Νέα Σελήνη στις 02 μοίρες 47′ Καρκίνου

biel-morro-250579

24 Ιουνίου 2017,  02:30 UTC, 05:30 τοπική ώρα

Η γέννηση καινούργιων πραγμάτων και η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε ριζικά, θέματα του παρελθόντος.

Διαίσθηση – Εγρήγορση – Αναστάτωση – Κινητικότητα – Καλλιέργεια επαφών – Έλλειψη μέτρου – Αλλαγές

Ποιοί είναι οι “δικοί” μας άνθρωποι και πως αντιλαμβανόμαστε την “αποδοχή” και την συναισθηματική προστασία. Τι έχω “συλλέξει” στην πορεία της ζωής μου και πως αυτό αξιοποιείται;

Πως υποδέχομαι. Που ανήκω. Ποιά είναι η “φυλή” μου. Τι νοιώθω “σπίτι” μου. Ποιο είναι το περιβάλλον που αισθάνομαι “οικείο” και επιθυμώ να φροντίσω και να προστατεύσω.

Ένας υπερδραστήριος, φορτισμένος ενεργειακά, αλλά και γόνιμος σεληνιακός κύκλος ξεκινάει , που θα εγείρει ερωτήματα, φέρνει διακυμάνσεις στις διαθέσεις, ισχύ στην επικοινωνία, και πολλή κινητικότητα. Δεν θα λείψουν οι εξάρσεις παρορμητισμού αλλά και συναισθηματισμού. Ένας μήνας που θα μας προκαλέσει αλλά και θα μας ενεργοποιήσει να πραγματοποιήσουμε αλλαγές και να ανακαλύψουμε και να ξεκαθαρίσουμε τι έχουμε “συλλέξει” στην ζωή μας, που εισπράττουμε συναίσθημα και τρυφερότητα, που θέλουμε να το δώσουμε και που έχουμε βαλτώσει. Το πόσο θέλουμε, εξαρτάται από το τι νιώθουμε, και η βούληση ενεργοποιείται από την ισχύ των συναισθημάτων. Οι δεσμοί με τους άλλους μπορεί να ενδυναμωθούν ή να εξασθενήσουν ανάλογα με τα αισθήματα που τρέφουμε ή το επίπεδο ανασφάλειας που μας προκαλούν. Επίσης από αυτά που μας ζητούν ή σε σχέση με το πως μας κρίνουν.

 

Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο θέτει μια νέα πρόσθεση στην σχέση με το περιβάλλον που αισθανόμαστε οικείο, τις “συγγένειες” ή μη  με όσους μας περιβάλλουν, αλλά και το αίσθημα εκείνο της ενστικτώδους και υποσυνείδητης αντίληψης και σύνδεσης με ό,τι μας προστατεύει και έχει εγγραφεί μέσα μας από την στιγμή της γέννησης μας. Θα αντλήσουμε σημαντική πληροφορία για το παρελθόν, και την προέλευση μας και θα το επικοινωνήσουμε με άλλους, ίσως και πέρα από τα συνήθη πλαίσια της ζωής μας.

Χρειάζεται να ξεβολευτούμε για να πράξουμε, να δράσουμε αλλά και να αντιδράσουμε και ίσως να διαχωρίσουμε ή να σπάσουμε κάποια αυτόματα μοτίβα συμπεριφοράς. Ο χάρτης της Νέας Σελήνης έχει μια πολυαστρία στον Καρκίνο. Ο Καρκίνος ανήκει στο στοιχείο του νερού της ποιότητας που συλλέγεται, και εξοικονομεί, θρέφει, γαλουχεί, δρα προστατευτικά, γονιμοποιεί και ενεργοποιεί την σχέση με το παρελθόν. Η μνήμη είναι ισχυρή. Είναι το συναίσθημα που κυοφορεί καταστάσεις. Η Σελήνη στον Καρκίνο συμβολίζει το μητρικό ένστικτο, είναι η αρχετυπική μητέρα που διακρίνεται από στοργή και μεγάλο συναισθηματικό σθένος. Ό,τι φροντίσουμε αυτόν τον μήνα θα αναπτυχθεί. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία τι συναισθήματα καλλιεργούμε μέσα μας, και τι προστατεύουμε ή που επενδύουμε συναίσθημα γύρω μας.

Σελήνη, Ήλιος, Ερμής, Άρης στο υδάτινο ζώδιο του Καρκίνου, με μια ισχυρή στην θέση της κυριαρχίας της Σελήνη, που δρά ως χορηγός των άλλων τριών πλανητών. Το συναίσθημα κινητοποιεί λοιπόν την βούληση (Ήλιος), την επικοινωνία (Ερμής) και την δράση (Άρης). Ο Ερμής είναι “καμμένος” σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη και εκτός ορίων, και ο Άρης σε πτώση στον Καρκίνο αλά στην δική του τριπλότητα που δηλώνει και τύχη, επίσης εκτός ορίων. Η αναζωπύρωση συναισθημάτων που θα εκφραστούν αυθόρμητα, είναι μέρος και του προσωπικού και του συλλογικού γίγνεσθαι. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το συναίσθημα κινεί τα πάντα! Κι έτσι είναι ούτως ή άλλως, αλλά στην συγκεκριμένη περίοδο κάθε εξωτερικό ερέθισμα ενεργοποιεί το συναίσθημα πολύ περισσότερο. Επίσης αν το συναίσθημα δεν εκφραστεί ίσως προκαλέσει δυσφορία, μπλοκαρίσματα και θυμούς. Αν τρέφουμε αισθήματα για κάποιον άλλον, για οποιαδήποτε κατάσταση είναι η στιγμή να εκδηλωθούν. Οι ανάγκες μας να τραφεί το συναισθηματικό μας κομμάτι θα εξωτερικευτεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για να γίνει μια έναρξη ενός νέου κεφαλαίου εμπειρίας. Όλα αυτά που νοιώθουμε θα ειπωθούν με την συμμετοχή του Ερμή και επίσης θα εκδηλωθούν ως επιθυμίες, με πράξεις, υποσχέσεις και σημαντικά βήματα που θα ισχυροποιήσουν το αίσθημα πως τελειώσαμε (με όσα δεν αντέχουμε), και προχωράμε με όσα μάθαμε, κατανοήσαμε και πιστεύουμε.

Οι τέσσερις πλανήτες βρίσκονται στο ζώδιο της έξαρσης του Δία. Εξερευνούμε, διευρύνουμε και αναπτύσσουμε την επαφή και συνδεσιμότητα μας. Ευνοούνται ιδιαίτερα οι επαφές με ανθρώπους από το εξωτερικό, ο τομέας της φιλοξενίας, των κοινωνικών εκδηλώσεων και των ακινήτων. Πολύ ωραία συγκυρία για όσους έχουν επαφή με πολύ κόσμο, ή ζητούν την προσοχή του “κοινού” κυρίως σε καλλιτεχνικά δρώμενα. Το συλλογικό υποσυνείδητο ανταποκρίνεται αυτόματα στην ατομική έκφραση συναισθήματος.

Ταυτόχρονα ενισχύουμε της πεποιθήσεις μας, τις αξίες μας και τις γνώσεις μας.  Εσωτερικά λειτουργεί η διαίσθηση αλλά κι ένας αναβρασμός που δεν μας αφήνει αδιάφορους ή ανέπαφους.  Θα θελήσουμε να αποκαλύψουμε, ή θα μας αποκαλυφθούν πολλά και αυτό θα μας βρει περισσότερο συνειδητοποιημένους για το τι θέλουμε στην ζωή μας.

Σημαντικά ξεκαθαρίσματα στο συναισθηματικό μας κόσμο, αλλά και στις σχέσεις με τους “οικείους” προμηνύει ο σεληνιακός μήνας. Ας μιλήσουμε όμως για τις όψεις πιο συγκεκριμένα: Κατ’ αρχάς διευκολύνεται η διάλυση της αυταπάτης, ή ενός ομιχλώδους τοπίου που μπορεί να κρατούσε διάφορα πράγματα αδιευκρίνιστα από τον Απρίλιο. Ο Άρης ενεργοποιεί την μακράς διαρκείας όψη χιαστή Δία-Ποσειδώνα, και πολλά ερωτηματικά θα αρχίσουν να απαντιούνται. Παράλληλα μας βοηθάει να έχουμε κάποια κέρδη ή οφέλη. Κάνει ένα τετράγωνο με τον Δία, που βοηθάει να προχωρήσουμε πιο δυναμικά σε σχέδια (τυχερές δράσεις), αλλά μας ζητάει να προσέξουμε τον παρορμητισμό, να μην κάνουμε μεγάλα βήματα  ή να βιαστούμε να υποσχεθούμε περισσότερα από όσα μπορούμε να φέρουμε εις πέρας. Πολλές κόντρες, διαφωνίες και συγκρούσεις μπορούν να έχουν επίσης μια ευτυχή κατάληξη, ή έστω να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Άρης είναι σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, μια όψη που ευνοεί πιο εξευγενισμένες δράσεις, πνευματικές και δημιουργικές/καλλιτεχνικές δραστηριότητες και δίνει στην επιθυμία έμπνευση και ευαισθησία. Βοηθάει να φανταστούμε, και να εμπνευστούμε για το τι επιθυμούμε αλλά και να δράσουμε διαισθητικά ή υπερβατικά. Μπορούμε επίσης να συγκινήσουμε με τις πράξεις μας.

Η έμφαση στην ποιότητα του Νερού βοηθάει γενικότερα να διεισδύσουμε σε χώρους που επιθυμούμε και να ξεπεράσουμε εμπόδια. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και προσφέρει ευκαιρίες να κάνουμε επαφές, να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε ερεθίσματα, φροντίζοντας, καλλιεργώντας και ενισχύοντας αυτά που γνωρίζουμε, πιθανόν και μέσα από συνθήκες ανορθόδοξες ή αντισυμβατικές (με Ερμή και Άρη εκτός ορίων). Αν δραστηριοποιηθούμε σε περιβάλλοντα που μας είναι ανοίκεια κερδίζουμε περισσότερα. Η Νέα Σελήνη μας βοηθάει να επικοινωνήσουμε με τρυφερότητα και συναίσθημα, αλλά και να αντιδράσουμε αποτελεσματικά ή να προστατεύσουμε με σθένος οτιδήποτε μας απειλεί. Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση θα είναι άμεση!

Άλλη μια σημαντική συγκλίνουσα όψη χαρακτηρίζει τον χάρτη της Νέας Σελήνης και αυτή είναι η Αφροδίτη στον Ταύρο σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Μια όψη που ενισχύει τις ερωτικές επιθυμίες και το πάθος, την ανάγκη να απολαύσουμε, να κοινωνικοποιηθούμε με σκοπό την ενίσχυση και τα αμοιβαία οφέλη, ή να έρθουμε πολύ πιο κοντά με άλλους. Προκαλεί και προσκολλήσεις ή εμμονές! Οι σχέσεις αλληλεξάρτησης όπως και θέματα εμπιστοσύνης και κτητικότητας είναι επίσης στο προσκήνιο. Οι δύο πλανήτες βοηθούν να αναπτύξουμε σχέσεις, ύλη και οικονομικά και να μοιραστούμε είτε σε επιχειρηματικό ή σε προσωπικό επίπεδο. Η διάθεση να ελέγξουμε είναι πιο εμφανής και δρά ανεξάρτητα και με θετικό τρόπο. Στις σχέσεις μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερα και να διεισδύσουμε περισσότερο στον ψυχισμό του άλλου. Η Αφροδίτη είναι σε θέση κυριαρχίας, και επίσης στο ζώδιο της έξαρσης της Σελήνης. Ο σεληνιακός μήνας θα βοηθήσει να δούμε κάτι να διευκολύνεται στο οικονομικό κομμάτι περισσότερο σε ότι αφορά αυτά που έχουμε ή κατέχουμε.

 

Είναι έντονος μήνας, καθώς Ερμής, Ήλιος, Άρης στην διέλευση τους από τον Καρκίνο θα πραγματοποιήσουν αντιθέσεις και τετράγωνα, με Πλούτωνα και Ουρανό. Υπάρχει μεγάλη έμφαση στην παρορμητική ποιότητα και στο στοιχείο του Νερού. Αυτό αυτομάτως φέρνει στο νου ένα νέο αρκετά ζωηρό και παρακινητικό (συναισθηματικό) ταξίδι! Το Νερό είναι συναίσθημα και η παρορμητική ποιότητα θα φέρει καινούργιες εμπειρίες και εναύσματα αλλά και ανταπόκριση στις σχέσεις με άλλους. Οι αντιθέσεις με τον Πλούτωνα θα αναδείξουν “κρυφά” θέματα στις σχέσεις με τους άλλους, τριγωνοποιήσεις, πιθανότατα και κάποιες κρίσεις για πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε στον εαυτό μας.  Αυτό που μας ζητείται είναι αυτοκυριαρχία η οποία θα δώσει την ευκαιρία και να ισχυροποιήσουμε την θέση μας, αλλά και να νιώσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η τάση να ελέγξουμε τους άλλους δεν θα λειτουργήσει, αλλά μπορούμε να πετύχουμε πολλά σημαντικά μέσα από προσπάθεια που θα έχουν αντίκτυπο.  Τα τετράγωνα με τον Ουρανό, είναι σαν να δυναμιτίζουν την καθημερινότητα με απρόβλεπτα, που μας ζητούν να “ξυπνήσουμε” και να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς, καθώς η ζώνη της βολής μας παρενοχλείται. Κάτι που βιώνω ως ενόχληση ή με διακόπτει, μου υπενθυμίζει πως κάτι πρέπει κι εγώ να λειτουργήσω με διαφορετικό τρόπο. Αυτό που πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε είναι πως χωρίς τις σκληρές όψεις δεν ενεργοποιούμαστε και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην ζωή μας. Άρα αυτό είναι μήνας που θα δούμε αλλαγές, και μπορούμε επίσης να αλλάξουμε πράγματα.

Η Σελήνη αποκλίνει από ένα τετράγωνο με τον Χείρωνα στου Ιχθείς, και αυτό δείχνει πως βαίνουμε προς τον νέο κύκλο νιώθοντας ευάλωτοι και ευαίσθητοι, ιδιαίτερα αν ανήκουμε στο τέλος του 3ου δεκαημέρου των μεταβλητών και αρχών του 1ου δεκαημέρου των παρορμητικών. Σε συλλογικό επίπεδο,  ίσως ένα είδος “πόνου” ή συγκίνησης που κάτι μας δίδαξε στην συνεύρεση με άλλους, ένα αίσθημα του τι μας καθιστά τελικά αποξενωμένους έγινε περισσότερο συνειδητό. Η Σελήνη είναι όμως πολύ ισχυρή στον Καρκίνο, η θηλυκή πλευρά (yin) που λειτουργεί ενωτικά και διαπιστώνει πως όλα αλληλεπιδρούν και είναι αλληλένδετα είναι η στιγμή να φωτιστεί. Η Νέα Σελήνη θα μας παρακινήσει να φροντίσουμε αυτήν την πλευρά, αλλά και με την παρουσία του Άρη που αναστατώνει τα “νερά” να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε και να αποβάλλουμε τα στοιχεία εκείνα που δημιουργούν “τοξικότητα”  ή  βάλτωμα στις αλληλεπιδράσεις με άλλους, και με το περιβάλλον.

Η Σελήνη συγκλίνει στην σύνοδο με τον Ερμή, και διαίσθηση και αντίληψη μας βοηθούν να επικοινωνήσουμε και να εναρμονίσουμε λογική και συναίσθημα. Μπορούμε να φροντίσουμε το σώμα μας και να δώσουμε σημασία στην τροφή σώματος, συναισθήματος και νου. Η τελευταία όψη που κάνει η Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου είναι ένα τετράγωνο με τον Ουρανό, που δείχνει πως ο κύκλος αυτός της Σελήνης θα έχει απρόβλεπτα γεγονότα, ίσως αναστατώσει σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο, αλλά και θα τονίσει την ανάγκη να απελευθερωθούμε από καταστάσεις, να δράσουμε επαναστατικά, να σπάσουμε την ρουτίνα, να βρούμε διεξόδους όπως και να ανανεωθούμε κάνοντας καινούργια πράγματα.

 

 

Να θυμάμαι: Το συναίσθημα ενώνει και κινεί τα πάντα. Όλοι ένα χάδι αποζητάμε τελικά.

Να συμφιλιωθώ: Με αυτά που δεν μπορώ να ελέγξω.

 Οι επόμενες 29 μέρες θα αναδείξουν το που πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, και επίσης θα μας φανερώσουν ένα σημαντικό “τέλος” σε κάτι που αφορά το παρελθόν.

 

Εάν γνωρίζεις σε ποιόν οίκο βρίσκεται η 2η μοίρα του Καρκίνου στο γενέθλιο ωροσκόπιο, αυτός είναι και ο τομέας της ζωής σου που πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη, εκεί θα αντιληφθείς πως θα κάνεις μια νέα εκκίνηση. Αυτός είναι ο τομέας της ζωής που θα εστιάσεις, και από τον οποίο θα κληθείς να αντλήσεις ενέργεια, να επενδύσεις ενέργεια, αλλά και να ενισχύσεις κάτι, λόγω της θέσης του Άρη. Αυτήν την ενέργεια θα την διοχετεύσεις στον οίκο που είναι ο Αιγόκερως. Επίσης γεγονότα που ανακύπτουν στους οίκους που βρίσκεται ο Αιγόκερως, ο Κριός, και ο Ζυγός θα φορτίσουν τον τομέα του Καρκίνου.

Η ενέργεια του Σεληνιακού μήνα έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί 22 – 26 Ιουνίου (Καρκίνος), 22 – 26 Δεκεμβρίου (Αιγόκερως), 23 – 27 Σεπτεμβρίου (Ζυγοί), 21 – 25 Μαρτίου (Κριοί). Αν έχεις Καρκίνο, Αιγόκερω, Ζυγό, Κριό ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις 02 μοίρες (+/- 2) των παρορμητικών ζωδίων. Η Νέα Σελήνη επηρεάζει επίσης το 2ο και 3ο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων και το 2ο δεκαήμερο των ζωδίων του Νερού (Καρκίνους, Ιχθύς, Σκορπιούς). Ευνοεί το 2ο δεκαήμερο των ζωδίων της Γής (Ταύρους – Αιγόκερους – Παρθένους).

Αν έχεις γεννηθεί 22-26 Ιουνίου τότε η θεματική της Νέας Σελήνης δίνει τον τόνο για όλη τη γενέθλια χρονιά σου. Σε κάποιο τομέα της ζωής σου θα κάνεις ένα σημαντικό ξεκίνημα.

 

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπόψη μου τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών)

© Eleni Kostika 2017

 

 

Photo by Biel Morro on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s