Νέα Σελήνη στις 27 μοίρες και 27′ Παρθένου  

trung-pham-quoc-148093

20 Σεπτεμβρίου 2017, 08:30 τοπική ώρα

Η ικανότητα να διακρίνουμε και η συνείδηση της καλλιέργειας μιας εναλλακτικής στάσης. 

Σύνδεση με ό,τι μας γειώνει.

Εξετάζοντας σχολαστικά τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες ενός ονείρου, ενός οράματος, μιας ευχής, ή μιας “αλήθειας” που ακόμα μας διαφεύγει.

Η συνειδητοποίηση του μέχρι ποιου σημείου τελικά μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους.

Το τελετουργικό μέρος της ζωής. Απλότητα, ουσία, προσφορά, φροντίδα.

Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στις 27 μοίρες και 27′ στο ζώδιο της Παρθένου, δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόθεση μιας νέας αφετηρίας σε ένα πεδίο έκφρασης που μας προετοιμάζει, και μας εφοδιάζει για μια νέα εποχή. Το βασικό ερώτημα: Τι είναι χρήσιμο στην ζωή μας, και τι ουσιαστικά αξίζει να κρατήσουμε, που πρέπει να εργαστούμε για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο;

Η Παρθένος ανήκει στην ποιότητα της Γής που είναι καλλιεργήσιμη. Κάτι προετοιμάζεται, και είτε είναι συνειδητό, είτε όχι, είναι απαραίτητο να μπει σε μια πιο πρακτική βάση. Η Παρθένος συμβολίζει την γη η οποία με την κατάλληλη φροντίδα, και εργασία θα αποφέρει “καρπούς” και αποτελέσματα που έχουν χρησιμότητα, αλλά και μια αίσθηση σκοπού που ικανοποιεί τις πιο λεπτές, αγνές και εξευγενισμένες πτυχές της αυτο-εκτίμησης μας.

Ό,τι και αν είναι αυτό που ξεκινάει στην ζωή μας αυτόν τον σεληνιακό μήνα με μια πολυ-αστρία στην Παρθένο, μπορεί να ενεργοποιήσει συναισθήματα ταπεινότητας, μια έντονη ανάγκη να παρέχουμε κάτι ή να φροντίσουμε κάποιον, ή ακόμη και να εργαστούμε ώστε να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε, έναν έρωτα, μια δημιουργία, την φυσική μας κατάσταση, τις δεξιότητες μας ή ευρύτερα τον κόσμο και την γή που μας παρέχει. Εν γένει να βάλουμε τάξη, και να γειωθούμε. Όλα όσα συνέβησαν στον προηγούμενο κύκλο, τώρα δοκιμάζονται στην πρακτική τους πλευρά, και στην βιωσιμότητά τους μέσα στην κανονικότητα του προγράμματος της καθημερινής ζωής, αλλά και στην ανάγκη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των άλλων ή σε ένα ιδανικό. Η διασπορά των δεδομένων και της πληροφορίας, όπως και της επικοινωνίας που δρά κριτικά είναι ανεξέλεγκτη καθώς ο Ποσειδώνας κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμη περισσότερο μέσα από την αντίθεση του με τον Ερμή χορηγό της Νέας Σελήνης.

Θα μας δοθεί η δυνατότητα να διακρίνουμε τις πιο φίνες λεπτομέρειες που εστιάζονται στην συρραφή αποσπασματικών πληροφοριών, ή φαινομενικά διάσπαρτων σκέψεων, δραστηριοτήτων και συναισθημάτων. Είναι μια περίοδος για να οργανωθούμε, να θέσουμε προτεραιότητες, και να εξακριβώσουμε τα επίπεδα “υγείας” και πρακτικότητας κάθε κατάστασης. Μια περίοδος που απαιτούμε νοητική και συναισθηματική ακρίβεια. Η στιγμή όπου οι κεραίες της συναισθηματικής κριτικής ικανότητας συντονίζονται σε πολύ λεπτές και ευαίσθητες συχνότητες ενώ παράλληλα όμως είμαστε ευάλωτοι και ευαίσθητοι σε εντυπώσεις. Η Παρθένος αναλύει και διυλίζει, αλλά μπορεί και να κολλήσει σε λεπτομέρειες χάνοντας την συνολική εικόνα. Αυτό μπορεί να εξωτερικευθεί ως υπερβολικό άγχος, εργασιομανία, τελειοθηρία ή στην πιο θετική εκδοχή ως εξαιρετική οξυδέρκεια και διεξοδική παραγωγικότητα που θα θέσει βάσεις για μελλοντική “συγκομιδή”. Η Σελήνη αποκλίνει από μια αντίθεση με τον Χείρωνα στους Ιχθείς, και συγκλίνει προς μια όψη χιαστή με τον Ουρανό στον Κριό. Αυτό μιλάει για κάτι που πιθανόν μας πλήγωσε και μας αναστάτωσε συναισθηματικά. Εξωτερίκευσε αδυναμίες και τρωτά σημεία, και μας προτρέπει στην ανάγκη να απελευθερωθούμε ή να ανατρέψουμε κάποια δεδομένα τα οποία διαμορφώνουν ένα βελτιωμένο πεδίο εργασίας και δραστηριότητας, αλλά και εξυγίανσης προβλημάτων. Ρουτίνες και συνήθειες στην οικεία ζώνη της ζωής απαιτείται να αναπροσαρμοστούν προς μια πιο αποτελεσματική κατεύθυνση, που θα μας προσφέρει περισσότερη αυτονομία.

Ο Χείρωνας από τους Ιχθύς σε ένα συγκλίνων τετράγωνο με τον Κρόνο μια όψη που ενεργοποιήθηκε και τον Απρίλιο του 2017, και θα γίνει ακριβείας μέσα στον Νοέμβριο, πιστεύω θα είναι αρκετά αισθητή αυτόν τον σεληνιακό μήνα μέσα από τις επαφές με τους γρήγορους πλανήτες. Θέματα που εκδηλώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, που η Αφροδίτη ήταν ανάδρομη, θα ενεργοποιηθούν ως “μάθημα”, ή θα δείξουν συνέπειες, και πιθανά λάθη ή εκτιμήσεις να μπουν τώρα στο μικροσκόπιο.  Επί της ουσίας η όψη αυτή δημιουργεί ένα μεταβλητό Ταφ-τετράγωνο με την Νέα Σελήνη, ενώ παράλληλα ο Χείρωνας σχηματίζει όψη χιαστή με τον Δία, και συνολικά δίνεται αρκετή έμφαση σε θέματα αξιών, και αξιολόγησης, κοινής γνώμης, αλήθειας, ηθικής και ιδεολογήματος, της υπόληψης και της φήμης που πιθανόν να έχει πληγεί ή αποκτά ευαισθησία, που μας αφορούν είτε προσωπικά ή συλλογικά. Η κριτική, αλλά και η διάκριση της πληροφορίας είναι κάτι που θα ενεργοποιήσει τις όψεις των πιο αργών πλανητών αυτόν τον μήνα. Η Νέα Σελήνη γίνεται στην μοίρα της απόλυτης πτώσης της Αφροδίτης, και ο Χείρωνας βρίσκεται στην μοίρα της απόλυτης έξαρσης της. Θέματα αξιολόγησης αλλά και αξιών που αφορούν και σε χρήματα, και σε σχέσεις ενεργοποιούνται πολύ έντονα. Σε προσωπικό επίπεδο, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε αλλά και να συμφιλιωθούμε με τις αδυναμίες μας, και εφόσον κάνουμε ό,τι μπορούμε το τι πιστεύουν οι άλλοι για μας δεν έχει τόση σημασία. Ο Χείρωνας σε αντίθεση με την Νέα Σελήνη, μας μιλάει για τα τρωτά μας, το αίσθημα αποξένωσης, αλλά και τους εναλλακτικούς τρόπους που μπορούμε να βρούμε την κρυμμένη αρμονία στις αντιθέσεις, να διαπραγματευθούμε τις αδυναμίες μας, ή να εστιάσουμε σε ένα πάντρεμα των προβλημάτων με εναλλακτικές ή θεραπευτικές λύσεις. Μας ζητάει να δούμε τι θυσιάζουμε, και πόσο αυτο-σαμποτάρουμε τους εαυτούς μας  προσπαθώντας να ανταποκριθούμε σε κοινωνικά πρότυπα, και ιδεολογίες ή δόγματα χωρίς ανοχή στο διαφορετικό. Αν έχουμε χτίσει μια φήμη σε έναν χώρο, μπορεί να πληγωθεί αυτό το διάστημα από πιθανές δικές μας αδυναμίες να βάλουμε όρια. Η τροχιά του αστεροειδή που διαπερνά την τροχιά του Κρόνου και του Ουρανού που πραγματοποιούν τρίγωνο μεταξύ τους επίσης τον Νοέμβριο, μας υπενθυμίζει πως ίσως έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε γέφυρες κάνοντας υπερβάσεις μεταξύ υφιστάμενων δομών και να μεταρρυθμίσουμε αυτά που μας περιορίζουν, αλλά και θυσιάζοντας κάποια πράγματα ή ανταλλάσοντας γνώση χωρίς να χάνουμε την αυτονομία μας.

Ο Χείρωνας λέει αντί να αποξενώνεσαι δημιούργησε τις γέφυρες, μεταξύ αυτού που είναι ουσιαστικό για σένα και αυτού που μπορείς να κάνεις για τους άλλους. Το παρελθόν και τα τραύματά του δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι σύμβουλοι στις αποφάσεις ή στις αποκρίσεις του παρόντος. Υπάρχουν κάποια όρια μεταξύ της δυνατότητάς σου να προσφέρεις και της δυνατότητας να “σώσεις” ή να βοηθήσεις τους άλλους.

Απρόβλεπτα είναι μέσα στο πρόγραμμα της καθημερινότητας μέσα από την εμπλοκή του Ουρανού στον χάρτη της Νέας Σελήνης. Εστιάζουμε στην βελτίωση και στην εξυγίανση μέσα από την ανάγκη να απεμπλακούμε ή να ξεπεράσουμε καταστάσεις. Η Σελήνη κάνει επίσης ένα εξάγωνο με τον αστεροειδή Ceres (Δήμητρα) στον Καρκίνο μερικές ώρες μετά την σύνοδο με τον Ήλιο, φέρνοντας στην επιφάνεια μια αρμονική σύνδεση με πιο γήινες και υλικές δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την ανάγκη να παρέχουμε ή να αλλάξουμε δομές (στο σπίτι, στην οικογένεια ή οικεία ζώνη της ζωής μας). Μπορεί να αποχωριστήκαμε κάποιον, ή απλώς να αρχίσουμε να δίνουμε περισσότερη έμφαση στο πως παρέχουμε. Μια γυναίκα, ή φιγούρα πάροχος/κηδεμόνας μπορεί να μας βοηθήσει. Ο γονεϊκός μας ρόλος φωτίζεται ιδιαίτερα με την Ceres στον Καρκίνο, καθώς η υποχρέωση να φροντίσουμε την οικογένεια, τα παιδιά μας σε πρακτικό επίπεδο μπορεί να μας απασχολήσει. Εναλλακτικά, η όψη αυτή μιλάει για το πως παρέχω σε αυτά που κατέχω, πως φροντίζω τα δημιουργήματά μου, και πως τα προστατεύω.

 

Ο Ερμής ως χορηγός της Νέας Σελήνης στην Παρθένο είναι πολύ ισχυρός, και ενεργοποιεί την αναλυτική διαδικασία. Ό,τι έχει σχέση με τον λόγο διαδίδεται και εξαπλώνεται γρήγορα, αλλά και προσαρμόζεται ανάλογα λόγω της μεταβλητής ποιότητας. Τα μηνύματα είναι ίσως πολλαπλά και σε καταιγιστικούς ρυθμούς καθώς ο Θεός του Λόγου, αγγελιοφόρος Ερμής βρίσκεται σε αντίθεση  με τον Ποσειδώνα, Θεό των Ωκεανών. Η επικοινωνία εξαπλώνεται και διασπείρει, παρασύρει, παραπλανά ή εμπνέει και γοητεύει, φαντάζεται ή δαιμονοποιεί, εκστασιάζεται και συγκινείται, συγκαλύπτεται ή εξαπατά. Κάθε πληροφορία, ή κάθε στοιχείο μεταφέρει χίλια μηνύματα, που μπορεί να αλλοιώνουν την εικόνα και αυτό που οραματιζόμαστε είτε να θολώνει ή να μας απογοητεύει στην προσπάθεια να βάλουμε σε τάξη τα δεδομένα. Η σωστή διάκριση είναι δύσκολη αλλά διευκολύνεται ίσως κάθε δραστηριότητα του λόγου, χωρίς ανάγκη οριστικοποίησης ή στεγανά απόλυτα πλαίσια λογικής: δημιουργική, πνευματική, ή θεραπευτική. Στην καλύτερη περίπτωση εικάζουμε, και αυτό έχει ένα νόημα και μια υψηλότερη συχνότητα, καθώς η ανάγκη να γειωθούμε και να ταξινομήσουμε δεδομένα λειτουργεί ως ένα βαθμό βελτιωτικά, μας ωθεί όμως να βάλουμε όρια σε ό,τι μας αποπροσανατολίζει, και να εστιάσουμε στην ουσία και στο απόσταγμα.  Με την βοήθεια του Πλούτωνα στον Αιγόκερω σε όψη τριγώνου με τον Ερμή, δημιουργείται μια ιδιαίτερα γόνιμη σχέση που αφορά κάθε είδους ενδοσκόπηση, θεραπευτική εργασία-συνεργασία, και μεταφορά της γνώσης ως θεραπευτικό ή δημιουργικό εργαλείο. Με το τρίγωνο Ερμή-Πλούτωνα μπορούμε να πείσουμε και να δούμε σημαντικές ιδέες και σχέδια να παίρνουν μορφή και να υλοποιούνται. Ο νούς είναι πολύ ισχυρός και η νοητική διεργασία φέρνει αποτέλεσμα, λειτουργεί θεραπευτικά, δημιουργικά, αλλά και βοηθάει να προχωρήσουμε εγχειρήματα, όμως πρωτίστως να θέσουμε τα σημαντικά και ουσιώδη ερωτήματα. Περισσότερο θα πρέπει να μας απασχολήσει η ουσία και η μακροπρόθεσμη εικόνα. Ευνοείται ο γραπτός λόγος η μαθητεία, και ό,τι έχει να κάνει με παραγωγή, υλοποίηση και εφαρμογή σχεδίων. Μπορούμε να πείσουμε άλλους, να ασκήσουμε επιρροή ή να μεταλλάξουμε και να μετασχηματίσουμε έργα. Είναι πάρα πολύ βοηθητικές οι ενέργειες για καλλιτέχνες, θεραπευτές, δασκάλους, συγγραφείς και συμβούλους,  αλλά και για όσους σχετίζονται με την εικόνα και τον λόγο σε κάθε του μορφή. Ερμής και Άρης σε σύνοδο αποκλίνουσα δίνουν ορμή στο λόγο, και οξύτητα στο πνεύμα, και καυστικότητα στην κριτική. Η καθημερινότητα μετατρέπεται σε μια υπερδραστήρια κυψέλη δράσεων και ιδεών που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, να επικοινωνήσουμε και να θέσουμε σε εφαρμογή.

Στην συλλογική σφαίρα και σε πολιτικό-κοινωνικό επίπεδο βέβαια αυτές οι όψεις υποβοηθούν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, μηνύματα που γίνονται viral, ή ακόμα και “δούρειους ίππους” που δρούν υπονομευτικά, βγάζουν στο φώς σκάνδαλα, ξεθάβοντας πληροφορίες και θεωρίες συνομωσίας, ανακυκλώνουν φόβο και εν δυνάμει παρασύρουν με μαζικό τρόπο.

 

Ενώ λοιπόν η Νέα Σελήνη στην Παρθένο συνεχίζει να μιλάει για την ανάγκη να γειωθούμε, και να αφοσιωθούμε σε ό,τι είναι ουσιαστικό, τα γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο εκπέμπουν μια φύση που “ουρλιάζει”  μέσα από τον συνεχή βιασμό της από τον άνθρωπο, και καθώς τα σαρωτικά καιρικά φαινόμενα ή σενάρια κακοποίησης της γίνονται περισσότερο ορατά γινόμαστε μάρτυρες και συνειδητοποιούμε περισσότερο και πιο οδυνηρά την αλληλένδετη σχέση αλλά και εξάρτησή μας με το όλο. Οι γρήγοροι πλανήτες Σελήνη, Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης στην Παρθένο, βρίσκονται  απέναντι από τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα στους Ιχθύς. Τους αντίκρισαν ή τους αντικρίζουν ένας προς ένας σταδιακά την περίοδο που διανύουμε. Συμβολικά μας στέλνουν ένα μήνυμα πως είναι στα εφήμερα, τα τρέχοντα και τα καθημερινά, που πρέπει να αφοσιωθούμε για να συνεισφέρουμε στην υγεία του ευρύτερου όλου. Στην καθημερινότητα πηγάζουν όλες οι λύσεις, και απο κει ξεκινούν και όλα τα προβλήματα. Η συνείδηση πως είμαστε μέρος ενός συστήματος, το οποίο αποσταθεροποιείται πλέον είτε από μεγάλες ή από μικρότερες παρ-ενέργειες γίνεται σιγά-σιγά τρόπος ζωής. Είμαστε μέρος ενός συστήματος, του οποίου η βελτίωση εξαρτάται και από τα μικρά καθημερινά που ο καθένας μπορεί να κάνει, είναι όχι μονο αναγκαία αλλά και επιτακτική, μέσα από τον συμβολισμό του έντονου μεταβλητού στοιχείου καθώς μεταβαίνουμε στην νέα εποχή με την Φθινοπωρινή Ισημερία, και την είσοδο του Ήλιου στο Ζυγό που εστιάζει στην αρμονία και την εξισορρόπηση.

Η σταθερή ποιότητα απουσιάζει από τον χάρτη της Νέας Σελήνης, και η παρουσία της εντοπίζεται μόνον στους Δεσμούς της Σελήνης (Ήλιος-Υδροχόος). Είναι οι δεσμοί μας με τους άλλους αυτό που θα διατηρήσει ή θα στηρίξει, αλλά και θα δοκιμάσει την σταθερότητα;

Η διαχείρηση ίσως είναι μια πρόκληση αυτό το μήνα, καθώς θα υπάρξει και φόρτιση και υπερ-πληροφόριση. Η Νέα Σελήνη μας ζητά πάνω από όλα να αισθανθούμε την επαφή με τη ουσία την βελτίωσης, και της προσφοράς που έχει άμεση σχέση με τον υλικό μας κόσμο, την φυσική μας υπόσταση, τις δεξιότητες μας, την ανάγκη να είμαστε συντονισμένοι και υγιείς, και πάνω από όλα χρήσιμοι και όχι τοξικοί στο “περιβάλλον” μας, είτε αυτός είναι ο μικρόκοσμός μας, ή ο πλανήτης που κατοικούμε όλοι μαζί.  Η Νέα Σελήνη λέει κάνε αυτό που μπορείς, αλλά ενεργοποιήσου (στα όρια του Άρη). Πάλεψε, εργάσου, διεκδίκησε την ουσία, την βελτίωση που επιθυμείς και την χρησιμότητα σε ό,τι κάνεις. Κάνε ό,τι μπορείς, όσο πιο καλά μπορείς. Μην χάνεσαι στην ατέρμονη πληροφορία της λεπτομέρειας, και του θορύβου, μην επιτρέπεις σε φοβίες ή απαιτήσεις άλλων να πληγώνουν την αυτοπεποίθηση σου, και διαχειρίσου την ελευθερία σου, τον αλτρουισμό σου, την ανάγκη σου να διορθώσεις τον εαυτό σου με εναλλακτικούς, και δημιουργικούς τρόπους, κι όχι μέσα απο συνθήκες ή αίσθημα ανεπάρκειας, προσήλωση στην αποφυγή του λάθους ή της αποτυχίας, ή ακόμα και της κριτικής.

Μπορείς και μέσα από την έκφραση της Παρθένου να γίνεις τολμηρός ή να διατηρήσεις επίπεδα αυτονομίας, να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου. Με ποιό τρόπο; Μέσα απο αυτά που ξέρεις να κάνεις, και καθώς η βεβαιότητα του ότι δεν τα ξέρεις όλα, ή δεν τα μπορείς και όλα, μπορεί να παρεισφρέει στην ψυχολογία σου, να προκαλεί σύγχυση και να σε αποσταθεροποιεί, προσπάθησε σε ό,τι κι άν καταπιάνεσαι να στρέψεις την προσοχή σου και σε όλα εκείνα τα απλά, καθημερινά πράγματα που μπορείς να ελέγξεις και σε κάνουν να συντονίζεσαι με την πιο αγνή, αυθεντική και ιδιαίτερη μορφή της ύπαρξης σου.

Η έμφαση στο στοιχείο της Γής και της Φωτιάς μας θυμίζει πως χρειαζόμαστε περισσότερο νερό ως οργανισμός γιατι ο συνδυασμός στεγνώνει, και περισσότερη φροντίδα στα στοιχεία που δρούν ενωτικά (όπως το συναίσθημα), στην προσπάθειά μας να ξεχωρίσουμε και να αναλύσουμε δεδομένα ή να προχωρήσουμε στη υλοποίηση και εφαρμογή εγχειρημάτων, και εκπλήρωσης καθηκόντων. Ό,τι δημιουργεί η Φωτιά, η Γή το υλοποιεί: δίνεται έμφαση στις διαδικασίες παραγωγής, εργασίας και αναγκαιότητας υλοποίησης όσων έχουμε δημιουργικά ενεργοποιήσει το προηγούμενο διάστημα. Θα δούμε την προσοχή μας να εστιάζει σε λεπτομέρειες και προβλήματα που χρειάζεται να επιλυθούν, σε συνδυασμό με μια νοητική ενεργειακή φόρτιση που μπορεί να προκαλέσει στρες, αυτο-κριτική, ή τάση να περιπλέξουμε τα θέματα, όπως και πιθανές κρίσεις αναποφασιστικότητας αν έχουμε αναλάβει υπερβολικά πολλές υποχρεώσεις. Μπλοκαρίσματα σε αυτούς τους τομείς μπορεί να πυροδοτήσουν ψυχοσωματικά συμπτώματα ή σωματική δυσφορία. Είναι σημαντικό να φροντίσουμε την διατροφή μας σε επίπεδο ρουτίνας και συνηθειών, καθώς η Παρθένος κυβερνάει το πεπτικό σύστημα, και να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για ένα πρόγραμμα καθημερινότητας το οποίο μπορούμε να τηρήσουμε. Θα μας ανακουφίσει το ξεκαθάρισμα από περιττά πράγματα στον χώρο της εργασίας και της κατοικίας μας, η αναδιοργάνωση του τρόπου που εργαζόμαστε, αλλά και η απεμπλοκή από οτιδήποτε παρεμβάλλεται ως “ενόχληση” στον οπτικό και νοητικό μας χώρο.

Το πιο πιθανόν είναι πως δεν είναι και τόσο εύκολο να ολοκληρώσουμε εντελώς οριστικά θέματα πρακτικής φύσεως αυτον τον μήνα, αλλά μπορούμε ίσως να φανταστούμε και να οραματιστούμε μέσα και στο “θόρυβο” την ιδανική μορφή των πραγμάτων. Να συντονιστούμε με πιο υψηλές συχνότητες ευαισθησίας και ακρίβειας όσων δημιουργούμε, να επικεντρωθούμε τις  μικρές χαρές και να συνειδητοποιήσουμε το μεγάλο τους πολύτιμο αντίκρισμα.

Η διάκριση και η κριτική ικανότητα θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Σημαντικό είναι να εργαστούμε κάπου, ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό, με την φύση, με τα ζώα, με τον νού, χειρονακτικά, να φτιάξουμε κάτι απτό και να το προσφέρουμε είτε στον εαυτό μας ή σε άλλους.  (Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος που βρίσκεται η 27η μοίρα της Παρθένου είναι ο τομέας που ενεργοποιείται περισσότερο μια νέα πρόθεση.)

Η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία μέσα στα ζητούμενα, αλλά και το να βάλουμε κάποια όρια ως ασφαλιστικές δικλείδες στην ανάγκη μας να επικεντρωθούμε στις προτεραιότητες μας.  Η Πανσέληνος στις 5/10 θα αναδείξει πως αυτή η προετοιμασία εξασφαλίζει μια νέα αρχή που σέβεται τον ζωτικό μας χώρο και τις πρωτογενείς ανάγκες έκφρασης μέσα στις σχέσεις που θέλουμε να διατηρήσουμε ή να ξεκινήσουμε με τους άλλους.  

Η όψη που είναι ενεργή για μεγαλύτερο διάστημα και είναι ευρύτερης σημασίας: Ο Δίας στον Ζυγό θα δημιουργήσει την τρίτη και τελευταία όψη αντίθεσης με τον Ουρανό στον Κριό στις 28 Σεπτεμβρίου, που σχηματίστηκε τρεις φορές λόγω της αναδρομής και ήταν ενεργή τον Δεκέμβριο του 2016, τον Φεβρουάριο – Μάρτιο 2017. Μια όψη που δημοσιοποιεί καινοτόμες ιδέες, προκαλεί ξαφνικές συμμαχίες και συναντήσεις ενισχύοντας δυνατότητες  ανανέωσης τους.  Ανατρέπει όμως και με απρόβλεπτο τρόπο διαπροσωπικές σχέσεις, διεθνή πρωτόκολλα και εκδηλώνει απρόβλεπτες πρωτοβουλίες που σε συλλογικό επίπεδο ίσως δυναμιτίζουν κάθε δυνατότητα εξεύρεσης διπλωματικών λύσεων. Είναι μια όψη που μπορεί να απελευθερώσει, να φέρει σημαντικές ανακαλύψεις στην επιστήμη, να συμφιλιώσει γνώση με ομαδικές προσπάθειες ή να αναπτύξει πλατφόρμες διδασκαλίας στο διαδίκτυο. Με τον Δία στον Ζυγό και για ένα χρόνο, ίσως καταλάβαμε  περισσότερο την αξία της διαφωνίας και του διαλόγου. Μάθαμε περισσότερα από όσους βρίσκονται απέναντί μας. Κατανοήσαμε την αξία του αντικειμενικού διαλόγου διατυπώνοντας τις απόψεις μας πιο ισορροπημένα ανιχνεύοντας μια θέση συμφιλίωσης με ό,τι μας φέρνει αντιμέτωπους με εχθρικές συμπεριφορές, διαφωνίες και ανισότητες στις σχέσεις μας με τον κόσμο και τους άλλους. . Αυτή είναι και η πραγματική ουσία της όψης.  Σε κοινωνικό επίπεδο ή σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων η όψη εκδήλωσε και τώρα ίσως στο τελευταίο σχηματισμό της, αποσταθεροποιητικές ενέργειες, αποστασιοποίηση καθώς ο Δίας βρίσκεται στον Ζυγό, ζώδιο της έξαρσης του Κρόνου, και υπόσχεται την τιμωρία και την επιβολή κυρώσεων ή όρια και περιορισμούς σε όποιον διαταράσσει και αποσταθεροποιεί την κανονικότητα, σύμφωνα με την δική του οπτική, ή δόγμα. Ατυχήματα, τρομοκρατία και εξτρεμιστικές πολιτικές πρωτοβουλίες πιθανόν να πάρουν και πάλι διάσταση καθώς η όψη οδεύει προς την ακρίβειά της. Νομικές διαδικασίες σχετικά με το διαδύκτιο ή την τρομοκρατία μπορεί να προχωρήσουνε σε θεσμοθέτηση. Την ίδια μέρα ο Πλούτωνας κάνει επίσης την φαινομενική του στάση στις 16 μοίρες Αιγόκερου πριν ξεκινήσει την ορθόδρομη πορεία του, και πιθανόν να συνεισφέρει στο να βγούν στο “φώς” περισσότερα.

Λίγο πριν το επίσημο καλωσόρισμα της εποχής του Φθινοπώρου, με την Φθινοπωρινή Ισημερία, θυμόμαστε την θεά Δήμητρα και τον μύθο της Περσεφόνης, που αναπαριστά με πολύ γλαφυρό τρόπο τις αλλαγές των εποχών.   Η Παρθένος έρχεται να μας θυμίσει και πως μπαίνει  τάξη στα πράγματα, πως υπάρχουν και οι νόμοι της φύσης, και πως πρέπει να εξασκήσουμε την κριτική μας ικανότητα. Αυτή η τάξη που έχει να κάνει με τους κύκλους της φύσης, δηλώνει και μια απαραίτητη προετοιμασία. Ανάλογα με το που βρίσκεται ο καθένας η προετοιμασία αυτή αποκτά και διαφορετική έκφραση. Είναι ένας θετικός μήνας εφόσον συνδέσουμε την πνευματική πρόθεση με την λειτουργικότητα, την ενσυνείδητη διάσταση της προσφοράς μέσα στα όρια των δυνατοτήτων μας, και καταφέρουμε να περιφρουρήσουμε τον εαυτό μας από τον καταιγισμό πληροφορίας που θα ακολουθήσει, και συνεχώς θα μεγαλώνει την εικόνα. Από την άλλη αν έχεις ένα έργο, ένα σκοπό, μια δημιουργία να προβάλλεις ή να μεταδώσεις γνώση είναι ένας πολύ ευνοϊκός μήνας να το πράξεις. Η δημιουργία, η ανιδιοτελής αγάπη και φροντίδα των οικείων, και η  υγεία του σώματος και του νου είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, και ίσως το συνειδητοποιήσουμε περισσότερο καθώς οι ενέργειες φορτώνουν και μας αναγκάζουν να προσαρμοστούμε σε διάφορους και πολυποίκιλους εξωγενείς θορύβους. 

 

Η ενέργεια του Σεληνιακού μήνα έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί 18 – 22 Σεπτεμβρίου (Παρθένος), 17-21 Δεκεμβρίου (Τοξότης), 16 – 20 Ιουνίου (Δίδυμοι), 16 – 20 Μαρτίου (Ιχθύς). Επίσης επηρεάζονται όλοι οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων του δεύτερου δεκαημέρου. Αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 27 μοίρες (+2) των μεταβλητών, ή ανήκεις στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Ζυγός, Κριός Αιγόκερος, Καρκίνος) του 3ου δεκαημέρου.

 

Τα ζητούμενα: Προσωπική ανάπτυξη, βελτίωση, εξάσκηση κριτικής διαδικασίας

Συλλογικό τοπίο: Κάθε οργανωμένο σύστημα πρέπει να υποστεί αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις. Η εσωτερική ώθηση για καθαρτικές αλλαγές κινητοποιεί την βούληση (Rudyard για την 28η μοίρα Παρθένου).

Συμβουλή: Επικεντρώσου στα στοιχεία που έχεις στην διάθεσή σου. Μην ενδίδεις στην πίεση και στην βιασύνη να τελειώσεις με πράγματα, αν δεν έχεις όλα τα δεδομένα. Φρόντισε το νου και το σώμα. Οι απόλυτες βεβαιότητες μπορεί να είναι και παραπλανητικές. Βάλε όρια και φέρσου στους άλλους με ενσυναίσθηση, και κατανόηση. Παραδέξου τι δεν μπορείς να κάνεις και μην αλλάξεις ηθική στάση για να αντιμετωπίσεις απαιτήσεις άλλων ή προβλήματα.

 

(Η Νέα Σελήνη είναι η σύνοδος Σελήνης/Ήλιου που σηματοδοτεί ένα σημείο άφιξης και αφετηρίας ταυτόχρονα, ενός αέναου κύκλου 29.5 ημερών, μέσα στη συνεχή κίνηση των πλανητών στο ηλιακό σύστημα. Συμβολίζει την εσωτερική επεξεργασία της εμπειρίας που είναι ίσως η πιο κοντινή στην ιδιοσυστασία και στην ατομικότητα μας. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο, οι φάσεις της Σελήνης λειτουργούν ως δείκτες συγχρονισμού του συναισθήματος με την βούληση: αυτός ο συγχρονισμός είναι που ουσιαστικά καθορίζει τις αποφάσεις στη ζωή.)

 

© Eleni Kostika 2017

Photo by Trung Pham Quoc on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s