Πανσέληνος στις 12 μοίρες και 42′ του Κριού

jason-blackeye-335169

5 Οκτωβρίου 2017, 19:39 UT, τοπική ώρα 21:39

Σχέσεις  με αμοιβαία οφέλη – Συναντήσεις με αντίκτυπο

Κοινωνικότητα, έρωτας, δεσμεύσεις και συμφωνίες

Να συμφωνήσω ή να συγκρουστώ;

Η Πανσέληνος στον Κριό το πρώτο σε σειρά ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, μιλάει για ξεκινήματα. Κυρίως για το έναυσμα που πυροδοτεί την ανάφλεξη, την ανάγκη να διεκδικήσουμε, να αυτονομηθούμε, να αναδείξουμε κάτι για πρώτη φορά, να εκφράσουμε την συνειδητότητα της “αφετηρίας”. Είναι το συναίσθημα στην πιο πρωτογενή του μορφή έκφρασης, που ενθουσιάζεται, ανταποκρίνεται άμεσα στη επιθυμία, ο αυτοματισμός της επικοινωνίας που φτάνει απ’ ευθείας με οξύτητα και ανυπομονησία στην καρδιά του κάθε θέματος. Εδώ δεν υπάρχει η έννοια του χρόνου, της ιεράρχησης, ούτε ενσωμάτωση του τι μπορεί να θέλει η άλλη πλευρά, παρά μόνον ακαριαία ανταπόκριση σε κάθε επιθυμία. Η Σελήνη στον Κριό ενεργοποιεί την διάθεση, και καθώς χορηγός της είναι ο Άρης που βρίσκεται στην Παρθένο, η επιθυμία εκφράζεται με πίστη, αφοσίωση, πρακτικό, οργανωμένο και αναλυτικό τρόπο. Ο Κριός είναι επίσης και το ζώδιο της έξαρσης του Ήλιου, άρα η Σελήνη στον Κριό έχει την δυνατότητα να εκφράσει την βούληση και το εγώ, και ταυτίζεται με αυτό που θέλει ανά πάσα στιγμή. Η Πανσέληνος είναι μια αντίθεση Σελήνης-Ήλιου (Κριός/Ζυγός – άξονας των σχέσεων) και άρα εδώ εκφράζεται πολύ περισσότερο εμφατικά η ανάγκη να σχετιστούμε. Η Πανσέληνος λοιπόν υπόσχεται την δυναμική έναρξης σχέσεων κάθε είδους η οποία είτε θα εκφραστεί μέσα από την συνείδηση της φόρτισης της εσωτερικής ανάγκης μας να σχετιστούμε καλύτερα με τον εαυτό μας πρωτίστως, ή  θα  δημιουργήσει ένα timing, μια συγχρονικότητα που θα μας φέρει κοντά σε ανθρώπους που μπορούν να καλύψουν αυτή την ανάγκη είτε σε ερωτικό, προσωπικό ή σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο η συνάντησή μας έχει κάποιο αμοιβαίο όφελος. Ο Ήλιος στον Ζυγό εστιάζει στην κοινωνικότητα, στις ισότιμες σχέσεις και στην ανάγκη για αρμονία και ισορροπία που την επιβεβαιώνει μέσα από τους άλλους, και σχέσεις σύμβασης κάθε είδους.

Η σύνοδος Αφροδίτης- Άρη στην Παρθένο ενισχύει την ώθηση της συνάντησης καθώς οι δύο πρωταγωνιστές πλανήτες των σχέσεων βρίσκονται στην πιο δυναμική τους όψη, αλλά και σε παραλληλία. Είναι σχεδόν σαν μια διπλή σύνοδος. Οι “συναντήσεις” έχουν ισχυρό αντίκτυπο. Η Πανσέληνος μας μιλάει για μια ισχυρή ένωση! Αν θυμηθούμε την μυθολογική σχέση των θεοτήτων, αντιλαμβανόμαστε ό,τι επρόκειτο για έναν έρωτα, και όχι ένα γάμο. Οι δύο θεότητες ήταν οι αιώνιοι εραστές, ή είχαν αυτό που ονομάζουμε σήμερα “ελεύθερη σχέση” ή σχέση με αμοιβαία οφέλη. Αυτές είναι οι σχέσεις που έχουν οι εραστές, οι φίλοι, και όσοι επιχειρούν από κοινού κάτι μέσα από σχέσεις σύμβασης. Υπάρχει δηλαδή ένα είδος άτυπης “συμφωνίας” που περιλαμβάνει αυτή η συναλλαγή, καθώς τα δύο μέρη παραμένουν ανεξάρτητα. Υπάρχει περίπτωση η συνάντηση αυτή να έχει ήδη πραγματοποιηθεί, καθώς η σύνοδος έγινε ακριβείας λίγο πριν την Πανσέληνο. Αφροδίτη και Άρης μιλούν και για την δύναμη της δημιουργίας, της ώθησης να προωθήσουμε κάτι,  αλλά και της διαφωνίας ή της ρήξης που εγείρουν κυρίως οι αξίες, και κινητοποιούνται από τον τρόπο που θα επικοινωνήσουμε.  Το άν θα ικανοποιηθεί τελικά το ζητούμενο έχει να κάνει με το σε ποια πλευρά βρίσκεται κανείς. Όλα τελικά καταλήγουν σε μια αμοιβαία υποδοχή μεταξύ Ερμή και Αφροδίτης, που δηλώνει την αλληλοβοήθεια και συμμαχία των πλανητών, την διάθεση να διαπραγματευτούμε, να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε, να κοινωνικοποιηθούμε, αλλά και να ονομάσουμε τις αξίες μας. Αυτό εκφράζεται με διπλωματία, με γλυκύτητα, με πρακτικό πνεύμα, αλλά και με διάθεση εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα. Ο Ερμής συμμετέχει στην Πανσέληνο σε σύνοδο με τον Ήλιο (μη ορατός -καμένος) και άρα κάποια πράγματα δεν μπορούν να εκφραστούν πολύ καλά είτε στην επεξεργασία των σκέψεων ή στη επικοινωνία με τους άλλους ή δεν φαίνονται, ενώ οδεύει προς την ανώτατη σύνοδο με τον Ήλιο στις 8/10, που θα δώσει περισσότερη ευκρίνεια στα θέματα που εκπροσωπεί.

Η Σελήνη αποκλίνει από μια αντίθεση με τον Ερμή στον Ζυγό και συγκλίνει προς ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Το κλίμα και η διάθεση με το οποίο μπαίνουμε στην Πανσέληνο είναι  η ανάγκη εξισορρόπησης συναισθήματος και λογικής. Η υπερφόρτιση της επικοινωνίας και των συναλλαγών, και σε συλλογικό επίπεδο ο καταιγισμός των γεγονότων που μας έχει αποσταθεροποιήσει συναισθηματικά και νοητικά. Το τετράγωνο με τον Πλούτωνα ενεργοποιεί την απαραίτητη ένταση που δίνει ώθηση, να ξεπεραστεί ή να εκφραστεί συσσωρευμένη δυσφορία, να επιβληθούμε σε δύσκολες καταστάσεις, να δημιουργηθεί κάτι μεγάλο, να επιτύχουμε εξυγίανση, να κατακτηθεί κάτι δύσκολο, αλλά και να δράσουμε πολύ δυναμικά λόγω της έμφασης στην παρορμητική ποιότητα. Είτε σε προσωπικό ή σε συλλογικό επίπεδο η ένταση φέρνει δράση, μπορεί να αποκαλύψει, αλλά και να διεισδύσει πολύ βαθιά στον ψυχισμό ώστε να συνδέσει ανθρώπους με πάθος,  να μεγαλουργήσει μέσα από ταλέντα ή κυριολεκτικά να ενεργοποιήσει μια ακατανίκητη όρεξη για κυριαρχία και έλεγχο. Καθώς η Σελήνη εκφράζει και το συλλογικό αίσθημα μπορούμε να περιμένουμε και μαζικές κινητοποιήσεις. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν καθώς ξεδιπλώνονται τα μηνύματα των ενεργειών πως οι επόμενες δύο εβδομάδες περιέχουν την απαραίτητη ένταση ώστε να πάρουμε πρωτοβουλίες, και δημιουργούν πλαίσια σημαντικών συναντήσεων στην ζωή.

Παράλληλα παρατηρούμε πως και η Αφροδίτη και ο Άρης ο καθένας με την σειρά του τις επόμενες μέρες θα σχηματίσουν τετράγωνα με τον Κρόνο στον Τοξότη. Οι συναντήσεις συναντούν κάποιες καθυστερήσεις, αποστασιοποίηση ή εμπόδια, κυρίως χρειάζονται κάποιο χρόνο να ωριμάσουν κάποια πράγματα.

Στον χάρτη της Πανσελήνου, η Αφροδίτη είναι σε πτώση, και μαζί με τον Άρη σε αντιπαραλληλία με τον Ήλιο. Μια ακόμη επιβεβαίωση της δυναμικής των σχέσεων, ενώ ταυτόχρονα η Αφροδίτη στο ζώδιο της πτώσης της, ζητά να είμαστε πρακτικοί και ρεαλιστές, να εκτιμήσουμε και να διακρίνουμε και να μην σταθούμε σε λεπτομέρειες, να μην εγκλωβιστούμε στην τελειοθηρία ή να μην θυματοποιηθούμε χωρίς λόγο. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε πως το αίτημα του σεληνιακού κύκλου που ξεκίνησε στις 20/9 στο ζώδιο της Παρθένου, μιλάει για εξυγίανση, ουσία και όρια στις δυνατότητες του πόσο τελικά μπορούμε να βοηθήσουμε ή να βοηθηθούμε από τους άλλους, να δούμε πως μπορούμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας, μέσα σε ένα πλαίσιο διευκρίνησης πληροφορίας που ήταν ίσως αρκετά συγκεχυμένη, ασαφής ή υπονοούσε μια υπόσχεση για κάτι, επιχειρούσε να αντιληφθεί μια αλήθεια που μας διέφευγε.

Η πανσέληνος θα μας δείξει την συνολική εικόνα του κύκλου που ξεκίνησε στις 20/9,  και κυρίως θα καλλιεργήσει το έδαφος να προχωρήσουμε, μέσα από συνευρέσεις, και μέσα και από ένταση ή πάθος, αλλά και δυσκολίες που όμως θα φωτίσει και θα εκδηλώσει την κοινωνικότητα, τις σχέσεις, τον έρωτα, την συμφιλίωση και τα επίπεδα όπου οι δυνατότητες του καθενός μπορούν να αξιοποιηθούν. Και στο προσωπικό και στο συλλογικό πεδίο εκφράζεται πολύ ισχυρά η βούληση και δρα συγκροτημένα και ουσιαστικά.   

 

Υπάρχει μια ταχύτητα στο πάρε δώσε, και μια διάθεση να επικοινωνήσουμε και να δούμε ποιός τρόπος είναι ο πιο ωφελιμος και λειτουργικός, αλλά και ενίοτε να συγκρουστούμε στην προσπάθεια να διακρίνουμε την “ορθότητα” ή τις λεπτομέρειες του κάθε τρόπου, μέσα στα πλαίσια της ανταλλακτικής αξίας του τι διεκδικούμε και τι θέλουμε να έλξουμε στην ζωή μας, τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει, και πως βλέπουμε ίσως την αξία των πραγμάτων υπο το πρίσμα της ένωσης, και της αγάπης, ανάλογα με το τι διαχειριζόμαστε. Εδώ εξωτερικεύεται ένα πάθος ευγενές και αγνό, που λειτουργεί ως προσφορά και με λεπτότητα, μπορεί όμως και να κολλήσει στις λεπτομέρειες, στον διάλογο ή στην διαρκή μεταφορά δεδομένων, και ανάλυση και να χάσει την ουσία.

Η Σελήνη, Ήλιος, Ερμής, Άρης, Αφροδίτη είναι αρκετά γρήγοροι σε ταχύτητα μπορούμε να περιμένουμε δύο δραστήριες βδομάδες που γρήγορα θα εξελίξουν θέματα μέσα μας και μαζί με άλλους. Αναζητώντας την ισορροπία στις σχέσεις ή ακόμα και στην σχέση με τον εαυτό μας, ενεργοποιείται και ένα είδος παιδικής αγωνίας ή ανυπομονησίας μέσα από την Σελήνη στον Κριό στις συναντήσεις με τους άλλους, αλλά και ενθουσιασμού που είτε προσπαθεί να καλλιεργήσει κάτι ή να ξεχωρίσει. Το έναυσμα που δίνει η Πανσέληνος είναι ένα είδος “χειραψίας”, το έναρτήριο λάκτισμα μεταξύ όσων θέλουμε να διεκδικήσουμε και να έλξουμε στην ζωή μας, και είτε φέρνει την ένωση που θα πραγματώσει ή την ρήξη που διαπιστώνει στην πράξη πως τελικά αυτό δεν είναι και τόσο εφικτό.

 Η διαπραγμάτευση, η επικοινωνία, η οργάνωση και η εκτίμηση δεδομένων επιχειρούν να αποκτήσουν αντικειμενικότητα και αρμονία, ενώ η πανσέληνος τονίζει την ανάγκη να δράσουμε, να εκφράσουμε την βούληση ή να προστατεύσουμε πρωτίστως τις πολύ προσωπικές και ενστικτώδης ανάγκες και ταλέντα μας. Όπως και να φροντίσουμε τον ζωτικό μας χώρο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι άλλοι έρχονται είτε για να ανακαλύψουμε το μαγικό timing της ερωτικής συνεύρεσης, την δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τις δεξιότητές μας για να συνάψουμε συνεργασίες ή συμφωνίες με οφέλη, να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους να προωθήσουμε σχέδια και να δείξουμε τι έχουμε να προσφέρουμε ή ακόμη και τα αποκτήματά μας. Αντιλαμβανόμαστε τον αντίκτυπο της ένωσης ή σύγκρουσης δύο πλευρών αυτής της συνόδου Αφροδίτης Άρη, που εκφράζει την επιθυμία να διεκδικήσουμε και εκείνης που εκφράζει την επιθυμία να έλξουμε μέσα από την λογική της εξυπηρέτησης ή της προσφορά που καλλιεργεί το έδαφος για μια συνέχεια, εξελίσσει, βελτιώνει (παρθένος) ή στοχεύει στην υλοποίηση. Μια άλλη ερμηνεία είναι πως παλεύουμε για τις αξίες μας, για τον έρωτα, για ένα δημιούργημα μας, και θα μπορέσουμε να βρούμε βοήθεια αν μιλήσουμε για αυτά.

Μπορούμε λοιπόν κάτω από αυτό το φεγγάρι εν δυνάμει να συναντήσουμε τον εαυτό μας με έναν πολύ ουσιαστικό τρόπο, ή μέσα από έναν άλλον, και να καταλάβουμε τι μας ενεργοποιεί, σε τι ανταποκρινόμαστε, και σε τι είμαστε ευάλωτοι, τι έχουμε πραγματικά και πρωταρχικά ανάγκη. Μπορούμε να δούμε άλλους να μεσολαβούν ή να μας βοηθούν, μπορούμε να ερωτευτούμε, να κάνουμε φιλίες, σημαντικές επαφές ή να προχωρήσουμε συνεργασίες, συναντήσεις  και συμφωνίες. Η τελευταία όψη που κάνει η Σελήνη πριν βγει από το ζώδιο του Κριού, είναι μια αντίθεση με τον Δία στον Ζυγό που διαστέλλει κάθε συναίσθημα, δηλώνει την ανάγκη να μεταφέρουμε γνώση, ή να πούμε αλήθειες και να μεταφέρουμε απόψεις  και κινητοποιεί την ανάγκη να ανακαλύψουμε περισσότερα για όσα μας ενδιαφέρουν. Οι υπερβολές είναι στο πρόγραμμα, αλλά και η διάθεση να γνωρίσουμε καλύτερα ή ακόμα και να εντυπωσιάσουμε στο τοπίο των σχέσεων.

 

Την επιρροή της πανσελήνου επεξεργαζόμαστε μέχρι και το τέλος του σεληνιακού μήνα στις 18 Οκτωβρίου, που με την παρουσία του Ουρανού υπόσχεται σημαντικές αλλαγές, απελευθέρωση και ανατροπές.

Η πανσέληνος έχει πιο προσωπική χροιά:

Αν είσαι Κριός με γενέθλια μεταξύ 30 Μαρτίου-3 Απριλίου, Ζυγός με γενέθλια μεταξύ 3-7 Οκτωβρίου, Καρκίνος με γενέθλια 2-6 Ιουλίου, Αιγόκερως με γενέθλια 31 Δεκεμβρίου – 6 Ιανουαρίου, ή αν έχεις Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 12 μοίρες (+/-3) των μεταβλητών ζωδίων. Επηρεάζεσαι επίσης αν έχεις γενέθλια 11 Σεπτεμβρίου. Δυναμική πανσέληνος για τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα του 2ου δεκαημέρου όπως και για τα παρορμητικά του 2ου δεκαημέρου.

 

Εύχομαι να απολαύσουμε ένα μαγικό φεγγάρι απόψε!

© Eleni Kostika 2017

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπόψη μου περισσότερο τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών)

Photo by Jason Blackeye on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s