Ήλιος στον Υδροχόο

20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου 2018

Η ροή της ζωτικής ενέργειας με την είσοδο του Ήλιου στο Υδροχόο περνάει στην φάση που συνδέεται με την περίοδο του χρόνου (χειμώνας) που σημαίνει συνειδητή αλλά και ενεργητική αναμονή. Το εγώ υποχωρεί προς όφελος του συνόλου. Αναπτύσσεται η διαίσθηση, η κοινωνικότητα, τα όνειρα και οι κοινοί σκοποί και η ενισχύεται η τάση της αντίδρασης προς ό,τι δρα περιοριστικά αλλά και κόντρα στις πεποιθήσεις και τις ελπίδες.
Το πέρασμα του Ήλιου από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο εστιάζει στην διανόηση, την αλλαγή, στο πνεύμα και τον αφυπνιστικό ή μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα της ζωής. Από την σφαίρα της εδραίωσης, της ενδοσκόπησης, της αποκρυστάλλωσης, της οργάνωσης,  και της αντίληψης και σχηματοποίησης της μορφής πραγμάτων, περνάει στην διευκρίνηση της σταθεροποίησης και συμμετοχής στα κοινά με σκοπό να διαδώσει, να δικτυώσει, να συνεισφέρει πνευματικά, να επαναστατήσει και να βοηθήσει κοινούς σκοπούς. Αφού είχαμε την ευκαιρία να εστιάσουμε στο τι μας υπο-στηρίζει, και ποιες είναι ουσιαστικά οι δομές στην ζωή μας ή οι περιορισμοί (Αιγόκερως), τώρα ρίχνουμε φως στο συλλογικό γίγνεσθαι, κάνουμε σχέδια, επικοινωνούμε, αλλά και ενδυναμώνουμε την βούληση να ελπίσουμε, να εστιάσουμε στα όνειρα και στο μέλλον, να αντιδράσουμε, να μεταρρυθμίσουμε, να συνδεθούμε με όσους ονειρεύονται τον ίδιο κόσμο με εμάς. Το στοιχείο του Αέρα από τον Υδροχόο εξυπηρετεί την διάδοση ιδεών και εγχειρημάτων, και δρα ενωτικά, επιχειρώντας να εξυψώσει το νου, μέσα από ηλεκτροφόρα κύματα που πυροδοτούν συνειδητοποιήσεις.  Ο Ήλιος στον Υδροχόο βρίσκεται σε αδυναμία, γιατί το εγώ και η βούληση κινητοποιούνται και επιβεβαιώνονται μέσα από την συλλογικότητα και την ομάδα. Οπότε διευκρινίζουμε ποια είναι και η ανταπόκριση των άλλων πάνω σε όσα έχουμε εργαστεί, ποια είναι η σχέση και η συνεισφορά του εαυτού στο κοινωνικό περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε.  Είμαστε σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε τους άλλους, να δράσουμε, να πιστέψουμε, αλλά και να αντιδράσουμε από κοινού.
Ενισχύονται οι ελπίδες, οι κοινωνικές σχέσεις, η δικτύωση και οι φιλικοί δεσμοί. Είναι μια περίοδος που μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα την κοινωνική διάσταση των γεγονότων, όπως επίσης και να ανατρέψουμε καταστάσεις που μας πιέζουν.
Φίλοι, ομαδικές δραστηριότητες, ανθρωπισμός, αλτρουισμός, κοινοί στόχοι αναζωογονούν.
Η σταθερή ποιότητα στο στοιχείο του Αέρα (Υδροχόος), απαιτεί συλλογικότητα και κοινό σκοπό. Ποιοι είναι συνοδοιπόροι στα όνειρα και τις προσδοκίες μας. Είναι μια θέση που ανήκει στην κοινωνική σφαίρα, και στο συλλογικό πεδίο της κοινωνίας και έχει μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Εκφράζει την ουμανιστική αγάπη.

 

Η παρούσα διέλευση του Ήλιου στον Υδροχόο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μας εισάγει στην περίοδο των πρώτων εκλείψεων της χρονιάς, που γίνονται στον άξονα Λέοντα/Υδροχόου. Ενεργοποιούν θέματα ακεραιότητας, αξιοπιστίας, δυνατότητας να ηγηθούμε, και επεξεργάζονται την σχέση της ατομικής δημιουργικής ικανότητας και βούλησης και την ένταξη της στην συλλογική σφαίρα. Η σχέση με ομάδες είναι στο προσκήνιο.  Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των εκλείψεων ενεργοποιεί τους τρόπους με τους οποίους δίνουμε και παίρνουμε αγάπη, συλλογικά και προσωπικά. Η έννοιες της φιλίας και του έρωτα φανερώνουν την δυνατότητα συσχετισμού της προσωπικότητας και της αυτο-έκφρασης με την επιβεβαίωση που εισπράττουμε ενισχύοντας την αντίληψη του ποιοί είμαστε, και της δυνατότητας εξάσκησης και δοκιμασίας της βούλησης μέσα από τους δεσμούς που αναπτύσσουμε. 

Συμβουλή για όλους του Υδροχόους, και ιδιαίτερα τον γενέθλιο μήνα τους και όλη την γενέθλια χρονιά είναι να επιχειρήσετε να σχετιστείτε με τους άλλους πιο δημιουργικά. Είναι στην φύση σας ούτως ή άλλως αλλά έχετε και την τάση να αποστασιοποιείστε καθ’ ότι πιο εγκεφαλικοί. Αγαπάτε και την ελευθερίας σας. Η προσπάθεια ανταλλαγής και επικοινωνίας με άλλους, χωρίς εμμονή στις πεποιθήσεις, που θα υιοθετήσει έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα ή η επαφή με τα παιδιά ή το παιδί μέσα σας θα προσφέρουν ενέσεις τροφοδοσίας της ενέργειας που πιθανόν χάνετε από αλλού. Το μήνυμα είναι να δείτε τις σχέσεις σας περισσότερο μέσα από το πρίσμα της καρδιάς και λιγότερο του νου. Ίσως είναι η χρονιά που θα σας ωθήσει να αλλάξετε τρόπο. Ισχύει και για όσους έχουν ωροσκόπο Υδροχόο, και μέχρι τον Νοέμβριο του 2018.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους του Υδροχόους!

Κύριες όψεις  που πραγματοποιεί ο Ήλιος κατά την διέλευσή του  στον Υδροχόο το 2018:

(οι όψεις έχουν προσωπική χροιά όταν έχουμε γενέθλια τις ημερομηνίες που αναφέρονται ή έχουμε προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο στις μοίρες που αναφέρονται)

 

31/01 – Έκλειψη Σελήνης στις 11 μοίρες Λέοντα/Υδροχόου (αντίθεση Ήλιου-Σελήνης)

Μια έκλειψη Σελήνης πάντοτε κάτι φέρνει στο φώς, καθώς η Γή επισκιάζει την Σελήνη, ο λογικός νους επιτρέπει  ή ελευθερώνει την πρόσβαση σε “πληροφορίες” που δεν είχαμε αντιληφθεί προηγουμένως. Η όψη αντίθεσης πάντοτε ζητά ένα είδος εξισορρόπησης ή συμφιλίωσης. Είναι μια έκλειψη που έχει πολλά θετικά στοιχεία με την εμπλοκή της Αφροδίτης και τονίζει την διάθεση να κάνουμε περισσότερα αλλά και να εκφράσουμε ιδέες και ταλέντα στην συναναστροφή μας άλλους. Φέρνει ένα άνοιγμα στις σχέσεις αλλά και πιθανή σπατάλη ενέργειας, κάποιες υπερβολές και πιθανές εμμονές, που αφορούν την αυτοεκτίμηση. Έχει ανανεωτικό χαρακτήρα, και τονίζει ιδιαίτερα την σχέση με τις επιθυμίες που μας ενώνουν με άλλους. Επηρεάζει όλα τα σταθερά ζώδια του δεύτερου δεκαημέρου.

03/02 – Ήλιος σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στις 14 μοίρες Υδροχόου (φαινόμενο Moon Wobble)

Ενεργοποιούνται οι εκλείψεις και κυρίως η έκλειψη Σελήνης του περασμένου Αυγούστου (17/08 – 14 μοίρες Υδροχόου). Τονίζει την σχέση με συλλογικές δραστηριότητες και πιθανόν να φέρει κάποια φόρτιση σε σχέση με καταστάσεις, ανθρώπους αλλά και αποφάσεις που μας φέρνουν σε επαφή με το παρελθόν, ή διαπραγματευόμαστε την ορθότητα των συμπεριφορών αλλά και το πόσο θέλουμε να σχετιστούμε ή όχι. Είναι μια περίοδος αναστάτωσης και σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Όλα αυτά που κάνουμε χωρίς να σκεφτόμαστε και διασπείρουν ενέργεια είναι μια θεματική που θα ενεργοποιηθεί. Ποια είναι τα πρέπει σε αυτή τη διαδικασία, πως διαχειριζόμαστε την ελευθερία μας διατηρώντας την αξιοπιστία μας. Απελευθερώνεται ενέργεια μέσα από το φίλτρο του Υδροχόου, με έναν αλτρουιστικό, επαναστατικό  ή μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Μπορεί να έχουμε εκδήλωση αντιδράσεων στην κοινωνία, ή αλλαγές και αναταράξεις σε συμμαχίες, κόμματα και οργανισμούς, όπως και στο κοινωνικό μας περιβάλλον.  Ανάλογα με το πλαίσιο της ζωής κάτι μπορεί να μας αφυπνίσει. Η βούληση επηρεάζεται πολύ από το περιβάλλον και τις δραστηριότητες στην συλλογική σφαίρα. Η επαφή με άλλους μπορεί να προκαλέσει ένταση και διάφορες φορτίσεις. Η διαίσθηση ανταποκρίνεται και ενεργοποιεί το νου και την ανταπόκριση σε κοινούς σκοπούς, χωρίς να εκλογικεύουμε ιδιαίτερα. Η επιρροή μπορεί να αποπροσανατολίσει την βούληση και το κέντρο μας. Η ζωτικότητα χρειάζεται τόνωση. Κυριαρχεί η ανάγκη στροφής στον Λέοντα. Η ενεργοποίηση της  δημιουργικής προσέγγισης, και της ανάγκης να ηγηθούμε με ωριμότητα, ακεραιότητα όπως και να επιδείξουμε θάρρος και γενναιοδωρία.

11/02 -Ήλιος τετράγωνο Δίας στις 21 μοίρες Υδροχόου/Σκορπιού

Μια όψη που φέρνει τύχη, υποστήριξη και επέκταση, αλλά διογκώνει και το εγώ. Η σπατάλη των χρημάτων και γενικότερα πόρων είναι έκδηλη. Είμαστε αυτά που πρεσβεύουμε; Κρίσιμο ερώτημα. Θέματα ηθικής και αξιών παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

14/02 – Ήλιος σε εξάγωνο με Ουρανό  στις 25 μοίρες Υδροχόου/Κριού

Ευκαιρίες για αλλαγές, βοήθεια και γενικότερα ανανέωση όπως και προβολή ταλέντων. Η δυνατότητα να ανακαλύψουμε και να εκφράσουμε κάτι καινούργιο, όπως και να βιώσουμε κάποια πτυχή της ελευθερίας  και της ατομικής έκφρασης. Διευκολύνει την συμμετοχή σε συλλογικές δραστηριότητες.

15/02 – Νέα Σελήνη/’Εκλειψη Ηλίου στις 27 μοίρες Υδροχόου

Ανήκει στον κύκλο Saros 150(1 South – J/B): Το μήνυμα αυτού του κύκλου εκλείψεων κατά την αστρολόγο B. Brady σε ελεύθερη απόδοση αφορά στην έκφραση ιδεών. Κυριαρχεί πλήθος ιδεών, επιλογών και βιασύνη. Μπορεί κανείς να προχωρήσει με νέες ιδέες και να περιμένει θετικά αποτελέσματα.

Ο χάρτης της έκλειψης έχει γενικά κάποιες ιδιαίτερα θετικές όψεις, όπως και δείχνει να υπόσχεται μεγάλη κινητικότητα με την εμπλοκή του Ερμή.  Βοηθά ιδιαίτερα στην καλλιέργεια προθέσεων και σχεδίων που τροφοδοτούν γόνιμα εδάφη σε συνεργασίες ή σχέσεις. (Αφροδίτη εξάγωνο Κρόνος).  Παρόλα αυτά κάτι τελειώνει ή κάτι αποκτά μια επείγουσα σημασία όπως υποδηλώνουν οι τελευταίες και κρίσιμες μοίρες των ζωδίων. Επίσης διαφαίνεται η τάση διασποράς ενέργειας, αδυναμίας ολοκλήρωσης σχεδίων, ή έλλειψη ευθύτητας μέσα από το τετράγωνο Άρη – Ποσειδώνα, και μια γενικότερη ασάφεια, ή ατονία στην ενέργεια. Ενισχύονται ιδιαίτερα οι καλλιτεχνικές, φιλανθρωπικές και πνευματικές δράσεις. Είναι σημαντικό το πως θα συνθέσουμε την πληροφορία που έχουμε συλλέξει, καθώς υπάρχει μια σταδιακή συγκέντρωση των γρήγορων πλανητών στους Ιχθύς μετά την Έκλειψη, και σε αυτήν την περιοχή ζητείται να αφουγκραστούμε  το τι πιστεύουμε περισσότερο, πόσο μας χρειάζεται, να προσφέρουμε ή να θυσιάσουμε και να αναλογιστούμε την ιδανική μορφή των πραγμάτων. Αντιλαμβανόμαστε επίσης που μπορούμε να στηριχθούμε και που όχι.

Προηγούμενες εκλείψεις του ίδιου κύκλου: 1964, 1982, 2000

Πηγή: B. Brady, The Eagle and the Lark, Weiser Books, 1992

  • Η έκλειψη ενεργοποιείται από τον Άρη στις 21-27/01 την ερχόμενη εβδομάδα και ίσως δούμε θέματα που σχετίζονται με την έκλειψη του Αυγούστου, να ενεργοποιούνται εκ νέου, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείχθουν και θέματα της παρούσας έκλειψης. Οι εκλείψεις στον άξονα Υδροχόου/Λέοντα επηρεάζουν τον χάρτη της Ελλάδας, και η συγκεκριμένη πραγματοποιείται πάνω στον Ερμή της Ελλάδος. Δίνεται έμφαση και φόρτιση στην επικοινωνία, στις μετακινήσεις, όπως και στα μέσα μεταφοράς και ενημέρωσης. Επίσης ζητήματα που αφορούν σχολεία, ή εκπαιδευτικούς. Ο Ερμής έχει να κάνει με διαπραγματεύσεις, επεξεργασία στοιχείων και γενικότερα την διαδικασία που προηγείται των αποφάσεων. Βρίσκεται στο 10ο οίκο οπότε φέρνει ιδιαίτερη δυναμική κινητικότητας στην κυβέρνηση, στο πρωθυπουργό και στα θέματα αναγνώρισης της χώρας. Έχει παρατηρηθεί πως οι εκλείψεις που ενεργοποιούν τον Ερμή στον χάρτη της Ελλάδας έχουν να κάνουν σε πολλές περιπτώσεις με φυσικές καταστροφές. (Βλέπε σχετικό σημείωμα που αφορά την έκλειψη του περασμένου Αυγούστου: https://www.facebook.com/elenikostikaAP/posts/487517018280289 )

Ο Ερμής κυβερνά τον ωροσκόπο στους Διδύμους (σύμφωνα με τον χάρτη 3/2/1830) , και μπορούμε να περιμένουμε εξελίξεις που αφορούν το σύνολο του Ελλαδικού χώρου, την χώρα ως έθνος, την ταυτότητά της, την εικόνα της προς τα έξω, ζητήματα επίσης εσωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα που αφορούν τα επίπεδα υγείας των πολιτών, όπως και την γενικότερη ψυχολογία του πληθυσμού. Έχουμε ήδη δει την εκδήλωση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί. Είναι αναμενόμενο το θέμα να κλιμακωθεί. Με δεδομένο πως δύο μέρες μετά την έκλειψη πραγματοποιείται η ανώτερη σύνοδος του Ερμή με τον Ήλιο στις 29 μοίρες Υδροχόου, σε σύνοδο ακριβείας με τον Ερμή της Ελλάδος, μπορούμε να περιμένουμε κάποια σημαντική απόφαση, ενέργεια ή γεγονός κρίσιμης σημασίας που θα επηρεάσει σε κάποιο βαθμό το σύνολο της χώρας, και πιθανότατα να φανούν όλα αυτά περισσότερο μεταξύ 21/01-03/2).

Το πλανητικό σκηνικό είναι πολύπλοκο και έχει ενδιαφέρον από ερευνητικής άποψης να δούμε πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα και προς ποια κατεύθυνση.

17/02  Ανώτερη σύνοδος Ερμή-Ήλιου (cazimi)  στις 29 μοίρες Υδροχόου

Η επικοινωνία και η βούληση συναντώνται. Υπάρχει ιδιαίτερη ακρίβεια και διαύγεια στο νου. Είναι μια από τις πιο δυναμικές στιγμές για επικοινωνία. Ο Ερμής βρίσκεται στην καρδιά του Ήλιου και δίνει ιδιαίτερο φώς στην νοητική διεργασία. Είναι μια στιγμή νοητικής αφύπνισης. Πιθανόν να ανακοινώσουμε ή να επεξεργαστούμε κάτι που είναι οριστικό, ακριβές και αμετάκλητο, αλλά και ιδιαίτερα κρίσιμο. Παρόλο που η σύνοδος Ερμή-Ήλιου (Cazimi) θεωρείται από τις πιο δυναμικές στιγμές του συνοδικού κύκλου, παρατηρούμε πως ο Ερμής από το ζώδιο του Υδροχόου εισέρχεται στο ζώδιο της πτώσης του στου Ιχθύς, λίγες ώρες μετά. Δηλαδή πραγματοποιεί μια μετάβαση από μια ιδιαίτερα καλή αλλά κρίσιμη κατάσταση σε μια πτωτική κατάσταση. Αυτό σημαίνει πως η επικοινωνία σε συνδυασμό με την βιασύνη ή την εμμονή μπορεί να μην έχουν και πολύ θετικά αποτελέσματα, ενώ μια άλλη σημασία μπορεί να είναι πως κάτι πρέπει να βγεί στο φώς που δεν θα έχει και τόσο θετικό αντίκτυπο. Επηρεάζει όσους έχουν πλανητικές θέσεις ή σημεία στις 26-30 μοίρες Υδροχόου και όλων των σταθερών ζωδίων, ή/και έχουν γενέθλια μεταξύ 14-19 Φεβρουαρίου.

 

© Eleni Kostika 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s