Νέα Σελήνη στις 26 μοίρες και 31′ Τοξότη

suhyeon-choi-276057

18 Δεκεμβρίου 2017, 08:30 τοπική ώρα

Κατά την διάρκεια ενός απολογισμού, ή μιας αναδιήγησης, μπαίνει ο σπόρος για ένα καινούργιο “ταξίδι”

Κυνηγώντας τον χρόνο σε επαφή με το ευρύτερο νόημα των πραγμάτων.

Τι είναι αυτό που μας κάνει να νοιώθουμε αισιοδοξία; Τι μας δίνει προοπτική; Πως ενισχύουμε τα οράματά μας.

Μια εμψυχωτική Νέα Σελήνη, που ενισχύει τις βαθύτερες επιθυμίες και κίνητρά μας.

Η ανταπόκριση στο “ανοίκειο” και τα δώρα της ζωής που ενεργοποιούνται από την γνώση και την φιλοσοφική στάση προσέγγισης της ίδιας μας της ύπαρξης.

 

Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στις 26 μοίρες και 31′ στο ζώδιο του Τοξότη, ενεργοποιεί την ανάγκη να στοχεύσουμε ευρύτερα, να νιώσουμε ελεύθεροι, να φιλοσοφήσουμε, να γαλουχήσουμε ένα όραμα, το αίσθημα προοπτικής και να αντιληφθούμε την μεγάλη εικόνα. Ίσως να εξερευνήσουμε και μια άλλη άποψη ή προσέγγιση απέναντι στην ζωή. Βάζουμε ένα σπόρο, εστιάζουμε σε μια πρόθεση με ενθουσιασμό, αισιοδοξία και επεκτατική διάθεση. Σε αυτόν τον κύκλο της Σελήνης αντιλαμβανόμαστε την σχέση μας με το ανοίκειο κομμάτι της εμπειρίας της ζωής, και αυτό προϋποθέτει πως χρειάζεται να βγούμε από τα όρια της βολής μας, και τα υλικά και τα πνευματικά. Πόσο ανοιχτοί είμαστε λοιπόν στο “διαφορετικό”; Είμαστε σε ένα κατώφλι. Πόσο έτοιμοι είμαστε να υποδεχτούμε μια νέα διάσταση της ζωής μας;

Στον χάρτη της Νέας Σελήνης κυριαρχεί μια πολυαστρία στον Τοξότη (Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη, Ερμής, Κρόνος). Ο Τοξότης είναι ο κένταυρος μισός άλογο, μισός άνθρωπος που στοχεύει με το τόξο και το βέλος του ψηλά στον ουρανό. Το ζώδιο εκφράζει το πάντρεμα του υλικού με τον πνευματικό κόσμο, και επι της ουσίας σε αυτόν τον κύκλο διαπραγματευόμαστε το πως οι πιο πηγαίες επιθυμίες και ένστικτα περνούν από το πνευματικό φίλτρο της αντίληψης για να στοχεύσουν κάπου. Η Σελήνη γαλουχεί, καλλιεργεί και ανταποκρίνεται, ο Ήλιος είναι η βούληση, η Αφροδίτη έχει να κάνει με τις αξίες μας και ενώνει, ο Ερμής συνδέει και επεξεργάζεται και ο Κρόνος κτίζει και αποκρυσταλλώνει. Η ανάγκη για καινούργιες εμπειρίες, αναζήτησης στόχου και εξερεύνησης είναι μεγάλη και μας στρέφει συλλογικά και προσωπικά μέσα απο αφορμές και γεγονότα στο να καλλιεργήσουμε τις εμπειρίες που θα μας δώσουν περισσότερη ελευθερία και νόημα. Θέλουμε να κάνουμε καινούργια πράγματα, ανταποκρινόμαστε σε ερεθίσματα, και επιθυμούμε να υπερβούμε τα όρια, εξερευνώντας νεα περιβάλλοντα, σχέσεις και επαφές. Ταυτόχρονα καθώς ο Κρόνος βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του Τοξότη (αναιρετική) και όλοι οι πλανήτες στον Τοξότη κινούνται προς αυτόν, κυριαρχεί η αίσθηση μιας ύστατης προσπάθειας να προλάβουμε τον χρόνο. Κάποιες δεσμεύσεις, κάτι από το παρελθόν ή ακόμα και να αγγίξουμε έναν στόχο, μια κατάκτηση που ενισχύθηκε και στην οποία δουλέψαμε μέσα από την διέλευση του Κρόνου στον Τοξότη τα προηγούμενα 2,5 χρόνια.  Όλοι οι πλανήτες βρίσκονται στον φυσικό χώρο του Δία, και ο Δίας κυβερνήτης της Νέας Σελήνης από τον Σκορπιό δίνει ισχυρό κίνητρο μεγενθύνοντας όλα αυτά που μας υποκινούν. Σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, αποκαλύπτει, μεγεθύνει, υποστηρίζει με έναν ενστικτώδη και σταθερό τρόπο τον συγχρονισμό μας με άλλους. Είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι εξελικτικής σημασίας που μας βοηθάει να πραγματοποιήσουμε μια μετάβαση, μια σταθεροποίηση της αλλαγής προσανατολισμού που πραγματοποιείται, αν εμπιστευτούμε την αλήθεια και την βαθύτερη εσωτερική μας επιθυμία. Επίσης ο Δίας συγκλίνει σε ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα μια όψη που θα γίνει ακριβείας στα μέσα Ιανουάριου και μας δίνει ευκαιρίες να προσελκύσουμε ή να συνδέσουμε πόρους με βαθύτερες επιθυμίες. (για περισσότερες πληροφορίες βλέπε σχετικό άρθρο Δίας στον Σκορπιό)

Γνωρίζουμε ότι ο Κρόνος ως μυθολογική θεότητα ήταν ο πατέρας του Δία. Ο Δίας τον εκθρόνισε τελικά και μοίρασε τον κόσμο στα τρία με τα αδέλφια του Ποσειδώνα και Άδη. Εδώ υπονοείται πως δεν πρέπει να υποκύψουμε σε φόβους ή στην άρνηση της αποδοχής πως καθώς όλα κάποια στιγμή τελειώνουν  είναι ταυτόχρονα μέρος μιας φυσικής συνέχειας.

Όλα καταλήγουν στον Άρη στον χάρτη της Νέας Σελήνης, που βρίσκεται στην κυριαρχία του ως παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού. Ο Άρης είναι που κινεί τα νήματα πίσω από τα πράγματα. Και το περιβάλλον του Σκορπιού είναι ο χώρος όπου ενισχύεται η βούληση, τα κίνητρα, οι επιθυμίες για να πετύχουμε, να κατακτήσουμε, να διεκδικήσουμε, να εξελίξουμε κάτι, να προσπαθήσουμε και να επιμείνουμε. Όποιες συγκρούσεις αντιμετωπίζουμε είναι θέμα ψυχισμού και έχουν να κάνουν με τον εαυτό μας, που όμως έχει ανάγκη τους άλλους για να ενεργοποιηθεί. Σε αυτόν τον κύκλο πρέπει να διευκρινίσουμε και να ξεχωρίσουμε τα “γιατί” και να εμπιστευθούμε το ένστινκτο και την διαίσθηση μας. Μπορούμε να δώσουμε μια καινούργια πνοή σε σχέδια και δημιουργίες, να εμψυχώσουμε με σταθερότητα την διάθεση και επένδυση της ενέργεια μας και να οχυρωθούμε καλύτερα με ψυχραιμία απέναντι σε ό,τι μας περιορίζει με σκοπό να το ξεπεράσουμε.  Αντιλαμβανόμαστε το νόημα της επιμονής.

Ένα πεδίο εμπειρίας έχει ολοκληρωθεί που έχει να κάνει με τις αντιλήψεις, γνώσεις και πεποιθήσεις μας, στο πως κρίνουμε την πραγματικότητα, ή το αίσθημα προοπτικής συλλογικά και προσωπικά (Κρόνος στην 29η μοίρα του Τοξότη). Έχουμε συλλέξει εμπειρία, και κάτι μοιάζει εξαιρετικά επείγον να ολοκληρωθεί. Μια βιασύνη πιθανόν να μας καταλάβει, δεν είναι απαραίτητο όμως να την αφήσουμε να κυριαρχήσει. Η τελευταίες μοίρες των μεταβλητών ζωδίων έχουν υψηλή ορατότητα, καθώς προηγούνται της μηδενικής μοίρας των παρορμητικών ζωδίων, που είναι σαν πύλες εισόδου σύνδεσης του προσωπικού με το συλλογικό, και την δημόσια σφαίρα της ζωής. Σηματοδοτούν σημαντικές ενάρξεις που περιλαμβάνουν άλλους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση της μηδενικής του Αιγόκερω, όπου ο Κρόνος είναι στην κυριαρχία του η έμφαση βρίσκεται στην καταξίωση, στην επίτευξη και στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής. Ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στον Αιγόκερω στις 21 Δεκεμβρίου μαζί με το χειμερινό ηλιοστάσιο, κατά την διάρκεια του Σεληνιακού κύκλου.  Μια ισχυρή συμπαντική στιγμή. Η μετάβαση από το στοιχείο της Φωτιάς στο στοιχείο της Γής, δηλώνει την αποκρυστάλλωση μιας δημιουργίας, της συσσώρευσης γνώσης εμπειρίας και αντίληψης αλλά και της συγκρότησης της αλήθειας που εισέρχονται στην πραγμάτωση, στην σφαίρα της υλοποίησης και της δημοσιοποίησης, αλλά και της δημόσιας έκθεσης στην κρίση των άλλων. Κάτι διερευνήσαμε, κάτι συλλογιστήκαμε, κάτι συλλέξαμε, κάπου προσηλωθήκαμε πνευματικά ως κοινωνία και ως άτομα, και τώρα θα μπούμε στην περίοδο που αυτό θα εκτεθεί περισσότερο με σκοπό να δοκιμαστεί στην αντοχή και βιωσιμότητά του, με τους όρους της απτής πραγματικότητας.  Σε αυτόν τον κύκλο υπάρχει η πτυχή της επανεξέτασης δεδομένων λόγω του ανάδρομου Ερμή, αλλά και της επανασύνδεσης πληροφορίας και επικοινωνίας με ανθρώπους ή συλλογικότητες (Ερμής σε τρίγωνο και εξάγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης). Η διάθεση να συνδεθούμε ενισχύεται σημαντικά, και φέρει μια δυναμική επαναφοράς ή επιστροφής με ανθρώπους και περιβάλλοντα. Συζητήσεις ή συλλογικά εγχειρήματα που είχαμε αφήσει σε εκκρεμότητα μπορούν να βρουν έδαφος και απήχηση, αν τα επικοινωνήσουμε.  

Η Αφροδίτη από τον Τοξότη με τις όψεις που πραγματοποιεί δημιουργεί μια σημαντική δυνατότητα γεφύρωσης στις σχέσεις. Συγκλίνει πρώτα προς ένα τετράγωνο με τον Χείρωνα στους Ιχθείς, που δηλώνει μια κρίση συνειδητότητας στην επούλωση κάποιων τραυμάτων που αφορούν κυρίως την πίστη μας, στην ενεργοποίηση αξιών, σχέσεων και ύλης. Στην συνέχεια κάνει ένα τρίγωνο με τον Ουρανό στον Κριό που εναρμονίζει με ένα είδος αφύπνισης και προωθεί την ανανέωση. Οι σχέσεις δεν είναι μονόδρομος μπορούν να λειτουργήσουνε με εναλλακτικούς τρόπους. Συνδεόμαστε με ανθρώπους εκ νέου ή κάνουμε νέες γνωριμίες που μας ανανεώνουν και προωθούν την εξατομίκευση  μας. Η ανεξαρτησία αλλά και οι αλλαγές που επιθυμούμε είναι δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε δεσμεύσεις με βιώσιμο χαρακτήρα ή μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η Αφροδίτη θα κάνει σύνοδο με τον Κρόνο κατά την διάρκεια του κύκλου στο ζώδιο του Αιγόκερου. Οι σχέσεις που δημιουργούνται αυτό το διάστημα μπορούν να αποβούν ωφέλιμες και μακράς διάρκειας. Χρειάζεται όμως και υπομονή, αλλά και ένας περιορισμός σε αυτά που θέλουμε να αναπτύξουμε και να υποστηρίξουμε σε στάδιο υλοποίησης (Δίας μισό τετράγωνο Κρόνος).

 

Η διάθεση συλλογική και προσωπική με την οποία μπαίνουμε στον νέο κύκλο χαρακτηρίζεται από την αποκλίνουσα όψη τριγώνου της Σελήνης με τον Ουρανό. Κυριαρχεί η διάθεση για αλλαγή, νέα πράγματα, μια ανάγκη για ανανέωση. Ανταποκριθήκαμε σε κάτι που μας ξάφνιασε, μας εξέπληξε ευχάριστα πιθανόν ή μας άνοιξε έναν άλλο δρόμο. Η Σελήνη συγκλίνει προς μια σύνοδο με τον Κρόνο, και αυτή η σύνοδος δηλώνει πως ο κύκλος θα απαιτήσει ωριμότητα, συναισθηματική αυτοκυριαρχία, και μπορεί να σημάνει και ένα είδος ολοκλήρωσης ενός μακρύ συναισθηματικού κύκλου. Είναι στιγμή να ωριμάσουμε συλλογικά, και να λειτουργήσουμε κριτικά στην σύνδεσή μας με την πραγματικότητα και τους περιορισμούς ή κάθε μορφής εξουσία. Να τροφοδοτήσουμε και να καλλιεργήσουμε την έννοια της συνέχειας, και να αισθανθούμε την έννοια του χρόνου, των συνεπειών, αλλά και της ανταπόδοσης. Η σύνοδος είναι μια συνάντηση με αντίκτυπο. Η Σελήνη έχει να κάνει με το αρχέτυπο της “μητέρας” και ο Κρόνος με το αρχέτυπο του “πατέρα”. Οι συλλογικοί μας γονείς συναντώνται, για να τελειώσουν κάτι (αναιρετική μοίρα). Η Σελήνη έχει επίσης να κάνει με την προέλευση και το αίσθημα ότι ανήκουμε κάπου, και ο Κρόνος με τις δομές που συστήνουν την πραγματικότητά μας, αλλά και τις αρχετυπικές φιγούρες των ανθρώπων που δρουν ως μέντορες, δάσκαλοι, ή κατέχουν εξουσία και είτε καθοδηγούν ή επιβάλλουν τον “ορθό” δρόμο. Εδώ εξωτερικεύεται η τάση να χτίσουμε κάτι πάνω στην προέλευση ή το κληροδότημά μας. Ο κύκλος τονίζει τους περιορισμούς μέσα στην δυναμική της οικογένειας, ή την σχέση οικογένειας και ακίνητης περιουσίας. Ο κόσμος κάνει ένα reality check, με επικριτική διάθεση, και έναν απολογισμό, που όμως έχει απόσταγμα και ουσία. Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, και η συγκρότηση και ενότητα των γυναικών που εξομολογούνται σοβαρά ζητήματα στον συλλογικό χώρο ενισχύεται. Σε προσωπικό επίπεδο ο κύκλος φωτίζει την ολοκλήρωση, την αποξένωση στον οικογενειακό ιστό ή την προσήλωση σε επικοινωνία προβλημάτων, την ανάγκη να εργαστούμε για να επιτύχουμε κάτι, το αίσθημα καθήκοντος, την ανάληψη ευθυνών, και την καλύτερη συγκρότηση του ψυχισμού. Γαλουχούμε σχέσεις μακροβιότερες, απομακρυνόμαστε από την επιφανειακή διάσταση των δεσμών με άλλους και αντιλαμβανόμαστε αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε. Πως λοιπόν φροντίζουμε όλα αυτά που στηρίζουν την πραγματικότητά μας; Ο Κρόνος έχει να κάνει και με την φθορά. Μέσα στον κύκλο αυτό πιθανόν θα εξετάσουμε και θα κρίνουμε οικογενειακές σχέσεις, την σύνδεση ή αποξένωση, τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν.

Ό,τι και αν είναι αυτό που ξεκινάει στην ζωή μας αυτόν τον σεληνιακό μήνα, για τις επόμενες 29 μέρες, εξερευνούμε νέα πεδία δράσης, αναπτύσσουμε και ανταλλάσουμε ιδέες, βρίσκουμε λόγους να αισιοδοξήσουμε και να εμψυχώσουμε τον εαυτό. Το στοιχείο της Φωτιάς και του Νερού είναι κυρίαρχα επομένως μπορεί να βιώσουμε ένα είδος αμφιθυμίας που από την μια θα δίνει θερμότητα και ενθουσιασμό, και από την άλλη μπορεί να σβήνει για να έρθει σε επαφή με τα ενωτικά στοιχεία των δεδομένων. Είναι ένα κύκλος που θα μας δώσει δύναμη να προωθήσουμε σχέδια και δράσεις, να διευρύνουμε τον ορίζοντα της αντίληψης μας, ενώ παράλληλα κάτι σημαντικό τελειώνει. Ενώ το αίσθημα καθήκοντος καταλαμβάνει χώρο, συνειδητοποιούμε βαθύτερα τι μας χρειάζεται, τι μας αρκεί, και τι είναι απόλυτα απαραίτητο στην ζωή μας. Κατακτούμε ένα είδος συναισθηματικής σοφίας. Ο Άρης στον Σκορπιό θα μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε και να ενεργήσουμε με σταθερότητα, επιμονή και ψυχραιμία. Η επαφή με την φύση, και η σωματική άσκηση θα μας αναζωογονήσει ιδιαίτερα.

 

(Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος που βρίσκεται η 26η μοίρα του Τοξότη είναι ο τομέας που ενεργοποιείται περισσότερο μια νέα πρόθεση.)

 

Η ενέργεια του Σεληνιακού μήνα έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν έχεις γεννηθεί 16 – 20 Δεκεμβρίου (Τοξότης), 15-19 Ιουνίου (Δίδυμοι), 15 – 18 Μαρτίου (Ιχθύς), 17 – 21 Σεπτεμβρίου (Παρθένος). Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο στον Σκορπιό. Αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 29 μοίρες (-2) των μεταβλητών ζωδίων ή/και στην 00 μοίρα (+1) των παρορμητικών.

 

(Η Νέα Σελήνη είναι η σύνοδος Σελήνης/Ήλιου που σηματοδοτεί ένα σημείο άφιξης και αφετηρίας ταυτόχρονα, ενός αέναου κύκλου 29.5 ημερών, μέσα στη συνεχή κίνηση των πλανητών στο ηλιακό σύστημα. Συμβολίζει την εσωτερική επεξεργασία της εμπειρίας που είναι ίσως η πιο κοντινή στην ιδιοσυστασία και στην ατομικότητα μας. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο, οι φάσεις της Σελήνης λειτουργούν ως δείκτες συγχρονισμού του συναισθήματος με την βούληση: αυτός ο συγχρονισμός είναι που ουσιαστικά καθορίζει τις αποφάσεις στη ζωή.)

Εύχομαι όλοι να έχουμε αυτά που χρειαζόμαστε!

© Eleni Kostika 2017

Photo by Suhyeon Choi on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s