Νέα Σελήνη στις 00 μοίρες και 44′ Λέοντα

lion-wild-africa-african

23 Ιουλίου 2017, 11:46 τοπική ώρα

Έκρηξη δημιουργικότητας, πάθος και ζωτική δύναμη

Η αρχή του “τέλους” ή της ολοκλήρωσης ενός δημιουργικού κύκλου ζωής.

Αναζωογόνηση σώματος, ψυχής και πνεύματος

Διαίρει και βασίλευε

Ο “δικός” μου τρόπος

Κατακτώντας την ζωή με κέντρο την καρδιά

 Ένας νέος σεληνιακός μήνας ξεκινάει στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα. Ο Λέοντας ανήκει στα ζώδια του σταθερού σταυρού, έχει την ποιότητα της φωτιάς που διατηρείται ενεργή, και εκπέμπει θερμότητα, χαρακτηριστικά που εκδηλώνονται ως σθένος, αφοσίωση, αγάπη, ακτινοβολία και ζωτικότητα. Κυβερνήτης του Λέοντα ο Ήλιος, το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, η πιο ζωτική πηγή ενέργειας για τον πλανήτη Γη. Χωρίς τον Ήλιο δεν υπάρχει η ζωή. Αυτός ο σεληνιακός μήνας εστιάζει στον εαυτό, την σχέση με το τι μας δίνει ζωή (συναισθηματικά-ψυχικά-πνευματικά-σωματικά), την σχέση με τα δημιουργήματα μας, και την επαφή με το κέντρο του εαυτού -την καρδιά.

Ο σημαντικός σεληνιακός μήνας που ξεκινάει στις 23/07 εγείρει ερωτήματα σε σχέση με το που και πώς εισπράττουμε επιβεβαίωση, νοιώθουμε δημιουργικοί και σε επαφή με τον αυθεντικό μας εαυτό. Παράλληλα ο Νέος αυτός κύκλος της Σελήνης μας εισάγει και στην περίοδο των εκλείψεων του Αυγούστου που γίνονται στον άξονα Υδροχόου/Λέοντα (7/08 Πανσέληνος-Έκλειψη Σελήνης), και (21/08 Έκλειψη Ηλίου).

Η Νέα Σελήνη είναι η σύνοδος Σελήνης/Ήλιου που σηματοδοτεί ένα σημείο άφιξης και αφετηρίας ταυτόχρονα, ενός αέναου κύκλου 29.5 ημερών, μέσα στη συνεχή κίνηση των πλανητών στο ηλιακό σύστημα. Συμβολίζει την εσωτερική επεξεργασία της εμπειρίας που είναι ίσως η πιο κοντινή στην ιδιοσυστασία και στην ατομικότητα μας. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο, οι φάσεις της Σελήνης λειτουργούν ως δείκτες συγχρονισμού του συναισθήματος με την βούληση: αυτός ο συγχρονισμός είναι που ουσιαστικά καθορίζει τις αποφάσεις στη ζωή.

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στην μηδενική μοίρα του Λέοντα, και δίνει μεγαλύτερη έμφαση ακόμα στην έννοια μιας νέας αφετηρίας σε ένα πεδίο έκφρασης που ίσως ακόμα δεν μας είναι οικείο. Είναι όμως αυτό το πρώτο στάδιο της έκφρασης του ζωδίου που είναι και το πιο “αγνό”. Είναι σαν να καλούμαστε να εκφράσουμε την ζωτική μας ενέργεια, την βούληση, και το συναίσθημα στην πιο αγνή μορφή αυθεντικότητας, γενναιοδωρίας, αγάπης, δημιουργικότητας, γενναιότητας, ενθουσιασμού και ζεστασιάς. Ο Ήλιος στον Λέοντα είναι σε κυριαρχία και πολύ ισχυρός, και τονίζει ιδιαίτερα το που εστιάζουμε και σε τι δίνουμε έμφαση στην ζωή μας. Τι θέλουμε για μας. Το κέντρο μας η ‘καρδιά’. Και αυτό θα φροντίσουμε να το κάνουμε γνωστό αλλά και να το δείξουμε στους άλλους με πράξεις. Μαζί με τα φώτα (Ήλιο-Σελήνη) βρίσκεται και ο Άρης σε σύνοδο. Ο Άρης ο πλανήτης της δράσης, της επιθυμίας και της διεκδίκησης, προσδίδει στην βούληση και στο συναίσθημα κουράγιο, ζέση, σθένος αυτονομία. Η Νέα Σελήνη προμηνύει έναν δραστήριο μήνα που ό,τι και να μας συμβαίνει η σχέση με το “εγώ” και με τον “εαυτό” θα αναδυθεί και θα αναδείξει μια νέα περιοχή εξερεύνησης. Θα μας βοηθήσει να δείξουμε ταλέντα, επιθυμίες, το πού είμαστε καλοί. Η τροφοδοσία της καρδιάς μας είναι σημαντικό να ικανοποιηθεί. Υπάρχει πολύ φωτιά στον χάρτη της Νέας Σελήνης, ο Ήλιος κυβερνάει την καρδιά και ο Άρης το κεφάλι και το αίμα. Ο Άρης παραδοσιακά είναι και κακεργέτης μπορεί δηλαδή να “βλάψει”, να τραυματίσει. Η υγεία και κυρίως η φυσική κατάσταση και τα επιπέδα ενέργειας μας, είναι κάτι που θα πρέπει να φροντίσουμε. Η κάθε θετική πρόκληση μας αναζωογονεί και κάθε πρόκληση αρνητική μας “ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι”. Θα χρειαστούμε σε σωματικό επίπεδο ένα είδος “cooling” μέσα από την διατροφή. Υπάρχει τάση για φλεγμονές και καψίματα.

Ο Λέων είναι το βασιλικό ζώδιο, αποζητά την προσοχή, μπορεί να είναι χαρισματικό,  και να δραματοποιεί. Η γενναιοδωρία και η μεγαλοψυχία του μπορεί να είναι μεγαλειώδης, και η επιδειξιομανία και το πείσμα του παιδαριώδης. Στο συλλογικό επίπεδο η κοσμική ενέργεια μιλάει για την ηγεσία και τον ηρωισμό. Επομένως κάθε έκφραση και εκδήλωση παίρνει και έναν δραματικό χαρακτήρα.  Όλα είναι μια σκηνή, φτάνει να υπάρχει κοινό. Είναι μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος που μπορούμε να προβάλλουμε την μοναδικότητά μας, γιατί όλοι είναι κάπου καλοί, όλοι έχουν ένα ταλέντο, φτάνει να μην ενδώσουμε σε ανώριμες συμπεριφορές πείσματος και αδιαλλαξίας, εγωισμού ή αυταρχισμού. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε την ζωή και να υιοθετήσουμε μια νέα στάση απέναντι στο “παιδί” μέσα μας, απέναντι στα δημιουργήματά μας, αλλά και όλα όσα αλλάζουν και στα οποία αντιστεκόμαστε, και να χρησιμοποιήσουμε τον ιδιαίτερο αυτό κύκλο της Σελήνης σαν εφαλτήριο. Η επεξεργασία αφορά στο πως ένας ευρύτερος κύκλος δημιουργικότητας της ζωής μας, που  έχει να κάνει με τα θέλω μας, το τι ζητάει η καρδιά μας, την ύπαρξη μας την ίδια ως παιδιά ή σε  σχέση με κάποιο δημιουργημά μας, ή στο τι εν τέλει μας δίνει ζωή, τώρα ολοκληρώνεται με κάποια αφορμή, και θα πρέπει να αφουγκραστούμε πως θα τεθεί στην υπηρεσία των άλλων, πως θα μας είναι χρήσιμο αργότερα, πως τελικά θα μπορέσει να βελτιώσει την ζωή μας (Νέα Σελήνη 20/09 – Παρθένος).

Η βούληση αυτό το μήνα θα παίξει ιδιαίτερο και καταλυτικό ρόλο. Σημαντικό είναι να ακούσουμε την καρδιά μας, αλλά και να εισακουστεί.  Σε όποιο βαθμό μπορούμε, έστω και για λίγο να κάνουμε κάτι που θέλουμε πραγματικά. Ήλιος-Άρης ενισχύει την ζωτική ενέργεια αλλά μπορεί και να το παρακάνει. Ο συνδυασμός ζωηρεύει τις επιθυμίες και τα θέλω, δίνει αυτοπεποίθηση και προτρέπει να αντιμετωπίσουμε δημιουργικά κάποιο τομέα της ζωής. Το πως προβάλλουμε το “εγώ” μας σε κάποιο τομέα της ζωής θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. (Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος που βρίσκεται η μηδενική μοίρα του Λέοντα ενεργοποιείται πάρα πολύ έντονα)

Ταυτόχρονα, η Νέα Σελήνη περιγράφει έναν θερμοκέφαλο μήνα που δεν θα μπορέσουμε να αγνοήσουμε για ποιόν και γιατι “χτυπά” η καρδιά μας. Τι πυροδοτεί το πάθος. Εκείνο το πάθος που έχει να κάνει με το θυμικό, και που σε κάνει να νοιώθεις την ζωντάνια με όλο σου το είναι. Αλλά και θυμό. Γιαυτό και είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς τις προκλήσεις αυτόν το μήνα με την παρουσία του Άρη, σε συνδυασμό με τα φώτα, η τάση να διαχωρίσουμε, να κόψουμε, να θυμώσουμε και να εμπλακούμε και σε συγκρούσεις καθώς αλλάζει κάτι στην ζωή ή την καθημερινότητα μας, είναι πολύ έντονη. Μπορεί να θέλουμε “να το κάψουμε” κιόλας, δηλαδή να κάνουμε το δικό μας.  Σε κάθε περίπτωση θα αισθανθούμε σε κάποιο τομέα της ζωής τι είναι αυτό που πραγματικά μας ενεργοποιεί και θα μας δοθεί η ευκαιρία να το αναπτύξουμε, ίσως να βάλουμε την προσωπική μας σφραγίδα σε κάποιο περιβάλλον.  Η σημαντική σύνοδος Ήλιου-Άρη που γίνεται ιδιομοιρίας στις 26/07 (03 μοίρες Λέοντα – Cazimi) είναι πολύ ισχυρή αλλά και ευαίσθητη συμπαντική στιγμή έναρξης, αλλά και ενεργοποίησης του “εγώ”. (Αν έχεις προσωπικούς πλανήτες στις 00-04 μοίρες των σταθερών ζωδίων σίγουρα θα νοιώσεις να ενισχύεται το κίνητρο και η φιλοδοξία σου να κάνεις και να κατακτήσεις πράγματα. Χρειάζεται όμως προσοχή στην υγεία και στις τάσεις πεσιμισμού αν κάτι “δεν μας πάει” αυτές τις μέρες, καθώς η σύνοδος είναι σε αντίθεση με το μεσοδιάστημα Κρόνου/Ποσειδώνα.) Ακόμα κι αν έχεις πολλά νεύρα αυτό είναι ένα σημάδι που σου λέει πως κάπου δημιουργικά πρέπει να διοχετεύσεις την ενέργεια που σου προσφέρεται για να κάνεις κάτι σημαντικό, και όχι να την στρέψεις σε κάποιον άλλον ή να το παρακάνεις. Αν είσαι αποδέκτης αυτής της ενέργειας τότε θυμίσου πως ό,τι κι αν σου φανεί υπερβολικό, δραματικό ή κραυγαλέο, πηγάζει απ’ την καρδιά).

Η Σελήνη μπαίνει στο νέο κύκλο από τις 00 μοίρες του Λέοντα αποκλίνοντας από ένα τετράγωνο με τον Ουρανό στον Κριό και ένα τρίγωνο με τον Χείρωνα στους Ιχθύς που όχι μόνο μας έκανε να αισθανθούμε με απρόσμενο ή σοκαριστικό ίσως τρόπο την διάσταση μιας αφύπνισης, της έννοιας της προσωπικής ελευθερίας και αυτονομίας, του παρορμητικού ανθρωπισμού, αλλά ενεργοποίησε και την ανάγκη να αφουγκραστούμε την ζωή και την καθημερινότητά μας, όπως και τους αυτοματισμούς μας, μέσα απο τρωτές πλευρές, και εναλλακτικούς τρόπους. Το σώμα αντικατοπτρίζει την συναισθηματική μας κατάσταση, και μέσα στους δύο επόμενους κύκλους της Σελήνης, και την σημαντική έκλειψη στις 21/08 στις 29 μοίρες Λέοντα μας δίνεται η ευκαιρία μέσα από γεγονότα που μας σπρώχνουν σε ανοίκειες περιοχές να δοκιμάσουμε την ισχύ αλλά και την χρήση της βούλησης μας και να φροντίσουμε παράλληλα τα επίπεδα της ζωτικής μας ενέργειας. Να ηγηθούμε, να τιμήσουμε τον εαυτό μας, να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας και να εστιάσουμε σε αυτό που λέει η “καρδιά” μας. Το τι περιμένουν οι άλλοι από εμάς θα ενεργοποιήσει ακόμα περισσότερο αύτη τη διαδικασία.

Η τελευταία όψη που κάνει η Σελήνη πριν φύγει από το ζώδιο του Λέοντα είναι μία σύνοδος με τον Ερμή στις 29 μοίρες Λέοντα, και αυτό μας δίνει το στίγμα του πως θα εξελιχθεί η ενεργειακή ατμόσφαιρα του μήνα. Ο μήνας θα κλείσει με μια επίμονη, θερμή, ιδιαίτερη αλλά και απρόβλεπτη δυναμική προβολής και απήχησης της επικοινωνίας και του νού. Αν κάτι δημιουργήσαμε είναι η στιγμή να το ολοκληρώσουμε, να το προβάλλουμε, να σκεφτούμε πως θα το θέσουμε στην υπηρεσία άλλων, ή πως θα αξιοποιηθεί και θα είναι χρήσιμο για άλλους (μετάβαση στην Παρθένο). Η τελευταία μοίρα του Λέοντα, είναι αναιρετική στα όρια του Άρη. (Είναι και η μοίρα που γίνεται η Έκλειψη στις 21/08 – μια δυναμική ενεργειακή πύλη). Επομένως αντιλαμβανόμαστε πως ο σεληνιακός μήνας που ξεκινάει είναι η “εισαγωγή” σε ένα “κυρίως θέμα” που θα προβάλλει η Νέα Σελήνη-Έκλειψη στις 21/8. Η όψη (Ερμής-Σελήνη), εμπερικλείει την επείγουσα ανάγκη να επικοινωνήσουμε δίνει ιδιαίτερη έμφαση και δραστηριότητα στον νού, και αντίληψη, που προμηνύει κάποια ευρύτερα γεγονότα που θα μας ωθήσουν σε  νέες εμπειρίες.  Δημιουργικότητα, γράψιμο επαφή με κόσμο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και υψηλής συχνότητας. Στην 29η Λέοντα-00 Παρθένου, είναι και ένα από τα τέσσερα βασιλικά αστέρια, ο Regulus (Βασιλίσκος), που σχετίζεται με τους ηγέτες στην γεωπολιτική αστρολογία. Στον γενέθλιο χάρτη όλα τα βασιλικά αστέρια είναι ιδιαίτερα σημαίνοντα, και ίσως ο Regulus ακόμα περισσότερο. Ο Regulus σχετίζεται με τιμές και δόξα, αλλά και άνοδο και πτώση αν δεν υπάρχει ακεραιότητα στην χρήση αυτών. (Περισσότερα για αυτό στο επόμενο άρθρο για την Έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 21/8). Άρα εδώ λάβαμε ήδη ένα μήνυμα που μας λέει πως η προσωπική ενεργοποίηση είναι έντονη, μπορεί να δεχτούμε προκλήσεις, και η επικοινωνία επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο.  Πάμε λοιπόν κάπου και επιστρέφουμε. Πληροφορία μεταφέρεται και καθώς ο Ερμής θα είναι ανάδρομος για το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου (12/07-06/9), μπορούμε να περιμένουμε θέματα από το παρελθόν να βγούν στην επιφάνεια και τα οποία θα ξεκαθαρίσουν απο τις 15/09 και μετά.  Γι αυτο είναι καλό να μην βιαστούμε να αντιδράσουμε ή να ανταποκριθούμε σε πληροφορίες  ιδιαίτερα όσον αφορά κρίσιμα θέματα στην ζωή μας, πριν διευκρινίσουμε λεπτομέρειες. Ο Ποσειδώνας βρίσκεται απέναντι από τον Ερμή όλο το διάστημα που θα είναι ανάδρομος στην Παρθένο, και η ασάφεια ή αβεβαιότητα ή διαστρέβλωση πληροφορίας είναι πολύ πιθανό σενάριο.  Μπορεί όμως να δώσει και μαγικές λύσεις.

Με μια πολυαστρία λοιπόν στον Λέοντα (Σελήνη, Ήλιος, Άρης, Ερμής, ΒΔ) μπορούμε να περιμένουμε έναν ιδιαίτερα δραστήριο, κοινωνικό μήνα, με αίτημα το “εγώ”, αλλά και την ανάπτυξή του. Η Πανσέληνος στις 7/8 θα αναδείξει πως αυτή η νέα πρόθεση του “εγώ” στέκεται απέναντι σε ένα κοινωνικό σύνολο, συλλογικότητα, ευρύτερο σκοπό, πως ενισχύεται ή όχι. π.χ. Ο ηγέτης απέναντι στην κοινωνία. Ποιός οδηγεί και ποιός ηγείται σ’ έναν οργανισμό. Ο δημιουργός και το κοινό του, ο έρωτας και η φιλία, πως θέλω να δίνω και πως να παίρνω αγάπη. Σε τι είμαι καλός, χαρισματικός και πως αυτό εντάσσεται σε ένα σύνολο άλλων.

Άλλες σημαντικές όψεις του χάρτη της Νέας Σελήνης που χαρακτηρίζουν το ενεργειακό μείγμα του μήνα:

-Αφροδίτη στους Διδύμους αντίθεση με Κρόνο στον Τοξότη

Συνδυασμός  ξεκούρασης/απόλαυσης και δουλειάς. Οι αξίες μου απέναντι στην κοινωνική αποδοχή. Ενεργοποιούνται θέματα κοινωνικής αποδοχής, ή ολοκληρώνονται σημαντικές συνεργασίες με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα που πιθανόν να έχουν ένα διαφορετικό πεδίο αντίληψης ή οπτικής. Η λογική και η επικοινωνία θα διευκολύνει δυσκολίες ή εμπόδια στις σχέσεις, ή την ανάγκη της επιβεβαίωσης από κοινωνικές επιταγές του περιβάλλοντος. Το βασικό ερώτημα της όψης είναι: Πόσο ώριμος είμαι να αντιμετωπίσω αυτή τη σχέση; Να την στηρίξω. Ποιο είναι το τίμημα; Υπάρχει διέξοδος μέσα από το καλό και ευχάριστο κλίμα κοινωνικότητας στην συνδεσιμότητα με τους άλλους, καθώς η Αφροδίτη κάνει εξάγωνο και τρίγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης. Ίσως αγαπήσουμε κάποιους ανθρώπους περισσότερο. Ίσως παθιαστούμε με κάποιους πολύ καθώς η Αφροδίτη είναι σε παραλληλία με τον Άρη που θα εντείνει την επιθυμία και θα αυξήσει την ερωτική διάθεση, και αντιπαραλληλία με τον Πλούτωνα επομένως επιθυμίες και το πάθος θα ενταθούν. Ενεργοποιούνται και θέματα οικονομικών, αλλά και θέματα κοινοκτημοσύνης, και κληρονομικών. Ο συνδυασμός στην χαμηλή του δόνηση ενεργοποιεί κτητικότητα και ζήλια, και θέματα εμπιστοσύνης στις σχέσεις. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε πολύ θετικά το ενεργειακό μείγμα και να πετύχουμε πολύ σημαντικές αλλαγές και εξυγίανση στο κομμάτι των αξιών, σχέσεων και οικονομικών.

-Ερμής στον Λέοντα σε τρίγωνο Ουρανός στον Κριό

Νέες γνωριμίες, φιλίες και γενικά κλίμα ζεστασιάς, δημιουργικής επικοινωνίας, δικτύωσης και ανανέωσης. Ριζοσπαστικές και μεταρρυθμιστικές ιδέες αρχίζουν και μπαίνουν στο προσκήνιο, και γενικότερα η όψη ενεργοποιεί το τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού  που θα βοηθήσει πάρα πολύ ιδιαίτερα προς τον Νοέμβριο να πάρουμε στόχους και σχέδια, ή μια υφιστάμενη κατάσταση/δομή της ζωής μας και να την μεταρρυθμίσουμε δίνοντάς της μελλοντική προοπτική.

Η όψη που είναι ενεργή για μεγαλύτερο διάστημα και είναι ευρύτερης σημασίας είναι το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα από τα ζώδια του Ζυγού και του Αιγόκερω και πραγματοποιεί το τρίτο και τελευταίο τετράγωνο σε αυτή την φάση (3/4) του συνοδικού κύκλου στις 4 Αυγούστου (17 μοίρες). Ο Δίας μέσα από τον Ζυγό δηλώνει πως αλήθεια, γνώση, ηθική και επέκταση των σχέσεων και του fair play είναι αυτό προς το οποίο πρέπει να προσανατολιστούμε. Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο μέσα από παιχνίδια εξουσίας ή ανάγκης να κυριαρχήσουμε σε καταστάσεις αναγκάζει να εξυγιάνουμε τομείς της ζωής μας ή να τους αλλάξουμε ριζικά. Αυτό βοηθάει να ανακτήσουμε την αυτοκυριαρχία μας. Τα σενάρια είναι πολλά, όμως μέσα από προσπάθεια, κρίσεις και πρωτοβουλίες μπορούμε να επεκτείνουμε σημαντικά την σφαίρα επιρροής μας, ή να “σκοτώσουμε” τους φόβους που δρουν υπονομευτικά στην υποστήριξη πεποιθήσεων, εμπειριών και γνώσης που έχουμε συλλέξει. Η αλήθεια είναι το κλειδί της υπέρβασης και εξυγίανσης οποιουδήποτε θέματος δρα ανασταλτικά και δημιουργεί τοξικές σχέσεις αλληλεξάρτησης. Το αν θα την ομολογήσουμε στον εαυτό μας ή στους άλλους είναι θέμα συνθηκών, αλλά και ορθής αντικειμενικής κρίσης. Με φόντο λοιπόν αυτήν την όψη η Νέα Σελήνη στον Λέοντα μας ωθεί να ενισχύσουμε την αυθεντικότητα του εαυτού και της καρδιάς μας. Να αναγνωρίσουμε το ποιοι πραγματικά είμαστε, ανεξάρτητα από την προέλευση μας, τους γονείς μας και να τιμήσουμε το εγώ μας και το τι θέλουμε για την δική μας ζωή.

 

Η ενέργεια του Σεληνιακού μήνα έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί 21 – 25 Ιουλίου (Καρκίνος – Λέων), 18-22 Ιανουαρίου (Αιγόκερως-Υδροχόος), 18 – 22 Απριλίου (Κριός-Ταύρος), 21 – 25 Οκτωβρίου (Ζυγός – Σκορπιός). Επηρεάζεσαι επίσης αν έχεις Λέοντα, Υδροχόο, Σκορπιό και Ταύρο ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 00 μοίρες (+2), ή Καρκίνο, Αιγόκερω, Κριό, Ζυγό στις 28 (+2). Επίσης, επηρεάζεσαι αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις 22 μοίρες (+/-2) των μεταβλητών ζωδίων και στις 17 μοίρες (+/-2) των παρορμητικών.

 

Τα ζητούμενα: Δημιουργία, Αναζωογόνηση, Τολμηρές αποφάσεις.

Συλλογικό τοπίο: Η συνείδηση της ηγετικής ικανότητας. Η ζωτική ενέργεια που κινητοποιείται από την φιλοδοξία. Καύση. (Rudyard για την 01η μοίρα Λέοντα). Κατά πόσον οι σχέσεις προσφέρουν ευημερία. Η έναρξη της συνειδητότητας του ηρωισμού, της μεγαλοψυχίας και της δημιουργικής έκφρασης.

(-): Δίνουμε προσοχή: Ζωτικότητα – Υγεία, Αλαζονεία, επίδειξη βούλησης, εγωκεντρισμός, ευθυξία και αυταρχισμός, πεισματική προσκόλληση στο εγώ και στον δικό μας τρόπο. Στις συγκρούσεις και διαμάχες (οικογένεια), την φωτιά και ό,τι καίει ή είναι αιχμηρό.

(+): Δημιουργικότητα, αναζωογόνηση, αντίληψη της μοναδικότητας, μεγαθυμία, γενναιότητα. Αξιοποίηση και προώθηση όσων έχουμε δημιουργήσει. Το “παιδί” μέσα μας, τα παιδιά μας ως συνέχεια του “εγώ”και της δικής μας ζωής. Ζωτικότητα και συναίσθημα. Η παρότρυνση να δούμε να καρποφορούν τα ιδανικά και οι επιθυμίες μας, η σεξουαλική έλξη των συντρόφων, η επιθυμία για παιδιά. Η επιθυμία για γάμο, υλοποίηση κοινών στόχων, σεξουαλική ένωση. (Ήλιος/Σελήνη=Άρης – Ebertin).

Συμβουλή: Διαίρει και βασίλευε. Ό,τι και αν κάνω να είμαι ο εαυτός μου, να με αγαπώ και να αποφύγω να παίζω ρόλους για χάρη των άλλων.

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπόψη μου περισσότερο τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών)

© Eleni Kostika 2017

1 thought on “Νέα Σελήνη στις 00 μοίρες και 44′ Λέοντα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s