Πανσέληνος στις 17 μοίρες 09′ Αιγόκερου

todd-diemer-113293

09 Ιουλίου 2017, 07:06 τοπική ώρα

Τα “μυστήρια” της ζωής – Ψυχικός συντονισμός με τα κίνητρα των άλλων

Εξυγίανση – Ενδυνάμωση – Συναισθηματική κάθαρση

Που βρίσκομαι στον δρόμο της προσωπικής μου εξέλιξης

Αντίληψη δημιουργικής δύναμης

Το ένστικτο της αυτο-προστασίας και της αυτο-συντήρησης κινητοποιεί αντιδράσεις και γρήγορες αποφάσεις, ενώ αντιμετωπίζουμε μια ολοκλήρωση ή ένα “τέλος”

Πως κάνουμε χρήση της εξουσίας που κατέχουμε. Πως ανταποκρινόμαστε δυναμικά με ώριμο τρόπο.

Συλλογικό τοπίο: Η αντίληψη της προστασίας ή του καταφυγίου που προσφέρουν μεγάλοι οργανισμοί και ιδρύματα. Πολιτική εξουσία, χρήση και κατάχρηση (Rudyard για την 18η μοίρα Αιγόκερου). Kρατικοί οργανισμοί και μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα. Γυναίκες σε υψηλές ή επικίνδυνες θέσεις. Ανάληψη θέσεων εξουσίας (σε μυστικές υπηρεσίες). Αποκαλύψεις από το παρελθόν, μηχανισμοί εξουσίας και διαπλοκής. Power deals και σημαντικά εθνικά θέματα. Η συρροή του πλήθους και η δύναμη που παρασύρει ή κινητοποιεί. Σημαντικά γεγονότα δημόσιου χαρακτήρα που συνδέουν το προσωπικό με το συλλογικό υποσυνείδητο.

(-): Δίνουμε προσοχή: Υπερβολικές απαιτήσεις που έχουμε από τους άλλους, στην αντίδραση που κινητοποιείται από ακραία συναισθήματα, στον υπερβολικό ζήλο, στην εμμονή της προσκόλλησης σε συναισθήματα, ή της κατάχρησης της επιρροής μας στον περίγυρο στην προσπάθεια να επιτύχουμε πράγματα ή ν’ αντιμετωπίσουμε κρίσεις. Στην τιμωρητική διάθεση που βασίζεται στην ακαμψία της αντίληψης ή των πεποιθήσεων.

(+): Επιτυχία σε επαγγελματικές συμφωνίες και συναλλαγές. Αντίληψη ισχύος που ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση στόχων. Η συνείδηση της εξέλιξης σε βάθος χρόνου. Διακρίνουμε με ευκρίνεια που έχουμε επιτρέψει να μας εξουσιάζουν, που σχέσεις αλληλεξάρτησης μας καταπιέζουν, και επιζητούμε να ανακτήσουμε την αυτοκυριαρχία μας. Ριζική εκκαθάριση θεμάτων από το παρελθόν.  Κάθε κρίση θα μας φέρει πιο κοντά στην σύνδεση με τις δομές και τους πόρους που θα μας στηρίξουν. Αναζωογόνηση και εξυγίανση της φυσικής κατάστασης. Κοινωνικότητα με στόχους. Επίδειξη ωριμότητας απέναντι σε εξωγενείς προκλήσεις.

Συμβουλή: Η εξουδετέρωση εντάσεων προκύπτει με την ανάληψη πρωτοβουλίας, την τολμηρή καινοτομία και δημιουργικότητα, την ορθή χρήση της ελευθερίας, την ανατροπή των όρων, την εναλλακτική προσέγγιση, ανάκτηση της αυτονομίας και ενίοτε της αποστασιοποίησης μας από τους άλλους. Όταν τα στηρίγματα μας κλονίζονται, κατανοούμε περισσότερα και ερχόμαστε σε επαφή με την συνείδηση της ύπαρξης μας. (Κριός απέναντι από το Ταυ-τετράγωνο)

Μια ουσιαστική, διεισδυτική και δυναμική πανσέληνος που βοηθάει να αντιληφθούμε την έννοια της προσωπικής ισχύος, και πως μπορούμε να μεταμορφώσουμε την σχέση με το “περιβάλλον”. Η πανσέληνος αυτή στο ζώδιο του Αιγόκερω εξωτερικεύει και αναδεικνύει διαδικασίες που μας βοηθούν να απεμπλακούμε από τις “προσκολλήσεις” και εμμονές μας, και να κάνουμε μεγάλες ριζικές αλλαγές με πειθαρχημένο τρόπο. Είναι μια περίοδος που κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να  “σπάσουμε” τα ταμπού ή όλα εκείνα που επιτρέπουν να εξουσιοδοτούμε άλλους να ενεργούν για λογαριασμό μας. Η ανάγκη να ελέγξουμε το περιβάλλον μας είναι στο προσκήνιο, είτε αυτό είναι προσωπικό, επαγγελματικό, ή ψυχικό και συναισθηματικό. Θέματα στέγης, προστασίας, ασφάλειας και της “οικείας” ζώνης της ζωής, ενεργοποιήθηκαν με τον κύκλο της Νέας Σελήνης στον Καρκίνο στις 24 Ιουνίου, και μέσα από την Πανσέληνο στον Αιγόκερω, βλέπουμε μια συνολική εικόνα που φορτίζει την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την τάξη απέναντι σε όσα διακυβεύονται, έχουμε καλλιεργήσει στο χρόνο ή φωτίζουν το πως εκλαμβάνουμε την υποστήριξη δομών και ευρύτερων στόχων ζωής.

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, και απέναντι ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Άρη στον Καρκίνο πυροδοτούν μια πολύ ισχυρή ενεργειακή ατμόσφαιρα που είτε μας φέρνει αντιμέτωπους με εξουσιαστικά σχήματα και δυνάμεις που μας επιβάλλονται έξωθεν ή με την ανάγκη να ανταποκριθούμε με αυτοκυριαρχία πειθαρχημένα και με ωριμότητα στην τάση μαχητικής βούλησης δικής μας ή των άλλων. Απαιτείται εξυγίανση και εκκαθάριση και αυτό μας φέρνει σε μεγάλη εγγύτητα με τους φυσικούς κύκλους της ζωής: τον θάνατο και την αναγέννηση.

Το που μπορούμε να στηριχθούμε είναι ένα στοίχημα της Πανσελήνου η οποία μπορεί είτε να μας ενδυναμώσει ή να μας καταστήσει ανίσχυρους αν επιχειρήσουμε να αντιμετωπίσουμε ή να καλύψουμε θέματα με επιφανειακό τρόπο.

Ο Δίας από τον Ζυγό σε ταυ-τετράγωνο με την Πανσέληνο εξωτερίκευσε τις αφορμές να ειπωθούν αλήθειες τις μέρες που προηγήθηκαν, έδωσε διάσταση στα συναισθήματα και ουσιαστικά φώτισε την ανάγκη κατανόησης των σχέσεων μέσα από το πρίσμα του ισότιμου πάρε-δώσε.  Το ταυ τετράγωνο είναι ένας δυναμικός και δραστήριος σχηματισμός που κινητοποιεί την ανάγκη να βάλουμε την σφραγίδα μας κάπου, να βρούμε έδαφος να εκφραστούμε ακόμα και μέσα από την υπερβολή. Αυτός ο σχηματισμός είτε ενεργοποιεί ή αποσταθεροποιεί την εξισορρόπηση του διπόλου Καρκίνου-Αιγόκερου που καλούμαστε να διαπραγματευτούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες και συμβολίζουν την ασφάλεια και τις δομές που μας στηρίζουν. Δόθηκε η ώθηση μέσα από την παρορμητική ποιότητα να εξωτερικεύθεί η ανάληψη δράσης και η πρωτοβουλία να προβάλλουμε την ανεξαρτησία και την ελευθερία, αλλά και το δικαίωμα στην ατομικότητα μας ή να δείξουμε ποιοί είμαστε (Κριός απέναντι από τον Ζυγό). Απελευθερώνεται ο αυθορμητισμός και ανατρέπουμε καταστάσεις, καταφέραμε να επιτύχουμε ή να αναπτύξουμε ένα “δρόμο”, μία απόψη, ενώ διαπραγματευόμαστε παράλληλα τον τρόπο κυριαρχίας, εξισσορόπησης αλλά και εξυγίανσης συναισθημάτων που μας κατακλύζουν, ή μας καταπίεζαν όσον αφορά στην συνέχεια.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι σε αδυναμία και ενώ η τάση είναι να ελέγξει το συναίσθημα, είναι και στο ζώδιο της έξαρσης του Άρη που βρίσκεται απέναντι στον Καρκίνο, πράγμα που ενισχύει τη τάση να δράσουμε κυκλοθυμικά και να εξωτερικεύουμε θυμούς ή κόντρες και αντιρρήσεις. Σε κάθε περίπτωση η βούληση θα δράσει είτε για να προστατεύσει ή για να γεννήσει καινούργια πράγματα. Αυτή η σχέση εξάρει την αντίδραση και αντίσταση, αλλά και την απεμπλοκή μας από ισχυρά συναισθήματα που ενεργοποιούνται στην επαφή μας με το περιβάλλον ή όποιους ερχόμαστε σε επαφή. Το πάθος και η επιθυμία για έλεγχο εντείνονται. Μπορούμε να κόψουμε δρόμο, αλλά και να ενισχύσουμε την ουσιαστική επαφή με σύνολα ανθρώπων, με γνώμονα την δημιουργία και συγκεκριμένους αντικειμενικούς στόχους. Το συναίσθημα είτε συμφιλιώνει ή διαχωρίζει την θέση μας ανάλογα με την οπτική που θα υιοθετήσουμε. Ο Άρης στο ζώδιο της πτώσης παρουσιάζει μια αστάθεια στις δράσεις που όμως περιορίζεται και δρά πειθαρχημένα και με δημιουργικό στόχο λόγω της θέσης Σελήνης που του δίνει κίνητρο. Αυτό το μείγμα έχει στοιχεία μιας πανίσχυρης δυναμικής επίτευξης πολύ ουσιαστικών συνειδητοποιήσεων, σύνδεσης με σύνολα ανθρώπων με τα οποία μας συνδέουν μεταμορφωτικές εμπειρίες, δημιουργικής δυναμικής, επίτευξης εγχειρημάτων και αντικειμενικής αντίληψης της θέσης μας στο παρόν και της αίσθησης της συνέχειας στο περιβάλλον που κινούμαστε και ζούμε. Οι ενεργιακές σχέσεις ξεθάβουν και αποκαλύπτουν πράγματα και συναισθήματα. Ό,τι βλέπουμε υπάρχει και μέσα μας.

Γιατι ειδικά αυτή η Πανσέληνος είναι πολύ σημαντική:

Μέσα από την διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (2008-2023) γίνεται μια σαρωτική μεταμόρφωση στις αξίες, στους πόρους και τις δομές  που μας στηρίζουν που σταδιακά ελέγχουν όλο και λιγότεροι (εκείνοι που κατέχουν ή ελέγχουν τον “πλούτο”). Αυτή η διαδικασία που ονομάσαμε ευρέως “κρίση” αναδεικνύεται από αυτή τη διέλευση και έχει αντίκτυπο στο απέναντι ζώδιο τον Καρκίνο (το μέσα μας, το υποσυνείδητο μας, την διαισθητική μας ικανότητα, την συναισθηματική και συμβιωτική έκφραση της ζωής, της γέννησης, της ασφάλειας της προστασίας  και της προέλευσης). Ο Καρκίνος είναι ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη που καλλιεργεί, γαλουχεί και διασφαλίζει την συνέχεια. Αν κοιτάξουμε το γενέθλιο χάρτη μας θα δούμε πως ο οίκος του Καρκίνου είναι και ο τομέας της ζωής που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες αλλαγές και επιρροή απο το 2008 εώς σήμερα. Η Σελήνη είναι ο δείκτης της υγειούς σχέσης με την καθημερινότητα. Συλλογικά και προσωπικά, ο τρόπος ζωής και διαβίωσης μας λοιπόν δέχεται μια μακροχρόνια επιρροή που μεταμορφώνει τις συνθήκες που ζούμε, την σχέση μας με τον πλανήτη που είναι το ευρύτερο μας “σπίτι” και την φύση που μας θρέφει. Μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια που ο Πλούτωνας διασχίζει τον Αιγόκερω, πραγματοποιούνται 15 Πανσέληνοι στον Αιγόκερω, και 5 από αυτές φέρνουν την Σελήνη σε μεγάλη εγγύτητα με τον Πλούτωνα με ανοχή (0-5 μοίρες). Η παρούσα Πανσέληνος έχει απόκλιση μόνο 1 μοίρα από τον Πλούτωνα. Εδώ οι ενέργειες που εκπροσωπούν οι δύο πλανήτες ενσωματώνονται. Η Σελήνη έχει σχέση με το συναίσθημα και το υποσυνείδητο και ο Πλούτωνας εκφράζει την “αόρατη” δύναμη και την ενέργεια που αναγεννά, φέρνει στο φώς, ανακυκλώνει, μεταμορφώνει, εξοντώνει, μεταλλάσσει, ξεγυμνώνει, καταστρέφει, μαγνητίζει, θανατώνει, και εξυγιαίνει. Η Σελήνη είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στην Γή και ο Πλούτωνας ο πιο μακρινός, ουσιαστικά ορίζει το τέλος του ηλιακού συστήματος και την αρχή του σύμπαντος. Όλα είναι δυνατά! Η Σελήνη γεννά ο Πλούτωνας θανατώνει και αναγεννά. Τεράστια δύναμη δημιουργίας, αναγέννησης αλλά και επιβολής, καθώς ο Αιγόκερως εργάζεται, πειθαρχεί κρίνει και βάζει σε τάξη. Η Σελήνη συμβολίζει επίσης τον κόσμο, το συλλογικό αίσθημα και τις γυναίκες. Πρώτα απ’ όλα είμαστε συλλογικά και προσωπικά ιδιαίτερα συντονισμένοι με τις μακροχρόνιες αλλαγές που συντελούνται και πως μας επηρεάζουν. Να τις επεξεργαστούμε σε βάθος και ουσιαστικά. Στην συνέχεια συνειδητοποιούμε την ανάγκη συμφιλίωσης με όσα δεν μπορούμε να ελέγξουμε (ο φυσικός κύκλος της ζωής). Πόσο λοιπόν έχουμε χάσει την σχέση μας με τον εξελικτικό μας δρόμο, πόσο έχουμε προχωρήσει, τι μας έχει καταστήσει ανίσχυρους και πως στην συνέχεια θα επιβληθούμε και θα ξεκαθαρίσουμε καταστάσεις. Στην εγγύτητα τους λοιπόν οι δύο πλανήτες και μέσα από την Πανσέληνο καθώς ο Ήλιος (βούληση – κέντρο της ζωής) φωτίζει την Σελήνη ξεπροβάλλει όλη αυτή η ένταση και συνείδηση σε σχέση με τα συστήματα και τους πόρους που μας στηρίζουν και από τους οποίους εξαρτόμαστε. Βλέπουμε καλύτερα μια συνολικότερη εικόνα και μας δίνεται η ευκαιρία να διεισδύσουμε πιο ουσιαστικά στον κύκλο της προσωπικής αλλά και συλλογικής εξέλιξης μας και εξωτερικεύεται η παρόρμηση να ενισχύσουμε την ζωή μας, το πάθος μας, να επιτύχουμε πράγματα.

Κάθε κύκλο Νέας Σελήνης στον Καρκίνο και στον Αιγόκερω που γίνονται στην καρδιά του καλοκαιριού και του χειμώνα, είναι κρίσιμες όσον αφορά στον απολογισμό της ζωής μας καθώς φωτίζουν την σχέση μας με τον χρόνο. Είναι καίριοι κύκλοι απολογισμού σε συνάρτηση με ό,τι έχουμε “φυτέψει” και πως το φροντίζουμε (Καρκίνος) και πόσο ισχυρό είναι για να μας στηρίξει και να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την συνέχεια (Αιγόκερως). Το δέντρο θέλει κλάδεμα για να αναπτύξει πιο ισχυρές ρίζες. Έτσι και ό,τι δημιουργούμε, γεννάμε και φροντίζουμε κάποια στιγμή απαιτεί περιορισμό και σκληρή δουλειά, όπως και ωριμότητα και κρίση ώστε να πετάξουμε τα περιττά και να το ενισχύσουμε. Αυτός ο κύκλος που διανύουμε μας φέρνει αντιμέτωπους με πολύ ουσιαστικό τρόπο με τα διλλήματα του τι ενισχύουμε Ήλιος-Άρης και τι πρέπει να αλλάξουμε ριζικά στον τρόπο ζωής μας Σελήνη-Πλούτωνας, ιδιαίτερα σε σχέση με τους πόρους και τις δομές που μας στηρίζουν. Κάτι φεύγει και κάτι αναγεννιέται. Μπορώ να πενθώ γιαυτο που φεύγει και ταυτόχρονα να καλλιεργώ το έδαφος γι αυτό που έρχεται;

Είναι ευκαιρία και προσωπικά και συλλογικα να κάνουμε έναν συνειδητό απολογισμό το τι φέρουμε σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο όσον αφορά σε στόχους και εξέλιξη ζωής, από την  Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε στις 17 μοίρες Αιγόκερου και έγινε στις 8 Ιανουαρίου 2008. Που ήμασταν τότε ψυχικά και συναισθηματικά και πόσο έχουμε εξελιχθεί μέσα από τις εμπειρίες και τα βιώματά μας στο διάστημα των 9 ετών που έχει μεσολαβήσει. Πόσο έχουν αλλάξει οι αξίες και τα στηρίγματά μας, και τι έχουμε πράξει εμείς ή πως έχουμε ανταποκριθεί μέσα σε αυτά τα χρόνια για να ενισχύσουμε ή να αποδυναμώσουμε τον εαυτό μας.

Κυβερνήτης της Σελήνης στον Αιγόκερω, ο Κρόνος σε ανάδρομη πορεία στις 22 μοίρες Τοξότη, κάνει μια όψη χιαστή με τον Άρη στον Καρκίνο, και τονίζει την ανάγκη συμφιλίωσης με ένα “τέλος” ή μια ολοκλήρωση που ενδεχομένως έχει δυσκολίες. Πρέπει να φύγω από κάπου, κάτι να αποχωριστώ και αυτό σημαίνει πως οφείλω να απελευθερωθώ από δομές σκέψης και μοτίβα αντίληψης που είτε αναχαιτίζουν ή δεν εξυπηρετούν την εξέλιξή μου.  Μπορεί να πρέπει να αποχωριστώ τον εσωτερικό μου “δάσκαλο” ή κήρυκα που έχει ολοκληρώσει το έργο του, αλλά να κρατήσω την εμπειρία και την γνώση.   Αυτό το στοιχείο είναι υπο επεξεργασία μέχρι τις 26/08 που ο Κρόνος ξεκινάει την ορθόδρομη πορεία του.

Σαν υποσημείωση ο Ερμής στον Λέοντα και η Αφροδίτη στους Διδύμους σε εξάγωνο μας δείχνουν πως μέσα από ένα φιλικό και ανάλαφρο κλίμα επικοινωνίας, όπως και με χιούμορ μπορούμε να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα ή περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε αν δεν δώσουμε τροφή στην ευθιξία ή άκαμπτη διάθεση που δρα κριτικά.

Ο Ερμής στον Λέοντα είναι ο μόνος πλανήτης σε σταθερό ζώδιο και άρα μέσα από την επικοινωνία μπορούμε να δούμε κάποια σταθερότητα. Είναι μια μεταμορφωτική και δυνατή Πανσέληνος που πέρα απο όλα τα άλλα μπορεί να μας βοηθήσει να λειτουργήσουμε με συναισθηματική ωριμότητα, και να αλλάξουμε ριζικά συνήθειες που μας κρατούν δέσμιους στο παρελθόν.

Εύχομαι να απολαύσουμε μια όμορφη Πανσέληνο!

 

Η Πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί 7-11 Ιουλίου (Καρκίνος), 6-10 Ιανουαρίου (Αιγόκερως), 8-13 Οκτωβρίου (Ζυγός), 5-9 Απριλίου (Κριός) ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο στις 17 (+/-2) μοίρες ή 22 (+/-2) μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Είναι ευνοϊκή περισσότερο για τα ζώδια της Γής και του Νερού του τέλους του 2ου δεκαημέρου.

 

© Eleni Kostika 2017

Photo by Todd Diemer on Unsplash

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s