Αφροδίτη στον Σκορπιό

8 Νοεμβρίου -1 Δεκεμβρίου 2017

Η Αφροδίτη στην διέλευσή της στον Σκορπιό θα πραγματοποιήσει την ετήσια σύνοδο με τον Δία στις 13 Νοεμβρίου 2017, στις 07 μοίρες Σκορπιού. Μία συνάντηση που δηλώνει την αρχή ενός κύκλου που έχει να κάνει με την ανάγκη να δούμε την αλήθεια της ψυχής μας, σε σχέση με την αγάπη, τον έρωτα, την σχέση με τον υλικό μας κόσμο, ό,τι απολαμβάνουμε με τις αισθήσεις, και ό,τι αξίζει να αντιμετωπίσουμε για να τα βιώσουμε. Η σύνοδος στο ζώδιο του Σκορπιού θα επαναληφθεί σε 12 χρόνια. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή όσον αφορά την δυνατότητα της αντίληψης των αξιών, και της αγάπης σε ψυχικό επίπεδο. Πόσο επιθυμούμε και πως έλκουμε ή βιώνουμε την αισθησιακή πλευρά του εαυτού μας, πόσο αυτό μας φέρνει σε επαφή με τις πιο σκιερές πτυχές της ψυχής μας. Ποιά είναι η εμπειρία της ψυχικής ευδαιμονίας;

Οι επιθυμίες αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα και τις βιώνουμε με ένταση και ψυχικό βάθος.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Σκορπιού λειτουργεί διεισδυτικά και επιτρέπει στο βίωμα του έρωτα, και της επιθυμίας τα πάντα. Είναι μια έκφραση της αγάπης εν δυνάμει μεταμορφωτική. Είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη στον Ζυγό όλο το διάστημα της διέλευσης της. Και οι δύο πλανήτες στο ζώδιο της αδυναμίας τους: Πόσο οι αδυναμίες μας, μας ενώνουν με τους άλλους, και μας βοηθούν να βιώσουμε τον έρωτα, το πάθος, και την αμοιβαιότητα στις σχέσεις είναι ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει.

Ας θυμηθούμε τον όμορφο Μύθο του Έρωτα και της Ψυχής. Καρπός της αγάπης τους η Ηδονή!

erospsyche

Antonio CANOVA (1757 – 1822)
Psyche Revived by Cupid’s Kiss
Paris, Musée du Louvre

Η σύνοδος θα είναι ορατή στις 13 Νοεμβρίου, στις 5:58 π.μ, ώρα Αθήνας, πριν την ανατολή του Ηλίου, και με καθαρό ουρανό, υπόσχεται ένα πολύ όμορφο θέαμα.

© Eleni Kostika 2017

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s