Νέα Σελήνη στις 26 μοίρες 54′ Αιγόκερου

aaron-burden-267491

17 Ιανουαρίου 2018,  04:17 τοπική ώρα

Καθώς αναδύεται μια νέα τάξη πραγμάτων εστιάζουμε στις αξίες και τις σχέσεις που θα μας προσφέρουν καλύτερα στηρίγματα, πρόοδο, ποιότητα και ουσία ζωής.

Αποκαλύψεις, συνειδητοποιήσεις, απελευθέρωση. Τι πραγματικά αξίζει στην ζωή.

Πως το απόσταγμα των εμπειριών του παρελθόντος μπορεί να στηρίξει καλύτερα τους στόχους μας και να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή μας.

Τι αξία αποκτά η επιβεβαίωση, η αναγνώριση και η κοινωνική αποδοχή στις σχέσεις και σε προσωπικούς μας στόχους.

Πόσο ώριμοι είμαστε στις σχέσεις μας, και πως οι εμπειρίες και τα μαθήματα του παρελθόντος μας στηρίζουν ή μας περιορίζουν στην διαδικασία αυτή.

 

Ένας νέος σεληνιακός κύκλος ξεκινάει στις 26 μοίρες και 59′ λεπτά του Αιγόκερω, όπου για τις επόμενες 29 μέρες ενεργοποιείται μια νέα πρόθεση, σε σχέση με την αντίληψη της πραγματικότητας, στόχων και δομών που την στηρίζουν. Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που αντιλαμβάνεται με ρεαλισμό, περισσότερο από κάθε άλλο τη ουσία της πραγματικότητας, αλλά και της “μορφής” κάθε κατάστασης μέσα από την οξύτητα της παρατήρησης αυτού που συμβαίνει στον φυσικό κόσμο. Αυτή η δυνατότητα του επιτρέπει να διαισθάνεται που μπορεί να βασιστεί και που όχι, για να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Η Νέα Σελήνη είναι ιδιαίτερα σημαίνουσα, καθώς είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη, και είναι η πρώτη Νέα Σελήνη στον ζώδιο του Αιγόκερω μετά την είσοδο του Κρόνου στην κυριαρχία του. Η Αφροδίτη έχει πρωτίστως να κάνει με το τι έχει αξία στην ζωή μας, τι αγαπάμε, πως σχετιζόμαστε, πως αξιολογούμε, ενώ ο Κρόνος με τις δομές και τον χρόνο που επενδύουμε για να τις στηρίξουμε. Η Νέα Σελήνη θα μας δείξει πως θα επενδύσουμε σε ό,τι έχει αξία. Μέσα από αυτήν την συγκυρία μπαίνει ο σπόρος ουσιαστικά για ένα νέο ξεκίνημα που θα περιγράψει όχι μόνον τις επόμενες 29 μέρες, αλλά και της σημασίας της παρούσας διέλευσης του Κρόνου για την ζωή μας. Τα αποτελέσματα της οποίας θα αποτιμήσουμε συνολικά το 2020. Οι τελευταίες μοίρες των ζωδίων έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση ενός πεδίου εμπειρίας και έκφρασης, και εδώ ταυτόχρονα μπαίνει μια πρόθεση που μας συντονίζει με κάτι που τελειώνει ή ολοκληρώνεται ως διαδικασία. Συνειδητοποιούμε πως κάποια πράγματα έχουνε εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό, και τώρα μένει το απόσταγμα το οποίο μας προϊδεάζει για αλλαγές, που είτε έρχονται στην ζωή μας ή πρέπει να πραγματοποιήσουμε εμείς.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι σε αδυναμία. Εδώ ίσως ο ρεαλισμός εναλλάσσεται με τον πεσιμισμό, και συλλογικά και προσωπικά, αλλά είναι και μια ευκαιρία να λειτουργήσουμε ενδοσκοπικά και να δούμε πως ενώ το συναίσθημα γειώνεται μπορούμε να εμπιστευτούμε την διεκδίκηση στην αυτόνομη έκφραση της ελευθερίας ή της απρόβλεπτα ανατρεπτικής πλευράς του εαυτού μας. Ο Άρης από τον Σκορπιό κάνει όψη χιαστή με τον Ουρανό στον Κριό, και επιβεβαιώνει την ενίσχυση των δράσεων που είτε πάνε κόντρα στο ρεύμα, όπως επίσης και εντείνει την ανάγκη να εμπιστευτούμε την επιθυμία μας για αλλαγές και περισσότερη αυτονομία στην επαφή μας με φίλους ή νέα εγχειρήματα.  Το τρίγωνο που πραγματοποιεί ο Άρης με τον Χείρωνα, ενεργοποιεί με αρμονικό τρόπο μια συνθήκη επούλωσης της ικανότητας να διεκδικούμε τις επιθυμίες και τον ζωτικό μας χώρο.

Από κάτι απελευθερωνόμαστε, ενώ συγχρονίζουμε βούληση, συναίσθημα και αξιακό σύστημα με αίσθημα ευθύνης σε ένα σκοπό. Ήρθε η στιγμή που συναισθηματικά θα καλλιεργήσουμε, μια ψύχραιμη, πρακτική, κριτική  και ενισχυτική στάση σε ότι αφορά την εδραίωση ή αποκρυστάλλωση στόχων και θεμάτων που αφορούν τις επίγειες δραστηριότητες μας. Η βασική ανάγκη είναι η προσήλωση στην ουσία. Επικεντρώνουμε βούληση και συναίσθημα ώστε να ελέγξουμε, να οριοθετήσουμε αλλά και να δώσουμε μορφή, να τιμήσουμε τις αξίες μας σε κάποιον τομέα της ζωής. Ο Αιγόκερως ανήκει στην συλλογική σφαίρα της ζωής. Το τι στερούμαστε, τι εμποδίζει και το που χρειάζεται να παρέχουμε ή που πρέπει να ανταποκριθούμε είναι κυρίαρχο θέμα στον κύκλο που ξεκινάει. Η έννοια της ακεραιότητας,  επιβεβαίωσης, αναγνώρισης, και αξιοπιστίας χρωματίζουν την διάθεση που μας προκαταβάλλει να αποκτήσουμε μια ώριμη και κριτική ματιά σε σχέση με τις αξίες που είχαμε ως τώρα, και πως αυτές έχουν καθορίσει το πλαίσιο της ζωής μας, να δούμε με τι αξίζει πραγματικά να συνεχίσουμε και από τι θέλουμε να απελευθερωθούμε. Πως θα στηρίξουμε αυτά που αγαπάμε και πόσο οι άλλοι μας βοηθούν σε αυτό. (Επαγγελματικά θέματα, η σύνδεση με το παρελθόν, και τις εμπειρίες μας, η ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, τους πρεσβύτερους στην οικογένεια,  ή άτομα κύρους και εξουσίας είναι πιθανόν να μας απασχολήσουν.)

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το πόσο η αναγνώριση, η επιβεβαίωση που λαμβάνουμε, αλλά και η κοινωνική αποδοχή έχει αντίκρισμα υλικής ανταμοιβής και ενίσχυσης της αυτο-εκτίμησης, είναι ένα θέμα που θα εκδηλωθεί και θα μας απασχολήσει.

Ο συνοδικός κύκλος Ήλιου-Αφροδίτης ξεκίνησε λίγες μέρες πριν (9 Ιανουαρίου 2018) στις 19 μοίρες Αιγόκερου και η συνάντηση αυτή μας φέρνει εξελικτικά μέσα στον χρόνο μετά από ~8 χρόνια σε σχέση με την ουσία της αγάπης αλλά και της δομικής σημασίας των αξιών, που μας υποκινούν, ενδυναμώνουν αλλά και μεταμορφώνουν. Ο κύκλος μετεξελίσσεται στο χρόνο με την συμμετοχή του Πλούτωνα και αποκαλύπτει την αόρατη και ανεξέλεγκτη δύναμη που πάνω από όλα υποκινεί και ενισχύει την αγάπη για την ζωή, και πάντα λειτουργεί μέσα από διαδικασίες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, μας εξαναγκάζει σε πάθη, στην συμφιλίωση με όσα δεν μας αρέσουν, αλλα λειτουργούν καθαρτικά, ταπεινωτικά ή εξυψωτικά.  Να εμπιστευτούμε προπάντων το μεγαλείο των φυσικών κύκλων της σχέσης μας με την αξιολόγηση της έννοιας της χαράς της ζωής, της αυτοεκτίμησης, και τον τρόπο που απολαμβάνουμε το κάθε τι.  Αυτή είναι μια συνθήκη που διαπραγματευόμαστε με τον εαυτό μας ή αποκρυσταλλώνουμε μέσα από τα βιώματα των διαπροσωπικών μας σχέσεων.

Η Νέα Σελήνη αποκλίνει από ένα τετράγωνο με τον Ουρανό. Σημαντικές αφυπνίσεις, ανατροπές, ή αλλαγές που συντελέστηκαν τις προηγούμενες μέρες και αναστάτωσαν την συνήθη ροή κανονικότητας, μας προδιαθέτουν να εστιάσουμε στο να οργανώσουμε, να ανταποκριθούμε σε ευθύνες, ή να αξιοποιήσουμε εμπειρίες με περισσότερο ορθολογισμό και ωριμότητα. Η ανταπόκριση σε καθήκοντα, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, όπως και η αποκατάσταση της κανονικότητας μέσα από μια πιο ψύχραιμη αξιολόγηση είναι κύριο θέμα. Πως κάνουμε την ζωή μας πιο ουσιαστική, τι τελικά αξίζει και μετράει πάνω απο όλα, και πως οι εμπειρίες του παρελθόντος καθορίζουν την σχέση μας με μακροβιότερες και πιο βιώσιμες συνθήκες ζωής είναι το αίτημα της Νέας Σελήνης. Κάτι συνειδητοποιούμε, κάτι παίρνει μορφή, κάτι θέλουμε να θεμελιώσουμε σε βάθος χρόνου. Είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε πως θέλουμε να αλλάξουμε την οργάνωση του “κόσμου” μας, αυτά που μας περιορίζουν επιστρατεύοντας δυνάμεις (πόρους, βιώματα, σχέσεις), και τα συστήματα που τις συγκροτούν.

 

Η Σελήνη συγκλίνει προς ένα μισό τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Κάποιο αίσθημα εσωτερικής δυσφορίας ή δυσαρέσκειας, όπως επίσης και κάποιες μικροπαρεξηγήσεις, έλλειψη ανταπόκρισης σε προσδοκίες μπορεί να δράσουνε ως μικροενοχλήσεις κατά την διάρκεια του σεληνιακού μήνα. Δεν χρειάζεται να δώσουμε βάση. Είναι παράσιτα και παρεμβολές που αποπροσανατολίζουν, και η συγχώρεση ή κατανόηση ακόμα και χωρίς εξηγήσεις είναι μία λύση. Η τελευταία όψη που κάνει η Σελήνη πριν εισέλθει στο ζώδιο του Υδροχόου, είναι η σύνοδος με την Αφροδίτη, κι εδώ δηλώνεται η φιλική και συνδετική χροιά στις σχέσεις με τους άλλους αλλά και η προστασία των αξιών και σχέσεων που δρουν υποστηρικτικά στην ζωή. Ότι και αν γίνει αυτόν τον μήνα η όψη αυτή υπόσχεται πως θα έχει θετική έκβαση και ένα είδος ευεργεσίας.

Η έμφαση στην παρορμητική ποιότητα και στο στοιχείο της Γής, αλλά και η μοναδική θέση σε μεταβλητό ζώδιο του Ποσειδώνα στους Ιχθύς, δηλώνει πως πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε πρακτικό κυρίως επίπεδο, και πως η ευελιξία, η μεταβλητότητα σε επίπεδο προσδοκιών ή ιδανικών ίσως μας αποπροσανατολίσει σε αυτή τη φάση. Η έναρξη και η σταθεροποίηση καταστάσεων είναι πιο ορατά, ενώ ο Ερμής από τον Αιγόκερω και εκτός ορίων μας βοηθάει να επεξεργαστούμε σκέψεις με εναλλακτικούς τρόπους, και να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά αλλά και έξω από τα συνήθη πλαίσια.

Μια νέα σημαντική αρχή στην αντίληψη του κόσμου που μας στηρίζει, μέσα από σημαντικές συνειδητοποιήσεις μας συντονίζει ψυχικά, νοητικά, και σωματικά με τα ουσιώδη.

(Αν γνωρίζεις τον γενέθλιο χάρτη σου ο οίκος που βρίσκεται η 26η μοίρα του Αιγόκερου είναι ο τομέας που ενεργοποιείται μια νέα πρόθεση, στην οποία εστιάζεις για τις επόμενες 29 μέρες, και θα εργαστείς πάνω σε αυτήν μεθοδικά και διεξοδικά την επόμενη διετία.)

NM_17_01_2017

Η Νέα Σελήνη έχει πιο προσωπική χροιά για σένα:

Αν είσαι Αιγόκερως με γενέθλια 15 – 20 Ιανουαρίου, Καρκίνος με γενέθλια 19-22 Ιουλίου, Κριός με γενέθλια 15-19 Μαρτίου, και Ζυγός με γενέθλια 18-23 Οκτωβρίου, όπως επίσης αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 26 (+/-3 μοίρες) των παρορμητικών ζωδίων. Επηρεάζονται Σκορπιοί, Ιχθύς, του 3ου δεκαημέρου, όπως επίσης και οι Αιγόκεροι 1ου δεκαημέρου από την διέλευση του Κρόνου.

© Eleni Kostika 2018

 

(Στην ανάλυσή μου λαμβάνω υπ’ όψιν μου κυρίως τις συγκλίνουσες όψεις των πλανητών.)

 

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s