Νέα Σελήνη στις 07 μοίρες Κριού

annette-keys-42075

28 Μαρτίου 2017,  03:57 UTC, 05:57 τοπική ώρα

Πως διεκδικούμε και τι πραγματικά θέλουμε;

Εστιάζουμε σε νέα ξεκινήματα και δυναμικές αποφάσεις αναθεωρώντας αξίες και σχέσεις

Ανακαλύπτωντας ένα είδος εσωτερικής απελευθέρωσης αφυπνίζουμε την ύπαρξη

Ξαναβρίσκουμε το κουράγιο μας συνεχίζοντας να προσπαθούμε για όλα όσα επιθυμούμε

Επιμονή και πείσμα ενεργοποιούν την βούληση για την επίλυση θεμάτων

Ξαφνικές αναλαμπές, ιδέες και διαίσθηση οδηγούν σε σημαντικές υπερβάσεις

Ενδυναμώνουμε την γνώση, εκμεταλλευόμαστε την εμπειρία μας, επιχειρούμε εξυγίανση και παίρνουμε πρωτοβουλίες που μας βοηθούν να επεκταθούμε

 

Ένας σεληνιακός κύκλος ξεκινάει στο ζώδιο του Κριού που δηλώνει και μια νέα αρχή.

Αυτή η Νέα Σελήνη μέσα από την έντονη παρουσία των πλανητών στον Κριό μας θυμίζει αλλά και ενεργοποιεί την ισχύ της βούλησης που θα ικανοποιήσει προσωπικούς στόχους και πρωταρχικές ανάγκες. Μέσα από ένα κλίμα που πυροδοτεί την ανάγκη να εκφραστούμε, να διεκδικήσουμε των ζωτικό μας χώρο αλλά και να τιμήσουμε τις επιθυμίες  μας  δίνει κίνητρο για να επιμείνουμε περισσότερο και να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε το έδαφος γύρω από αξίες και σχέσεις. Κυριαρχεί η ανάγκη να χαρούμε αλλά και να βρούμε την ταυτότητα πραγμάτων ή στόχων ενώ ταυτόχρονα συντελείται ένα είδος επανεξέτασης εμπειριών και αποκτημάτων που έχουμε συλλέξει και πρέπει να αξιολογήσουμε.  Εστιάζοντας στο τώρα και στο παρόν, είναι ίσως δύσκολο να δούμε την τάξη και την οργάνωση που ίσως θα θέλαμε στα πράγματα γύρω μας, ή στις απαιτήσεις της πραγματικότητας.  Η ανυπομονησία ενεργοποιεί και βιασύνη, αλλά και την τάση να επιβάλλουμε το δικό μας, να ορίσουμε τον δικό μας τρόπο στα πράγματα, ή απλά να βάλουμε την σφραγίδα μας σε κάποιο τομέα. Η ανάγκη του να είμαστε παρόντες έχει να κάνει και με το περιβάλλον ανάλογα με τα ερεθίσματα που δίνονται ή που ίσως μας προσφέρουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε περισσότερο που και με ποιο τρόπο θα ενεργοποιήσουμε μια νέα πρόθεση που θα μας φέρει πιο κοντά στην αυτονομία ή την ανεξαρτητοποίηση. Κάτι διεκδικούμε.

Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη, Ερμής, Ουρανός στον Κριό εκπροσωπούν την δυναμική της φωτιάς που πυροδοτεί καταστάσεις. Συναισθηματικά, νοητικά και ψυχικά εκφραζόμαστε με ζέση, παρορμητισμό, και σβελτάδα ή τουλάχιστον φωτίζεται έντονα η ανάγκη να πάρουμε αποφάσεις. Μπορούμε να αναλάβουμε ενστικτωδώς πρωτοβουλίες ενισχύοντας την συνέχεια πραγμάτων και δραστηριοτήτων, να δώσουμε την σκυτάλη σε άλλους για να βοηθηθούμε ή να απελευθερώσουμε ενέργεια προς την κατεύθυνση εξέλιξης των σκοπών μας.

 

 Έχουμε λοιπόν έναν συναισθηματικό κύκλο που ξεκινάει ενισχύοντας κυρίως την βούληση και θα καταστήσει πιο σαφείς τις προθέσεις μας απέναντι και στους άλλους τις επόμενες 29 μέρες.  Αυτό θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Επενδύουμε ενέργεια με επιμονή και διάθεση σταθεροποίησης. Κυβερνήτης της Νέας Σελήνης ο Άρης στον Ταύρο (ζώδιο της αδυναμίας του) σηματοδοτεί την ανάγκη να προσπαθήσουμε περισσότερο εκεί που δεν νοιώθουμε ασφάλεια, να εξασκήσουμε την υπομονή μας, αλλά και να επιμείνουμε. Η δράση είναι γόνιμη σε αυτή τη θέση, φέρνει αποτέλεσμα και συνέχεια, αλλά στερείται ευελιξίας.  Ας δούμε πόσο το πείσμα και οι προσκολλήσεις μας σε κάποιους τρόπους που έχουμε μάθει να κάνουμε κάποια πράγματα μας βοηθούν και πόσο μας στερούν την εναλλακτική προσέγγιση ή διεκδίκηση ζωτικού χώρου για το εαυτό μας.

Η Αφροδίτη είναι ανάδρομη και πολύ αργή σε ταχύτητα σε αυτή τη φάση μετά την κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο και αντανακλά την ανάγκη εσωτερίκευσης της διαδικασίας αξιολόγησης ενώ προκαλεί ένα είδος “επιστροφής” στο παρελθόν για να διαπιστώσουμε κάποια πράγματα που αφορούν την δική μας στάση, ως προς το τι αγαπάμε, πως αντιλαμβανόμαστε την αυτο-εκτίμηση και γενικότερα τον ιστό που συνιστά τις επιλογές μας. Μας μιλάει για το ρίσκο.

Κάθε μορφή “επανασύνδεσης” είναι πιθανή καθώς Αφροδίτη και Άρης είναι σε αμοιβαία υποδοχή στα ζώδια της αδυναμίας τους και η συνομιλία μεταξύ του τι θέλω να έλξω και τι να διεκδικήσω ή και να διώξω από την ζωή μου θα λειτουργεί στην συχνότητα της σταθερής μουσικής υπόκρουσης ως υπενθύμιση. Ο ένας πλανήτης δίνει έναυσμα στον άλλον και δημιουργούν έναν διάλογο με θέμα “το θέλω τελικά αυτό ή δεν το θέλω;”, καθώς άνθρωποι, πράγματα και καταστάσεις έρχονται προς το μέρος μας. Τα αισθητικά κριτήρια είναι υπο εξέταση επίσης, όπως και τα επίπεδα βολής μας. Τα κριτήρια υποκειμενικά.  Η επιθυμία παίζει κυρίαρχο ρόλο, όπως και οι ευκαιρίες μέσα από εναύσματα που θα μας παροτρύνουν.

Ότι και αν συμβαίνει το κέντρο είμαστε “εμείς” όπως δηλώνει ο Κριός, και η ανάγκη να ανταποκριθούμε στην διαίσθηση, το ένστικτο και να επιβεβαιώσουμε τον εαυτό μας είναι πρωταρχική.  Οι άλλοι μπορεί να δίνουν αφορμές, να συμπρωταγωνιστούν ή να μας προσεγγίζουν, το αίτημα και η ουσία βρίσκονται μέσα μας. Είναι ένας σεληνιακός μήνας που μπορούμε να ολοκληρώσουμε, να τελειώσουμε ή να πετύχουμε αρκετά πράγματα, μέσα από δουλειά, περισσότερες ευθύνες και δεσμεύσεις. Η τελευταία όψη που κάνει η Σελήνη πριν βγει από το ζώδιο του Κριού είναι το τρίγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη.

Ερμής σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Κριό δίνουν διεξόδους και εναλλακτικές οδούς στην οργάνωση, πυροδοτούν τον νου με ξαφνικές ιδέες, οξύνουν το πνεύμα, βοηθούν να αποφασίσουμε γρήγορα και ανατρεπτικά, ενώ ενισχύουν τις νέες γνωριμίες και την επικοινωνία με φίλους και συλλογικά εγχειρήματα.

Η Αφροδίτη σε παραλληλία με τον Ουρανό, θα σημάνει μια τάση ανεξαρτητοποίησης, μια ανάγκη ανανέωσης στις σχέσεις, αλλά και εσωτερικής απελευθέρωσης, ενώ ενεργοποιεί και την δημιουργία νέων επαφών και πάλι μέσα από την τάση να εκτιμήσουμε τα πράγματα διαφορετικά. Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που σχετιζόμαστε. Αλλαγή πλεύσης σε σχέσειςς και συνεργασίες είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Η όψη που είναι ενεργή για μεγαλύτερο διάστημα και είναι ευρύτερης σημασίας είναι το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα από τα ζώδια του Ζυγού και του Αιγόκερου. Ο Δίας βρίσκεται απέναντι από τους πλανήτες στον Κριό και δηλώνει πως αλήθεια, γνώση, ηθική και επέκταση είναι αυτό προς το οποίο πρέπει να προσανατολιστούμε και να εκτοξεύσουμε την δυναμική της φωτιάς.  Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο μέσα από παιχνίδια εξουσίας ή ανάγκης να κυριαρχήσουμε σε καταστάσεις αναγκάζει να εξυγιάνουμε τομείς της ζωής μας ή να τους αλλάξουμε ριζικά. Αυτό βοηθάει να ανακτήσουμε την αυτοκυριαρχία μας. Τα σενάρια είναι πολλά, όμως μέσα από προσπάθεια, κρίσεις και πρωτοβουλίες μπορούμε να επεκτείνουμε σημαντικά την σφαίρα επιρροής μας, ή να “σκοτώσουμε” τους φόβους που δρουν υπονομευτικά στην υποστήριξη πεποιθήσεων, εμπειριών και γνώσης που έχουμε συλλέξει. Η αλήθεια είναι το κλειδί της υπέρβασης και εξυγίανσης οποιουδήποτε θέματος δρα ανασταλτικά και δημιουργεί τοξικές σχέσεις αλληλεξάρτησης. Το αν θα την ομολογήσουμε στον εαυτό μας ή στους άλλους είναι θέμα συνθηκών, αλλά και ορθής αντικειμενικής κρίσης.

Κυρίαρχο είναι το στοιχείο της Φωτιάς, υπάρχει έλλειψη στο στοιχείο του Αέρα και του Νερού, ενώ υπερισχύει η παρορμητική ποιότητα και υστερεί η σταθερή. Δυναμισμός αλλά και έλλειψη διορατικότητας. Τα πράγματα ίσως αργήσουνε λίγο περισσότερο να σταθεροποιηθούν ή να αποκτήσουν μορφή. Ας αποδεχτούμε την διαδικασία και ας κάνουμε κάποιες προσαρμογές. Η βιασύνη και ο παρορμητισμός θα δώσουμε μεγάλη ώθηση σε καταστάσεις αλλά θα έχουν και συνέπειες που δεν έχουμε προλάβει να συνυπολογίσουμε ή να εκτιμήσουμε. Χρειάζεται να εξασκήσουμε υπομονή, όπως και να αντλήσουμε ή να εξοικονομήσουμε πόρους που θα μας βοηθήσουνε να διεισδύσουμε ευκολότερα σε χώρους που επιθυμούμε, και θα καταστήσουν το έδαφος πιο γόνιμο για να ευδοκιμήσουν τα σχέδια και οι προθέσεις μας.

Μια πολύ δυναμική Νέα Σελήνη που θα μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε τον εαυτό μας. Να δούμε πόση σημασία έχει να δηλώσουμε παρόν στη ζωή μας παίρνοντας και ρίσκα, ανακτώντας κουράγιο, επιμένοντας αλλά και περιμένοντας ενίοτε, καθώς φωτίζονται πράγματα που ακόμα αξιολογούμε μέσα μας, για μπορέσουμε να ξαναπιάσουμε τον μίτο της συνέχειας που επιθυμούμε.

 

Η ενέργεια του Σεληνιακού μήνα έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί 26 – 30 Μαρτίου (Κριός), 29 Οκτωβρίου – 02 Νοεμβρίου (Ζυγός). 27 Δεκεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου (Αιγόκερως), 27 Ιουνίου – 01 Ιουλίου (Καρκίνος), Αν έχεις Κριό, Ζυγό, Καρκίνο ή Αιγόκερω ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 07 μοίρες (+/- 2) των παρορμητικών ζωδίων, ή/και αν έχεις προσωπικούς πλανήτες στις αρχές του 3ου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων.

Αν έχεις γεννηθεί 26-30 Μαρτίου τότε η θεματική της Νέας Σελήνης δίνει τον τόνο για όλη τη γενέθλια χρονιά σου. Σε κάποιο τομέα της ζωής σου θα κάνεις ένα σημαντικό ξεκίνημα.

© Eleni Kostika 2017

 

Photo credit: Anette Keys

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s