Άρης στον Καρκίνο

Ενισχύοντας τα “του οίκου” μας

5 Ιουνίου-20 Ιουλίου 2017

Ο Άρης μπήκε στον Καρκίνο και θα μείνει μέχρι τις 20/07.  Τα επίπεδα ενέργειάς μας μεταβάλλονται ανάλογα με τις διαθέσεις και τα συναισθήματά μας. Οι πράξεις μας χαρακτηρίζονται από συναισθηματισμό και προστατευτικότητα για ό,τι είναι “δικό μας”, την οικογένεια, τους οικείους. Δραστηριοποιούμαστε περισσότερο στα “του οίκου μας”. Ο Άρης αντιπροσωπεύει τον τρόπο που δρούμε, τον τρόπο που κάνουμε πράγματα, το τι μας κινητοποιεί, πως διεκδικούμε και πως προωθούμε τα συμφέροντά μας. Αντιπροσωπεύει επίσης την σεξουαλική μας ενέργεια, και τον τρόπο που εκφράζουμε, το πάθος αλλά και τον θυμό μας. Στον Καρκίνο βρίσκεται σε πτώση. Συνδέεται με την συναισθηματική μας κατάσταση και οι κινήσεις μας χρωματίζονται από τα επίπεδα ασφάλειας ή ανασφάλειας που νιώθουμε, αλλά και από τις αυτόματες αντιδράσεις, την διαίσθηση, και τις συνήθειες μας. Η διέλευση του Άρη στον Καρκίνο είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε ή να εστιάσουμε σε όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη να κάνουμε, ή έχουμε συνηθίσει να κάνουμε. Θα δράσουμε καλύτερα σε όποιο πεδίο μας είναι “οικείο”, και μακρυά από οποιαδήποτε συναισθηματική πίεση. Είναι μια θέση που ενισχύει την φροντίδα μας προς τους άλλους, και ιδιαίτερα όσους αντιλαμβανόμαστε ως “οικογένεια”.

Όσοι έχουνε Ήλιο, Ωροσκόπο ή Άρη σε ζώδια της Γης ή του Νερού, ίσως βρουν αυτήν την θέση του Άρη γόνιμη και  ευνοϊκή. Αν έχεις Άρη στον Καρκίνο, φέτος είναι η επιστροφή του Άρη στην γενέθλια θέση του και υποδηλώνει την έναρξη ενός διετούς κύκλου  επένδυσης της ενέργειάς σου. Είναι σκόπιμο να κάνεις έναν απολογισμό πεπραγμένων από τον Ιούνιο του 2015, και να στοχεύσεις ενισχύοντας τις κινήσεις σου και όσα θες να προωθήσεις για σένα. 

Επηρεάζονται κυρίως τα παρορμητικά ζώδια (Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι, Κριοί), και ενεργοποιούνται περισσότερο οι εκπρόσωποι του 2ου και 3ου δεκαημέρου και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 18 και 28 μοίρες (+/-3) των παραπάνω ζωδίων. 

Σημαντικές ημερομηνίες που ενεργοποιούν φόρτιση και  ανάγκη για δράση:

1-3/07 Άρης αντίθεση Πλούτωνας στις 18 μοίρες (Καρκίνου-Αιγόκερου)

14-18/7 Άρης τετράγωνο Ουρανός στις 28 μοίρες (Καρκίνος-Κριός)

© Eleni Kostika 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s