Ο Ήλιος στον Ταύρο

Jan_Brueghel_d._O._-_Allegorie_van_de_geur

20 Απριλίου – 20 Μαίου 2017

Γονιμότητα/Ύλη/Αισθήσεις/Ασφάλεια/ Απόλαυση/Αυτοεκτίμηση. Ο Ταύρος ζώδιο της Γής, ανήκει στην σταθερή ποιότητα. Εστιάζουμε  σε ότι εξασφαλίζει την σταθερότητα, την συνέχεια και την ασφάλεια. Είναι περίοδος να δώσουμε μορφή σε δημιουργικές ασχολίες, να επικεντρωθούμε στην αγάπη να ικανοποιήσουμε βασικές επιθυμίες μας, αλλά και να  δούμε στην πράξη  ό,τι έχει ξεκινήσει. Ο Ήλιος στον Ταύρο, θέλει να έχει και να κατέχει σε κάθε επίπεδο, και τιμά τις αξίες του. Ορίζει αυτό που αισθάνεται και απολαμβάνει, δίνει αξία σε ό,τι αγαπά, θέλει να βλέπει γονιμότητα και καρποφορία στη ζωή. Το εύρος της εμπειρίας διερευνάται μέσα από αυτό που ικανοποιεί την φυσική υπόσταση, έχει διάρκεια και ερεθίζει τις αισθήσεις.

Είναι περίοδος να επιμείνουμε, και να δούμε πόσο αποτελεσματικοί είμαστε, καθώς και να πάρουμε αποφάσεις σε σχέση με το πώς θα συντηρήσουμε, θα διατηρήσουμε και θα ενισχύσουμε την συνέχεια. Ο Ήλιος στον Ταύρο, μας θυμίζει την ανάγκη να γειωθούμε, να εκτιμήσουμε τον έρωτα, το υλικό κομμάτι της ζωής, αλλά και την ηρεμία που μας προσφέρει η φύση. και ό,τι άλλο απολαμβάνουμε. Αναζωογονούμαστε από τον έρωτα, τον αισθησιασμό, την τέχνη, και την επαφή με την φύση. 

 

© Eleni Kostika 2017

 

Image: Jan Brueghel the Elder (1568–1625) and Peter Paul Rubens (1577–1640), Allegory of the Sense of Smell (c 1617-18), oil on panel, 65 × 111 cm, Museo Nacional del Prado, Madrid. Wikimedia Commons.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s