πρωτοβουλίες και να χαρούμε το τώρα. Ταυτόχρονα μας δείχνει πως πρέπει να σταθεροποιήσουμε κάποια πράγματα, να επιμείνουμε, να δράσουμε συγκροτημένα και με επιμονή. Δεν είναι απαραίτητο να βιαστούμε να επιβεβαιώσουμε καταστάσεις να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα, αλλά να δούμε και να δράσουμε στο τώρα καθώς μοιραζόμαστε ή προχωρούμε σχέδια. Κάτι θα αλλάξει το επόμενο διάστημα, για να ξαναπροχωρήσει από τον Μάιο και μετά. Ο Ήλιος στον Κριό δίνει ζωτικότητα. Η αναζωογόνηση της ενέργειας έρχεται μέσα από την σωματική άσκηση, και την ενεργοποίηση των πρωτογενών αναγκών, όπως και μέσα από κάθε είδους διεκδίκηση, η πρόκληση που πυροδοτεί  τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό. Είναι έντονη η ανάγκη της ανεξαρτησίας, της αυτονομίας και της ελευθερίας της βούλησης.

Ο χάρτης της εαρινής Ισημερίας σε σχέση με την χώρα μας (μια γρήγορη ματιά):

Sun in Aries

Ο χάρτης της εισόδου του Ήλιου στον Κριό σκιαγραφεί την ενεργειακή εικόνα των τάσεων σε γεωπολιτικό επίπεδο μέχρι την εαρινή ισημερία του 2018. Σε κάθε τόπο φυσικά έχουμε και διαφορετικό ωροσκόπο, άξονες και οικοθεσία ανάλογα με τις συντεταγμένες. Mια συνοπτική ματιά του χάρτη για την χώρα μας. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομερή ανάλυση καθώς η γεωπολιτική αστρολογία σε επίπεδο πρόβλεψης δεν είναι ειδικότητα μου. Ξεχωρίσα όμως κάποια στοιχεία που σκιαγραφούν τις βασικές τάσεις και σημειώνω ακολούθως:

Ωροσκόπος στον Καρκίνο – Νέα ξεκινήματα στις σχέσεις της χώρας. Προβάλλουμε την ανάγκη προστασίας και αυτοσυντήρησης κυρίως σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής και διαφύλαξης της ασφάλειας. Θέματα του παρελθόντος καθορίζουν την στάση μας. Κάτι χρειάζεται να φροντίσουμε να προστατέψουμε και αυτό αντανακλάται στις σχέσεις με τους άλλους. Η έλλειψη της σταθερής ποιότητας είναι εμφανής στον χάρτη. Μπορούμε να περιμένουμε πολλές πρωτοβουλίες, αλλαγές, όπως επίσης και αρκετές προσαρμογές που χρειάζεται να γίνουν ώστε να κλείσουν θέματα. Δεν αναμένεται σταθερότητα. Έχουμε επίσης έμφαση στο στοιχείο της φωτιάς, με αδυναμία στο στοιχείο του Αέρα. Η επικοινωνία θα είναι δύσκολη, και επίσης δεν υπάρχουν μεγάλες ανάσες ή περιθώρια να διευρύνουμε ορίζοντες. Η παρορμητική φωτιά είναι έντονη και τονίζει το ρίσκο, και τα ξεκινήματα, όπως και ένα “θερμό” τοπίο που θα μπορούσε να πυροδοτήσει σημαντικές εξελίξεις και με την βοήθεια του Κρόνου στον Τοξότη, αν υπάρξει ορθή στόχευση να ολοκληρώσει και να εξελίξει θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και σε σχέση με τα δάνεια της χώρας κυρίως το φθινόπωρο.

Οι πλανήτες συγκεντρώνονται στους εξής οίκους που τονίζουν σε ποιούς τομείς θα υπάρξει δραστηριότητα: 10ος οίκος (κυβέρνηση, ηγεσία, κυβερνητικό σχήμα, εικόνα της χώρας προς τα έξω). 6ος οίκος (δημόσιος τομέας, υγεία, εργασία), 4ος (συνθήκες διαβίωσης, ακίνητη περιουσία, ορυκτός πλούτος, γη, αντιπολίτευση), 11ος οίκος (κοινοβούλιο, κυβερνητικά όργανα θεσμοθέτησης και οργανισμοί, σύμμαχοι και φίλοι της χώρας, ελπίδες και στόχοι), 7ος (σχέσεις με άλλους, συμβάσεις, ανοιχτοί εχθροί, γείτονες χώρες), 9ος (μετανάστευση, εκπαίδευση, δικαστικοί εκπρόσωποι και σώμα, εκκλησιαστικά όργανα).

Μπορούμε να περιμένουμε αλλαγές στην οικονομική κατάσταση της χώρας, στο εσωτερικό της χώρας, και τις σχέσεις σύμβασης με άλλους και γείτονες χώρες, όπως και στους τομείς της υγείας, δημόσιου τομέα και εργασίας. Επίσης κάτι αλλάζει στο κυβερνητικό σχήμα ίσως και στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Ήλιος στον 10ο οίκο  κυβερνήτης 2ου – Όπως είναι αναμενόμενο, η οικονομία, η ρευστότητα, τράπεζες, χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα οικονομικά της χώρας είναι το βασικό αίτημα της χρονιάς αλλά και εκεί όπου θα εστιάσει η κυβέρνηση πολιτική και εξελίξεις. Ο Ήλιος σε σύνοδο με το Μεσουράνημα δηλώνει επίσης πως τα οικονομικά θέματα της χώρας, αλλά και οι αποφάσεις σε επίπεδο ηγεσίας, θα αποκτήσουν μεγάλη ορατότητα και θα καθορίσουν την εικόνα της προς τα έξω.

Φάση Σελήνης (τελικό στάδιο φθίνουσας ημισελήνου): Διάδοση, διασπορά.   Η Σελήνη στον Τοξότη (κυβερνήτης του χάρτη), εκπροσωπεί και το συλλογικό αίσθημα, σε σύνοδο με τον Κρόνο στον 6ο οίκο.  Ο Κρόνος φέρνει περιορισμούς και την ανάγκη να ξεπεραστούν εμπόδια, όπως και καθυστερήσεις. Επίσης δηλώνει την μακροπρόθεσμη διάρκεια και ένα είδος δοκιμασίας ή ελέγχου. Μέτρα και δεσμεύσεις επαναξιολογούνται, σκληρή δουλειά και επιτήρηση από τους άλλους (σχέσεις σύμβασης και δανειστές). Ανασυγκρότηση δημόσιου τομέα, εργασιακών και υγείας, όπως και δημοσιονομικών θεμάτων, είναι μέρος της διαδικασίας. Απαιτείται εξυγίανση. Πρέπει να δώσουμε για να πάρουμε, αλλά και να διαφυλάξουμε την ενέργεια που μεταδίδουμε ή διασπείρουμε λόγω πίεσης, απαιτείται να διδαχθούμε από το παρελθόν, και να επικεντρωθούμε στα προβλήματα. Πολυαστρία στον Κριό στον 10ο οίκο (Κριός εμπεριεχόμενος). Τονίζεται η ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλίας και δυναμικές αποφάσεις ώστε να ανατρέψουν κρίσεις που απαιτούν τόλμη και ρίσκο, αλλά δεν υποστηρίζονται.

Άρης στον 11ο οίκο σε αδυναμία, χορηγός όλων των πλανητών στον Κριό, Αφροδίτη ανάδρομη στον 10ο, Ουρανός στον 10ο. Ανάγκη ενδυνάμωσης και ενίσχυσης στόχων. Κόντρες και πιθανές συγκρούσεις στο κοινοβούλιο λόγω μεταστροφής και επανεκτίμησης οικονομικών θεμάτων που ζητούν αξιολόγηση. Ξαφνικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, και αναξαρτητοποιήσεις. Μεγάλη δραστηριότητα στην κυβέρνηση και ανυπομονησία. Ο Ήλιος στον 10ο οίκο είναι κυβερνήτης του 2ου οίκου της οικονομίας της χώρας, αλλά και όλων των εκπροσώπων της. Σε κάθε περίπτωση η οικονομία όπως είναι αναμενόμενο είναι στο επίκεντρο της χρονιάς. Μεσουράνημα στις 29 μοίρες Ιχθύων (κρίσιμη μοίρα), και κυβερνήτης ο Δίας στον 4ο οίκο σε ανάδρομη πορεία. Κάτι τελειώνει σε κυβερνητικό επίπεδο, είναι επώδυνο και κρίσιμο, ενώ δημιουργεί αστάθεια και καθυστερήσεις, τουλάχιστον μέχρι και τον Ιούνιο. Ο Δίας ως κυβερνήτης του 10ου εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό. Η θέση του στον 4ο οίκο που μεταξύ άλλων είναι ο οίκος της αντιπολίτευσης εκδηλώνει ένα πιθανό σενάριο μιας μορφής “ανταλλαγής” στην σχέση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο κυβερνήτης του 4ου είναι στον 10ο οίκο. Αυτό δηλώνει την ανάγκη υποστήριξης του ενός από τον άλλον. Κριός και Ζυγός εμπεριεχόμενοι δηλώνει πως οι δράσεις είτε της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης δεν θα είναι αλληλο-υποστηρικτικές σε όποιο θέμα προκύψει. Ουσιαστικά το ένα περιβάλλον δεν υποστηρίζεται καθόλου από το άλλο. Ο Δίας στον 4ο επίσης δηλώνει την διερεύνηση και ανάπτυξη φυσικών πόρων, όπως και την αναζήτηση υποστήριξης των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Είναι μια ένδειξη προστασίας αυτόν των θεμάτων. Πλούτωνας στην ακμή του 7ου. Παιχνίδια εξουσίας, διαπλοκή και πιέσεις έξοθεν (γείτονες χώρες, σχέσεις σύμβασης, ανοιχτοί εχθροί) δημιουργούν έντονα εκβιαστικά πιθανόν σενάρια για την χώρα. Κυριαρχεί η ανάγκη εξυγίανσης των σχέσεων της χώρας, αλλά και πιθανότητα σύναψης σημαντικών συμφωνιών σε σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και αξιοποίησης δημόσιων ακινήτων. Παρεμβολές τρίτων. Ποσειδώνας και Χείρωνας στον 9ο δηλώνουν αδιευκρίνιστα θέματα, απάτες αλλά και ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων σε θέματα μεταναστευτικού, βοήθειας των πιο αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, θεσμικής κάλυψης, εκπαιδευτικού τομέα.

Πιο σημαντικοί μήνες με εξελίξεις: Μάρτιος-Απρίλιος, Ιούλιος, Οκτώβριος, Νοέμβριος 2017 και Ιανουάριος του 2018.

Η Είσοδος του Ήλιου στον Κριό μας θυμίζει προπάντων να γιορτάσουμε την Άνοιξη και να τιμήσουμε το τώρα. Πόσο παρόντες είμαστε την κάθε στιγμή στη ζωή μας;

© Eleni Kostika 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s