Πανσέληνος στις 13 μοίρες Ιχθύων

manu-schwendener-37139

6 Σεπτεμβρίου 2017, 7:03 UT, τοπική ώρα 10:03 π.μ.

Συντονίσου με αυτό που εύχεσαι – Άκου την διαίσθησή σου – Το θείο είναι μέσα σου

Αποφόρτιση, Ίαση, Εξαγνισμός συναισθημάτων

Αγάπησε τον εαυτό σου με τα ελαττώματά του

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου γίνεται στον άξονα Ιχθύ/Παρθένου, ο οποίος έχει να κάνει με τα όρια. Είναι επίσης και άξονας της υγείας. Η Παρθένος είναι Γή που αναζητά την τελειότητα, και χρησιμοποιεί την κριτική ικανότητα ώστε να υπηρετήσει, να βοηθήσει, να βελτιώσει και να γιατρέψει τις ατέλειες στον απτό κόσμο της καθημερινότητας. Οι Ιχθύς είναι Νερό που αναζητά να “σβήσει” τα όρια, να εξιδανικεύσει, να φανταστεί, ή να αποδράσει, ώστε να πετύχει ένα είδος κάθαρσης ή μέσω της αυτο-θυσίας να συνδεθεί με το όλο. Οι Ιχθύς αντικαθιστούν την τελειότητα που έχει ανάγκη η Παρθένος στον υλικό κόσμο, με το ιδανικό ή το όνειρο που θα εμπνεύσει και θα αποκαταστήσει την πίστη στην πνευματική και διανοητική σφαίρα της αντίληψης, μέσα από την συναισθηματική λύτρωση.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος στους Ιχθύς, ευαισθητοποιεί, μαγεύει και ενεργοποιεί τις διαισθητικές μας κεραίες. Η Σελήνη στους Ιχθυς είναι ισχυρός δέκτης του συλλογικού υποσυνείδητου. Η ανάγκη να συνδεθούμε με το ιδανικό, να βυθιστούμε άνευ όρων στο συναίσθημα, να συμπονέσουμε, ή να δραπετεύσουμε στον κόσμο της φαντασίας και του ονείρου κορυφώνεται. Είναι μια στιγμή (συναισθηματικής) ίασης ή πνευματικής ανάτασης. Συλλογικά, είμαστε συντονισμένοι με την συμπαντική έννοια της αγάπης και την ενσυναίσθηση. Πάνω απ’ όλα η Σελήνη στους Ιχθύς, συγκινείται, ανταποκρίνεται ενωτικά και αλληλέγγυα και έχει την δυνατότητα να συγχωρεί, να βοηθά και να υπερβαίνει.

Η αποκλίνουσα σύνοδος της Σελήνης με τον Ποσειδώνα μας μιλάει ίσως για μια υπέρβαση που κάναμε, μια απογοήτευση που νιώσαμε, ή για την απομάκρυνση μας από ένα αίσθημα αβεβαιότητας, κούρασης και σύγχυσης. Απλά μπορεί να συνειδητοποιήσαμε πως δεν χρειάζεται να ανταποκριθούμε ή να οριστικοποιήσουμε κάτι.  Ή τουλάχιστον όχι ακόμα. Συλλογικά το τοπίο είναι κατακλυσμιαίο, το μεταβλητό Νερό μπορεί να είναι σαρωτικό, καθαρτικό, αποκαλυπτικό και το συναίσθημα επίσης. Σίγουρα αποζητούμε την αλήθεια, την ανάπτυξη, την ηθική, το δίκαιο, καθώς παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Δίας στον Ζυγό, και δεν θα πάψουμε ποτέ να τα αναζητούμε. Με τον Ποσειδώνα παρόντα στην Πανσέληνο η πληροφορία είναι είτε συγκεχυμένη ή θα πρέπει να αφεθούμε και να εμπιστευθούμε το ευρύτερο σχέδιο, που θα δώσει κάποιες λύσεις που είναι έξω από τις δυνατότητές μας να αντιληφθούμε στην παρούσα φάση. Η Πανσέληνος δεν θα “κλείσει” οριστικά θέματα αλλά θα κλιμακώσει ίσως την ανάγκη για αποφόρτιση από πιέσεις. Μετά την έντονη παρουσία του στοιχείου της φωτιάς του Αυγούστου, είναι μια ευκαιρία να συμφιλιωθούμε με όσα μπορούμε ή ακόμα δεν μπορούμε να κάνουμε, και να αναζητήσουμε πνευματικές, δημιουργικές, ή άλλες διεξόδους να φορτίσουμε τις μας μπαταρίες.

 

Μπορούμε λοιπόν κάτω από αυτό το φεγγάρι εν δυνάμει να αισθανθούμε τα πάντα. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας πως μέσα σε όλα αυτά είναι κι αυτά που ευχόμαστε. Το αν θα συντονίσεις τις κεραίες σου στην ενσυναίσθηση, με την υψηλή συχνότητα ευαισθησίας που σου παρέχει η Σελήνη στους Ιχθύς, που θα σου επιτρέψει να αντιληφθείς περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου και να βοηθήσεις κάποιες αλλαγές που επιθυμείς να γίνουν περισσότερο ενσυνείδητες ή αν θα αποσυντονιστείς από κάθε ερέθισμα και κραδασμό γύρω σου, ενδίδωντας στην αυτοκριτική, στην απογοήτευση, στην αυτο-λύπηση, στην φυγή, αλλά και στην αχαλίνωτη φαντασία είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Η φαντασία δρα με δύο τρόπους: είτε τρέφει τους φόβους σου και σε εγκλωβίζει ή την δυνατότητα να συνθέσεις, να δημιουργήσεις και άρα να πιστέψεις, να νιώσεις ελεύθερος και να  βρεις διεξόδους.  Η πανσέληνος μας υπενθυμίζει πως δεν χρειάζεται να κάνουμε ή να ανταποκριθούμε σε κάτι που δεν θέλουμε όπως επίσης και πως εμείς μπορούμε να γίνουμε φορείς της αγάπης στην ζωή μας. Μας θέτει ίσως κάποια διλήμματα στις σχέσεις μας, για το πως αξιολογούμε την αγάπη και μας βοηθάει να ξεγλυστρίσουμε από  την ατέρμονη επεξεργασία της πληροφορίας, απέχοντας με κάποιο τρόπο από την καθημερινότητα ή απολαμβάνοντας όλα όσα μας ξεκουράζουν.  Είναι μια πανσέληνος που μας ζητάει να ακούσουμε την διαίσθησή μας και να δούμε τι έχουμε συλλέξει σε συναισθηματικό επίπεδο. Πιο είναι το συναισθηματικό μας απόθεμα. Αν ακούσουμε την διαίσθησή μας θα αφουγκραστούμε καλύτερα το μέσα μας, και ίσως διαπιστώσουμε και πως μερικές φορές χρησιμοποιούμε κάποιες  μάσκες που φοράμε για να προστατέψουμε τα “λάθη” ή τα ελαττώματά μας.

Κάποια ερωτήματα που θέτει η Πανσέληνος:

Πόσο ανταποκρίνεται η ιδανική μορφή των συναισθημάτων στην βελτίωση που θέλω και επιθυμώ; Η διαίσθηση, η προσδοκία, η ευαισθησία, η γοητεία, η ενσυναίσθηση εξυψώνουν την αγάπη, ενώ η βούληση δρά κριτικά, ταξινομεί και επεξεργάζεται πληροφορίες. Πως τα εξισορροπούμε, που βάζουμε όρια;

Εδώ τονίζεται η ανάγκη να βρούμε τον πολύ προσωπικό δικό μας χώρο αποφόρτισης ενώ παράλληλα να παραμείνουμε λειτουργικοί και υγιείς στην καθημερινότητα. Μας παροτρύνει να φροντίσουμε το σώμα και να αποβάλλουμε την τοξικότητα από την ζωή μας. Η ένταση της αντίθεσης δημιουργεί διχασμό μεταξύ καθηκόντων, κριτικής βούλησης και ανάγκης για απόδραση από τις πιέσεις και τα προβλήματα. Στην πραγματικότητα η αντίθεση μας δείχνει μέσω του Ήλιου που φωτίζει την Σελήνη, από που πηγάζει το φώς. Η Σελήνη στους Ιχθύς, δεν έχει καμία σχέση με την λογική διεργασία, και παροτρύνει στην ανταπόκριση απέναντι στα θέματα που μας απασχολούν μέσα από τις λεπτές και υψηλές συχνότητες τις διαίσθησης, ή ακόμα και της σύνδεσης με τις προσδοκίες και τα ιδανικά μας . Το σίγουρο είναι πως οι εντυπώσεις μπορεί να παραπλανούν, καθώς οι αλήθειες που λέγονται ή  υποκινούν τις προσδοκίες ματαιώνουν ενδεχομένως τα αιτήματα της καρδιάς, που πραγματεύεται μέσα από την Παρθένο ο Ήλιος. Είναι δύσκολο για τον Ήλιο στην Παρθένο να πάρει αυτό που θέλει, γιατί συντονίζεται περισσότερο με την έννοια της προσφοράς. Συναισθήματα και διαθέσεις έχουν διακυμάνσεις και αυτό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ασάφειας σχετικά με πρακτικές αποφάσεις ή μπερδεύει την κρίση μας για τα πράγματα, παρόλο που μπορεί να γίνει αναγκαίο να αποφασίσουμε κάτι. Κατά βάση επεξεργαζόμαστε στοιχεία και πληροφορίες που έχουμε εσωτερικά συλλέξει από τις 24 Ιουλίου και μετά, και με τον Ερμή σε στάση στις 28 μοίρες Λέοντα (μοίρα της Έκλειψης) το να ολοκληρώσουμε μια διαδικασία ή να θέσουμε οριστικά ερωτήματα γίνεται ίσως επιτακτικό. Χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα… Ήλιος και Ερμής σε αμοιβαία υποδοχή είναι σύμμαχοι σε μια διαδικασία που θέτει την λογική με δημιουργικό τρόπο στην υπηρεσία της βούλησης, ενώ η Σελήνη στους Ιχθύς ζώδιο της αδυναμίας και πτώσης του Ερμή, εκπροσωπεί τους αυτοματισμούς μας, τονίζει την τάση να ανταποκριθούμε με οδηγό την διαίσθηση ή την ανάγκη να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε την ψυχική και συναισθηματική πλευρά του εαυτού μας. Η έλλειψη λογικής, η συμφιλίωση με την αοριστία που εμπεριέχει η ίδια η ζωή, αλλά και η χαμαιλαιοντική στάση είναι  πιθανόν πιο σοφές ασπίδες προστασίας απέναντι σε προβλήματα ή διλήμματα.

Μπορεί να έχουμε την τάση να υποσχεθούμε περισσότερα, να παραχωρήσουμε πολλά, ή να ενδώσουμε για χάρη της εξιδανικευμένης μορφής ενός θέματος (μπορεί να αφορά μια αγάπη, μια δουλειά, ένα σκοπό). Συναισθηματικά χρειάζεται να διαχειριστούμε την έννοια της ιδανικής αγάπης, της αλήθειας, και να διώξουμε τις ψευδαισθήσεις (δικές μας ή των άλλων). Θα μπορούσε να είναι μια εν δυνάμει υπερβατική στιγμή. Είναι δύσκολο να δούμε απόλυτα και ρεαλιστικά τα πράγματα, το τοπίο είναι θολό, και γιαυτό το λόγο η Πανσέληνος αυτή είναι ίσως ιδανική να παραχωρήσουμε χώρο και χρόνο, να αφεθούμε ή να ονειρευτούμε, να ευχηθούμε ή να χαθούμε για λίγο σε ότι μας χαλαρώνει ή ενεργοποιεί την δημιουργική μας φύση, απ’ το να επιμείνουμε ή να βιαστούμε να αποφασίσουμε για πρακτικά θέματα ή θέματα που ζητούν μια καθαρή λογική-κριτική ματιά. Εκεί μπορεί να κάνουμε λάθη.

 

Η Σελήνη συγκλίνει σ’ ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω που δίνει ευκαιρίες να συντονιστούμε σε αλλαγές που επιθυμούμε να κάνουμε ή τρόπους εξυγίανσης της ζωής μας. Συνήθειες, καθημερινότητα, οικογένεια, σπίτι, σχέσεις αλληλεξάρτησης, αλλά και συναισθήματα. Μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε πολλά και σε βάθος με την γόνιμη σχέση των στοιχείων του νερού και της γης. Ακόμα και ό,τι μοιάζει δύσκολο, μπορούμε να το αντιληφθούμε τουλάχιστον και να έχουμε μια καλύτερη και πιο ουσιαστική επαφή για το πως νιώθουμε γι αυτό. Η δυνατότητα βρίσκεται στη συλλογή πληροφορίας που πηγάζει από το υποσυνείδητο, και όσα κουβαλάμε ως ψυχικό φορτίο.  Η όψη χιαστή της Σελήνης με την Αφροδίτη, είναι αποκλίνουσα και άρα απομακρυνόμαστε από κάποιες αξίες, πράγματα που θέλουμε, σχέσεις ή διλήμματα που αυτά μας έθεσαν. Η πανσέληνος θα φωτίσει τις πιο γλυκές και δεκτικές πλευρές μας. Ενισχύει την φαντασία, την πίστη και την πνευματικότητα, και δίνει την ευκαιρία να βιώσουμε μια συναισθηματική ανάταση ή ανακούφιση αυξημένης ευαισθησίας. Προωθεί το ανθρωπιστικό έργο, τη θεραπεία, το διαλογισμό, ή την καλλιτεχνική έμπνευση.

Αποκτούμε πρόσβαση σε συναισθήματα μέσω της ενόρασης, μέσα από τα όνειρα, και την φαντασία. Μελαγχολία, ποιητική έκφραση,  μουσική, αλλά και όσα είναι κρυμμένα φέρουν νοήματα που αξίζει να αφουγκραστούμε, λειτουργούν καθαρτικά και μας φέρνουν πιο κοντά στην ένωση με ένα ευρύτερο σχέδιο. Πάνω από όλα πιο κοντά με τον εαυτό μας και την αντίληψη πως η συμπαντική έννοια της αγάπης μας βοηθά να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είναι, με ελαττώματα, τα τρωτά μας και τις πιο ευάλωτες πτυχές του. Η κριτική χωρίς αγάπη δεν βοήθησε ποτέ κανέναν να βελτιωθεί.

Την επιρροή της πανσελήνου επεξεργαζόμαστε μέχρι και το τέλος του σεληνιακού μήνα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά:

Αν είσαι Ιχθύς με γενέθλια μεταξύ 2-6 Μαρτίου, Παρθένος με γενέθλια μεταξύ 4-8 Σεπτεμβρίου, Τοξότης με γενέθλια 3-8 Δεκεμβρίου, και Δίδυμος με γενέθλια 2-6 Ιουνίου, ή αν έχεις Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 13 μοίρες (+/-3) των μεταβλητών ζωδίων.

Εύχομαι να απολαύουμε ένα μαγικό φεγγάρι απόψε!

© Eleni Kostika 2017

Photo by manu schwendener on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s