Πανσέληνος στις 21 μοίρες Ζυγού/Κριού

1601315_10152954923517192_2946600634001634689_n

 11 Απριλίου 2017, 09:07 τοπική ώρα

Ανταπόκριση στην Πρόκληση και Διορατικότητα – Ανάγκη για αλλαγή

Αφυπνίζοντας την υπόσχεση της ευτυχίας λαμβάνουμε μαθήματα ισορροπίας, μέσα στην ευρύτερη προσπάθεια να αξιολογήσουμε το υφιστάμενο στερέωμα της (κοινωνικής) πραγματικότητας μας.  

Πως τιμώ την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ατομική μου έκφραση καθώς έρχεται αντιμέτωπη με τα αληθινά μου συναισθήματα.

Η Πανσέληνος στον άξονα Ζυγού/Κριού φωτίζει και διεγείρει θέματα σχέσεων, που θα μας απασχολήσουν τις δύο επόμενες εβδομάδες. Το τι μοιραζόμαστε και τι επιλέγουμε για μας είναι κεντρικό θέμα της Πανσελήνου, καθώς μας ζητιέται να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, και αξιολογούμε ό,τι είχαμε προσχεδιάσει ή οραματιστεί. Η Σελήνη στον Ζυγό είναι η ανάγκη εναρμόνισης, αλλά και το συναίσθημα που ανταποκρίνεται με αισθητικά κριτήρια. Δίας και Ουρανός συνοδεύουν τα Φώτα (Σελήνη-Ήλιο) ενισχύοντας την διάθεση για ανανέωση, νέα ερεθίσματα, αλλαγή και περισσότερη ελευθερία, ενώ προτρέπουν να διευκρινίσουμε αλήθειες σε σχέση με ό,τι είναι δυσαρμονικό, προωθεί την ανισότητα. Μας προτρέπει να δώσουμε νόημα, αλλά και να ανταποκριθούμε διορατικά με διπλωματία σε ότι μας εκπλήξει, μας διεγείρει ή μας προκαλέσει. Το τι φαίνεται και τι είναι τελικά ισορροπημένο ζυγίζεται μέσα από την θέση της Σελήνης και κινητοποιείται κυρίως από την σχέση με το κοινωνικό περιβάλλον.

Πως διαχειριζόμαστε την πρόκληση; Πως διδάσκουμε, πως αφουγκραζόμαστε, αλλά και πως κρίνουμε όταν οι συνθήκες και το πλαίσιο ζωής μας προκαλεί να απελευθερωθούμε ή να αντιστρέψουμε τους όρους; Η έμφαση στα παρορμητικά ζώδια στον χάρτη της Πανσελήνου δίνει τον τόνο για άμεση αντίδραση, ή ανταπόκριση καθώς προσαρμόζουμε την κοινωνικότητα και τις επαφές με τους άλλους, με τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας.

Κυβερνήτης της Πανσελήνου η Αφροδίτη είναι ανάδρομη στους Ιχθύς (στην μοίρα της απόλυτης έξαρσής της), σε σύνοδο με τον Χείρωνα και ενώ πραγματοποιεί τετράγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη, είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Δία. Ενώ διερευνούμε αλλά και αναβιώνουμε τα τρωτά και ευάλωτα σημεία μας, το ερώτημα στο “τί δίνω αξία” αποκτάει διαστάσεις. Ο Χείρωνας μας ζητάει να ξεκλειδώσουμε εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης, αλλά και να δώσουμε αξία και στις αδυναμίες μας, να τις αποδεχθούμε, ακόμα και όταν κάτι μας έχει ακυρώσει  (Κρόνος), μας δυσκολεύει ή μας πονάει. Είναι μια διευκόλυνση η αμοιβαία υποδοχή της Αφροδίτης με τον Δία, που απαλύνει την τραχύτητα του τετραγώνου. Η ένταση απορροφάται από τον πλανήτη που συμβολίζει την κατανόηση, την υποστήριξη και την επέκταση. Επίσης ανάδρομος. Εδώ τονίζεται πως κάτι πρέπει ή επιχειρούμε να καταλάβουμε για το πόσο καλά αισθανόμαστε με τον εαυτό μας, πως και τι αγαπάμε, ενώ στηρίζουμε μια σχέση ή συνειδητοποιώντας και τις ελλείψεις τις δικές μας και των άλλων. Υπάρχει κατανόηση και σε εσωτερικό επίπεδο, καθώς ο Δίας αναπτύσσει με αντικειμενικότητα (Ζυγός) την όποια κριτική διαδικασία ή αναζήτηση οπτικής. Είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία να αφιερώσουμε χρόνο ακόμα και σε απόσταση από αυτά που αγαπάμε, να ξεκαθαρίσουμε πόσο πιστεύουμε ακόμη σε κάποια πράγματα, και πόσο αυτά στα οποία επιμένουμε να πιστεύουμε υποστηρίζουν της ελευθερία μας. Μια ωραία κοινωνικότητα αναπτύσσεται επίσης με την αμοιβαία υποδοχή, και σε φιλόξενο κλίμα. Το στοιχείο του νερού δεν είναι τόσο συμβατό με αυτό του αέρα, αλλά μας “δροσίζει” καθώς τα “πρέπει” και οι δυσκολίες της πραγματικότητας ή των περιορισμών δρουν παράλληλα.

Ο Δίας και η Σελήνη στον Ζυγό, είναι στο ζώδιο της έξαρσης του Κρόνου και όποια πρόκληση κι αν αντιμετωπίσουμε μπορούμε να επιλέξουμε την διπλωματία έναντι στον δογματισμό. Ξέρουμε τι είναι ορθό, αλλά δεν είναι ανάγκη να ενεργοποιήσουμε τον αυτοματισμό της απόρριψης. Εστιάζοντας σε αυτό που αρκεί για να επικοινωνήσουμε την αλήθεια ή μέρος αυτής ακόμη και σε όποιον δεν μπορεί ή δεν θέλει να την δει, θα επιτύχουμε περισσότερα. Ο Άρης στον Ταύρο (ζώδιο της έξαρσης της Σελήνης) ζητάει να ενισχύσουμε και να σταθεροποιήσουμε τον τρόπο που δρούμε ή επενδύουμε την ενέργειά μας, και η όψη χιαστή με την Σελήνη, καλεί να προσαρμόσουμε τις συνήθειες και να ρυθμίσουμε τους τρόπους αντίδρασης με πρακτικό πνεύμα. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω σε Ταυ-τετράγωνο με τον Δία και την Πανσέληνο δημιούργησε και τις συνθήκες υπονόμευσης ή ανάγκης εξυγίανσης ώστε να  υπερνικήσουμε εμπόδια και φόβους αλλά και να μην επιτρέψουμε σε σχέσεις αλληλεξάρτησης, παρεμβολές τρίτων, εσωτερικές συγκρούσεις και αίσθημα δυσφορίας, να ανατρέψουν τα δεδομένα. Οι όψεις τετραγώνου είναι αποκλίνουσες, οπότε αυτό είτε περιγράφει το εσωτερικό τοπίο της συναισθηματικής μας κατάστασης που βίωσε κάποια κρίση ή εξωτερικές συνθήκες που μας πίεσαν να προσπαθήσουμε περισσότερο για να υπερβούμε αλλά και να διευρύνουμε, ή να ισχυροποιήσουμε την σφαίρα αντίληψης της επιρροής μας στα γεγονότα τις προηγούμενες μέρες. Είναι η ενέργεια που φέρουμε εσωτερικά, το είδος της διάθεσης με το οποίο μπαίνουμε στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το δίπολο Σελήνης – Ήλιου συγκλίνει στην αντίθεση και σύνοδο αντίστοιχα, με τον Ουρανό στον Κριό, και αυτό δηλώνει την εκρηκτική, γεμάτη εκπλήξεις αλλά και ανατρεπτική δυναμική των επόμενων ημερών. Σχεδιάζουμε με ανοχή στο απρόβλεπτο. Ο Ουρανός αφυπνίζει αλλά και προκαλεί ένα είδος “ξεσπάσματος” στην όποια φόρτιση έχουμε αποκομίσει ή βρίσκουμε απέναντί μας. Τροφοδοτεί με αυθορμητισμό μια τάση ανατροπής, απελευθέρωσης, ενθουσιασμού, και ξαφνικών αποφάσεων που μπορεί να έχει μια ευρεία γκάμα εκδηλώσεων. Είναι και μια δημιουργική συνθήκη που μπορεί να δώσει σημαντικές διεξόδους και συνειδητότητα, πυροδοτεί αντιπαραθέσεις αλλά υποστηρίζει και την “αναρχική” διάσταση της ψυχοσυναισθηματικής πρόθεσης. Σε προσωπικό επίπεδο μαθαίνουμε πως να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, σε συλλογικό επίπεδο δυναμιτίζει την σταθερότητα και αφυπνίζει, ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει και σημαντική πρόοδο  στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οι διακρατικές σχέσεις αλλά και ηγετικές πρωτοβουλίες χαρακτηρίζονται από αλλαγή πλεύσης και ατομικισμό. Πολλά μπορεί να μας ξαφνιάσουν στο γεωπολιτικό σκηνικό.

Ο Ερμής επίσης ανάδρομος στον Ταύρο επιβραδύνει και μας παροτρύνει να κάνουμε ένα βήμα πίσω σταθερά, αλλά και να δώσουμε βάση σε ποιο αισθησιακές μορφές επικοινωνίας. Χαιρόμαστε τον λόγο,  και μπορούμε να επανεξετάσουμε την γονιμότητα αλλά και την πρακτικότητα των ιδεών μας. Η ακαμψία και το πείσμα είναι επίσης κυρίαρχα. Οι αρμονικές όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης υπόσχονται εύφορο έδαφος στις επαφές με άλλους, κυρίως για να βελτιώσουμε και να αξιοποιήσουμε συνθήκες συνεργασίας ή να επιστρέψουμε σε συζητήσεις, συναντήσεις και σχέσεις που είχαν μείνει ανολοκλήρωτες και απαιτούν τροποποιήσεις. Στην επικοινωνία υπάρχει βοήθεια εφόσον πρόκειται για ήδη διαμορφωμένο πλαίσιο στο οποίο κάνουμε ένα είδος επαναφοράς.

Η Σελήνη θα κάνει όψη εξαγώνου με τον Κρόνο πριν εισέλθει στο ζώδιο του Σκορπιού, οπότε το κλίμα ολοκλήρωσης θεμάτων βοηθιέται μέσα από ευκαιρίες και την διάθεση κυρίως να τελειώνουμε με εκκρεμότητες, θέτοντας όρια και προθεσμίες.

Οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν εμπεριέχουν αρκετά απρόβλεπτα, πιθανές εκπλήξεις, που όμως μας δείχνουν και μια άλλη οδό στην διαδικασία εξισορρόπησης σχέσεων ή προθέσεων και αναγκών στην ζωή μας. Η κοσμική ενέργεια ευνοεί επίσης μια ρηξικέλευθη αλλά και ξεκάθαρη αντίληψη των πραγμάτων, κυρίως σε εσωτερικό επίπεδο. Οι άλλοι βοηθούν να ανακαλύψουμε εναλλακτικές ακόμα και μέσα από την αντιπαράθεση.  

Εύχομαι να απολαύσουμε το όμορφο φεγγάρι απόψε!

Η Πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα: Αν είσαι Ζυγός με γενέθλια μεταξύ 11-18 Οκτωβρίου, Κριός με γενέθλια μεταξύ 8-15 Μαρτίου, Αιγόκερως με γενέθλια μεταξύ 08-15 Ιανουαρίου και Καρκίνος με γενέθλια μεταξύ 10-17 Ιουλίου, ή αν έχεις ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 21 (+/- 5) μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Επίσης επηρεάζεσαι αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 27 (+/-3) των μεταβλητών ζωδίων.

© Eleni Kostika 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s